Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Каза ли нещо?

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Руските ВКС работят по позиции на терористите край Палмира. Нека не забравяме, че идилите се изтеглят сравнително безопасно от Ракка в посока сирийската пустиня. Явно им е по-важно да се борят в нищото, но срещу сирийската армия, вместо за столицата си, която е на път да падне в ръцете на подкрепяния от САЩ кюрдско-арабски „алианс“ SDF/YPJ

Трябва да се отбележи факта, че за сравнително малък руски авиоконтингент (след изтеглянето от 14 март 2016, в Хмеймим има не повече от 15-20 самолета), резултатите са унищожителни за терористите. Може би пък руската авиокампания успя да постигне повече с по-малък ресурс, отколкото помпозната американска коалиция, която започна своята кампания още през септември 2014 г. Нека да припомня, че в периода септември 2014 г. - септември 2015 г. (когато стартира руската) ИДИЛ увеличи неимоверно територията си и контролираше почти цялата сирийска пустиня, Палмира, територии в Източна Хама, Хомс и беше в предградията на град Алепо. Какво е удряла тази американска коалиция в Сирия ми е непонятно. Такива са фактите и Обама го призна, чрез прекратяването на програмата за финансиране на „бунтовници“ в началото на октомври 2015 г.

„Асад не се бие срещу ИД“

DBUSByIVwAA30Sq.jpg

Освободената територия за вчера е обозначена с пунктирана линия. ИДИЛ са обкръжени в Маскана.

В крайна сметка град Маскана беше освободен. Сирийската армия в момента провежда операция по разминирането му. Този град, с около 15 000 души население преди войната, беше последният бастион на ИДИЛ в Алепо и с неговото освобождаване терористите почти загубиха присъствие в провинцията.

1-46-1024x922.jpg

Ново клане в Лондон. Не са блъснали нито кралицата, нито престолонаследника, нито някой лейбърист или консерватор, доколкото ми е известно. Пак виновна е създадената и поддържана от западните служби Ислямска държава. Ето една статия от a-specto:

Цитат

Тереза Мей: Терористичните актове в Европа са неизбежни

Отново Лондон. Отново автомобил се врязва в пешеходци на мост. Този път на Лондон Бридж. Отново от колата излизат озверели ислямисти и убиват хора с ножове. Този път обаче в района на Бъроу маркет. Сега жертвите са само 7, а ранените 48. Лондонската полиция въздъхва с облекчение. Жертвите са по-малко отколкото в Манчестър. Това, което се случва вече не е толкова ужасяващо. То е ежедневие. Подобен сценарий вече беше проигран в Лондон, но на друг мост. А преди това във Франция и в Германия. Това е двадесет и седмия поред терористичен акт в Англия. Тереза Мей откровено каза на лондончани: „Този акт означава, че терористичните атаки не само са възможни, но вече са неизбежни.“ Войната отдавна е обявена. Управляващите заемат героични пози и обградени от въоръжени до зъби охранители декламират обичайните си мантри. За пореден път ще чуем, както заяви и Тереза Мей, че „те нанесоха удар в самото сърце на столицата“, „нашите мисли са с тези, които бяха засегнати от тези ужасни събития“. А „потомственият“ британец, кмет на Лондон, заяви: „Няма да позволим терористите да ни уплашат. Ще им дадем достоен отговор (каквото и да означава това)“. За да успокои гражданите на Лондон, той допълни: „Няма причина да бъдем обезпокоени“. Вероятно е имал предвид „незначителния“ брой жертви в сравнение с тези в Манчестър.

(Цялата статия може да прочетете в линка в заглавието.)

Съжалявам за избитите хора в Лондон, но нека все пак си спомним какво става в Сирия. Западните фейкомети се скъсват да ни заливат с измислени жертви на руските бомбардировки или още по-измислени химически атаки, но както в случаите с терактовете в Русия, загадъчно мълчат, когато виждат жертви на своите "изтърсаци" от "умерената опозиция". По-долу ще видите масовото погребение на 110 деца, убити именно от тази опозиция. И те са убити с американско оръжие. FUCK!!!

5937d1db4baaf_.jpg.99cbfba7ad68f17f6300da2e3c75d3c5.jpg

Foua and Kafaraya

НЯКОЙ НЕЩО ДА КАЖЕ?!!!

Няма ли някой журналист от CNN или Deutsche Welle да отиде да ги пита скърбящите какво мислят и чувстват, и кого обвиняват? Малко безпристрастна и човеколюбива журналистика? Или не искат да си рискуват живота на терен в Сирия? Като оня младеж в мазето в Лондон...

на 31.05.2017 г. в 23:21, M.Николов написа:

Каза ли нещо?

Мне, просто Мирча се изака за пореден път. :D

Не съм влизал във Фейсбук, но съм сигурен, че няма Je suis Teheran, нали? :mad:

на 7.06.2017 г. в 14:48, Lumberman написа:

Няма ли някой журналист от CNN ...

Ти каза виц.

Цитат

CNN

и

Цитат

безпристрастна и човеколюбива журналистика

в едно изречение?

За съжаление с тези $110 милиарда, може би всичко приключва. А ООН и Брюксел доказаха, че са съучастници в геноцид. Всичко се връща в този живот, но защо по този начин? Дали започна офанзивата на "коалицията" срещу Иран? Как мислите?

:mad:

https://topsport.bg/mondial-2018/natsionalite-na-sauditska-arabiya-ne-uvazhiha-minutata-malchanie-v-pamet-na-zhertvite-ot-atakite-v-london.html

Цитат

Футболистите от националния отбор на Саудитска Арабия не уважиха минутата мълчание в памет на жертвите от атаките в Лондон на 7 юни. Това се случи по-рано днес преди началото на световната квалификация срещу Австралия в Аделаида.

Докато играчите на домакините се събраха заедно в центъра на терена, тези на гостуващия тим си заеха позициите в своята половина. Само един от тях показа нужното уважение.

Това доведе до бурно недоволство срещу саудитите както на стадиона, така и в социалните мрежи. За австралийците терористичните нападения в английската столица са чувствителна тема, защото две от всичките осем жертви са техни сънародници.

На терена Австралия спечели с 3:2 и се доближи до класиране за Мондиал 2018.

Australia stand alone for minute's silence for Aussie victims of London terror attack. Saudi Arabia players refuse to be part of it. pic.twitter.com/3gCjMmwZV2

— talkingbaws (@talkingbaws) June 8, 2017

...
Не знам ще се съгласите ли, но преди екзотични идеи, като тази за казармата, за фрегати, самолети и дирижабли, е хубаво да се направи един качествен одит на военните обекти и техника, както и да се помисли за възстановяването на бункерите в градовете и планините. Звучи параноично последното, знам, но ако ще подобряваме бойната си готовност, а не просто ще имитираме дейност и ще играем по свирката на съюзниците, е нужно пълно обследване на ситуацията. А и по-добре няма да става. Сделката, която споменах, трябва да е сигнална лампа за Европа. Бункерите в градовете са в най-добрия случай заведения, складове или просто запушени, наводнени, съсипани. За Търново примерно знам за три бункера. Не знам, дали са профилактирани в последните 30 години.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 13 часа, иноТ написа:

Ето ти малко по подробно

преди 20 часа, crazy katon написа:

се скъсват да ни заливат с измислени жертви на руските бомбардировки или още по-измислени химически атаки

Естествено става въпрос за пропаганда. За вас обаче жертви от рашисткоасадовските удари винаги НЯМА .

И всичко е постановка, всичко било лъжа. :)

преди 12 часа, Agentpat™ написа:

Мне, просто Мирча се изака за пореден път. :D

Каза ли нещо ?

Днес сирийската армия е освободила района на Даука от американските зелени наемници. Това се намира в източен Дамаск. Офанзивата там продължава, въпреки въздушните удари от американската коалиция по позиции на армията

DBzRWBzXsAAmIJZ.jpg

на 3.09.2014 г. в 19:33, Мойра написа:

"Ислямска държава" заплаши Путин

Терористите от "Ислямска държава" публикуваха видео, в което отправят заплахи срещу Владимир Путин.

В него джихадистите осъждат политиката на Русия в Северен Кавказ и обещават да освободят Чечения и да я присъединят към новия халифат.

"Твоят трон ще се разклати", са думите на ислямистите към Путин, като го обвиняват в сътрудничество със сирийския президент Башар Асад заради използваното от него руско оръжие в продължаващата от години гражданска война срещу ислямистите.

старите новини също са интересни!холивудския ислям в силните си години преди чичко Путин да вземе нещата в свои ръце!

тези същите заплашиха Балканите и България с ислямизиране,по късно България отпадна от заплашваните страни,предполагам заради оръжията и дрогата,които минаваха от тук за Близкия изток!

Ислямска държава не изпитваше никакви проблеми да се снабдява с оръжие, да получава ракети, гранатомети, противотанкови оръдия, бронежилетки, средства за свръзка от България, Хърватия, Румъния и Украйна. не спираше и притока на воини джихадисти в Ислямска държава от Сърбия Косово, Санджак, Босна и Херцеговина, Македония, Албания, България. https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/ruskoto-razuznavane-blgariya-zaplashena-ot-razpad-zaradi-quotislyamska-drzhavaquot_news290341.html

да е жив и здрав чичко Путин,вече се вижда края на холивудския ислям!

Редактирано от glen (преглед на промените)

Цитат

В него джихадистите осъждат политиката на Русия в Северен Кавказ и обещават да освободят Чечения и да я присъединят към новия халифат.

Тази простотия съм я изпуснал :) Откъде накъде Чечня ще иска отделяне от РФ, след като 90 % от бюджета и се субсидира, разбирай... подарява от РФ ???

абсурд :)

За останалото ... забравяш че  руския е полу официален език в ИД.

преди 11 минути, miro20 написа:

забравяш че  руския е полу официален език в ИД

А официален е американския английски, мда:)

А. бе, туй е то - Путин и Русия са виновни и за Ислямска държава! Може би те са виновни и за Ал Кайда, която Бжежински създава? А същевременно Саудитска Арабия, която финансира и индоктринира джихадисти, е "гарант за сигурността" в региона и "ще бори тероризма"? Нещо за правата на човека там, за гейове, туй-онуй? Няма ли някой майдан да им спретнат, да могат и в дома на Сауд да почерпят от евроатлантическите ценности? Как не са се сетили американците? Е, сега вече нямат оправдание. Подсетих ги.

преди 16 часа, Мальчик Бананан написа:

Ти каза виц.

Беше иронично. Нали постоянно ни ги врат в очите тия "журналисти" и техните "експертизи"?

А за бункерите: май ще трябва да се оправяме кой както може, щот държавата е абдикирала. В момента всичката инвестиция е с цел кражба на пари, материали, лична изгодна на определени хора, а не да се гради с визия за бъдещето. Кой ти мисли за народа и сигурността му? Те май не само, че не се интересуват, ами и акъл нямат за тая работа.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Не, Чечня само, а цял Кавказ.

Миро: Малко "фактчекинг", както го наричаш: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11660487/Islamic-State-one-year-on-Where-do-its-fighters-come-from.html

Ако включваш Киргистан, туркмените и узбеките, да те светна, че надали говорят руски, понеже става дума за млади хора, т.е. руския надали го говорят. Та, ако се доверим на "Телеграф": Саудитска Арабия е с най-много бойци, следвана от Франция и... да, Русия, заедно с Германия и Великобритания, макар че според мен Кралството дава доста повече от 500-600. Иначе, ако си изкривявам със свободна трактовка като теб фактите, бих заявил, че френският е най-говорим. Фактчекинг ли го наричаш. Глупости! Така го наричам аз. Та да поизкривим, базирайки се на посоченото от "Телеграф":

Франция: 1200

Белгия: 400 (няма разбивка на фламандска и валонска част, но това не ни бърка за изкривяване на фактите)

Тунис: 1500-3000

Либия: 600

Египет: 300

Теглим: чертатата и колко получаваме?

Между 5000 и 5500 говорят френски. Я, че странно... мда.

Иначе тук не видях, някой да препубликува един материал...

https://www.novini.bg/news/426747-повече-от-130-имами-отказват-да-погребат-атентаторите-от-лондон.html

Цитат

Повече от 130 имами във Великобритания са отказали да водят траурната церемония на погребенията на атентаторите от Лондон, предаде CNN. Религиозните лидери официално съобщиха, че отказват това право на джихадистите и препоръчват на имамите в страната да направят същото. Самите те в изявлението си описват решението си като "безпрецедентно", тъй като не може да се отказва на мюсюлманин религиозна церемония, без значение от делата му. В същото изявление се осъждат последните атентати в Манчестър и Лондон, особено по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Аз продължавам да твърдя, че има фейкнюз кампания и по друга линия: насаждане на омраза към традиционния ислям. И много се връзват. Както казах, по-лесно е така, може би. Като прочете човек нещо, което съвпада с неговото недобре информирано мнение и вярва. На всеки се случва. Хубаво е човек да си мисли, че е прав, не е ли?

Споменавал съм го и преди, че съм израстнал в близост до мюсюлманска общност. Това, което наблюдаваме сега въобще не е случаен процес. Въобще не е от сега. И американците, между другото не участват от неговия генезис още. Това последното е мое мнение. Като малък, да съм бил на 14-15 съм чувал от няколко приятеля от тази общност за хора, които - за Търново мога да говоря, но вероятно е в цяла България - идват от Саудитска Арабия и емирствата и зарибяват родители да изпращат децата им да учат в духовни училища там. При пълна издръжка, безплатно. Това е било1991-1992. Еми, смятайте. Ми само България ли е било. Представете си това чудовище - ТЯХНАТА ВЕРСИЯ НА ИСЛЯМА - какви корени е пуснала.

Има обаче и нещо друго. Дали този фалшивия Ислям, не подменя бавно истинския? Не мога да го открия иначе сега, за този човек, извършил атентата в залата в Манчестър. Ако не беше трагично, щеше да е смешно. Родителите му от Либия (или Тунис ли беше?), искали да го връщат в родината му, защото в Европа! попаднал на внушенията на уахабитите. (!)

P.S. Ето още мат'риал за "фактчекинг" за разпределението по националности:

goo.gl/8PRrpS

П.С.2. И нещо простичко казано, с три думи. Не са мои, на някакъв ЮТуб потребител:

Цитат

Дело не в вере , а в трактовке

Колко простичко, нали?

https://www.youtube.com/watch?v=UEaI6TBV69Y

преди 12 часа, Мальчик Бананан написа:

Споменавал съм го и преди, че съм израстнал в близост до мюсюлманска общност. Това, което наблюдаваме сега въобще не е случаен процес. Въобще не е от сега. И американците, между другото не участват от неговия генезис още. Това последното е мое мнение. Като малък, да съм бил на 14-15 съм чувал от няколко приятеля от тази общност за хора, които - за Търново мога да говоря, но вероятно е в цяла България - идват от Саудитска Арабия и емирствата и зарибяват родители да изпращат децата им да учат в духовни училища там. При пълна издръжка, безплатно. Това е било1991-1992. Еми, смятайте. Ми само България ли е било. Представете си това чудовище - ТЯХНАТА ВЕРСИЯ НА ИСЛЯМА - какви корени е пуснала.

Гнусното е, че това са дирижирани процеси. Създават си хора, които да дават живота си уж за своя Бог, а всъщност за един лъжлив такъв. Дори техният да беше истински, това на което ги учат би трябвало и мюсюлманите да се срамуват от него. Сектантска идеология с цел точно разделяне и противопоставяне. За мен тези, които са пуснали духа от бутилката, са много по виновни от младежите, заквасени с радикален ислям. Защото много от онези не знаят какво правят и на кой свят ходят, докато тези, първите, много добре знаят. Както беше казал един герой на Оруел:

Цитат

"Второто нещо, което трябва да разбереш, е, че властта е власт над човешки същества. Над тялото — но преди всичко над съзнанието. Властта над материята, както ти би я нарекъл, е без значение. Нашият контрол над материята вече е абсолютен. "

Който контролира ума и духа на човека, той контролира и тялото, и самия човек. Трудно ми е да си представя каква присъда заслужават човеци, които превръщат с ясен ум хората в зверове и чудовища. Що за зъл гений е това? И, да, работи, омразата и войната са посяти изобилно и жътвата обещава да е голяма. И то не плод на човешки страсти и дребни цели, а на геополитически игри с човешките животи. Сякаш сме забравили ужасите на Втората Световна Война.

Според мен тези ветрове на подмяна и развала са толкова мощни, че ако човек не е добре вкоренен и стабилен, и не знае кой е и откъде е, лесно може да бъде отнесен. Ето как една цивилизация като западноевропейската се разрушава пред очите ни, с лека ръка, понеже множеството хора са с плитки корени и къса памет.

yes-yes-great-work-but-you-guys-gotta-stop-calling-me-allah-dark-lord-devil.jpg

на 9.06.2017 г. в 3:12, Мальчик Бананан написа:

Миро: Малко "фактчекинг", както го наричаш:

Ти ма разби с тези сметки .... :)

Ми то ясно си личи де от твоите цитати - след традиционно ислямистки държави, се нарежда и РФ. По точно бившите от СНГ

Французите нали разбираш че в ИД едва ли са тези кореняци бели французи :)  А са именно тези , разбира се , френскоговорящи  негри и араби , мароканци също.

За рсукия не съм казал че е най най употребяван на 1-во място , а че е един от полу официалните :)

Това отделно от опасенията и признанията на самия Путлер :

http://www.bbc.com/russian/news/2015/10/151016_putin_cis_isis

И това http://tass.ru/politika/4047882

- около 4 000 руснаци и 5 000 от бившите републики .

Глупости. Извинявай. Дагестанците са толкова руснаци, колкото са и тунизийците - французи. Нали говореше за езика? На кавказците, руския не им е роден. И има толкова общо с руския техния език, колкото арабския с френския. Пич, даже се е случвало да те защитавам (може би съм единствения, де го е праавил), но  тук фейкометите не са от мен. Пробвай нещо друго. Иначе, аз не споделям съвсем общото мнение за теб тук (това, че си изкарваш кинти тук. Може да е така, може и да не е. Аз съм Тома Неверни. Всеки е невинен до доказване на противното. Доказателство няма). Просто мисля, че се изживяваш като някакъв social-justice warrior. Де да знам. Имаш факти. Интерпретирай си ги, както искаш. Но това са факти.

преди 4 часа, Мальчик Бананан написа:

но  тук фейкометите не са от мен. Пробвай нещо друго........................................

.......Имаш факти. Интерпретирай си ги, както искаш. Но това са факти.

Именно факти.

На Путлер не вярваш ли дето го цитирам ? :)

или това да добавя :

http://vnews.agency/news/world/31010-boeviki-igil-ustanavlivayut-dorozhnye-znaki-na-russkom-yazyke.html

Той Миро нали не е против руснаците, а против управляващите в Русия, начело с Путин. А сега "режимът на Путин" воюва против ИДИЛ, с клетите руснаци в нея... От една страна Русия е виновна, че имало руснаци в Ислямска Държава, отделно пак е виновна понеже воюва с джихадистите в Сирия. Не можеш му угоди. Ясно е, че бойците дошли от Русия са толкова руснаци колкото Путин е чеченец. Това е все едно да обвиняваш българските цигани-джебчии в Западна Европа, че били българи, и че видите ли България и българите били виновни за безчинствата ми. Ами какво да направи България? Война ли да обяви на тези цигани? Ами Путин им е обявил на Ислямска Държава... които САЩ създаде и подкрепя директно и индиректно. Хм.

Цитат

Not Found

The requested URL /news/world/31010-boeviki-igil-ustanavlivayut-dorozhnye-znaki-na-russkom-yazyke.html was not found on this server.

Миро кара по инерция. Какво друго може да направи.

Не че езикът има някакво значение в случая, дори да беше китайски или английски. Ясно че бойците са мюсюлмани, не християни, и то радикални сунити, нали така? Които примерно Кадиров, човека на Путин, не толерира? На тези главорези езикът и националността им е последния проблем... Въпреки че на никой не му прави впечатление, че НЕ СА СИРИЙЦИ, в уж сирийската ГРАЖДАНСКА война?

Ако не беше подкрепата на Сауд. Арабия, американският васал в региона, ИДИЛ въобще нямаше да ги има, нямаше да има и радикален ислям. И американците сега ще ми борят тероризма като подхванаха Иран. А със саудитците Тръмп ходи да танцува... с мечове. Кой е по-виновен: този, който яде баницата или онзи, който му я дава?

"Ислямска държава" мести войната си в Европа

Цитат
Джихадистите от ”Ислямска държава” се реорганизира и все повече съсредоточава атаките си извън тези конфликтни зони, главно в Европа, подчерта експертът на ООН Джефри Фелтман пред Съвета за сигурност на ООН.
Джефри Фелтман, който е генерален подсекретар по политическите въпроси, отбеляза, че едновременно с оказаната съпротива в Мосул и Рака, „Ислямска държава" е реорганизирала военната си структура, давайки значителна власт на местните командири и повече от всякога се насочва към подготовката и подстрекаването на атаки извън зоните на конфликт. Като пример той цитира атаките, извършени в Белгия, Франция, Великобритания, Швеция, Русия, Турция и Германия. Обемът на посланията на групата в социалните мрежи намаля през последните 16 месеца, но заплахата продължава да съществува, тъй като привържениците на ИД извън Сирия и Ирак приемат и разпространяват тази пропаганда, отбеляза Фелтман.

От 16 месеца са намалели също общият брой на бойците на ИД, както и приходите на джихадистката групировка. Но ИД може да разчита на десетки милиони долара месечно, идващи от продажбата на петрол, изнудване, отвличания срещу откуп, трафик на антични предмети и експлоатиране на полезни изкопаеми на териториите, които контролира, като фосфата.

Бог да пази Европа!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.