Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Аз също съм склонен да вярвам на това, че са били поставени в безизходица и са свалили самолета от нéмай къде. Не, това не е било съгласувано със САЩ. Всички руски анализатори са единодушни, че той не е в добри отношения нито с Брюксел, нито с Вашингтон, и че сега се опитва да ги постави пред свършен факт. Колкото до bTV, това им е редовна практика на тия. Пък и не само на тях. Напоследък като че по-свободни останаха Алфа, ама там трябва да отсяваш плявата, и напоследък Евроком.

В момента се засягат интереси на Турция - веднъж секва евтиният нефт, втори път не може да мачка кюрдите както преди.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 29 минути, Методи Дамянов написа:

Не съм сигурен как го диагностицира така, но определено не се съгласявам с теб. Алфред Уолъс (участвал в писането на "Произточник на видовете"), Исак Нютон, Пиер Кюри, Айнщайн са се увличали по паранормалното, пък света ги възприема като нормални...

Кой свят? Предполагам японците от Хирушима и Нагасеки имат различно мнение поне що се отнася до Айнщайн и Кюри.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Току що, Wankata написа:

Аз също съм склонен да вярвам на това, че са били поставени в безизходица и са свалили самолета от нéмай къде. Не, това не е било съгласувано със САЩ. Всички руски анализатори са единодушни, че той не е в добри отношения нито с Брюксел, нито с Вашингтон, и че сега се опитва да ги постави пред свършен факт. Колкото до bTV, това им е редовна практика на тия. Пък и не само на тях. Напоследък като че по-свободни останаха Алфа, ама там трябва да отсяваш плявата, и напоследък Евроком.

По въпроса за тъй наречените български телевизии мисля, че такива няма. Има проамерикански и проевропейски телевизии на българска територия. Лично аз гледам руска, иранска и аржентинска държавни телевизии, при това си запазвам едно наум, и дълго анализирам източниците на информация, преди да си съставя собствено мнение.

Я на какво попаднах:

Цитат Според турската процедура, когато самолет доближи на по-малко от 12 мили турското въздушно пространство, зенитната отбрана започва да го предупреждава. Когато дистанцията стане пет мили, Турция вдига своите изтребители F-16 и се подготвя за прихващане, като продължава с предупрежденията. И ако самолетът, идващ от Сирия, все пак навлезе в турското въздушно пространство, тогава вече го свалят. Като имам предвид и предишните руски нарушения, смятам, че бомбардировачът Сухой-24 наистина е нарушил турското въздушно пространство и затова е бил свален.

http://offnews.bg/news/n_1/n_596904.html

Тоест, границите в горните карти не са държавните граници, а границите на 12 мили от тях, т.е. зоната за предупреждение, и всъщност самолетът може наистина изобщо да не е навлизал във въздушното пространство на Турция? И руснаците са прави, като твърдят, че самолетът е нападнат на 1 километър от сирийско-турската граница? Да не говорим, че и да е навлязъл, в случая това не променя нищо...

Цитат Сухой-24 са тактически бомбардировачи, които се използват главно за масивни бомбардировки срещу наземни цели. Според мен сваленият самолет е бомбардирал тюркменски сили, тоест - етнически турци, които участват в бойните действия в Сирия със силна подкрепа от Турция. Става дума за около 5 000 до 9 000 турскоезични бойци, които са обект на интензивни атаки от силите на Асад, подкрепяни от дълго време от руснаците и иранците. Този самолет е имал за цел да бомбардира именно тюркменски сили, а това е доста критично. Защото има опасност от „балтизация” на южния фланг на НАТО и турското въздушно пространство.

И това го заявява турски експерт...

Не е вярна. При нормална крейсерска дозвукова скорост, 15 километра (за удобство да закръглим 7 мили така) се минават за 60-90 секунди.

Надали можеш да вдигнеш и изпратиш изтребители.

Още веднъж припомням една снимка със разноцветни самолетчета, която бях постнал. Турция и НАТО държат сериозен брой самолети във въздуха близо до границата.

Голям и неприятен удар за Русия.

Е, и аз се опитвам да правя същото. В момента имам към 200 телевизии, та поне избор има на всякакви. От българските - само не с едно, а с много наум.

Шах и мат за руското джудже. Сега няма какво да прави, Турция е втория най-голям пазар за руски газ. A  тук рубладжиите постваха видеа на Путин и Ердоган, колко АЕЦ щели да построят, тръби за газ, нефт, как щели да разкатаят фамилията на еврогейците и днес един голям чеп. 

преди 10 часа, Кико написа:

Голямо геройство да свалиш бомбардировач. Аз не разбрах каква заплаха са Су-24 за Турция. Разбирам това да бе някакъв разузнавателен самолет и Турция да има нещо против това, но на един разузнавателен самолет не  му трябва да навлиза в турска територия, за да си свърши работата. 

И понеже рублата падна на борсите, работата е ясна. 

Изстребител  F 16  може да унищожи всеки  бомбардировач - а руснаците имат спътниково-сателитно разузнаване от около 40 години.  Не са им нужни никакви разузнавателни самолети.     Според мен има и лична мюсюлманска емоция в ... грешката на турския пилот на изстребителя им.   Сега не зная къде и как ще го крият този пилот-ислямист ...В Турция мненията са доста раздвоени и много  хора са ислямисти подкрепящи ИДИЛ...  Путин е прав в оценките си.

преди 1 минута, Blago72 написа:

Не е вярна. При нормална крейсерска дозвукова скорост, 15 километра (за удобство да закръглим 7 мили така) се минават за 60-90 секунди.

Още веднъж припомням една снимка със разноцветни самолетчета, която бях постнал. Турция и НАТО държат сериозен брой самолети във въздуха близо до границата.

ОК, да речем, че не са го вдигали, ми той вече си е патрулирал. Това не променя нито на йота факта, че самолетът е свален извън въздушното пространство на Турция или в нарушение на протокола за действие при нарушение (по-вероятно първото), което моментално го прави военно престъпление. Ударът е за НАТО/Турция, защото в случая те са го извършили, не лошата гадна, бедна, тоталитарна и нам-си-ква-си Русия. Casus belli. И ще има последствие за страните от НАТО, които направиха всичко възможно да заобиколят собственото си ембарго, за да построят втори газопровод, който не отговаря на собствените им правила, например.  И така нататък.

преди 2 минути, attj написа:

Изстребител  F 16  може да унищожи всеки  бомбардировач - а руснаците имат спътниково-сателитно разузнаване от около 40 години.  Не са им нужни никакви разузнавателни самолети.     Според мен има и лична мюсюлманска емоция в ... грешката на турския пилот на изстребителя им.   Сега не зная къде и как ще го крият този пилот-ислямист ...В Турция мненията са доста раздвоени и много  хора са ислямисти подкрепящи ИДИЛ...  Путин е прав в оценките си.

Нещата в Турция действително са доста сложни. Сега очаквам да потече поток от турски извинения за случайния инцидент, а Русия вероятно ще наложи някаква форма на компенсация, примерно турско финансово обезщетение на семействата на загиналите, и стойността на самия самолет, разбира се.

преди 4 минути, attj написа:

Не е точно така. Един разузнавателен АУАКС  подслушва всички честоти в обхват няколко стотин километра. Това със спътник няма как да стане. Освен това подобен самолет може да създава смущения при бойни действия. Когато преди около две години излетя първия Ауакс от Букурещ, аз бях на работа, слушайки радио. Всички български радиостанции изчезнаха за около  час, останаха само румънските. Това АУАКСА е голяма сила. Но по българските телевизии само между редовете споменаха за изл;етелия АУАКС и нищичко за това, което направи. Директива, кво  да се прави. 

преди 1 минута, Blago72 написа: Не е вярна. При нормална крейсерска дозвукова скорост, 15 километра (за удобство да закръглим 7 мили така) се минават за 60-90 секунди.

ОК, да речем, че не са го вдигали, ми той вече си е патрулирал. Това не променя нито на йота факта, че самолетът е свален извън въздушното пространство на Турция или в нарушение на протокола за действие при нарушение (по-вероятно първото), което моментално го прави военно престъпление. Ударът е за НАТО/Турция, защото в случая те са го извършили, не лошата гадна, бедна, тоталитарна и нам-си-ква-си Русия. Casus belli. И ще има последствие за страните от НАТО, които направиха всичко възможно да заобиколят собственото си ембарго, за да построят втори газопровод, който не отговаря на собствените им правила, например.  И така нататък.

Нека изчакаме данните. Ще се разбере кой, как и къде.

Не е точно така. Един разузнавателен АУАКС  подслушва всички честоти в обхват няколко стотин километра. Това със спътник няма как да стане. Освен това подобен самолет може да създава смущения при бойни действия. Когато преди около две години излетя първия Ауакс от Букурещ, аз бях на работа, слушайки радио. Всички български радиостанции изчезнаха за около  час, останаха само румънските. Това АУАКСА е голяма сила. Но по българските телевизии само между редовете споменаха за изл;етелия АУАКС и нищичко за това, което направи. Директива, кво  да се прави. 

Спътникът вижда и задава координати на крилати ракети - има и такива невидими за радари.  Подслушването е остаряла технология https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE_%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%B8_%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

преди 2 минути, Кико написа:

Ауакс е част от информационната война и агресията на САЩ срещу Русия, Китай, и всички по-значими държави по света. Но с течение на времето става все по-ненужен и жалък. Светът вече не е същият, Америка не е в състояние не само да осъществява агресии и да сее терор където и когато й дойде кефа, но не е в състояние дори да сипе угрози и да налага санкции, както преди 15-20 години. И този свят определено е по-добър от предишния.Русия и Китай възкръснаха за ново величие, Иран също получи златен шанс да се съвземе от тежките удари на враговете- Америка и Израел.

преди 2 минути, attj написа: Изстребител  F 16  може да унищожи всеки  бомбардировач - а руснаците имат спътниково-сателитно разузнаване от около 40 години.  Не са им нужни никакви разузнавателни самолети.     Според мен има и лична мюсюлманска емоция в ... грешката на турския пилот на изстребителя им.   Сега не зная къде и как ще го крият този пилот-ислямист ...В Турция мненията са доста раздвоени и много  хора са ислямисти подкрепящи ИДИЛ...  Путин е прав в оценките си.

Нещата в Турция действително са доста сложни. Сега очаквам да потече поток от турски извинения за случайния инцидент, а Русия вероятно ще наложи някаква форма на компенсация, примерно турско финансово обезщетение на семействата на загиналите, и стойността на самия самолет, разбира се.

Ще изчакаме и ще видим дали и това ще се сбъдне. Имам малко по-различни очаквания, но може и да греша.

преди 12 минути, Wankata написа:

Подозирам, че нарочно са го изчакали да обърне. От една страна да е максимално близо до границата, от друга за да го свалят по-лесно. Нищо чудно пилотите да не са получили никакво предупреждение от бордовата система, тъй като ударът е бил в гръб и радарът не го хваща. Тази слабост е възможна само на Су 24/25 и може би на Ту 95, които нямат радар за назад.

А иначе съм убеден, че не е я е нарушил, защото след предишното "засиране" на медийното простространство, несъмнено пилотите внимават със спътниковата навигация.

А аз цял ден се чудя нещо. Какво би станало, ако руски самолет бе свалил натовски.  Интересното тук е, че Турция дори не се защитава от нищо. Тя просто демонстрира, че никой не трябва да пресича границите и. Чудно тогава, как така 2-3 милиона сирийски бежанци я пресякоха и досега не съм чул някой граничар да е застрелял бежанец, голяма част от които са и терористи, продвожили се до Европа. Сещате ли се каква врява  вдигна Европа за застреляния емигрант на нашата граница? Сега Европа какво прави? Съвещава се, офлянква се, говори уклончиво и утре нищо чудно да порицае Русия вместо Турция. 

преди 24 минути, attj написа:

Спътникът вижда и задава координати на крилати ракети - има и такива невидими за радари.  Подслушването е остаряла технология https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE_%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%B8_%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

Е нали Русия я смятат,  че е в каменната ера? И действа по първобитен начин. Имат спътници, ама не ги ползват. Тогава защо Русия да не използва и първобитни начини за разузнаване? Говоря и задавам въпрос хипотетично. А спътника няма нищо общо с доброто разузнаване от въздуха. Спътника снима, но трудно чува. Още по-трудно и смущава радиочестоти. Пак говоря с ирония. Спътника си е спътник, някъде там над земята, правещ обиколка след обиколка. на практика нещо напълно безполезно, освен да влезе като арбитър в някой спор, имало ли е взрив или не. 

преди 10 минути, Кико написа:

Сега Европа какво прави?

И преди и сега, Европа нищо не прави. Имаха поне десет възможности да предприемат ефективни мерки по тези въпроси, но те не направиха абсолютно нищо. За мен единственото обяснение е че се оказва някакъв натиск, който не мога си обясня какъв е. И това ме тревожи повече от всичко.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

И аз днес цял ден се чудя същото. ЕС при създаването си трябваше да бъде нещо като аналог на САЩ в Европа. И действително се превърнаха в техен аналог по двуличие и нахалство. За себе си не вярвам ЕС да просъществува още дълго. Надявам се също и САЩ да последват техния пример.

П.П. Прави ми впечатление, че най-активния член на темата след съобщението за сваления самолет изчезна като бит....

Башар Асад: Турция играе най-опасната роля

Цитат

Назначен ли е Оланд от сирийския народ да говори от негово име? Вие, като френски гражданин, бихте ли приели подобен коментар от кой да е чуждестранен политик, според който президентът Оланд не трябва да е президент на Франция? Това не би ли било унижение за френския народ? Ние го възприемаме по същия начин. За сирийския народ е унизително да чуе такова нещо. Означава ли това, че той не ги признава? За Франция, като държава, която винаги се е гордяла със своите традиции и принципите на Френската революция, демокрация и човешки права, първият принцип на демокрацията е хората да имат правото да изберат своя лидер. Срамно е някой, който представлява френския народ, да направи и каже нещо, което противоречи на принципите на френската република и френския народ. Срамно е да се опитва да унижи народ с хилядолетна цивилизация, какъвто е сирийският народ. Но фактите в Сирия не може да бъдат засегнати от определени изказвания", казва Башар ал-Асад в коментар на заявлението на френския президент Оланд, че сирийският президент не би могъл да е решение, тъй като е част от проблема.

Днешната френска политика не е независима от американската, така че каквото и послание да отправя към г-н Оланд и г-н Фабиюс, то не би довело до нищо. Въпреки това се надявам във Франция да настъпи известна политическа промяна и да се върне към истинската, независима, приятелска политика на Франция спрямо Близкия Изток и Сирия. Ако имате проблем с демокрацията в Сирия, как може да имате добри отношения с най-лошите, най-неразвитите държави в света, като Саудитска Арабия и Катар", казва Б. ал-Асад в интервю за Valeurs actuelles.

Нормално е всеки държавник да работи за интересите на своя народ. Въпросът, който бих задал в такова послание, е: донесе ли френската политика през последните пет години нещо добро на френския народ? Убеден съм, че отговорът е „не". Доказателство за това е казаното от мен преди няколко години - да си играеш с разломната линия в Сирия е като да си играеш със земетресение, което ще отекне в останалия свят; първо в Европа, тъй като географски и геополитически ние сме задния двор на Европа. Тогава те попитаха: „Заплашваш ли?" Не, и „Шарли Ебдо" се случи в началото на тази година - след този инцидент аз казах, че това е само върхът на айсберга, а случилото се вчера е поредното доказателство. Така че те трябва да променят политиката си в интерес на своя народ, тогава ще имаме едни и същи интереси с френския народ - главно борба с тероризма. Така че окончателното ми послание е: бъдете сериозни, когато говорите за борба с тероризма. Това е моето послание", заявява президентът Асад.

На въпроса какво е нужно, за да има сътрудничество между Париж и Дамаск за обмен на информация за терористите, обучавани в Близкия Изток, президентът Асад отговори, че френското правителство трябва да промени своята политика, да бъде съюзник само с държави, които се борят, а не подкрепят тероризма и едновременно с това се бият срещу него. „Това са основите на всяко сътрудничество. Бихме желали да имаме такова сътрудничество не само с Франция, а с всяка държава, но такова сътрудничество трябва да отговаря на определени критерии и условия. Въпросът не е дали аз харесвам Оланд и дали той ме харесва. Нашата роля, като политици, е да работим за интересите на сирийците и на французите. Когато говорим за тероризъм, говорим за една арена. Не говорим за сирийска, либийска, йеменска и френска арена. Мотивите на руския президент да изпрати войски в Сирия са, че ако не се борим срещу тероризма в Сирия и евентуално в други части на света, той ще удари навсякъде, включително и в Русия. Когато се бориш срещу тероризма в Сирия, защитаваш Русия, Европа и другите континенти. Така мислим ние от десетилетия, когато се борихме срещу „Мюсюлмански братя" през `70-те и `90-те години на миналия век. Винаги сме искали да бъде създадена международна коалиция за борба с тероризма, тъй като тероризмът не познава политически граници, не му пука за процедури. Независимо какви мерки сте взели във Франция след „Шарли Ебдо", случилото се вчера доказва тази теория. Така че този, който се бори срещу тероризма, не само Путин - всеки, който се бори срещу тероризма някъде, ще защити останалия свят".

По отношение на Турция Асад отбеляза, че тя „играе най-опасната роля в цялата тази ситуация, тъй като Турция предложи всевъзможна подкрепа на терористите. Някои държави подкрепят Фронта Ал-Нусра, който е Ал-Кайда, други подкрепят ИДИЛ, а Турция поддържа и двете, наред с други групировки. Те ги подкрепят с човешки ресурси, с пари, логистика, оръжия, наблюдение, информация, дори и с военни маневри през граница по време на боевете в Сирия. Дори парите, които се събират от други части на света, преминават през Турция, а ИДИЛ продава нефт през Турция, така че тя играе най-лошата роля в нашата криза. Самите Ердоган и Давитоглу носят в сърцата си същата идеология - тази на „Мюсюлмански братя". Не като организация, а като начин на мислене.

Желанието на Ердоган е да види как „Мюсюлмански братя" управляват останалия арабски свят, за да може той да го контролира като имам. Франция не може да се пребори с тероризма, ако запази връзките си с Катар и Саудитска Арабия. Освен това не може да се пребориш с него, ако нямаш отношения с властта, която се бори с ИДИЛ или тероризма по суша. Не може да се пребориш с тероризма, ако следваш или водиш грешни политики, които в крайна сметка пряко или непряко поддържат тероризма", отбелязва сирийският президент.

преди 3 минути, upili написа:

И аз днес цял ден се чудя същото. ЕС при създаването си трябваше да бъде нещо като аналог на САЩ в Европа. И действително се превърнаха в техен аналог по двуличие и нахалство. За себе си не вярвам ЕС да просъществува още дълго. Надявам се също и САЩ да последват техния пример.

П.П. Прави ми впечатление, че най-активния член на темата след съобщението за сваления самолет изчезна като бит....

Европа ще просъществува по една проста причина. Аз също си мислех, че Европа е пред разпад, но като се замислих малко по-сериозно ми просветна,  че няма как Европа да се разпадне. Така както и няма как да се разпадне  САЩ. И причината е едрия капитал, който не признава граници. Срещу едрия капитал и корпорациите на практика никой не може да се бори, освен друг едър капитал и други корпорации.  Затова и Европа няма да се разпадне. Това, че Англия заплашва нещо, пък Германия си знае своето, е прах в очите. Едрия капитал няма да допусне загуби. Проблемът е,  че друг едър капитал на Изток напира на Запад. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

А аз цял ден се чудя нещо. Какво би станало, ако руски самолет бе свалил натовски.  Интересното тук е, че Турция дори не се защитава от нищо. Тя просто демонстрира, че никой не трябва да пресича границите и. Чудно тогава, как така 2-3 милиона сирийски бежанци я пресякоха и досега не съм чул някой граничар да е застрелял бежанец, голяма част от които са и терористи, продвожили се до Европа. Сещате ли се каква врява  вдигна Европа за застреляния емигрант на нашата граница? Сега Европа какво прави? Съвещава се, офлянква се, говори уклончиво и утре нищо чудно да порицае Русия вместо Турция. 

Е нали Русия я смятат,  че е в каменната ера? И действа по първобитен начин. Имат спътници, ама не ги ползват. Тогава защо Русия да не използва и първобитни начини за разузнаване? Говоря и задавам въпрос хипотетично. А спътника няма нищо общо с доброто разузнаване от въздуха. Спътника снима, но трудно чува. Още по-трудно и смущава радиочестоти. Пак говоря с ирония. Спътника си е спътник, някъде там над земята, правещ обиколка след обиколка. на практика нещо напълно безполезно, освен да влезе като арбитър в някой спор, имало ли е взрив или не. 

Заради събитията с ИДИЛ  Русия пренасочи над 10 спътника над тези територии - после удрят каквото виждат!   И унищожиха транспортирането на доста петролни продукти към Турция..  Руските изстребители могат да смущават радиочестоти.   Крилатите ракети от Каспийския флот не зная дали трябваше да се изстрелват - защото предизвикват огромни поражения и създават бъдещи  мъченици-ислямисти ,терористи, които навсякъде могат да се самовзривяват...

преди 1 минута, attj написа:

Заради събитията с ИДИЛ  Русия пренасочи над 10 спътника над тези територии - после удрят каквото виждат!   И унищожиха транспортирането на доста петролни продукти към Турция..  Руските изстребители могат да смущават радиочестоти.   Крилатите ракети от Каспийския флот не зная дали трябваше да се изстрелват - защото предизвикват огромни поражения и създават бъдещи  мъченици-ислямисти ,терористи, които навсякъде могат да се самовзривяват...

Всъщност, изписахме по 3-4 бесмислени поста заради нещо, което казах и което не бе точно това, което коментирахме. А аз казах, че разбирам Турция да се притеснява от самолет, подобен на АУАКС, който е до нейната граница и подслушва всички честоти. Знаеш ли пък, дали Турция нямат нещо за криене, та затова да се притесняват от подобно следене? Дадох го като пример, кога Турция може да има някакво право да свали самолет на нейна територия. Но съпоставих със Су-24, който едва ли има подобни възможности. Пък нищо чудно и ние да не знаем всичко. На нас ни се предоставя някаква противоречива информация и ние коментираме всичко като истина.

преди 51 минути, Blago72 написа:

Нека изчакаме данните. Ще се разбере кой, как и къде.

във всеки случай има трето лице,което е издало заповедта!това лице никой няма да го назове,но от действията на някои държави е възможно да се разбере -кой!Възможно е също така, това да е насочено към НАТО,възможно е и хладно оръжие в гърба на Турция ?Тя винаги е била около Босфора и само Босфора! Представете си геостратегическо промяната в района!

Според мен се пробва докъде е готова да стигне Русия. Дали и стиска да се изправи и да отвърне на действия като това. Ако сега се замажат нещата, авторитета който си върна ще рухне. Никак не е приятна тази ситуация, и за съжаление запада знае много добре това. Ако иска да си запази позициите трябва да отвърне на удара с удар, което би могло да разпали война. Все пак нека окончателно да се разбере какво е станало.

преди 1 час, Melmak ® написа:

Обърнете внимание, по BTV самолета е преквалифициран на изтребител. Дали ще успеят да подготвят алтернативната версия до вечерните новини?

Иначе предложената хипотеза досега е най-сериозната, която видях. Другата възможност е да са дебнали за подходящ случай, но това ми се вижда прекалено несериозно. Едва ли биха си причинили тези последствия.

Даже не си и правят труда:

Пентагонът: Турция предупредила руския самолет 10 пъти преди да го свали

Нова, ама то не че има някаква разлика.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.