Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Преди време, написах че в Германия, започнаха да гонят живеещите в общински жилища германци. И вече има доказателство за това. Статия в DW. Скоро, и от работа ще ги уволняват, за да има работа за 'бежанците' на баба Меркел. Същото и нас ни чака. В собствената ти страна, държавата да те гони, от общинско жилище /знаем на какви хора в нужда дават такива жилища в Германия/, за да настани някакви 'бежанци' Това ако не е, хомосексуална европейска политика, няма какво друго да е. Европа сама се унищожава.

От месеци насам Бернд Нийсен и съпругата му водят битка за жилището, което обитават. Местната община иска да прекрати договора им за наем, за да даде апартамента на бежанци. Такива случаи има и другаде в Германия.

През август 2014 година семейство Нийсен получава писмо, което съдържа уведомление за прекратяване на договора за отдаденото им под наем жилище. Апартаментът, който се намира в селце с 300 жители, е собственост на град Мехерних. И тъй като общината предвиждала да настани в това жилище бежанци, Бернд Нийсен и съпругата му трябвало да се изнесат от общинското жилище до края на май тази година. "Общината разполага с ограничена жилищна площ и затова е принудена да прекрати договора Ви. В случая общината се възползва от правото си да опразва общински жилища, когато е налице необходимост имотът да се ползва от собственика", пише в писмото, изпратено на германското семейство преди повече от година.

http://www.dw.com/bg/в-германия-опразват-жилища-заради-бежанците/a-18790314

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Сирия, Русия и Иран бомбардират заедно

http://pan.bg/view_article-5-324512-VIDEO:-SIRIYA-S-MI-25,-RUSIYA-I-IRAN-ZAEDNO-BOMBYAT-V-SIRIYA!.html

Интересно видео се появи в Интернет, заснето от район на настъпателна операция на правителствените сили, провеждана юго-западно от град Алепо.

В близост до оператора първо прелита ирански разузнавателен БЛА, последван от руски Су-25 и Су-24М и което е особено интересно – сирийски Ми-25 (експортната версия на Ми-24), въоръжен с четири ПТУР „Фаланга” и две авиобомби.

САЩ не настоявали Асад да си ходи тутакси

Айде, бе, до вчера съвсем друго говореха!

"Файненшъл таймс": Европа избра лош момент за обвързване с Турция

След срещи с Ердоган и турския премиер Ахмед Давутоглу Меркел даде благословията си за пакет от стимули в замяна на усилия от страна на Турция да спре наплива от бежанци към Европа............

Ердоган иска подкрепата за прокюрдска Демократична партия на народите (ДПН), постигнала пробив на изборите през юни и застрашаваща амбициите на президента, да бъде ограничена под прага от 10 процента за влизане в парламента. Той се страхува също, че успехът на съюзената с Кюрдската работническа партия (ПКК) сирийска кюрдска съпротива може да отвоюва територии от групировката "Ислямска държава" в Северна Сирия и легитимирана от подкрепата на американските въздушни удари, да създаде още една кюрдска административна единица край турската граница редом с автономния район Иракски Кюрдистан. ИД има интерес да влошава нещата, тъй като е по-добре турци и кюрди да се бият помежду си, отколкото да се борят срещу нея, посочва "Файненшъл таймс".

За джихадистите е от помощ прокарваната от Ердоган идеология (смесица от ислямизъм и национализъм с идея за превъзходството на сунитите), която въпреки евтината сделка с ЕС отдалечава Турция от Запада и подхранва междуетнически и междурелигиозни разриви. ЕС трябва внимателно да се вгледа в себе си, както и в Турция, чиито граждани подлежат на съд, както за връзки с "Ислямска държава", така и за критични към президента послания в Туитър, заключава всекидневникът.

Успехите на Русия в Сирия принудиха САЩ да преговарят

"Успехите на Русия в Сирия принудиха САЩ да преговарят" - под това заглавие "Независимая газета" коментира вчерашното изявление на американския държавен секретар Джон Кери, че планира среща за обсъждане на сирийската криза с Русия, Саудитска Арабия, Турция и Йордания.

Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент, уточни, че не става дума за преговори на най-високо равнище, посочва вестникът.

"Всички, включително руснаците и иранците, все подчертават, че военно решение няма, тъй че трябва да се насочим към усилия за търсене на политическо решение", цитира изданието казаното от Кери в Мадрид на обща пресконференция с испанския външен министър Хосе Мануел Гарсия-Маргальо.

"САЩ са стъписани, след като използвахме крилати ракети. Вашингтон бе смаян от точността на обстрела и "Ню Йорк таймс" писа, че сега САЩ трябва да обръщат повече внимание на руския военен потенциал", коментира политологът Вениамин Попов.

"Западната коалиция е извършила над 60 хиляди полета в Сирия, които не се увенчаха с големи успехи. И сега в САЩ кой ли не ругае Барак Обама. И американските медии, и европейските лидери казват, че Сирия има нужда от американско-руско сътрудничество", изтъква експертът.

"Засилването на ролята на Русия в сирийския конфликт принуди САЩ да се активизират в Сирия", обобщава всекидневникът във връзка със съобщението на Пентагона, че при въздушен удар на коалицията начело с Щатите е убит лидерът на групировката "Хорасан" Санафи ан Насър.

В Москва може скоро да започне работа официално представителство на Сирийски Кюрдистан, сочат данни на "Комерсант". В момента двете страни уреждат формалната страна на въпроса. Запознат с нещата представител на кюрдите разказва пред изданието, че замисълът не е бил осъществен по-рано заради "технически проблеми", но "не е имало никакви спънки от руска страна".

По-нататъшни стъпки в тази посока може да бъдат обсъдени в сряда в руското външно министерство, където се предвиждат консултации с пристигнали в Москва лидери на партията "Демократичен съюз" - една от водещите политически сили в Сирийски Кюрдистан. От кюрдска страна ще участва нейният съпредседател Асия Абдуллах.

Източници на всекидневника в руското дипломатическо ведомство обаче не потвърждават засега, че в Москва ще бъде открит офис на Сирийски Кюрдистан.

Тази стъпка би предизвикала твърда реакция на турските власти, обявили официално Кюрдската работническа партия (ПКК) за терористична организация. Анкара бездруго има остри противоречия с Москва по сирийския въпрос и ще се обяви категорично против самата идея за офис на кюрдската автономна власт на руска територия, пише вестникът, цитиран от Би Би Си.

Руският посланик в Турция Андрей Карлов напомни по-рано, че "и Русия, и Съветът за сигурност на ООН не смятат за терористични организации нито ПКК, нито "Демократичен съюз". Москва разглежда сирийските кюрди като представители на сирийската опозиция, с които руските власти смятат да водят диалог в рамките на усилията за уреждане на ситуацията в тази част от Сирия, се казва в материала.

"С ПКК нямаме контакти. Колкото до контактите с "Демократичен съюз", дори Западът ни моли да поддържаме връзки със сирийската опозиция", заяви Карлов.

Колкото до напомпаните хамерикански велики воини... ми бойното поле, както вече се спомена, не е фитнес-зала. Там нещата изглеждат доста по-различно. И боли, и гърми. А те не са свикнали така. Не са свикнали някой да им оказва съпротива, а само да тероризират полудиви камилари и други подобни, или мирно население. И в момента, в който някой им окаже съпротива, изведнъж си хвърлят лимбовете на земята и... бягат! Ето какво стана в Йемен (да си припомним), когато се наложи хамериканосите да проявят бойния си дух и чудесата от храброст, за които са били подготвяни: https://www.facebook.com/notes/851446744893153/

Ами те, американците, непрекъснато са там, на бойните полета. С десетки хиляди.

Виж, за руснаците не знам - доста по-малко присъствие имат. Май по-скоро, те са фитнес героите.

Специално за с-дух-чо: май не аз имам фиксация към мускулите на войниците или пък американските членове, пенетриращи форумни участници. Интересно е, че не си способен да забележиш колко добре пасваш на това, което описваш, направо автобиографичен си. Както и да е, за твоя профил имам подозрения, че е куха обвивка - не мога да повярвам, че реално човешко същество може да стои зад него.

Както писах по-рано, липсват всякакви данни за невероятно мъжество, надхвърлящо нормалните за бойни действия стойности, в руската армия. По-скоро има данни за обратното.

Това, че обикновено са мрели като мухи се дължи от една страна на таланта на офицерите им, а от друга - на някои специфични мерки в покриващите ешелони отзад.

Виж, за руснаците не знам - доста по-малко присъствие имат.

Ъъъ... това не противоречи ли на цялата досегашна пропаганда, че те, хамериканците, са благи и добри душици, а руснаците, гадните агресори, завоюват територия след територия? Що смърт са посели тия, дето са непрекъснато там, на бойните полета... Ама ти си ги боготвори, де, това да не ти пречи.

-----------------------------------

Кафевите орки под черните знамена се сбиха за остатъците от зелените пари.

Ислямска държава подпука Ал Кайда в битка за пресъхващото от запада финансиране

Сред радикалните ислямисти в Сирия настанаха междуособици заради руските удари от въздуха, съобщава телевизия „Звезда”. В битката за власт над териториите и финансиране бойците от „Ислямска държава” започнаха да унищожават терористи от „Ал Кайда”, пише „Дейли експрес”, пише Блиц.

По време на военната операция в Сирия руските самолети разрушиха складове с оръжие и командни пунктове на бойците. Заради това конкуриращите се групировка започнаха да се взривяват взаимно. Според британското издание бойците от „Ислямска държава” три пъти са слагали бомби в коли на свързания с „Ал Кайда” „Фронт ан-Нусра”. Групировките се опитват да се сдобият с контрол над територията заради недостига на финансиране.

След бомбардировките бойците се опитват да попълнят редиците си, като вербуват деца. Освен това въздушните нападения на Русия и коалицията са причина за масово дезертьорство на бойците и неподчинения на заповедите. Върху това влияят и „строгите правила и жестоките наказания” в тренировъчните лагери на джихадистите”, съобщава още „Дейли експрес”.

Според съобщенията на Министерството на отбраната на Русия в резултат на ударите на руската бойна авиация инфраструктурата на бойците до голяма степен е разрушена и по-конкретно значително са пострадали лагерите за подготовка на камикадзе. Целите се подбират според собствена информация, както и според информация на сирийското разузнаване.

Сирийската страна официално потвърди, че Русия нанася удари по позициите на бойците, с чиито точни координати разполага армията на Башар Асад.

Недей така, че през 1992-ра във Варна бе акостирал американски кораб от шести средиземноморски флот ( така ли се казваше?) Изкочиха едни негри ала Рони Колман. Единия държеше лека картечница с една ръка на плажа, бицепса му бе доста над 50. Голямо добиче. Не знам каква е била сексуалната му насоченост, ама да не го срещаш през нощта. И аз като Путин уважавам много неща в американската армия. Едно от тях е физическата им подготовка. Сравнявайки с  нашата Българска Армия тогава, от която се бях уволнил, ми просветна къде грешим - в алкохола. Не че и ония не се напиваха по кръчмите и не правиха скандали, докато бяха във Варна, но това е друга тема. Едно е да отпуснеш една седмица в на българското черноморие и да те държат на тоя кораб без  право и на едно уиски, друго е всеки ден да се напиваш в родната казарма, а по време на наряд вместо противогаз, да носиш шише ракия през рамо :P

Да и по-добре да не го срещаш вечерта, именно заради сексуалната му ориентация. Че млад си изгорял. :D:tongue2:  Па тия големи черни американци, се ежат само на бедуини в пустинята. :D

Знаеш, че от края на 80-те, та до ден днешен ние нямаме армия. Поради различни политически причини.

П.П Експерта доказа теорията, за продънената кофа, между ушите си. Уникално изказване направи, направо блика от ум.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Виж, за руснаците не знам - доста по-малко присъствие имат. Май по-скоро, те са фитнес героите.

Специално за с-дух-чо: май не аз имам фиксация към мускулите на войниците или пък американските членове, пенетриращи форумни участници. Интересно е, че не си способен да забележиш колко добре пасваш на това, което описваш, направо автобиографичен си. Както и да е, за твоя профил имам подозрения, че е куха обвивка - не мога да повярвам, че реално човешко същество може да стои зад него.

Както писах по-рано, липсват всякакви данни за невероятно мъжество, надхвърлящо нормалните за бойни действия стойности, в руската армия. По-скоро има данни за обратното.

Това, че обикновено са мрели като мухи се дължи от една страна на таланта на офицерите им, а от друга - на някои специфични мерки в покриващите ешелони отзад.

Само да ти напомня ,че групата от 54 нарушители на границата ни от преди няколко дни  се състои от афганистанци.

Защо бягат след като "най-великата" армия защитава мира и демокрацията в страната им ?

Ха-ха, заливам се от смях, като чета колко напомпани били американските войници.Абе хора това да не е конкурс по бодибилдинг?В бойни действия да не би битката да се решава с пехливански борби?Колкото по едър войник толкова по-добра мишена.Защо ли в специалните части рядко ще видиш едри войници?:)Има много по-важни качества от големината на мускулите на война!

Той мускул на война няма как да се поддържа по простата причина, че трябва огромно количество храна (което няма и трябва да се набавя чрез мародерство), трябва поне 7-8 часа сън ( на война и сън?), както ежедневни тренировки с тежести (не бегом марш, а щанги). Така, че на войана мускула е отначало. След това кожа и кости и тук таме мускул. Ако някой води война от канцелариите, може и мускули да поддържа, стига да не се насира от страх всеки ден.  Иначе да имаш мускул си е баш предимство. Аз казах, как момъка носи картечница над 10 кила с една ръка. Това оня дето е 50 кила с напиканите и насраните гащи няма как да го направи. ей затова и трябват хапове. Иначе не става войната! Дори руснаците навремето са ползвали водката с подобна цел...но това е друга тема. Както има една поговорка...луд умора няма. Бих казал и подпийнал умора няма. 

Страхотна статия. Като я прочетете ще видите, че точно това се случва.  Колко е прав Солженицин.

През 1993 година в частен разговор Солженицин казва една твърде интересна фраза, цитирана днес шепнешком: „Днес всички дисиденти са от Изток. Ще дойде време, когато ще бъдат от Запад“.

Не, Солженицин съвсем не е имал предвид, че дисидентите от източноевропейските страни ще се преместят на Запад и ще продължат да дисидентстват оттам. Имал е предвид съвсем друго. Смисълът на отдавна казаното от Солженицин едва сега стига до хората, които имат уши. А той е следният:

Практически всички значими (дебело подчертавам – значими!) френски интелектуалци – философи, литератори, журналисти, политици – със своето виждане на настоящата ситуация в света все по-ярко се противопоставят на обичайната, общоприета политическа коректност и се превръщат в откровени дисиденти в собствения си западен дом.

http://pan.bg/view_article-58-324520-RUSIYA-PRIVLIChA-POBEZhDAVA-I-PLAShI.html

мдааа... някои  очевидно въобще си нямат на понятие какво е думата "дисидент" , какво е репресии и гонения от страна на държавата, да ти горят книгите, да не ти дават дума, че и да съпоставят с думите на Солженицин и МНЕНИЕТО на френски интелектуалци, публикувано и изразявано свободно и демократично  в западни медии.

Въобще споменаването  на Солженицин в този аспект е крайно извратено.

Ах да.. отново източник "поглед инфо" , с превод от руски.. мдам....

Ъъъ... това не противоречи ли на цялата досегашна пропаганда, че те, хамериканците, са благи и добри душици, а руснаците, гадните агресори, завоюват територия след територия? Що смърт са посели тия, дето са непрекъснато там, на бойните полета... Ама ти си ги боготвори, де, това да не ти пречи.

-----------------------------------

Ислямска държава подпука Ал Кайда в битка за пресъхващото от запада финансиране

Чия пропаганда визираш? Вероятно, не моята. Винаги съм твърдял, че големите сили където и когато са имали възможност, са правели едно и също.

А дали го боготворя или имам реален поглед върху нещата...ще се измери не във форума :)

Само да ти напомня ,че групата от 54 нарушители на границата ни от преди няколко дни  се състои от афганистанци.

Защо бягат след като "най-великата" армия защитава мира и демокрацията в страната им ?

А аз да ти напомня, че те казват, че са афганистанци, но нямат документи.

Всякакви може да са - и пакистанци, и иракчани, и сирийци, и... може и чеченци да са, може пък да са от ИДИЛ, може пък да бягат от руските бомбардировки... никой не е сигурен още какви са, нали?

Ванка-а-а... блиц каза..., че дейли експрес каза... бе в този твой любим блиц няма ли да се научат, че като е казал дейли, може едно линкче да пуснат, че да видим и ние какво е казал дейли и дали блиц не ни лъже...

А аз да ти напомня, че те казват, че са афганистанци, но нямат документи.

Всякакви може да са - и пакистанци, и иракчани, и сирийци, и... може и чеченци да са, може пък да са от ИДИЛ, може пък да бягат от руските бомбардировки... никой не е сигурен още какви са, нали?

Ванка-а-а... блиц каза..., че дейли експрес каза... бе в този твой любим блиц няма ли да се научат, че като е казал дейли, може едно линкче да пуснат, че да видим и ние какво е казал дейли и дали блиц не ни лъже...

? За кое по-точно говориш?

Не ми е любим.

Кажи го това на тях. Като искаш, намери си линка и ме опровергай, че написаното не е вярно. Напоследък те са едни от малкото, които предоставят подробна информация. Между другото, почти никоя агенция не предоставя директни линкове, а само посочва източник с думи без линк.

http://news.ibox.bg/news/id_149463617

http://www.cross.bg/tzzinpin-prezidentut-velikobritaniya-1484996.html

http://news.ibox.bg/news/id_1225588886

http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1190446

и така нататък. Посочвам само първите няколко попаднали ми. Можеш да им драснеш по един ред и на тях.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Чия пропаганда визираш? Вероятно, не моята. Винаги съм твърдял, че големите сили където и когато са имали възможност, са правели едно и също.

Да, ама едната голяма сила - братушки и наши хора - правят ти ядрена централа срещу компоти, другата голяма сила мускулести гейове, които ако има как и е лесно и евтино гледат да те изчукат, оберат и убият, а като стане напечено  - бягат.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Да, ама едната голяма сила - братушки и наши хора - правят ти ядрена централа срещу компоти, другата голяма сила мускулести гейове, които ако има как и е лесно и евтино гледат да те изчукат, оберат и убият, а като стане напечено  - бягат.

АЕЦ е дреболия, на фона на дългогодишните инвестиции за отбрана, вариращи около 20% от БВП, които сме имали "удоволствието" да правим, за да бъдем част от марионетната сила на Русия и предпазен кордон.

Освен това, нищо не ни е идвало безплатно - всичко се е калкулирало и е обект на по-дълбоко икономическо изследване.

В добавка, Русия никога не е платила за щетите, нанесени ни от нея по време на ВСВ - човешки жертви в борбата срещу Германия (от която нищо лошо не сме видели) и конфискувани Германски активи в наше владение, които биха ни послужили за прихващане на немските задължения към нас.

През 80-те години ясно си спомням мизерията, в която живеехме. Всички, без партийната номенклатура. Достатъчно възрастен съм, за да имам спомените и оценката.

Ето ти сухи факти за България тогава и България сега: http://pan.bg/view_article-49-24105-Bylgariq-–-rodinata-koqto-zagubihme...

Относно пропагандата - тая, де, същата. Антируска, но не и анти-друга, колкото и да ми разправяте обратното. Не само от твоя страна.

Колкото до невъзстановяването на щети - малко известен факт е, че за период от една седмица благодарение на правителството на Муравиев България е била във война буквално с целия свят - били сме обявили война на Германия, САЩ, Великобритания, Русия, Франция и т.н. Да възстановят нещо на страна, с която са... във война?

Личните ми спомени за онова време не са точно за мизерия.

Много от изброените производства бяха УМИШЛЕНО фалирани от всички правителства след 10 ноемви 1989 г. - започвайки от това на Луканов, Филип Димитров, Костов, та стигайки до ден днешен. Липсата на работа, ниските доходи и фалираните предприятия водят до сегашната реална липса на икономика у нас. За което НЕ ни е виновна Русия, а онези, "благодарение" на които почти нищо от създаденото тогава не можа да бъде запазено, независимо че голяма част от него работеше добре и беше печелившо. Това, че сега се промиват мозъци с обратното, не е вярно. Вече съм привеждал примери за това.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

АЕЦ е дреболия, на фона на дългогодишните инвестиции за отбрана, вариращи около 20% от БВП, които сме имали "удоволствието" да правим, за да бъдем част от марионетната сила на Русия и предпазен кордон.

Освен това, нищо не ни е идвало безплатно - всичко се е калкулирало и е обект на по-дълбоко икономическо изследване.

В добавка, Русия никога не е платила за щетите, нанесени ни от нея по време на ВСВ - човешки жертви в борбата срещу Германия (от която нищо лошо не сме видели) и конфискувани Германски активи в наше владение, които биха ни послужили за прихващане на немските задължения към нас.

През 80-те години ясно си спомням мизерията, в която живеехме. Всички, без партийната номенклатура. Достатъчно възрастен съм, за да имам спомените и оценката.

Човек, аз май само теб не съм те питал дали си си пил хапчетата? 

Ето ти сухи факти за България тогава и България сега: http://pan.bg/view_article-49-24105-Bylgariq-–-rodinata-koqto-zagubihme...

Относно пропагандата - тая, де, същата. Антируска, но не и анти-друга, колкото и да ми разправяте обратното. Не само от твоя страна.

Колкото до невъзстановяването на щети - малко известен факт е, че за период от една седмица благодарение на правителството на Муравиев България е била във война буквално с целия свят - били сме обявили война на Германия, САЩ, Великобритания, Русия, Франция и т.н. Личните ми спомени за онова време не са точно за мизерия.

Много от изброените производства бяха УМИШЛЕНО фалирани от всички правителства след 10 ноемви 1989 г. - започвайки от това на Луканов, Филип Димитров, Костов, та стигайки до ден днешен. Липсата на работа, ниските доходи и фалираните предприятия водят до сегашната реална липса на икономика у нас. За което НЕ ни е виновна Русия, а онези, "благодарение" на които почти нищо от създаденото тогава не можа да бъде запазено, независимо че голяма част от него работеше добре и беше печелившо. Това, че сега се промиват мозъци с обратното, не е вярно. Вече съм привеждал примери за това.

...и някак си, все живеехме бедно. Или, ако те устройва повече, по-бедно от съседите, а в сравнение със Западните държави, просто мизерно.

Не мога да приема, че Русия няма вина, но САЩ и ЕС - имат. Не ми звучи нито логично, нито мотивирано.

Човек, аз май само теб не съм те питал дали си си пил хапчетата? 

Ами, питай ме.

Апропо, функционалността за цитиране не работи правилно, поне през Tapatalk.

...и някак си, все живеехме бедно. Или, ако те устройва повече, по-бедно от съседите, а в сравнение със Западните държави, просто мизерно.

Не мога да приема, че Русия няма вина, но САЩ и ЕС - имат. Не ми звучи нито логично, нито мотивирано.

Ами, питай ме.

От Румъния ли не живеехме по-добре??? От Албания? Дори от някои райони на Русия живеехме по-добре. Да, не беше охолен животът, но мизерия... ша ма извиняваш.

Прочети, бе, чети фактите. Първи износител на кари в света! Водещо селско стопанство, водеща военна промишленост, водеща циментова промишленост... Къде са?

От Румъния ли не живеехме по-добре??? От Албания? Дори от някои райони на Русия живеехме по-добре. Да, не беше охолен животът, но мизерия... ша ма извиняваш.

Не спори с оял се трол!

Да, от тях по-добре живеехме.

Щом те устройва така, ще предефинирам - разликата дори между Гърция и България през средата на 80-те беше чувствителна, а с държави като Франция, Германия и Англия - огромна.

Знам, че вероятно ще се хвърли обяснението, че много са смукали, каквото и да значи това, на което мога само безпомощно да вдигна ръце.

Да, от тях по-добре живеехме.

Щом те устройва така, ще предефинирам - разликата дори между Гърция и България през средата на 80-те беше чувствителна, а с държави като Франция, Германия и Англия - огромна.

Знам, че вероятно ще се хвърли обяснението, че много са смукали, каквото и да значи това, на което мога само безпомощно да вдигна ръце.

Без да броиш  елините, в достатъчно нови времена, всичките са имали огромни колонии. Милиони квадратни километри, които съставляват днешни държави в Африка и южна Азия. С огромни залежи от злато и диаманти.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Не спори с оял се трол!

И това ти предположение за мен е толкова далеч от реалността, колкото сексуалните ти мераци с проекция скромната ми личност.

Не, в оня строй беше така, и никой не го оспорва. Пак в оная тема чети - всеки можеше да си позволи да има собствено жилище, автомобил и, примерно, виличка. Не луксозни, но собствени. И за онова време със сносно качество. Колко хора могат да си позволят сега да си купят всичко това В РАМКИТЕ НА НЯКОЛКО ГОДИНИ? Виновни са Русия и Путин сигурно? Или Държавна сигурност? Или всички пендели, продали с годините България?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.