Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Никой не е отменил зверствата на Асад. Затова на някоко пъти в темата сеопитах да "припомня" някои неща, които тогава руснаците мисля не са отричали, но уви ... пропагандата и "амнезията"  са доста силни в сегашните оценки.

Тези зверства само в твоята глава се оказаха май.

Миро как се наричат наемници които готвят държавен преврат на законно правителство на суверенна държава ?

Ако отговора е терористи а кажи ми как Путин да ги различи?  Ти шах играеш ли. Нещо за стратегии да си чувал. Не може да почнеш да атакуваш царя за мат без преди това да си го открил за шах. Та и така с Путин. Знае си тактиката а и е без значение че с едните ще приключи първо и после с другите. И едните и другите са за трепане. Все чада на САЩ.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Тези зверства само в твоята глава се оказаха май.

Миро как се наричат наемници които готвят държавен преврат на законно правителство на суверенна държава ?

Ако отговора е терористи а кажи ми как Путин да ги различи?  Ти шах играеш ли. Нещо за стратегии да си чувал. Не може да почнеш да атакуваш царя за мат без преди това да си го открил за шах. Та и така с Путин. Знае си тактиката а и е без значение че с едните ще приключи първо и после с другите. И едните и другите са за трепане. Все чада на САЩ.

Въртим сучим все едно и също

Ето малко за "амнезията" която ви е налегнала за Асад https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от-”ал-кайда”/?do=findComment&comment=3215031

За мен е странна тази пропаганда - добрия Асад е нападнат от обучени и въоръжени терористи от злите империалисти  САЩ   , дошъл  добрия  справедлив Пу да защити добрия Асад , САЩ , Франция и др му пречат да се разправи с терористите.

мдам... :) и един мармот завива шоколада в станиол....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Недей така, че през 1992-ра във Варна бе акостирал американски кораб от шести средиземноморски флот ( така ли се казваше?) Изкочиха едни негри ала Рони Колман. Единия държеше лека картечница с една ръка на плажа, бицепса му бе доста над 50. Голямо добиче. Не знам каква е била сексуалната му насоченост, ама да не го срещаш през нощта. И аз като Путин уважавам много неща в американската армия. Едно от тях е физическата им подготовка. Сравнявайки с  нашата Българска Армия тогава, от която се бях уволнил, ми просветна къде грешим - в алкохола. Не че и ония не се напиваха по кръчмите и не правиха скандали, докато бяха във Варна, но това е друга тема. Едно е да отпуснеш една седмица в на българското черноморие и да те държат на тоя кораб без  право и на едно уиски, друго е всеки ден да се напиваш в родната казарма, а по време на наряд вместо противогаз, да носиш шише ракия през рамо [emoji14]

Всъщност, американската армия е една от най-натренираните в света, участвала в редица войни през последните 25 години.

Приказките за руската армия може някой за лека нощ да си ги препрочита и разказва.

Верни са колкото разказите за безпримерен героизъм на предците им по време на ВСВ. Елементарно и тъпо клише, разбивано всеки път, когато тази армия е влизала в бойни действия и нищо запомнящо се не е произвеждано на бойното поле.

Всъщност, американската армия е една от най-натренираните в света, участвала в редица войни през последните 25 години.

Приказките за руската армия може някой за лека нощ да си ги препрочита и разказва.

Верни са колкото разказите за безпримерен героизъм на предците им по време на ВСВ. Елементарно и тъпо клише, разбивано всеки път, когато тази армия е влизала в бойни действия и нищо запомнящо се не е произвеждано на бойното поле.

Да, тренират те...

Tоя Благо нещо е объркан тотално. Някой да му намекне, че това не е тема за лизане на гъ*а на американската армия, която цяла година не направи това, което Путин ще направи за няколко месеца. Която се ръководи от някакъв гей и има генерали травестити. Аз съм спокоен. След последните събития всички подобни посткомунистически зомбита ще изчезнат, защото САЩ ще са нещо като Канада. Те са там, но не ти не ги виждаш. А в какъв свят щяхме да живеем, ако в Северна Америка живееше коренното само население. Ех, щяха да са само гадните британци.  Размечтах се.  

Въртим сучим все едно и също

Ето малко за "амнезията" която ви е налегнала за Асад https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от-”ал-кайда”/?do=findComment&comment=3215031

За мен е странна тази пропаганда - добрия Асад е нападнат от обучени и въоръжени отъ САЩ  терористи , дошъл Пу , сАЩ , Франция и др му пречат да се разправи с терористите.

мдам... :)

Те имаше и едни други лоши диктатори с оръжие за масово унищожение и там имаше куп доказателства като твоите линкове а накрая си направиха "демокрацията по американски".

Аве той не че Асад нямаше да се оправи с тая паплач ама виж колко оръжие им вкара "световния полицай" де хич не му е това работата да се бърка в политиката на суверенни държави пък били те и с неудобни правителства Миро.

Никой не е отменил зверствата на Асад. Затова на някоко пъти в темата сеопитах да "припомня" някои неща, които тогава руснаците мисля не са отричали, но уви ... пропагандата и "амнезията"  са доста силни в сегашните оценки.

Зверства? Асад даде свобода на Опозицията преди 12-13 години. И какво  стана? Ония загубиха, а Щатите не харесаха това. Затова и последвалите събития след няколко години.  И ти като Плевнелиев гледаш до първия изстрел назад, сякаш от там е започнала съществуването си Сирия. Ако  така оценяваме диктаторите, то в света 99 от 100 управници са диктатори в един или друг смисъл. Дори може би са 100 на 100 диктатори, щото нямам как добър човек да стигне най-отгоре на властта. Добър в смисъл без задни мисли и мисли за джоба и бадженаците си.  А Асад просто тръгна да се защитава, както би направил и Обама и Путин и Меркел...Ако сега на Меркел някой и вдигне мерника, почне да стреля по нея, ще се оттегли ли, щото е диктаторка и диктува какво да става с емигрантите? Не, просто  ще изсипе тиради по  всички немски ТВ канали, ще задейства Щази и... хаха. Кокала лесно не се дава. дадеш ли го, оставаш гладен и най-вероятно без глава. Остави тия глупости за мирните преходи. Видяхме ги - Чаушеску, Живков, Кадафи, Милошевич...всички те с мир искаха, а получиха секира. Е, не всички, защото не им дадоха възможност, но на тия които дадоха, съдбата им бе една и съща. 

merkel-3.jpg

Зверства? Асад даде свобода на Опозицията преди 12-13 години. И какво  стана? Ония загубиха, а Щатите не харесаха това. Затова и последвалите събития след няколко години.  И ти като Плевнелиев гледаш до първия изстрел назад, сякаш от там е започнала съществуването си Сирия. Ако  така оценяваме диктаторите, то в света 99 от 100 управници са диктатори в един или друг смисъл. Дори може би са 100 на 100 диктатори, щото нямам как добър човек да стигне най-отгоре на властта. Добър в смисъл без задни мисли и мисли за джоба и бадженаците си.  А Асад просто тръгна да се защитава, както би направил и Обама и Путин и Меркел...Ако сега на Меркел някой и вдигне мерника, почне да стреля по нея, ще се оттегли ли, щото е диктаторка и диктува какво да става с емигрантите? Не, просто  ще изсипе тиради по  всички немски ТВ канали, ще задейства Щази и... хаха. Кокала лесно не се дава. дадеш ли го, оставаш гладен и най-вероятно без глава. Остави тия глупости за мирните преходи. Видяхме ги - Чаушеску, Живков, Кадафи, Милошевич...всички те с мир искаха, а получиха секира. Е, не всички, защото не им дадоха възможност, но на тия които дадоха, съдбата им бе една и съща. 

merkel-3.jpg

Нищо от стария пост който посочих , не си гледал, нали :)

Нищо от стария пост който посочих , не си гледал, нали :)

Да гледам? Нямам намерение да гледам всичко. Аз не гледам нито Путин, нито Обама, нито Сидеров. Бойко ми е интересен, затова си го и гледам и слушам по възможност ;)  Селяните се поддържаме :P

Да, с анаболи всичко става ;) Даже не ти и трябват много тренировки, преспокойно може да се биеш по баровете и ще е достатъчно. 

Да гледам? Нямам намерение да гледам всичко. Аз не гледам нито Путин, нито Обама, нито Сидеров. Бойко ми е интересен, затова си го и гледам и слушам по възможност ;)  Селяните се поддържаме :P

Идея си нямаш колко пъти съм го чувал това.

От там и дето повтарям 1001 пъти за "чукча писатель, чукча не читатель", и че тук никой не гледа клип по  дълъг от клип на пайнер, и текст по дълъг от два къси абзаца :)

Това по никакъв начин не влияе на високата компетенция на някои писатели тук, нито на високомерното им арогантно поведение и "цветущи епитети" към опонентите :)

Идея си нямаш колко пъти съм го чувал това.

От там и дето повтарям 1001 пъти за "чукча писатель, чукча не читатель", и че тук никой не гледа клип по  дълъг от клип на пайнер, и текст по дълъг от два къси абзаца :)

Това по никакъв начин не влияе на високата компетенция на някои писатели тук, нито на високомерното им арогантно поведение и "цветущи епитети" към опонентите :)

Прав си. Може би всеки е качвал нещичко в You Tube  и е гледал статистиката за клиповете си. Отчайващо е, когато видиш 30 секунди или една минута средно гледане на 5-10 минутен клип. Ето това е, прав си. Никой няма време да се занимава с глупостите на други. Иначе самоиронията е нещо добро. Препоръчвам го на всеки. 

Хайде сега пък анаболи :)

Много добре на тренирани са, ама то, защото пият анаболи, иначе ехеее, ще ги схрускаме.

Ами така си е. Не знам дали си се срещал с американските тюлени от шести флот, ама аз съм. Това нещо не става с описаните по-горе тренировки. Това нещо не става с бягане и прескачане на препятствия, залягане в кал и лазене под бодлива тел. Това нещо не става с марш на скок. Това си е жива анаболна творба. Няма как да нарпавиш 55 бицепс, а в същото време да бягаш за издръжливост. Това са американските тюлени и мога да потвърдя, че са баш като ония грамади по филмите, ролите на които изпълняват хора като Скалата и Джон Сина. Баш така си изглеждаха и американските тюлени. Или поне тия, които ни се показаха. Ако другите са били льольовци, си е техен проблем и проблем на командването на 6-ти американски флот. Иначе евала, хванали са му цаката с кльопачката и хаповете. 

Между другото, като чета Благо как въздиша по всичко американско и как дрънка само простотии и се заяжда, се сещам за едно изказване на Хорхе Валдано. :D

Футболът е изтъкан от субективни чувства, от внушения, в което стадион "Енфийлд" няма равен. Покажете лайно на пръчка в центъра на този стадион, и ще намерите хора, които ще ви кажат, че това е произведение на изкуството. Но не е: това е само лайно, което виси от пръчка. 

Ами така си е. Не знам дали си се срещал с американските тюлени от шести флот, ама аз съм. Това нещо не става с описаните по-горе тренировки. Това нещо не става с бягане и прескачане на препятствия, залягане в кал и лазене под бодлива тел. Това нещо не става с марш на скок. Това си е жива анаболна творба. Няма как да нарпавиш 55 бицепс, а в същото време да бягаш за издръжливост. Това са американските тюлени и мога да потвърдя, че са баш като ония грамади по филмите, ролите на които изпълняват хора като Скалата и Джон Сина. Баш така си изглеждаха и американските тюлени. Или поне тия, които ни се показаха. Ако другите са били льольовци, си е техен проблем и проблем на командването на 6-ти американски флот. Иначе евала, хванали са му цаката с кльопачката и хаповете. 

И все пак, поне малко не тренират ли? Или само седят в казармите и пият шепи с хапчета :)

Ако искаш, да те запозная с някой щангист, да му обясниш за анаболите и натрупването на качества, без пот и тренировки?

Между другото, като чета Благо как въздиша по всичко американско и как дрънка само простотии и се заяжда, се сещам за едно изказване на Хорхе Валдано. :D

И всичко това от потребител, поставил Путин като аватар. Налага ми се, да ти споделя, че не си обективен, но ти си го знаеш. 

Фокусирай се върху профилите, които смята, че Русия е всичко, само дрънкат, обиждат и се заяждат. Ако не ти стига решителност да ги разпознаеш, мога и поименно да ти ги посоча?

И все пак, поне малко не тренират ли? Или само седят в казармите и пият шепи с хапчета :)

Ако искаш, да те запозная с някой щангист, да му обясниш за анаболите и натрупването на качества, без пот и тренировки?

И всичко това от потребител, поставил Путин като аватар. Налага ми се, да ти споделя, че не си обективен, но ти си го знаеш. 

Фокусирай се върху профилите, които смята, че Русия е всичко, само дрънкат, обиждат и се заяждат. Ако не ти стига решителност да ги разпознаеш, мога и поименно да ти ги посоча?

Кой казал, че не тренират. Аз също не пропускам тренировки, тъпча се със суплементи, напредвам...обаче 50 бицепс трудно става само с това, а 55 на практика невъзможно. А и аз говоря за съвсем други неща. Един щангист може да извършва дадено движение, но той няма никаква издръжливост, особено необходима за един пехотинец. Като стане напечено щангиста ще издъхне на десетата минута. Да бе казал поне боксьор, та да има смисъл, но ти каза щангист.  Но погледни боксьорите - Кличко, Кобрата...яки са да, но са  доста мънички спрямо тия тюлени, за които ти говоря. Когато има движение, мускул трудно се задържа. Ей това исках да кажа. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Щом Пентагонът казва, че ...(заглавието), значи е така. Все пак те са бащи и на двете "деца". И подобно и на "Ал Кайда" нямат контрол над двете.Това там, дето бушува не е конвенционална война, най-малкото пък гражданска, освен хилядите наемници, които се бият там не са кандидатствали за гражданство. В момента там е адът на Земята, който реши да се помести на Запад. Независимо от това какво търси Путин там, падне ли Башар, пада и Сирия, а оттам... Само се чудя възможно ли е това да е нарочно от страна на САЩ? В смисъл, раздорът в Сирия, оттеглянето от Ирак и тъ нъ с цел косвена атака към Европа. Аз си мисля, че и най-големия ген в мозъчните им тръстове не е способен да измисли подобен план. По-скоро е поредната война с Русия, която си водят на гърба на местното население - Виетнам, Украйна, Корея, Афганистан... малко ли са примерите. А може и да бъркам. И разбира се, въобще не споменавам Саудитска Арабия, която някои определят за главен спонсор на ИД и един от авторите на атаката срещу Асад, която индиректно е насочена срещу Иран.Не я споменавам, понеже за разлика от Щатите, чиито медии тея неща си ги разкриват открито - за саудитите много-много не говорят. В момента има и една по-страшна (може ли?) война в този район - Йемен.

Какви са възможните сценарииот тук нататък?

Положителен вариант 1. Идват два милиона араби в Европа. Нормални хора, бягащи от смъртта. 50 години по-късно, познайте колко са християните.

Положителен вариант 2. Коалиции, моалиции въдворяват ред в Близкия Изток, след като САЩ и Русия сключват общ съюз (да бе, да). Хилядите хорица се връщат по живо по здраво вкъщи. Руснаци и мериканци доволни. В Сирия и Йемен се появяват Берьозка и Макдоналдс, а Газпром, Тексако и не знам си кой там получават нефтените находища.

Отрицателен 1 - строго спекулативен и фантазен. Заедно с двата милиона, идват и над 100 000 смъртници. Европа става гробище.

Отрицателен 2 - строго спекулативен и фантазен. След 50 години ислямска Европа обвява война на Русия и САЩ. Отрицателен 2.1: Европа е изпепелена. Отрицателен 2.2: Светът е изпепелен.

Отрицателен 3 - Западна Европа показва истинското си лице. Гони насилствено хиляди деца и жени и обикновени хора, бягащи от ужаса на войната. Или по-страшен: хвърля ги в лагери, като от втората световна.

Европа е в основата на всичко това, което се случва в Близкия Изток. Не, не е САЩ, камо ли Русия. Англия, Франция, Холандия и кой ли не са заложили хиляди подобни скрити бомби в Близкия Изток и Африка. Ако можеха щяха да са го направили и с Индия, Пакистан и Китай. Само че там е друго. Всичко обаче се връща на този свят, нали? Заложили бомба е очаквано да избухне. Само че ние - българи, словаци, поляци, сърби, словенци и тъ нъ, с какво сме виновни???

П.С. Германия колко пъти трябва да съсипва Европа, за да я разтурят тази държава?! Трябвало е след Първата световна, Германия да е официално закрита. Сега тая малоумна нация ще прее** Европа за трети път!:mad:

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Ха-ха, заливам се от смях, като чета колко напомпани били американските войници.Абе хора това да не е конкурс по бодибилдинг?В бойни действия да не би битката да се решава с пехливански борби?Колкото по едър войник толкова по-добра мишена.Защо ли в специалните части рядко ще видиш едри войници?:)Има много по-важни качества от големината на мускулите на война!

Ха-ха, заливам се от смях, като чета колко напомпани били американските войници.Абе хора това да не е конкурс по бодибилдинг?В бойни действия да не би битката да се решава с пехливански борби?Колкото по едър войник толкова по-добра мишена.Защо ли в специалните части рядко ще видиш едри войници?:)Има много по-важни качества от големината на мускулите на война!

Щото 'експерта' се подмокря, при вида на големи черни американски войници. :D  Вътречерепното пространство на 'експерта', е като продънена кофа. Наливаш, па все изтича. :ph34r:

И по темата.

Американците, взеха да омекват. Те кога ли са били твърди, освен в еротичните сънища, на 'експерти'. :D Вече не настоявали, Асад незабавно да подавал оставка.

САЩ вече не настояват за незабавната оставка на сирийския президент Башар Асад, е заявил снощи официалният представител на Държавния департамент Марк Тонер. Според него, Вашингтон продължава да счита, че Асад не трябва да остава на власт, обаче не става дума за политически промени за един ден.„Ние дадохме ясно да се разбере, че не е задължително Асад да си отиде утре или вдругиден” – заявил Тонер.

http://www.blitz.bg/news/article/369134

Тук както винаги, може да прочетете интересни неща, за събитията в Сирия. И не само там. Тъй като цензурата у нас, спестява доста информация. Само тази, дето е във възхвала на САЩ, минава през ситото. 

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2676704&cid=5

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Е, па нема такива тъпанари като Щатите. Все едно Герб им води политиката - стратегия "иди си - ила си", само дето за разлика от бг управниците, техните недомислици водят до смърт, Герб просто предизвикват емиграция... След президентските избори в САЩ ще има нова промяна в стратегиите. Обама направи за Путин това, което никакви PR-и и олигарси не могат.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Колкото до напомпаните хамерикански велики воини... ми бойното поле, както вече се спомена, не е фитнес-зала. Там нещата изглеждат доста по-различно. И боли, и гърми. А те не са свикнали така. Не са свикнали някой да им оказва съпротива, а само да тероризират полудиви камилари и други подобни, или мирно население. И в момента, в който някой им окаже съпротива, изведнъж си хвърлят лимбовете на земята и... бягат! Ето какво стана в Йемен (да си припомним), когато се наложи хамериканосите да проявят бойния си дух и чудесата от храброст, за които са били подготвяни: https://www.facebook.com/notes/851446744893153/

При тази патаклама преди 10-12 дена американците се изнасят от Йемен като бити хомосексуалисти. До такава степен, че оставят не само всичкото оръжие, ами даже и документите по масите на офисите. Бягат наистина на пожар! Въпреки, че имат доста солидна база, с цялото най-съвременно тежко въоръжение, както е прието за една световна суперсила. Бягат със самолети и вертолети. Бягат, и не се обръщат!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.