Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Лавров дава изявление за какво са си говорили на срещата, а не е пратен драги ми троле...срещата е била не тет а тет, а м/у саудитеца, Путин, Лавров,Мантуров,Новак и Юнус-Бек Евкуров.. Кой какъв е , може сам да намериш в  официалния сайт на РФ :D

Та така, Путин като главнокомандващ е взел участие, иначе да не мислиш че  го вълнува само някакъв министър от СА ...

А преди това сам е водил преговори с  наследник някакъв, принц от ОАЕ  ...

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

За Миро ако го мързи да изгледа цялата "путинска пропаганда" да си пусне след 5-тата минута и да отговори от кого и защо се крият позициите на ИД. Защо им се прави чадър!

Лавров дава изявление за какво са си говорили на срещата, а не е пратен драги ми троле...срещата е била не тет а тет, а м/у саудитеца, Путин, Лавров,Мантуров,Новак и Юнус-Бек Евкуров.. Кой какъв е , може сам да намериш в  официалния сайт на РФ :D

Та така, Путин като главнокомандващ е взел участие, иначе да не мислиш че  го вълнува само някакъв министър от СА ...

Въпросния принц , министър на отбраната на СА се е срещнал с Пу. 

Останалото са твои абсолютни гаменщини и измислици. :) 

Като гледам как вървят нещата в Йемен стигам до извода, че Саудитска Арабия като военна сила е едно голямо нищо. Могат да купят каквато военна техника си искат(и го правят), но уменията на военния състав е под всякаква критика.

Sinbad_, явно руснаците си имат съображения толкова време да не залагат на стелт технологията. Защо ми е да строя самолетоносач за 1,5 млрд долара, като вероятността да ми го потопят с ракети за няма и 100 млн долара е много голяма. Обаче на САЩ самолетоносачи им трябват и си ги строят. Всеки строи това от което има нужда. Дано само не видим кои са прави и кои не.

За Миро ако го мързи да изгледа цялата "путинска пропаганда" да си пусне след 5-тата минута и да отговори от кого и защо се крият позициите на ИД. Защо им се прави чадър!

"чадър" ? Че да не би Пу да е споделил неговите цели ? То между другото , както знаем , целите на ИД Пу въобще не го интересуват толкова.

За какво да му споделят американците ? над 90 % той бомбардира не ИД, а противници на Асад, и  разчиства проблемните зони около неговите подконтролни области.

Пу говори и затова че има вече стъпки по преговори между военните .

Така че какъв е проблема ? 

Въпросния принц , министър на отбраната на СА се е срещнал с Пу. 

Останалото са твои абсолютни гаменщини и измислици. :) 

Сериозно ли :D ... Явно някой наистина не чете ... чети оригинала троле, оригинала на новината ...

http://ria.ru/politics/20151011/1300183729.html

"

СОЧИ, 11 окт — РИА Новости. Президент РФ Владимир Путин в воскресенье встречается с министром обороны Саудовской Аравии Мухаммадом ибн Салманом Аль-Саудом.

Ранее Путин провел переговоры с наследным принцем Абу-Даби Мухаммедом Аль Нахайяном

Во встрече принимают участие глава МИД РФ Cергей Лавров, глава Минпромторга Денис Мантуров, глава Ингушетии Юнус-Бек Евкуров, глава Минэнерго Александр Новак."

Та за принца, той е първи наследник на емирството Абу Даби , а саудитеца е просто втори наследник в наследствената линия на СА .. и пак е принц де, то там кой ли не е принц, с техните Н- жени и не се знае по колко деца .... 

Та срещите са две , в първата е бил сам, понеже принца наследник на Абу Даби не е министър  , то Абу Даби си е просто град държава, и няма парламент или министерски съвет...

Я се разбери сам със себе си , че с испориш сам :)

А реално, тихо и кротко на крака при Лавров ( не с Путин , а е говорил с Лавров ) 

Лавров дава изявление за какво са си говорили на срещата, а не е пратен драги ми троле...срещата е била не тет а тет, а м/у саудитеца, Путин, Лавров,Мантуров,Новак и Юнус-Бек Евкуров.. Кой какъв е , може сам да намериш в  официалния сайт на РФ :D

И естествено че са участвали и други. Никой не отрича това. Въпроса е че винаги се акцентира на главите в тези срещи , накоито е именно Пу, а не че... срещата е между ЛАвров, а Пу е ... присъствал :):):) хехе

Като гледам как вървят нещата в Йемен стигам до извода, че Саудитска Арабия като военна сила е едно голямо нищо. Могат да купят каквато военна техника си искат(и го правят), но уменията на военния състав е под всякаква критика.

Sinbad_, явно руснаците си имат съображения толкова време да не залагат на стелт технологията. Защо ми е да строя самолетоносач за 1,5 млрд долара, като вероятността да ми го потопят с ракети за няма и 100 млн долара е много голяма. Обаче на САЩ самолетоносачи им трябват и си ги строят. Всеки строи това от което има нужда. Дано само не видим кои са прави и кои не.

Така си е, каубоите хвърлят милиарди за смешни разработки , скъпоструващи и ефективни само срещу  треторазрядни армии, а руснаците винаги са правили нещата с мисълта че ще воюват със силни, а не със слабаци, и при това гледат прагаматичността основно а не фасона ... Самолетоносачите на американците им бяха необходими за да владеят света.. Руснаците не са имали такива амбиции , затова и не са им нужни, скъпи, и не са сложни за потапяне, особено с напредналите ракетни системи ..просто  огромна движеща се мишена ... независимо колко още кораба и подводници и пазят гъза ..

"чадър" ? Че да не би Пу да е споделил неговите цели ?

Че да си  ги предупредят ли ? И ракетата да падне в опразнен бункер !!!

Цял свят вижда че Русия направи за две седмици толкова колкото НАТО не можа за две години само ти видя че бие противниците на Асад. Те ИД да не са му приятели на Асад че ги жали ? Пък както и разбрахме там всички са от едно котило и другаря Путин не ги различава много понеже не му обясниха по какво да ги различава и така наред ги е подкарал Миро за твое съжаление.

Още едно четиво за противниците на Асад.

http://afera.bg/ексшеф-на-израелската-спецслужба-на.html

:( Чакай че нещо, недоразумение има. 

ххххххххххххххххххххххххххххххххххх

Така - първо никого не съм назначил за личен защитник, че да се намесва в разрешен "спор" с колега! Глупаво е и нагнетява излишно напрежение! 

Понеже темата се извъртя в посока кой по - най и кой с каква технология разполага, то бих казал, че както САЩ, то така и Русия разполагат с уникални технологии и армии водили реални бойни дествия в съвремието! Т.е. дано не се налага никога тези военни тихнологии да се даказват защото след това ще да е Армагедон.

Кой с какво разполага, то материали колкото искате в Тубата, а ревютата са както на руски военни експерти, то така и на западни такива! 

МИГ - 29 в небето над Сирия, да но не е този, който лети в родното ни въдушно пространство, а този http://www.vbox7.com/play:m0b71c088b&pos=vr и като вземем предвид, че този самолет е една голяма смешка пред новото поколение СУ то пак да коментираме!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Че да си  ги предупредят ли ? И ракетата да падне в опразнен бункер !!!

А дали американците нямат същите съмнения ? 

КАкто бепоказано в една графика на ударите по назад , американците бомбардират ИД, а руснаците над 90 % - не. 

Та ? Кой казваш би предупредил ...?

Понеже темата се извъртя в посока кой по - най и кой с каква технология разполага, то бих казал, че както САЩ, то така и Русия разполагат с уникални технологии и армии водили реални бойни дествия в съвремието!

съгласен съм.

Затова и дадох една статия - защо Пу стреля с "оръдие по врабчета"  , след като няма нужда ? 

Кой повече "демонстративно дрънка оръжие" ? 

Кой е по опитния и разумен в случая ?

със сигурност не е Пу.

А дали американците нямат същите съмнения ? 

КАкто бепоказано в една графика на ударите по назад , американците бомбардират ИД, а руснаците над 90 % - не. 

Та ? Кой казваш би предупредил ...?

Какво бомбандират викаш американците ??? Дай по сериозно ако искаш да се води някакъв конструктивен диалог. Бомбандирали или симулирали дейност дай да изясним първо този въпрос? Някъде награди за американски пилоти да са раздавали ?

Това е положението и явно има причини да е така. Но не мога да се съглася с версиите, как видиш ли Русия е хрисимо пацифистично агънце.

След всичко, което са ни сторили през втората половина на миналия век.

Някой ще каже, че защитавам САЩ. Не би било вярно, опитвам се да съм обективен и не веднъж съм казвал, че Америка е това, което е, защото няма друга сила от нейния калибър през последните 30-на години.

Няма и сега, ако и да има тенденции към разчупване на модела. Ще трябват десетилетия.

. Защо ми е да строя самолетоносач за 1,5 млрд долара, като вероятността да ми го потопят с ракети за няма и 100 млн долара е много голяма. Обаче на САЩ самолетоносачи им трябват и си ги строят. Всеки строи това от което има нужда. Дано само не видим кои са прави и кои не.

Защото нямат ракети тези, срещу които ще действа.

Американците, като силно прагматични хора, създадоха армия и технологии, които им помагат да проектират силата си по целия свят.

Да, срещу по-слаби противници. Ама те почти всички са такива.

Докато руснаците определено имат проблеми с това. Независимо какви калибри стрелят - няма да им помогне много за нещо повече от мини подкрепа, ала Сирия, което за НАТО и Американците е по няколко пъти годишно.

С какв ефективност и защо е друга тема, говорим за оръжейни системи и логистика.

Какво бомбандират викаш американците ??? Дай по сериозно ако искаш да се води някакъв конструктивен диалог. Бомбандирали или симулирали дейност дай да изясним първо този въпрос? Някъде награди за американски пилоти да са раздавали ?

https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от-”ал-кайда”/?do=findComment&comment=3215595

НЕ, твоето е лицемерие, да сравняваш полети между държави членки на НАТО , и полети на руснаците.

И още една нагледна карта  сравнение на ударите.

12118754_927612783994265_429236381956203

Предавам се, честно. Ти нямаш умора. След това "желязно доказателство" с тая тайна карта за съкровища на хайдути просто останах без думи.

Аз и толкова я разбрах ама ако може да ми я пообясниш и най вече ме интересува за какъв период от време е статистиката и достоверността й.

Моля вие сте с топката.

Аз и толкова я разбрах ама ако може да ми я пообясниш и най вече ме интересува за какъв период от време е статистиката и достоверността й.

Моля вие сте с топката.

Аз се предавам. :shock11:

наистина. 

Така си е, каубоите хвърлят милиарди за смешни разработки , скъпоструващи и ефективни само срещу  треторазрядни армии, а руснаците винаги са правили нещата с мисълта че ще воюват със силни, а не със слабаци, и при това гледат прагаматичността основно а не фасона ... Самолетоносачите на американците им бяха необходими за да владеят света.. Руснаците не са имали такива амбиции , затова и не са им нужни, скъпи, и не са сложни за потапяне, особено с напредналите ракетни системи ..просто  огромна движеща се мишена ... независимо колко още кораба и подводници и пазят гъза ..

Това ми напомня за историята за космическата писалка.Американците похарчили хиляди долари за да създадат писалка, която да се ползва в безтегловност.Така и не се разбираше дали са постигнали успех в тази задача, интересното беше как руснаците са решили проблема с писането в безтегловност.Как са го решили- просто и надеждно с ....молив!:D

Това ми напомня за историята за космическата писалка.Американците похарчили хиляди долари за да създадат писалка, която да се ползва в безтегловност.Така и не се разбираше дали са постигнали успех в тази задача, интересното беше как руснаците са решили проблема с писането в безтегловност.Как са го решили- просто и надеждно с ....молив!:D

Американците са патентни ку-ку-вци. Нали наследниците, или притежателите на патента оня янки "изобретил" автоматичната химикалката, трябва да дърпат пари от всякъде, в това число и космическите програми. Сега как са се набутали в кацата с благото, че да папат, нямам идея.

Американците са патентни ку-ку-вци. Нали наследниците, или притежателите на патента оня янки "изобретил" автоматичната химикалката, трябва да дърпат пари от всякъде, в това число и космическите програми. Сега как са се набутали в кацата с благото, че да папат, нямам идея.

Остави, добре, че Епъл и подобни не са се появили няколко века по-рано, че тогава по-голяма част от населението на земята сега щеше да е неграмотно, просто нямаше да може да си плати образованието заради патентите им!:(

Кога това? Путин днес бе в Сочи и награждаваше Хамилтън. Чудя му се. Около него ври и кипи, той се разкарва по разни спортни събития.  Преди година не бяха ли го уморили медиите, като не се бе появявал публично? 

Остави, добре, че Епъл и подобни не са се появили няколко века по-рано, че тогава по-голяма част от населението на земята сега щеше да е неграмотно, просто нямаше да може да си плати образованието заради патентите им!:(

...неграмотно, глухо и сляпо. Днес не  може и един клип да качиш в  тубата, без да ти кажат, че имало поне една минута авторска музика. И знаеш ли коя е авторската музика, от която искат пари? Ами например музиката в менюто на някоя игра, която дори не е песен и не прилича на музика. Просто някаква мелодия, ама хората искат пари за нея. Е това вече е голяма наглост. 

Относно самолетите...от поне 30 години изтребителите или по-точно авиационните  комплекси, са постигнали  максимална маневреност. Над 9g   няма кой да удържи, освен ако не му измислят антигравитация. От там нататък е оборудването. Когато се появиха МиГ 29 и Су-27, бяха направени с цел да противодействат на F16 и F15. Същите, които и днес са основата на въздушните сили на САЩ, Турция и така нататък. Дотук равенство. От там насетне е оборудването, разузнаването, тактиката, генералите и главнокомандващия.

Над 9g   няма кой да удържи, освен ако не му измислят антигравитация.

Off. Това къде си го чел? По принцип горе долу това е лимита на трениран пилот но и много зависи времето под което си подложен на тази гравитация.

В катастрофи за части от секундата не трениран човек може да издържи до 100G. Във F1 катастрофите обикновено почват от 30G нагоре.

Off. Това къде си го чел? По принцип горе долу това е лимита на трениран пилот но и много зависи времето под което си подложен на тази гравитация.

В катастрофи за части от секундата не трениран човек може да издържи до 100G. Във F1 катастрофите обикновено почват от 30G нагоре.

Така е, но са много кратки тези пикове. А във въздушен бой, една маневра с над 9G, може да продължи доста секунди. И дори трениран пилот, екипиран със специалния пилотски костюм, няма да издържи. И ще загуби съзнание. Абе общо взето, да не сме на мястото на пилотите, с тези G сили.

Ами къде ли не. Това го пише навсякъде, а аз го знам десетки години преди да се появи Google ;)  Все пак тук говорим за бойни действия, не а като във Ф1, където за части от секундата се удряш в стената и коланите те затягат. При поожение, че ти правиш вираж за десетки секунди, а при бойни действия натоварването постоянно се променя,  едва ли някой човек би издържал на по-големи натоварвания, колкото и да е трениран.  Обаче аз исках друго да кажа по-горе. F16 и F15  все още са основни самолети на САЩ, както разбира се и F18,  използван на самолетоносачите. А МиГ 29  е аналог на F16, Су-27  на F15. Как така изведнъж по-старите F16  и F15  се оказаха по-добри от по-новите (като време на поява) МиГ 29 и Су 27? Ако има разлики, то те са във въоръжението, оборудването и евентуално пилотите. При една въздушна битка и МиГ 29 и Су 27 са напълно равностойни на аналозите си и не само на тях. Да се сравняват с нашите неподдържани МиГ  29 е абсурд. Ами то и твоето БМВ като го удариш със 100g  и не го оправиш, за нищо не става, нали?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.