Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Фактът, че бяха пуснати платени натовски и проамерикански тролове, че в пропагандата беше включена даже CNN, е достатъчно доказателство за мащаба ѝ. Разни Благовци, пъпети, мъпети, мировци и тук-там някой лоялен към американските си шефове ижИнер да лаят беззъбо по форумите и сайтовете е достатъчен признак за това, какво се върши... или пък не се върши.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Споко, Ванка, иде краят на свободното слово. 2-3 години, запомни какво ти казвам ;)

Толкова време ще трябва, за да се сети който трябва каквото трябва да гледа за най-важното - откъде идат паричките.

За моите не се притеснявам. Виж, за вашите...

Свободно слово НИКОГА не е имало. Повярвай на един бивш журналист. ;)

Относно несвободата му - в момента тя може да се сравнява само с времето на Бай Тошо. Толкова зле никога по време на "демокрацията" не е било.

Аз това, някой да види откъде идват паричките, ако знаеш откога го чакам... ама нъцки.

Не бе, те украинците пак са с Руски изтребители. А може и нЕкое дЪрво да са качили на Миг-29, ай-ай-ай.

Важно е да има победи, ако ще над Боинг. А Източна Украйна е доказано страната на чудесата - там едни шлосери и ковачи пребиха редовна (ако и да е мърлява колкото си иска) армия в продължение на почти година, добре, че бяха Руските хуманитаристи да хранят конвойно семействата им. Някой от тях може да метнал с голи ръце ракетата, знае ли се то, богатирска сила и храброст - такъв голям самолет да свалиш това шега работа ли е, кураж се иска.

ти са смееш , ама имаше съвсем сериозни репортажи на уж свидетели , които честен кръст се кръсти видял как самолета летял и зад него го гонел украински самолет и бабах тартарарах го бабахнул  !

По темата - какво всъщност виждаме и дали има истина в шоуто което нипредставя пропагандата ?

http://www.dw.com/bg/никой-не-знае-истината-за-руската-война-в-сирия/a-18778061

И по-зле ще стане.

Нищо, през това време ние ще се притесняваме за нашите пари, така че спокойно, всичко е наред ;)

Лично аз нямам против да си въздишате колкото искате за Тошо, дори и за Гошо, това е част от индикатора "стрижаемост и млеконадойност в средно-статистическото население".

Няма значение, оттеглям се да си страдам тихо и да не преча на Вашите илю.., а, мечти, за различен свят.

Нямам илюзии. Ще става все по-зле занапред. Което обаче не ми пречи да си имам мнение. Собствено, не спуснато или изградено въз основа на платени от "Америка за България", правителството на САЩ и други боклуци "репортажи".

По Тошо и Гошо не въздишам, чувствам се сравнително добре. Проблем?

ти са смееш , ама имаше съвсем сериозни репортажи на уж свидетели , които честен кръст се кръсти

как самолета летял и зад него го гонел украински самолет и бабах тартарарах го бабахнул  !

По темата - какво всъщност виждаме и дали има истина в шоуто което нипредставя пропагандата ?

http://www.dw.com/bg/никой-не-знае-истината-за-руската-война-в-сирия/a-18778061

Млъквам, край!

Бабабах! И единият самальот свалил другоя с картечном огоньок. Брабах и я узнал, что миг такой какой та бил. А машинь у его так здорого, но и енергетические чадили с 9-же, как фалксваген у Калифорний.

Нямам илюзии. Ще става все по-зле занапред. Което обаче не ми пречи да си имам мнение. Собствено, не спуснато или изградено въз основа на платени от "Америка за България", правителството на САЩ и други боклуци "репортажи".

По Тошо и Гошо не въздишам, чувствам се сравнително добре. Проблем?

Имай мнение. Аз как ти преча? Вярвам, забелязал си, кой е обект на какво отношение.

Или тук нямаш собствено мнение? :)

Проблем...не, не мисля. Поне не за мен. По-скоро може да е проблем за теб, в някакъв смисъл.

Ааа, руснаците са В-Е-Л-И-К-И. Вече контра експеримент имат: http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN0S71C820151013

Дори и само това е показателно - ония хорица една година и повече събират доказателства, тея за една вечер полностю опровергли.

Яко криза, на г-н Путин му запари под дупето, иначе нямаше да има толкова слаби ходове.

Чакаме с нетърпение да видим какви са инструкциите на ,хм, про-руски настроените участници - гледам, изтеглиха се временно от бойното поле ;)

Напротив, имам си. С проблемите да имаш собствено мнение и да си го казвам открито съм свикнал. Има проблем дотолкова, доколкото непрекъснато се налага да се занимавам с идиоти, на които да доказвам, че съм прав, понякога не по най-учтивия начин - по простата причина, че не им стига капацитетът да вдянат. И джавкат насреща.

Забелязал съм кой на какво отношение е обект. И ако аз бях на негово/тяхно място, досега да съм млъкнал, ама не...

Значи, за няколко дни по умерено посещаване на интернет пространството, успях все пак да науча следното. САЩ спират да обучават терористите, но ще им доставят оръжия. Руснаците продължават да бомбят, а спонсорите на ИД реват от болка. Ердоган въртял бизнес с петрол от ИД на половин цена. Владимир Владимирович печели все повече уважение и респект с действията си. Обама се издига до ранг "тъпо муле".

Ръководителят на сирийския клон на „Ал Кайда” призова последователите си за контра нападения срещу Русия и така предизвика опасения от атаки на руска територия в отговор на интервенцията в Сирия. Само часове след призива на Абу Мохамед ал-Джолани паднаха двете ракети в района на руското посолство в Дамаск, съобщава „Вашингтон поуст”.Малко след това с призив за отмъщение излезе и говорителят на „Ислямска държава” Абу Мохамед ал Адани в аудиообръщение. Той, обаче, стоварва повече критики върху САЩ и описва президента Барак Обама като „тъпо муле”, който е задълбочил войната „както ние искахме”, без да предприема сериозни действия в Сирия.

„Русия ще бъде победена“, заяви говорителят на терористите Абу Мохамед ал Адани в обръщение, разпространено от джихадистите в интернет, в което призова „мюсюлманите навсякъде по света да започнат джихад срещу руснаците и американците“.

Може би имамът им е казал, че ако повторят 1 милион пъти ''аллах акбар" Русия ще бъде победена.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Млъквам, край!...

Дори и само това е показателно - ония хорица една година и повече събират доказателства, тея за една вечер полностю опровергли.

Яко криза, на г-н Путин му запари под дупето, иначе нямаше да има толкова слаби ходове.

Чакаме с нетърпение да видим какви са инструкциите на ,хм, про-руски настроените участници - гледам, изтеглиха се временно от бойното поле ;)

Това доста време е правено. Явно се възползват от медийното внимание, за да се чуе и тяхната страна.

Тия детайли само "ястребовият" взор ги съзира.  Сподели после за инструкциите и стратегическия анализ. :D

Не ни дръж в неведение.

Ааа, руснаците са В-Е-Л-И-К-И. Вече контра експеримент имат: http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN0S71C820151013

Коментирай и това, от същият сайт: http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN0S71F820151013

От къде тези терористи разполагат с най-нов модел американско оръжие?

Терористите снабдяват отрочето си с оръжия. Нищо ново под слънцето. Те пият кръв и от войни живеят. САЩ.

Коментирай и това, от същият сайт: http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN0S71F820151013

От къде тези терористи разполагат с най-нов модел американско оръжие?

Никъде не видях, че оръжието е американско. Все пак, предполагам, че най-вероятно е и е с произход Америка.

Откъде, вероятно през канали за доставка - Турция (верен Руски съюзник, според някои, как ли пък не, интереса клати феса).

Но ти не унивай - руската техника е непобедима, аааа, или това беше вярно само ако не е в маймунски ръце.

Никъде не видях, че оръжието е американско. Все пак, предполагам, че най-вероятно е и е с произход Америка.

Откъде, вероятно през канали за доставка - Турция (верен Руски съюзник, според някои, как ли пък не, интереса клати феса).

Но ти не унивай - руската техника е непобедима, аааа, или това беше вярно само ако не е в маймунски ръце.

Бе то е ясно, че руснаците ще ги избият до крак с или без TOW, но въпроса беше друг.Преди време се говореше, че САЩ ще изпратят такова оръжие на Украйна и тогава това се обсъждаше в конгреса даже, такива оръжия не се продават на всеки, който има желание и пари за да си ги купи.А сега изненада, TOW в ръцете терористите в Сирия!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Гъвкави са. Agile project management. Иначе, само чакам денят в който руснаците ще ги избият до крак.

Уви, изпитам сериозни колебания дали ще го дочакам, въпреки желанията ни.

Ако американците спрат да ги захранват с оръжия, руснаците до 6 месеца ще ги зачистят.С помощта на сирийската армия, иракската армия, кюрдите, Хизбула и иранците на терен, разбира се.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Ех експерте. Ум трябва моето момче. :ph34r: Казах ти, не пиши за неща, дето не разбираш. :D Щом нямаш капацитет, да разбереш какво означава фронтови, е ясно всичко. Отново счупи тъпомера, като сравняваш размера на Русия, и питаш къде ще бъде фронта. Толкова си можеш де, пълна нула. Иди прочети малко книжки /предполагам знаеш какво е? / и пак се върни, ако изобщо нещо разбереш.

А полюциите дето получавате, с трола Миро и оня пепер, си ги дръжте. В доклада, се обвинява Украйна, за допускането на самолети, над зона за бойни действия. И в доклада скъпи ми тролове, пише че са взети предвид, руските доказателства и възражения.  И по тази причина, няма обвинения, кой е свалил самолета. Защото, те трябва да бъдат, срещу Украйна. Много елементарно, но толкова си можете. :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Добро утро, с-дух-че. Успешен ден и на теб :)

Чакай сега следствието да започне, тогава ще видим какво ще стане ;)

А, иначе, смятам всеки мислещ човек вече има информация и доказателства кой е извършил деянието, кой му е доставил ЗРК и дали едните помагат извън-хуманитарно на другите.

То и за теб не е трудно за смилане, ама нещо ти пречи - я финансови мотиви, я прекомерна упоритост.

За моите не се притеснявам. Виж, за вашите...

Свободно слово НИКОГА не е имало. Повярвай на един бивш журналист. ;)

Относно несвободата му - в момента тя може да се сравнява само с времето на Бай Тошо. Толкова зле никога по време на "демокрацията" не е било.

Аз това, някой да види откъде идват паричките, ако знаеш откога го чакам... ама нъцки.

Аз съм реалист и твърдя, че е много по-зле. 

Нямаше ли отделна тема за Украйна и сваления самолет?

По темата, след като почина в болница приятеля ни (щото сме натовци) Абу Бакр ал Багдади, вече всички са умерена опозиция, няма ИДИЛ и започваме да ги подпомагаме с каквото е нужно срещу завоевателя Асад и руските му съюзници, стремящи се да ни отнемат завоюваните с години труд привилегии да купуваме контрабандно нефт, да си пробваме в пясъците точността на оръжията, както и тяхната ефективност по болници и други цивилни обекти, да разселваме местното население из Европа и т.н. Само дано не се наложи да влизаме в битка вместо тях (умерената опозиция), че на тия араби нещо не им се отдава боравенето с модерни оръжия, доказателство - руснаците сами си карат самолетите.

Добро утро, с-дух-че. Успешен ден и на теб :)

Чакай сега следствието да започне, тогава ще видим какво ще стане ;)

А, иначе, смятам всеки мислещ човек вече има информация и доказателства кой е извършил деянието, кой му е доставил ЗРК и дали едните помагат извън-хуманитарно на другите.

То и за теб не е трудно за смилане, ама нещо ти пречи - я финансови мотиви, я прекомерна упоритост.

С дух че :) добро попадение :) 

Преместих поста си https://www.kaldata.com/forums/topic/245290-нов-майдан-изригна-в-киев-с-мощна-експлозия-пред-парламента/?do=findComment&comment=3220231

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Нямаше ли отделна тема за Украйна и сваления самолет?

По темата, след като почина в болница приятеля ни (щото сме натовци) Абу Бакр ал Багдади, вече всички са умерена опозиция, няма ИДИЛ и започваме да ги подпомагаме с каквото е нужно срещу завоевателя Асад и руските му съюзници, стремящи се да ни отнемат завоюваните с години труд привилегии да купуваме контрабандно нефт, да си пробваме в пясъците точността на оръжията, както и тяхната ефективност по болници и други цивилни обекти, да разселваме местното население из Европа и т.н. Само дано не се наложи да влизаме в битка вместо тях (умерената опозиция), че на тия араби нещо не им се отдава боравенето с модерни оръжия, доказателство - руснаците сами си карат самолетите.

Има, ама трола и оня 'експерт' трябва да оспамят тази. За да се размие всичко. :D

Действията на Русия в Сирия ограничиха възможностите на САЩ в тази страна, счита Los Angeles Times.Когато Обама заяви, че САЩ няма да се въвличат в прокси-война (с чужди ръце) със Сирия и Русия, той „превръща необходимостта в добродетел”, се казва в публикацията. Безрадостната истина е такава, че администрацията на Обама не може да направи много във връзка с намесата на Русия в сирийския конфликт.

Според интерпретацията на Los Angeles Times, Русия успешно променя хода на събитията в Сирия, възстановява своето влияние като регионална държава и поставя САЩ в неловко положение.

http://www.blitz.bg/news/article/367534

Тук Ройтерс отнова пише, че Иран е готово, за сухопътни операции в Сирия.

Правителствената армия на Сирия, Иран и „Хизбула“ подготвят голяма настъпление срещу бунтовниците в Алепо, предаде Reuters, позовавайки се на информация от представители на местните власти.

http://www.blitz.bg/news/article/367666

Само дано не се наложи да влизаме в битка вместо тях (умерената опозиция), че на тия араби нещо не им се отдава боравенето с модерни оръжия, доказателство - руснаците сами си карат самолетите.

По принцип и аз съм на мнение, че "опозицията" в по-голямата си част представлява умопобъркан и извратен сбирщайн. Ако бяха основно фундаменталисти, нямаше да пикаят гас след втората бомбардировка.

Иначе нормалните араби си карат каквото искат. :)  Руснаците не биха поверили актуалните си оръжия без надзор. Отделно, подготовката и опитът оказват голямо влияние.

Жан-Пиер Шевенман: Отстраняването на Асад ще отвори вратите на Дамаск за “Ислямска държава”

Бившият министър на отбраната на Франция Жан-Пиер Шевенман представя своята гледна точка за борбата срещу “Ислямска държава”, ролята на Владимир Путин, колебанията на Европейския съюз и кризата с бежанците. Строг с френската дипломация, той съжалява, че сме пленници на мита за Арабската пролет и пледира за фин и реалистичен подход в този твърде сложен регион. На онези, които защитават дипломацията на “човешките права”, той припомня, цитирайки Жорес, че “ако искаме да следваме идеала, трябва първо да разбираме реалността”.

"Днес аз не виждам как отстраняването на Асад няма да отвори вратите на Дамаск за “Ислямска държава”. Ударите, извършвани от международната коалиция, ръководена от САЩ, показаха своята недостатъчност. Не съществуват “умерени” съюзници. “Армията на завоеванието”, която държи Идлиб, в северозападната част на Сирия, е най-вече “Фронта ал Нусра”, филиал на “Ал Кайда”. Искаме ли да дадем Сирия на “Ал Кайда” вместо на “Ислямска държава”? За да има смисъл, цялата политика трябва да изхожда от реалността”.

И една интересна статия. Който иска да я прочете. Доста е обширна.

Какво ни чака след края на „американския мир“?

http://glasove.com/categories/komentari/news/kakvo-ni-chaka-sled-kraya-na-amerikanskiya-mir

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Още един поглед към Сирия:

"Амнести" обвини подкрепяните от САЩ кюрди във военни престъпления

Кюрдските сили са извършили вълна от насилствено разселване и масово разрушаване на къщи, което е равносилно на военни престъпления, в северната част на Сирия, обявиха от "Амнести интернешънъл", предаде Би Би Си.

В доклад на организацията се обвиняват военни части на автономната кюрдска администрация в унищожаването на цели села, които са били под контрола на "Ислямска държава". Според "Амнести" това е един вид отмъщение срещу населението, предимно араби, които са подозирани в симпатии или връзки с джихадистите...

цялата статия: Дневник

доклада на Amnesty International

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.