Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Путин пак извъртя номер. Тайно доведе Башар Асад в Москва. Поговориха, вечеряха и го върна обратно в Дамаск. Чак тогава съобщи на смаяните уши на света за среднощната акция. Отново я бяха проспали – и всевиждащото око на ЦРУ, и мощното турско разузнаване МИТ. Изтърваха го и Бойковите служби, които се претрепват да вардят небето от руски самолети.

Да, а какво пречеше посещението да  бе оповестено официално ?

някой ще го гръмне по пътя ли кво ??? То е ясно че всичко е организирано от руските служби - военни и ГРУ, ФСБ.

Е и ?

Но ми харесва че всички си мислят колко нескопосани и слепи са глупавичките хамериканци :)

Моето лично мнение, на базата реакциите и в други конфликти , че знаят много повече дори отколкото Пу си мисли.. но както споменах, имат много по далновидна политика, и "не си гледат в краката" образно казано , не действат импулсивно на всяка провокация и ситуация, а гледат много ходове по над тях...

Но вие си копипействайте ежедневната путинска  пропаганда.. радвайте се на виртуални "хамерикански памперси" на руски богатири  и подобни.. .:) няма проблем :)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Възможност ли? Ами качи се на рейса и отиди. Хората, които познавам прокопсаха, да. Не знам, след като даже не си бил на Запад, откъде имаш информация като какви ни искат и как съставяш мнението си как е там. 

Демокрацията е за избрани, точно така - за тези, които могат и знаят. Аз и в България работя на 4-5 работи, но не го усещам като експлоатация, защото работя това, което искам да работа, така, както го искам и ми плащат, както трябва да ми плащат. 

Ако можеш да добавиш стойност, ще си добре. Ако не можеш - ще трябва да се научиш. Не, не е късно, и аз съм на 43. 

Ако и това не искаш, ще се оплакваш по форумите и ще си мислиш, че някой ще дойде и ще ти изсипе отгоре рога на изобилието. Не, няма. 

Е, аз не съм се и опитвал, защото тук се бях устроил доста по-добре от средното ниво. Обаче брат ми обиколи няколко държави в Европа, работи там ( в едната, щото в Испания просто го излъгаха), но работи  за колкото работя аз. Само че той имаше какви ли не разходи, дори по заемите, за да замине. Аз през това време просто си купих две нови коли в България. Какъв чеп да диря на Запад, да мия чинии и да  чупя кръст?можеш ли да ми обясниш като си ербап?

Плевньо говори, слушайте го. 

Не, няма никой да оправдавам, ако искаш, мога да ти пусна няколко линка към Нова Година 1994-95 в Грозни, да видим как се справят прЕславените войни. 

Не, то въпросът не е до справянето, а до глупостта на комадирите. Ето там е проблема на НАТО. Не в техниката, не в пехотата. 

Завиждам ти. Аз съм набор 87 и изпуснах казармата. Минах всички комисии, но след това решиха, че българският мъж трябва да е по европейски нежен, а и "реформата" не подминава нищо. Що има да се краде, ще се окраде до шушка. 

Завиждам ти. Аз съм набор 87 и изпуснах казармата. Минах всички комисии, но след това решиха, че българският мъж трябва да е по европейски нежен, а и "реформата" не подминава нищо. Що има да се краде, ще се окраде до шушка. 

Знаех си ...

Съжалявам те , наистина.

А за Кико се радвам.. пазара за нови коли в България е доста малък.. дали не бе под 3 % ? а той и две си е купил.

Радвам се за него , искренно.

Но това е по скоро изключение на фона на 2.5 млн българи навън .

Ох боже. Тоя Мирослав, само глупости пише. Каква е далновидната политика на САЩ? Въоръжават ИД. А сега ново 20, американците знаят много, ама си траят. Хаха смешка. Толкова знаят, че както пише в статията, два дена не могат да излязат, с някакво официално становище. :ph34r:

А ето и далновидна американска политика в Сирия. За която Мирчо, тъй пламенно /платено/ защитава. Да много е далновидна, за платения трол. А иначе, двамцата с 'експерта', може да си бършете взаимно сополивите нослета. И да плачкате, срещу лошия GHOSTBG86, дето ви наранява нежните д.. души. :ph34r:

Евангелисткият проповедник Франклин Греъм заявява, че независимо от факта, че в Сирия и в Ирак по отношение на християните и на другите религиозни малцинства се извършва геноцид, световното общество остава безмълвно, гласи съобщение в cnl.news, цитирано от news.bg, под снимката на двама разпънати на кръст християни. „Това е геноцид и светът остава равнодушен към него. Това е геноцид на християните, на язидите и на другите религиозни малцинства в Сирия и в Ирак, провеждан от „Ислямска държава". Техните действия са невероятно жестоки", написа Греъм на своята страница във Фейсбук, цитиран от cnl.news.

http://www.blitz.bg/news/article/370106

Ох боже. Тоя Мирослав, само глупости пише. Каква е далновидната политика на САЩ? Въоръжават ИД. А сега ново 20, американците знаят много, ама си траят. Хаха смешка. Толкова знаят, че както пише в статията, два дена не могат да излязат, с някакво официално становище. :ph34r:

А ето и далновидна американска политика в Сирия. За която Мирчо, тъй пламенно /платено/ защитава. Да много е далновидна, за платения трол. А иначе, двамцата с 'експерта', може да си бършете взаимно сополивите нослета. И да плачкате, срещу лошия GHOSTBG86, дето ви наранява нежните д.. души. :ph34r:

http://www.blitz.bg/news/article/370106

Ко речи ??

Не ти разбирам слюнкометанието, наистина. толкова се пениш че от толкова помия не мога да филтрирам какво всъщност казваш.

заради жена му!тя не трябваше да разбира,но Маккейн развали всичко!:laughing4:

Аааа.. е щом заради жена му .. :) ок. разбрах .

Като ще си говорим за казарма ще спомена и какво чувствах аз. Първо ме бяха определили за март месец, но ненадейно ме извикаха  още септември. Пратиха ми повиквателна седмица преди да вляза в казармата. Мислех си, че ще ме пратят в някакво поделение по-надалече от родния ми град, но ме пратиха на  летището, където всички бяха връзкари. Аз единствен не бях или поне  си  мислех, че не съм, защото и досега никой не ми е казвал, че ме е уредил. Както и да е, това не е важно.  Обаче още първите дни почнаха премеждията и трудностите. И то не защото не съм искал казарма или защото някой ме тормозел, а защото просто нямаше кубинки за моя крак, та ми дадоха един номер по-малки. Познай какво стана след няколко дена в учебна рота. Ами доктора ми кза да  ходя по чехли няколко дена и да не марширувам с другите. Обаче когато марширувах всеки ден до столовата с песен ( падна ни се един лейтенант педал, дето все даваше тон за песен), ходилата ме боляха от тесните обувки. Тогава обаче минавахме покрай един транспарант, на който бяха нарисувани пределите на Българската държава от минали времена и на нея пишеше - Мизия, Тракия, Македония. Тоя плакат явно бе останал още от комунизма (  аз служих 1990), но пък както ме боляха краката, поглеждах плаката и почвах да набивам още по-здраво. Болката минаваше, колкото и да е странно на някой.  След това в казармата се устроихме кой как може, аз и още един си направихме импровизирана фитнес зала със саморъчно направени уреди и скрипец( кофа с камъни :P). И така година и половина, щото и на мен намалиха казармата за нещастие. Когато 1992-а дойде време за уволнение, аз пак бях единствения, дето съжаляваше за казармения живот и  не ми се уволняваше. Ако имаше възможност бих останал там още. Е, поне научих много неща, които не  знаех, вклщчително година и половина прочетох сумати неща за културизма по няколко пъти, та  годинките изобщо не са загубени. Дори научих полски език, щото нямах какво да правя, а си имах българо-полски разговорник.  А да, реших и няколко сборника със задачи, че ми трябваха после за кандидатстването. Та така. Жалко, че сега няма казарма за младите.  Доста неща се научават. Някой ще каже, че и простотии се научават. А сега без казарма не се ли научават бих попитал аз? 

Отплеснах се, ама ми е жал за казармата. Ако  не друго, то поне мечти имах там :)

ПП: Интересно ми е тролчетата какво мислят по въпроса за казармата.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Интересно ми е тролчетата какво мислят по въпроса за казармата.

Да, и аз това се питам :)

Мен например въобще не ми тежеше казармата, просто защото преди нея си пътувах и живеех самостоятелно . т.е. дреболиите за вкусно  готвене, обувки, пране, и др неща с които се сблъскваха мамините синчета, не седеше въпроса пред мен. :) Дори ГСП не си пътувах  до вкъщи а ходех до Бургас :)

както и да е.. друга тема...

Хе хе казарма през 90 те :D  аз явно съм въз дъртичък за всички пишещи тука.

На ботнетите не им е ясен тоя термин. И мълчат. :D

Да, и аз това се питам :)

Като те пита човека директно, се отговаря на въпроса. Ако си мъж. Жените и меките китки, обикновено се измъкват не с отговор, а с въпрос.

Хе хе казарма през 90 те :D  аз явно съм въз дъртичък за всички пишещи тука.

На ботнетите не им е ясен тоя термин. И мълчат. :D

И тогава бе интересно, щото керосина бе кът, бензина ако се сещаш се чакаше с дни по бензиностанциите, а в казармата просто се крадеше на воля и се наливаше в  Москвичите и Трабантите.  По  мое време почнаха да ограничават полетите и както бяха почти всеки ден, така изведнъж ги поразредиха и ги направиха по 1-2 пъти седмично. Но пък това бе предимство за войника, щото имаше повече време за други полезни неща, като например да копае от тук до обяд. Общо взето  в началото на деветдесетте  се отделяше повече време на битовата подготовка, а военната бе оставена на заден план. Е, по мое време почна нападението над Ирак. Спомням си, че бях наряд и слушах един ВЕФ, когато в 3 часа през нощта казаха за нападението на САЩ над Ирак. Явно съм бил от  първите, дето разбра за това, щото тогава каква информация имаше? Хоризонт. Нищо друго. Та хем ми стана интересно, хем и тръпки ме побиха, че преди това ни обучаваха за химическа война. Дори в един период от време ни караха да ходим постоянно с противогази на рамо, че и химически наметала ни раздадоха. То и вълнения на турците имаше по 3-ти март заради партийката на Доган, та и там повишена  бойна готовност. Изобщо, беше интересно 1990-1991-1992 година. А да, преди клетвата си викахме "другарю", а клетвата бе на "господин". Много кофти, аз изобщо  не си правих труда да поздравявам на "господин", а директно си казвах "другарю". Такива капиталистически измишльотини не ми  минаваха. Влязал съм като "другар" в казармата, ще положа клетва като "другар", нали така?  Иначе лъжа и себе си и държавата, на която служа. 

Под предлога на ракетно-ядрената опасност от страна на Иран бе разрушена фундаменталната основа на международната сигурност – Договорът за противоракетна отбрана. САЩ едностранно излязоха от него. Днес, впрочем, иранският ядрен проблем, вече няма никаква опасност от страна на Иран. Причината, накарала американските ни партньори да изграждат система за противоракетна отбрана изчезна.  В правото си сме да очакваме, че САЩ ще прекратят работата над развитието на ПРО. А какво се случва?

Тъкмо обратното. Работата продължава.

Преди дни бяха проведени изпитания на ПРО на САЩ в Европа. Какво ще рече това? Ще рече, че сме били прави, когато сме спорили с американските ни партньори. Те се опитваха да заблудят и нас, и света. Просто казано – лъжеха. Работата не е в хипотетичната иранска ядрена опасност, каквато никога не е съществувала. А в опита им да разрушат стратегическото равновесие в своя полза, за да могат не просто да доминират, но и да диктуват волята си на всички останали. Както на своите геополитически конкуренти, така и, убеден съм,  на съюзниците си. Това е извънредно опасен сценарий, който е вреден дори и за самите САЩ.

Реч на Владимир Путин на заключителното заседание на Валдайския форум*:

Путин: Невъзможно е да постигнеш успех в борбата с терористите, ако използваш част от тях като таран срещу неудобни режими

*Международният дискусионен клуб „Валдай“ е ескпертно-аналитичен форум, учреден през 2004г. във Велики Новгород. Клубът е кръстен на езерото Валдай, край което е проведено първото му заседание. Форумът се провежда веднъж годишно с участието на руския президент, както и на водещи интелектуалци и академични кадри от университетски центрове като Харвард, Станфорд, Лондон, Кайро, Техеран, Токио, Тел Авив, парижката Сорбона и други научни институти. Теми на дискусиите са икономиката, енергетиката, екологията, глобалната и регионалната сигурност.

Защо борбата срещу тероризма на Русия е истинска, а тази на САЩ не е?

Правителството на Ирак упълномощи Русия в ПИСМЕНА форма да ликвидира колона на ислямистите влязла от Сирия на територията на Ирак. Пълномощното дава право на Русия да ползва руските ВВС и сили за наземна операция по усмотрение на руснаците без значение от количеството.

https://www.youtube.com/watch?v=_RBcBJbs9lw

:wink12:

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Правителството на Ирак упълномощи Русия в ПИСМЕНА форма да ликвидира колона на ислямистите влязла от Сирия на територията на Ирак. Пълномощното дава право на Русия да ползва руските ВВС и сили за наземна операция по усмотрение на руснаците без значение от количеството.

https://www.youtube.com/watch?v=_RBcBJbs9lw

:wink12:

Аз ли нещо пропуснах или това си е просто партенка? Може ли някакво по-сериозно потвърждение на тази новина...

Аз ли нещо пропуснах или това си е просто партенка? Може ли някакво по-сериозно потвърждение на тази новина...

Не е партенка.

Правителството на Ирак е упълномощило Русия да нанася удари по конвоите на терористите от „Ислямска държава”, преминаващи от Сирия на територията на Ирак. За това съобщава турската информационна агенция Anadolu.

http://a-specto.bg/irak-e-razreshil-udari-na-rusiya-na-svoya-teritoriya/

http://www.aa.com.tr/ru/мир/ирак-разрешил-россии-нанести-удар-по-конвоям-daesh/454121

http://www.aa.com.tr/en/world/russia-receives-authorization-to-strike-daesh-inside-iraq/454089

Новината е с вчерашна дата, от кореспондент на агенцията в Багдад... вероятността да е истина е голяма, по голяма от писаници в соц медии или от дистанция ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Руският президент Владимир Путин протяга ръка на Запада и това предложение трябва да се приеме, смята известният американски журналист Брайън Макдоналд в своя статия в Russia Today, цитирана от "Фокус". „Москва предлага сътрудничество, но Вашингтон е прекалено инатлив, за да смени своя курс, макар и да осъзнава, че рано или късно ще трябва да приеме“, смята журналистът. Според него пред президента на САЩ Барак Обама седи проблем. Ситуацията е различна от преди 8 години – Китай бележи забележителен икономически ръст, Русия се възражда от пепелищата на СССР.

„Владимир Путин знае това. Знае го и Обама. Но последният не може да се примири, че ще го запомнят като президента на САЩ, загубил световното превъзходство на страната“, смята Макдоналд.

http://www.blitz.bg/news/article/370223

Обама, ще се окаже наистина, последния президент на САЩ. :ph34r: След него, краварите няма да са същите. Колкото и да не им харесва, ще трябва да приемат новата подредба на света. Ако желаят да тане мирно това де, че другата опция, не е желателна.

Страх извира от всички американски медии. Паника и ужас, от решението на Ирак.

Е, не можах да намеря лесно тази ключова новина, но пиндосите са коварни гадове.

Погледнах и борсите - странно, и там нищо.

Абе, краят идва.

На английски му казват wishful thinking (пожелателно мислене). Много разпространено в обществото, по скромните ми наблюдения, с ярки пикове на delusion, което пък е симптом на умствено разстройство (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Delusion).

А някои профили, под благосклонното око на знаещото и можещо форумно ръководство, палят чивиите на горките хора :)

Войската в обкръжения от екстремистите на ИД сирийски град Дейр ез Зор получили съюзник, след като на страната на правителствената армия преминали бойците от местното племе Шайтат. По-рано то подкрепяло противниците на Башар Асад от въоръжените формирования на опозицията. За причините на този обрат разказва в репортаж специалният кореспондент на LifeNews Семьон Пегов.

Племе, за чиято жестокост се носят легенди, премина на страната на Асад в борбата с ИД (ВИДЕО)

Страх извира от всички американски медии. Паника и ужас, от решението на Ирак.

Е, не можах да намеря лесно тази ключова новина, но пиндосите са коварни гадове.

Погледнах и борсите - странно, и там нищо.

Абе, краят идва.

На английски му казват wishful thinking (пожелателно мислене). Много разпространено в обществото, по скромните ми наблюдения, с ярки пикове на delusion, което пък е симптом на умствено разстройство (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Delusion).

А някои профили, под благосклонното око на знаещото и можещо форумно ръководство, палят чивиите на горките хора :)

Да, изглеждат логични твърденията ти, както изглеждаше логично и намесата на Русия в Сирия, та борсите реагираха. ЦРУ също, само дето никой не разбра за това. То май не било компютри, а компоти и не сме изнасяли, ами сме  внасяли. 

Да, изглеждат логични твърденията ти, както изглеждаше логично и намесата на Русия в Сирия, та борсите реагираха. ЦРУ също, само дето никой не разбра за това. То май не било компютри, а компоти и не сме изнасяли, ами сме  внасяли. 

Така де, нали това казвам - притеснил се сериозно Западния свят. Намери си кой да се бие вместо него срещу ИДИЛ, другото е за пред феновете.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.