Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Всъщност, ако не си забелязъл, говори се че с тези темпове до края на годината Пу ще изчерпа и резервния фонд дори.

А за 2035 г ... не знам дори какво да мисля ...  :)

Да не си мислиш, че Русия има само разходи? А ма какво питам. Да очаквам от теб да мислиш, е като от умрял писмо.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

И една прекрасна статия. В нея, може да видите много точно описание, на тукашния трол и 'експерта'. Макар, да не е писана за тях. :ph34r: Статията показва, какви са разните соросотутки и спонсорирани от НПО хорица. Статията е точно попадене. Интелектуални гърчове, се наблюдават и тук. :D Те си знаят, двамцата и пепера.

/Поглед.инфо/ Вероятно за чувствителни души и хора с неиздръжливи стомаси не бих препоръчал екстремното удоволствие да наблюдават гърчовето на евроатлантическите бг-интелектуалци, на захранените с чужди пари съвести, които дори и когато целият свят се разтърсва от геополитически гърч, който най-вероятно ще роди друг модел на планетата, трябва да се правят, че нищо не се случва и, че старите им опорни точки са абсолютната и свята истина, която ще спаси човечеството. Интелектуалните им спазми, неотличими от повиците за повръщане, раждат бисер след бисер не само на наша почва, а това все по-трайно се оформя като интернационален модел. Но в България, поради класическия лакейски провинциализъм, който е като венерическо заболяване на ума, можем много по-ясно да наблюдаваме този процес и ако имаме черно чувство за хумор, да се заредим с пакетче пуканки и да наблюдаваме как нашите интелектуалци се опитват да се измъкнат от примката, която се стяга около техния имидж, за да го изпепели веднъж завинаги, а след това да го разпилее с есенния вятър...

http://avtorski.pogled.info/article/68499/Postapokaliptichna-tragediya-bg-intelektualetsat-sreshtu-putinizma?utm_source=topnav&utm_campaign=author

Преди няколко дни си дойде тук един приятел, който от доста години вече живее в Чикаго. За мое голямо учудване, той каза, че вече дори немалка част от американците не вярват на собствената им пропаганда. Каза и друго - за последните месеци безследно са изчезнали шестима журналисти, водили разследвания за корупция и незаконни действия на правителството, Пентагона и други подобни. Просто ги няма.

Преди няколко дни си дойде тук един приятел, който от доста години вече живее в Чикаго. За мое голямо учудване, той каза, че вече дори немалка част от американците не вярват на собствената им пропаганда. Каза и друго - за последните месеци безследно са изчезнали шестима журналисти, водили разследвания за корупция и незаконни действия на правителството, Пентагона и други подобни. Просто ги няма.

Само 6-ма ? 

Я погледни тук 

http://pauluskp.livejournal.com/648388.html

:)

Само 6-ма ? 

Я погледни тук 

Хах изпревари ме докато обядвах.Над 300 убити журналисти и над 200 по времето на Путин.Ми те едно гробище само за журналисти могат да си направят.Черен е хумора, но няма как след като и малките деца знаят, че Путин е тиранин с оцапани с кръв ръце.Иначе нагъл опит да се приписват някому другиго Путиновите грехове, но Ванката си вкара автогол тоя път.

Темата обаче заприлича малко на детска градина - наща група е по яка от ваща.И тези дни като я чета започвам да се чудя едно нещо - тия дето с такава упоритост пишат тука нямат ли друга работа, какво работят.Или може би точно това работят?

Не съм си вкарал автогол, просто казвам какво съм чул, от първа ръка, без да изкривявам нищо. Това за журналистите в Русия дали е вярно, или е поредната пропаганда, как мислиш? След "взривените" и "падналите по пътя" ракети, в чието пропагандиране се включи даже CNN?

И аз се питам тия, дето толкова упорито пишат тук, какво работят. За единия вече знаем със сигурност - платен драскач с над 30 регистрации къде ли не, и драска ли драска по цял ден.

Какво работя аз, вече съм казвал нееднократно.

ПП. Горе-долу като с Немцов - убит от едни по една причина, обвинени други с други причини за целите на пропагандата.

Само 6-ма ? 

Я погледни тук 

Хах изпревари ме докато обядвах.Над 300 убити журналисти и над 200 по времето на Путин.Ми те едно гробище само за журналисти могат да си направят.Черен е хумора, но няма как след като и малките деца знаят, че Путин е тиранин с оцапани с кръв ръце.Иначе нагъл опит да се приписват някому другиго Путиновите грехове, но Ванката си вкара автогол тоя път.

Темата обаче заприлича малко на детска градина - наща група е по яка от ваща.И тези дни като я чета започвам да се чудя едно нещо - тия дето с такава упоритост пишат тука нямат ли друга работа, какво работят.Или може би точно това работят?

Момчета, не мога да не ви подкрепя, защото сте абсолютно прави. В Русия истинските журналисти ги избиват. Това е и причината да вярвам единствено на "Новая газета" и всеки път като прочета статиите да скролна най-долу на началната страница, за да видя очите и да дам уважението си на убитите журналисти от вестника.

Всъщност, в Америка терора е много по-голям и това не е от днес и вчера. Терора си съществува още преди създаването на държавата САЩ и това няма как никой да отрече. САЩ винаги е била държавата с най-много престъпления и убийства на глава от населението, ако изключим разпадащите се държави като Сирия и Либия. САЩ е страната с  най-много масови убийства, най-много масови убийци, най-много  застреляни деца в  училищата. И това е нормално. Самата политика на страната е  такава - имериалистическа. Няма как да очакваме от жителите и нещо по-различно от мини империалистически идеали. 

:D

Смешно ли ти е?

Бих казала, че доста неадекватно реагираш, Ванка..

Игор Домников, Юрий Щекочихин, Анна Политковская, Станислав Маркелов, Анастасия Бабурова и Наталия Естемирова - това са журналисти на "Новая..." - убити.

И да, те са хората, които непрекъснато са под заплаха, защото казват истини, които не изнасят на Путин и кръга около него.

Няма как да не вярвам на неудобните за режима хора, другите(дето пишат това, което им заповядат) са ми безлични и безинтересни. И безвкусни(по повод, че моят вкус явно се различава от твоя, Ванка)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Всъщност, в Америка терора е много по-голям и това не е от днес и вчера. Терора си съществува още преди създаването на държавата САЩ и това няма как никой да отрече. САЩ винаги е била държавата с най-много престъпления и убийства на глава от населението, ако изключим разпадащите се държави като Сирия и Либия. САЩ е страната с  най-много масови убийства, най-много масови убийци, най-много  застреляни деца в  училищата. И това е нормално. Самата политика на страната е  такава - имериалистическа. Няма как да очакваме от жителите и нещо по-различно от мини империалистически идеали. 

Никой не е казал, че САЩ са цвете за мирисане.Тук говорим за политически,журналистически и прочие убийства обаче.И да ме извиняваш но Русия убедително води в тая черна класация.

Реакцията е напълно адекватна.

Аз пак да попитам: сигурно и доказано ли е това, или пак са някакви насосани и изсмукани от пръстите твърдения? Мен ако питаш, една власт има много други начини да накара някого да млъкне, без да се подлага на сигурни критики с организирането на убийство. Питам за пореден път: наистина ли вярвате, че в Русия управляват пълни идиоти?

Политковская: http://www.mediapool.bg/ana-politkovskaya-ubita-sreshtu-2-mln-dolara-news146755.html

и така нататък. Според преобладаващите версии, те са убити заради своите репортажи, но не от централното правителство, а от местни мутри (или олигарси, ако на някого повече му харесва) и/или по поръчка на местни високопоставени чиновници (което не изключва съпричастността им към първата група). Централната власт може да им организира разследване и да ги обвини в някакво криминално или друго престъпление по избор и да ги затвори, защо ѝ е да ги убива...

Спомня ли си някой Анна Заркова? Наталия Плугчиева? Васил Иванов? Само че тук (все още) "само" ги заливат с киселина или ги пребиват почти до смърт...

Който може и иска, да прави разликата, който не - съжалявам.

Даже американците не ги убиват - те "изчезват"...

Останалото е пропаганда и възползване от случилото се.

мдааа... пак се обърна познатия лайтмотив :  "да, то така, ама не е ясно , и ако искате да знаете в хамерика пък бият негрите"

Абсолютно! Тролската анти Путин банда гамени, не се посвени от паметта на хората и използува смъртта им за свои цели. Ако бях човек с права, само заради това бих ги баннал не само от форума, ами от интернет достъп въобще!

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Питам за пореден път: наистина ли вярвате, че в Русия управляват пълни идиоти?

Не но варваме, че управляват тирани.

Според преобладаващите версии, те са убити заради своите репортажи, но не от централното правителство, а от местни мутри (или олигарси, ако на някого повече му харесва)

Никой не е казал, че министър-премиерът лично ще отиде да дръпне спусъка. Затова олигархическата прослойка в Русия има йерархия начело на която е ясно кой стои.

Централната власт може да им организира разследване и да ги обвини в някакво криминално или друго престъпление по избор и да ги затвори, защо ѝ е да ги убива

Тук се чудя дали осъзнаваш какво говориш - пак си вкарваш автогол.В една демократична страна това не би трябвало да е възможно. В Русия обаче е.

Абсолютно! Тролската анти Путин банда гамени, не се посвени от паметта на хората и използува смъртта им за свои цели. Ако бях човек с права, само заради това бих ги баннал не само от форума, ами от интернет достъп въобще!

Ми то и затова ти махнаха правата и вече нямаш - щото на всеки потребител обясняваш, че е или трол или неграмотен и да не изреждам. 

Редактирано от The_Nomad (преглед на промените)

Няма демократични страни, бе, разберете го. Имаше професор в Германия, който доказа, че "глобалното затопляне" е всъщност една голяма лъжа - оттогава не може да си намери работа никъде; вземете "демократичното" масово подслушване от страна на САЩ, Франция, Германия и Великобритания; вземете грантовете на САЩ в различни (не само български!) медии, вземете Асандж, който е принуден да се крие точно заради скалъпено обвинение, и така нататък.

...не би трябвало да е възможно.

Ама на практика е.

"Демокрацията" е само поредната ушна кал, с която ни пълнят кратуните от "медиите". И която същите тия, които я пропагандират, нарушават системно и когато и както им кефне.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Отлична идея, както неведнъж съм споделял.

Мисля, че трябва да си от първите в този списък, защото чудесно отговаряш на собственото си определение ("гамен") и това, че си "тъп като галош" (цитирам твое изказване за самия теб, нямам лична информация дали си такъв), не те извинява - направихме и невъзможното да ти помогнем, но си изчерпал лимита на презаписите явно.

Да, само че я виж кой започна да спекулира на журналистическа тема със 6-мата ? 

а ?

Първо акаме, после - това не е мое :) 

А реалността за съжаление е такава. За журналистите това е може да се каже световен проблем, а в някои държави като олигархично мафиотската система в РФ - много голям проблем.

Всъщност там журналистиката е придатък  на пропагандата, като на държавна служба...  

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ми то и затова ти махнаха правата и вече нямаш - щото на всеки потребител обясняваш, че е или трол или неграмотен и да не изреждам. 

То пък какви права, така или иначе да редактирам заглавия на теми и да одобрявам коментари на новаци, аз сам поисках по малко по необичаен начин да хвърля тъпата табелка, ти нали дотам опря че да се занимаваш с лични нападки, а? Щото нямаш адекватен коментар по темата, троле!

Ванка, както ти сам каза "версии". Както и "версиите" за убийството на Немцов... трябва човек да е малоумен, за да не съзира режима.

Офтопик съм, но ще подкрепя мнението си с една статия от днес на "Новая газета" и как е преследван техен кореспондент - Евгений Титов след като се връща от строежа на моста през Керченския пролив.

тук

А за политиката на САЩ ще ми говориш тогава, когато прочетеш мой пост в нейна защита, в противен случай просто си спести думите, бъди сигурен, че както виждам какво прави Кремъл, така виждам и какво прави Белия дом и дори ми е ясно защо го правят. :)

Казвам "версии", защото някои от тези убийства все още са неразкрити, но по повечето, за сметка на това, има произнесени присъди и завършили разследвания с официални резултати от тях. И смея да допусна, че по-голямата част, ако не и всички, са... верни. Нищо, че леко противоречат на пропагандата.

Режимът го има навсякъде - и в САЩ, и в Русия, и във Великобритания, и в Турция, и във Франция... Къде в тия страни напоследък не газиха с танкове протестиращи, къде не стреляха по тях? Нали са демокрации?

Няма "режим", разберете и това. Има начин на представяне на дадени действия и политики на управление.

Правилно Нел. Човек трябва да е малоумен, за да мисли че убитите журналисти /ако са толкова на брой/, са дело на централната власт в Русия. :ph34r: Нел мила, като си мълчеше изглеждаше умна, защо почна да пишеш пак?

Нел мила, не се ли усещаш, че си ставаш смешна? Цитираш руска медия, издавана и публикувана в Русия, и говориш за убийства, извършени от режима. Въобще мислиш ли? Риторичен въпрос де. :ph34r: То бива тъпа пропаганда дето правите, ама вашето е клиничен случай. И там трола, Нел, пепери и нови звезди, придържайте съм темата. Поне прикривайте, тролските си дейности.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

За борбата срещу ИДИЛ, Министерството на отбраната на Руската федерация е решило да създаде единна военна база на територията на Сирия.

Базата ще включва морски, вонновъздушни и сухопътни войски.

https://news.mail.ru/politics/23656212/?frommail=1

Драги Тролове!
Имате платен и записан час във вторник 11.30 в "АСМП-ИПСМП, психиатрия" при д-р Христо Теодосиев тел.: 0897 03 06 07 гр. София, ул. Будапеща № 68 партер.

Наблюдаваме психиатричния ви статус, той е на неуравновесени хора с ментални проблеми в дясното мозъчно полукълбо ! Имате нужда от консултативни прегледи с изследване и евентуално последвало назначено медикаментозно лечение в/или извън лечебно заведение! Вие сте опасни за обществото индивиди с отклонение и дистрофия на процеси в мозъчната кора дестра на предното полушарие. Медикаментите биха облекчили вашия статус и биха допринесли за социализирането в обществото!

Умоляваме всички да проявят разбиране към заболяването на Троловете. Те не осъзнават какво вършат и не са отговорни за постъпките и деянията си! Диагностицираните в подобна група често прибягват към самонараняване или опит за самоубийство с летален изход.

Стига с тая демокрация бе! Не ви ли просветна  вече, че това е кьорфишек и на практика е връщане стъпка назад в развитието на човечеството? Демокрация да, но тя не съществува в момента никъде по света! Това е същото като комунизма, за който само се говореше, но така и не се построи!  Е, една илюзия рухна, но другата илюзия още стои! Не се ли усещате, че сте същите като мечтателите за комунизма?  Вие сте комунистите на новото време. Това е факт. Демокрация няма, няма и да има. Както няма да има и комунизъм в обозримо бъдеще.  По света всеки  си търси пътя и мястото. Няма един път, няма едно място. Един живее на 0 м надморска височина и гледа краставици, друг на 3000 м и пасе овце. Няма как тия хора да са еднакви.  И ако единия трябва да  ползва пестициди, за да опази краставиците си, да се чуди как да запази пчелите,  другия ще хване карабината и ще трепи вълците за да опази стадото!  Ама че идиоти има по света!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.