Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Без да броиш  елините, в достатъчно нови времена, всичките са имали огромни колонии. Милиони квадратни километри, които съставляват днешни държави в Африка и южна Азия. С огромни залежи от злато и диаманти.

Може би това е помогнало на немците да създадат известните си марки. Или пък са внасяли специалисти от колониите си, знам ли.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Може би това е помогнало на немците да създадат известните си марки. Или пък са внасяли специалисти от колониите си, знам ли.

Известни марки се правят с много инвестиции. R&D тогава все пак не е било чак толкова скъпо като днес, но все пак фабриките на падат като манна небесна от въздуха.

Колеги, не се връзвайте на тоя човечец. Елементарен е. Не го ли виждате? Обзалагам се, че едно време е грабил с пълни шепи, от благата на 'омразния комунистически строй'. А сега, е първи демократ и антикомунист. Всички като него са такива, жалки човешки същества. Просто го игнорирайте, с ограничен умствено човек, няма какво да си кажеш.

Та по темата. Миризмата на памперси, от 'великото' НАТО, стана доста голяма. А хора като тоя 'експерт', сънуват кошмари. Макар че, при промяна на световната политика, първо 'експерта' ще смени плочата. :ph34r:

Командващият сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис заяви, че руската армия е укрепнала дотолкова, че може внезапно да прехвърля големи сили от един регион в друг и дори да блокира достъпа на чужди кораби до Черно или Балтийско море. Други американски военни подчертават, че Америка трябва да повишава числеността на своите войски в европейските страни, пише Газета.ru.

“Русия показа, че е способна бързо да прехвърля големи сили на значителни разстояния. Тя е способна посредством военната си база в Калининград да блокира достъпа до Балтийско море, а като се има предвид, че те /руските военни/ увеличиха групировката си в Крим до 25 000 души, те могат да блокират и достъпа до Черно море“, каза генералът.

http://www.dnes.bg/world/2015/10/20/ruskite-voenni-manevri-plashat-pentagona.280267

Колеги, не се връзвайте на тоя човечец. Елементарен е. Не го ли виждате? Обзалагам се, че едно време е грабил с пълни шепи, от благата на 'омразния комунистически строй'. 

Moже и да не е. Лузъри винаги има на този свят. 

Не, в оня строй беше така, и никой не го оспорва. Пак в оная тема чети - всеки можеше да си позволи да има собствено жилище, автомобил и, примерно, виличка. Не луксозни, но собствени. И за онова време със сносно качество. Колко хора могат да си позволят сега да си купят всичко това В РАМКИТЕ НА НЯКОЛКО ГОДИНИ? Виновни са Русия и Путин сигурно? Или Държавна сигурност? Или всички пендели, продали с годините България?

Пенделите, разбира се. Но те нямат общо и със САЩ или ЕС.

Известни марки се правят с много инвестиции. R&D тогава все пак не е било чак толкова скъпо като днес, но все пак фабриките на падат като манна небесна от въздуха.

Историята на много от тези марки не показва огромни инвестиции, а по-скоро желание и упорита работа?

За Бош и Мерцедес се сещам на първо четене, вероятно има и много други.

Moже и да не е. Лузъри винаги има на този свят. 

Не знам, през 90-та съм бил на 18 години. Може пък и да съм се награбил :)

Живял съм в двустайно ЕПК в София, с четиричленно семейство.

В София, защото съм от София. Родителите ми също.

Не се определям като лузър, но не знам, някои форумни профили могат да имат високи изисквания към нивото :)

Направи ми впечатление, незабавната реакция на с-дух-ания профил, на който явно не му допадна нормалният разговор, който се води и последва незабавен опит за разрушаването му, чрез провокация.

Трол ли каза някой?

Пенделите, разбира се. Но те нямат общо и със САЩ или ЕС.

Верно? А кой ни налага квоти за износ? Кой настоява за закриване на блокове на АЕЦ? Кой ни налага спазване на стандарти, наредби, регламенти, норми, разпоредби и какво ли още не, което... самите те не спазват? Кой финансира от едни и същи фондове селскостопанското производство в Западна Европа и в България, само че в Западна Европа финансирането е почти двойно на единица площ? Кой ни налага санкции за неизпълнение на разпоредби, които той самият не изпълнява? Кой? Кой ни нарежда дали да подаваме оставки и дали да прехвърчат руски самолети? Кой, според Него, ББ, да се свети името Му, е бил толериран в продължение на много години, дори когато Го било срам да чете договорите? Кой настояваше и натискаше за незабавна и цялостна приватизация... за жълти стотинки? За кого МОНОПОЛНИТЕ закони на ЕС не важат (визирам задължителното съотношение за вносни стоки / стоки родно производство в западните вериги магазини? Нямат нищо общо... някой друг път. Казано с думи простички - глупости!

Верно? А кой ни налага квоти за износ? Кой настоява за закриване на блокове на АЕЦ? Кой ни налага спазване на стандарти, наредби, регламенти, норми, разпоредби и какво ли още не, което... самите те не спазват? Кой финансира от едни и същи фондове селскостопанското производство в Западна Европа и в България, само че в Западна Европа финансирането е почти двойно на единица площ? Кой ни налага санкции за неизпълнение на разпоредби, които той самият не изпълнява? Кой? Кой ни нарежда дали да подаваме оставки и дали да прехвърчат руски самолети? Кой, според Него, ББ, да се свети името Му, е бил толериран в продължение на много години, дори когато Го било срам да чете договорите? Кой настояваше и натискаше за незабавна и цялостна приватизация... за жълти стотинки? За кого МОНОПОЛНИТЕ закони на ЕС не важат (визирам задължителното съотношение за вносни стоки / стоки родно производство в западните вериги магазини? Нямат нищо общо... някой друг път. Казано с думи простички - глупости!

Някой да ни е карал насила да влизаме в този съюз? Въпреки моето убеждение, че това е от полза за България, ако има желание в хората, да излизаме - ще си правите каквото искате!

Хората като Бойко и подобни предпочитат да имат зависима външна политика, защото са оставени да правят каквото си искат в България. Това е, което ги интересува.

Това успяхме да излъчим като нация за 25 години. Толкова си можем.

От Румъния ли не живеехме по-добре??? От Албания? Дори от някои райони на Русия живеехме по-добре. Да, не беше охолен животът, но мизерия... ша ма извиняваш.

Прочети, бе, чети фактите. Първи износител на кари в света! Водещо селско стопанство, водеща военна промишленост, водеща циментова промишленост... Къде са?

Тук са, къде. В точните ръце. Там, където искаха да бъдат.  И сега имаме Селско стопанство, само че вместо слънчоглед, вече "сеем" слънчоглед, само че от тип ВЕИ. Виж ни нивите, осеяни са с ВЕИ. как така да нямаме Селско стопанство :P

ПП: И знаеш ли, скоро си купих боб от един колега, който произвежда. ПО 4  лева. Дадох му колкото иска, не съм се пазарил. Днес гледам реклама в Лидъл на боб от Египет за два лева и нещо. Ето ти и отговор на въпроса, защо ни е арабска пролет. 

Купих си и  пчелен мед от колега. даваше ми го по 8 лева, но аз му дадох левче отгоре, щото ми се сториха малко 8 лева. После човека каза, че сина  му казал да  вземе колкото пари дам - 8-9 лева, а колегата ми кзал 8. Та така. В Кауфланд пчелния мед дори е по-евтин за килограм,  но не става за нищо. Световен мед, какво да се прави.  Това ни е селското стопанство - продаваме на колеги и познати. Обаче аз съм готов да дам повече, отколкото ми искат, стоига да съм сигурен в продукта и стига да подкрепям родното производство. Но за чужда стока се пазаря, вземам главно на промоция, а най-често я заобикалям отдалече. Кисело мляко сам си приготвям всяка седмица по няколко буркана. Купувам млякото от местния  млекар. Ето това е българското селско стопанство. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Малко дълга статия. Но доста добра. Много точно, е описано положението при американците. И в какво положение, им се намира политиката сега.

Военните специалисти казват, че противниковите комплекси, които се озовават в ръцете на „умерената” сирийска опозиция тъй или иначе по време на боевете се озовават в ръцете на терористите от „Ислямска държава”. Въпреки че тежкото въоръжение, което е в състояние да неутрализира технически остарялата сирийска бронирана техника – първата модификация на танковете Т-72 и бронетранспортьорите, се озовава в ръцете на терористите от предната линия на фронта буквално за един ден, ефективността от използването на противотанковите комплекси неудържимо намалява.

Причината за това са авиационните удари на руските военно-космически сили, които са нанасяни от недостъпно за терористите разстояние. Авиационните бомби и ракети, които връхлитат с рев върху позициите на бойците, не оставят и папер от боеспособността на отрядите на „Ислямска държава”.

Ударите на руските военновъздушни сили се реализират с точност, която е близка до абсолютната, защото след като сирийските сухопътни войски съобщават координатите на командването на на руските авиационни групи, само няколко минути по-късно започва допълнително разузнаване на местността, като се използват безпилотни самолети. Веднага щом позицията на бойците се потвърди, в радиостанциите на самолетите Су-25, Су-34 и Су-24М прозвучава заповед за бойни действия. Според експерти заявленията на американците, че тяхната информация от разузнаването съществено би помогнала на действията не съответстват на действителността, защото за една година нападения от въздуха американските военновъздушни сили тъй и не успяха да постигнат поне някакви стойностни промени.

http://www.blitz.bg/news/article/369184

Някой да ни е карал насила да влизаме в този съюз? Въпреки моето убеждение, че това е от полза за България, ако има желание в хората, да излизаме - ще си правите каквото искате!

Хората като Бойко и подобни предпочитат да имат зависима външна политика, защото са оставени да правят каквото си искат в България. Това е, което ги интересува.

Това успяхме да излъчим като нация за 25 години. Толкова си можем.

Не, но и никой не ни пита дали да влизаме. Директно ни вкараха.

Не, голяма част от ограниченията идват отвън. Те предпочитат да имат зависима външна политика, за да ги оставят да си правят каквото искат в България.

Не, не съм съгласен. Можем много повече, но не и в тая "държава". И народът масово бяга, защото няма никакво намерение да се бори с бюрократите тук. В Европа и САЩ е пълно с български учени, и то успешни; българи работят по целия свят, и то не само най-черната работа. Тоест все още можем, ставаме. Въпросът е да не те спъва системата. А системата умишлено произвежда все по-неможещи вече 25 години.

ще си правите каквото искате

Да си правим каквото искаме? Ти не си част от този народ или това население - както искаш го наричай, и се имаш за нещо по-различно или повече ли, бе? Ха ха ха... От полза? Може да се спори, и тук зависи от гледната точка. В едни отношения - да, определено, в други е направо пагубно.

Малко дълга статия. Но доста добра. Много точно, е описано положението при американците. И в какво положение, им се намира политиката сега.

Да, четох, че днес са взривили и завод за боеприпаси, което допълнително намалява боеспособността на терористите.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

...и някак си, все живеехме бедно. Или, ако те устройва повече, по-бедно от съседите, а в сравнение със Западните държави, просто мизерно.

така е,защото сорос не смееше а и неможеше да влезне с пари и фондаций!е сега вече сме си добре!сорос дойде!вече и с албания не може да се сравняваме!:)

? За кое по-точно говориш?

Не ми е любим.

Кажи го това на тях. Като искаш, намери си линка и ме опровергай, че написаното не е вярно. Напоследък те са едни от малкото, които предоставят подробна информация. Между другото, почти никоя агенция не предоставя директни линкове, а само посочва източник с думи без линк.

http://news.ibox.bg/news/id_149463617

http://www.cross.bg/tzzinpin-prezidentut-velikobritaniya-1484996.html

http://news.ibox.bg/news/id_1225588886

http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1190446

и така нататък. Посочвам само първите няколко попаднали ми. Можеш да им драснеш по един ред и на тях.

Не намерих, затова и споменах, че е редно да се посочва оригиналът. Иначе, да, в дейли експрес има няколко статии за ИДИЛ, прогноза за масово дезертьорство като резултат от бомбардировките на руските вс, но това е напълно очаквано. Поне аз не мога да видя за бъдещето различен резултат от резултатите, които се получиха от войните в Афганистан(не визирам само съветската инвазия) и Чечения.

Мдам... не е лошо медиите да посочват източниците си в оригинал, както го правят някои&

http://www.novayagazeta.ru/news/1697400.html

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не, само маркирам твърдото си намерение да напусна държавата, ако излезем от ЕС.

Без да правя драми и проблеми някому.

така е,защото сорос не смееше а и неможеше да влезне с пари и фондаций!е сега вече сме си добре!сорос дойде!вече и с албания не може да се сравняваме![emoji4]

Той, Сорос, само в България ли е бил?

Останалите европейски държави как се развиват по-добре от нас?

Приятелски коментар - в българския няма дума, която да завършва на "й" в множествено число.

Не намерих, затова и споменах, че е редно да се посочва оригиналът. Иначе, да, в дейли експрес има няколко статии за ИДИЛ, прогноза за масово дезертьорство като резултат от бомбардировките на руските вс, но това е напълно очаквано. Поне аз не мога да видя за бъдещето различен резултат от резултатите, които се получиха от войните в Афганистан(не визирам само съветската инвазия) и Чечения.

Мдам... не е лошо медиите да посочват източниците си в оригинал, както го правят някои&

http://www.novayagazeta.ru/news/1697400.html

За кой линк говориш, още не мога да разбера? Някои го правят, ама повечето не.

Не, само маркирам твърдото си намерение да напусна държавата, ако излезем от ЕС.

Без да правя драми и проблеми някому.

Той, Сорос, само в България ли е бил?

Останалите европейски държави как се развиват по-добре от нас?

Приятелски коментар - в българския няма дума, която да завършва на "й" в множествено число.

Кой говори за напускане на ЕС? Айде без мирови работи...

Хм.

«Но́вая газе́та» — общественно-политическая газета, одно из периодических изданий России. Начала выходить 1 апреля 1993 года[1]. Контрольный пакет издания (51%) принадлежит коллективу издания, а 49 % акций — Михаилу Горбачёву и бизнесмену Александру Лебедеву[2].

Горбачов, който отдавна трябваше да е в затвора за държавна измяна.

Иначе за Лебедев:

2009, януари - придобива контролния пакет акции от лондонския вестник en:Evening Standard на холдинга Daily Mail & General Trust за символичната сума 1 британска лира.[2]

2010, март - за символичната сума 1 британска лира придобива британския вестник Independent[5].

http://skandalno.net/miliarderat-aleksandar-lebedev-eksts-31707/

Тоест, превъзнесената "Новая газета" не е нищо повече от медийна бухалка. Като медиите на Прокопиев и Пеевски у нас.

Историята на много от тези марки не показва огромни инвестиции, а по-скоро желание и упорита работа?

Историята на доста марки е фалшива PR story, също като приказката за Рокфелер

Мен за едно нещо ме е яд - вместо самолети сме започнали да произвеждаме велосипеди.

Мен за едно нещо ме е яд - вместо самолети сме започнали да произвеждаме велосипеди.

Ако го смениш със стени за катерене, ще получиш много добра размяна.

Не е важно какво строиш, важно е каква е добавената стойност в него.

Ако го смениш със стени за катерене, ще получиш много добра размяна.

Не е важно какво строиш, важно е каква е добавената стойност в него.

кондоми тогава и образователна програма, че да има за тъмнозелените и да се научат как да ги ползуват

Ето ти сухи факти за България тогава и България сега: http://pan.bg/view_article-49-24105-Bylgariq-–-rodinata-koqto-zagubihme...

Никъде не видях в тези "сухи факти"  да се споменават трите фалита на България.

Вижте, нищо не пречи да си вЕрвате на пропагандата, но поне не го изтъквайте като аргумент.

България фалира както фалира целия СИВ , и това бе неизбежен процес.

Дори няма нужда да ви привеждам наново всичките факти които партията криеше, и на които така не вярвате.

Сами се огледайте кой как работеше, колко тромава неконкурентна икономика имахме, колко зависими и пряк придатък на СССР бяхме, как се съсипваха ресурси, как се прозивеждаше и с какво КПД и т.н. и т.н...

Пак казвам, дори не е нужно да гледате цифри, а само да си припомните каква система за смях бехме на които всеки нормален западняк се смееше как може такова абсолютно прахосничество и разсипия  да съществува.

Тоест, превъзнесената "Новая газета" не е нищо повече от медийна бухалка. Като медиите на Прокопиев и Пеевски у нас.

Смешно е точно пък ти да говориш за "медийни бухалки" дето се скъсвате да цитирате пан бг, поглед инфо , руска весна, руски дневник и подобни абсолютни пропагандни субективни дезинформационни сайтове.

Малко новини. Откакто Русия нападна ФАЩ-янкските подлоги ИД и останалите в Сирия, тонът на нашите управници, който беше адски враждебен, доста се промени. Хвана ги шубето явно. Последно, тази сутрин по канала, в обсъждането  за вота за общинските избори в Хасковско...ДПС кандидата за кмет на Хасково, и не само той, намекна за широко отваряне на бизнеса към руски инвестиции, все едно ЕС санкциите към Русия въобще не съществуват :D  А честито!

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Руското посолство в Дамаск опроверга информацията за загинали руснаци в Сирия

От посолството на Русия в Дамаск опровергаха информацията за загинали руснаци в Сирия, предаде ТАСС.

„Не разполагаме с никаква информация за „гибелта на трима руснаци“ или „трима руски военнослужещи“ в Сирия, за което съобщи агенция Reuters. Всичко това много прилича на поредната информационна атака“, подчертаха от дипломатическото ведомство.

В посолството отбелязаха, че източник на таза информация е Лондонският център за наблюдаване на правата на човека, който на свой ред се позовава на някакви “собствени източници”.

Припомняме, че руската авиация нанася удари по обектите на забранената в РФ терористична организация „Ислямска държава“ от 30 септември, действайки по молба на сирийския президент Башар Асад. В групировката на Въздушно-космическите сили на РФ в Сирия влизат над 50 самолета и вертолета.

Русия не планира да участва в наземна операция на територията на Сирия.

През изминалото денонощие руските самолети са извършили 55 бойни полета и са атакували 60 обекта на терористите в Сирия.

Същият лондонски "център", който се помещаваше в еднофамилна къща и имаше персонал от цифром и словом 1 (един) човек.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Малко новини. Откакто Русия нападна ФАЩ-янкските подлоги ИД и останалите в Сирия, тонът на нашите управници, който беше адски враждебен, доста се промени. Хвана ги шубето явно. Последно, тази сутрин по канала, в обсъждането  за вота за общинските избори в Хасковско...ДПС кандидата за кмет на Хасково, и не само той, намекна за широко отваряне на бизнеса към руски инвестиции, все едно ЕС санкциите към Русия въобще не съществуват :D  А честито!

Да, петата колона не спи ... ДПС, БСП, Атака - едно котило и почти едно финансиране

Да, петата колона не спи ... ДПС, БСП, Атака - едно котило и почти едно финансиране

Пич, говоря ти за конкретни личности от предаване по телевизията. Алооо, чукчо! Чети бре радиоточка!

Пич, говоря ти за конкретни личности от предаване по телевизията. Алооо, чукчо! Чети бре радиоточка!

И аз точно това ти посочих , драги чукча :)  видя ли плакатите ? точно за общинските избори и антибългарската позиция на някои кандидати .

И аз точно това ти посочих , драги чукча :)  видя ли плакатите ? точно за общинските избори и антибългарската позиция на някои кандидати .

А ти не прочете ли това, че останалите кандидати го подкрепиха, а? Като те наричам чукча , значи си чукча. Освен ако не твърдиш, че всички големи  партии в БГ, без изключение, в това число и твоите любимци, са в колоната. Предвид това, че повечето от тях плюеха змии и гущери против Русия... само преди  седмица-две!

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.