Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 11 минути, Blago72 написа:

Аха, точно така! Той стой и дебне руските самолети.

Турците не предупредиха ли при няколко инцидента да спрат провокациите? Предупредиха.

За съжаление, усещането ми е, че този път е грешка - пилотите са се объркали, сега ще видим дали ще се разбере какви са ROE на Руските пилоти и защо не са влезли в комуникация с турските изтребители.

Иначе, миризма на памперси със сигурност има, ама много по-на североизток. Не знам дали г-н Путин е предвидил подобен развой и то точно от Турция, дето - а-у, големи съюзници.

Цитат

Китайската корпорация за санитарни изделия "Чу Пен Гуй" съвместно с дъщерната си фирма " Гуй Пий Чай" ще произведат 2 340 000 памперса за американската армия. Първите доставки са вече осъществени. С днешна дата с евтини памперси разполагат всички военнослужещи на САЩ в Сирия и Иран. След навлизането на руските самолети в Сирия САЩ са увеличили двойно броя на памперсите, а Китай е намалил цената им. Производителите подготвят специален памперс за Обаманго по случай празника на Тиквата. Той ще бъде черен с кафяви петна и може да не се сменя до като войната в Сирия продължава.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Пълният текст на обръщението на Путин:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/24/2655760_putin_tova_e_noj_v_gurba_ot_suuchastnici_na_teroristi/?ref=rss

Путин: Това е нож в гърба от съучастници на терористи

Цитат

Президентът на Русия Владимир Путин нарече свалянето на руския изтребител "нож в гърба от съучастници на терористи".

Путин направи коментара си по време на обръщение на живо по държавната телевизия Россия 24.

Путин обвини Турция, че получава големи количества петрол, които идват от Сирия и че страната се държи "сякаш Русия е свалила техен самолет".

Президентът обяви, че инцидентът ще има значителни последствия.

"Ние ще анализираме всичко в детайли и днешните трагични събития ще имат значителни последици, включително и за отношенията между Русия и Турция."

"Тoва е извън нормалната рамка на борбата с тероризма ... Нито нашите пилоти, нито нашите самолети са застрашавали територията на Турция. Това е очевидно. Те се борят с терористи в северните райони около Латакия, където се намират екстремисти, предимно хора, които произхождат от Русия, и те са упражнявали техните преки задължения, за да направят така, че тези хора да не се завърнат в Русия. Това са хора, за които е ясно, че са международни терористи.

Като се има предвид, че сме подписали споразумение за работа със САЩ, а както знаем Турция е сред тези, които се присъединиха към коалицията на САЩ. "Ислямска държава" има такива огромни средства, стотици милиони и милиарди долари, идващи от незаконни продажби на петрола, и те са защитени от въоръжените сили на други държави, то е ясно защо те са толкова нагли, защо те убиват хора, защо те извършват терористични атаки по целия свят, включително в сърцето на Европа.

Винаги сме третирали Турция като приятелска държава. Аз не знам кой би имал интерес да се случи това, което се случи днес, не и ние. И вместо незабавно да установи контакт с нас, доколкото ни е известно, турската страна веднага се обърна към своите партньори от НАТО, за да обсъдят този инцидент, като че ли ние сме свалили техен самолет, а не те наш", е заявил Путин.

Да не би да искат да направят НАТО помощник на "Ислямска държава"? Аз разбирам, че всяка държава има свои регионални интереси и ние винаги сме ги уважавали, но никога няма да позволим да се случи подобно престъпление като днешното. И разбира се, ние се надяваме, че международната общност ще намери сили да се обедини и да се бори срещу общото зло", добави на края на обръщението си Путин.

Би било неправилно сега да се дават някакви оценки, предположения и да се правят някакви изводи, докато не получим цялата пълна картина, каза пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин по-рано днес.

Трябва просто да се запасим с търпение, това е много сериозно произшествие, но без да разполагаме с пълна информация, е просто невъзможно да се говори нещо и би било невярно, подчерта говорителят.

Руското министерство на отбраната съобщи, че руски самолет Су-24 се е разбил на територията на Сирия. Русия твърди, че това е станало в резултат на обстрел от земята, когато самолетът се е намирал на височина 6 хиляди метра.

Според Турция два руски самолета са навлезли в нейното въздушно пространство и единият от тях е свален от турски изтребител, след като няколко пъти е бил предупреждаван да се идентифицира и да напусне.

преди 9 часа, glen написа:

аз  съм спокоен,но конфликта наближава бавно към територията на замразени конфликти-Балканите!светът продължава да се движи натам!ако америка си осъществи плановете може и да ни припари под задниците,ей къде са и македония и сърбия е черна гора !;)

Днес един приятел половин час ми говори за това. Странното е, че той е аполитичен и принципно не се интересува от геополитика (а може би тъкмо това причинява неговия страх - просто нещата не стават току-така - не знам, но пък веднъж влязъл коня в ряката...). Той е активен фейсбукър и казва, че е някакъв хаос там сега... Така и не намерих ползите на тая мрежа, та не знам как е. По ме плаши не толкова приказките му, а че си пада малко близък до разни паранормални неща и... точно сега имал нещо впредвид. Може да си се филмира просто. Да, знам, че са глупости, де. Та така, де. Аз пък не мисля, че ще се случи нещо при Обама. Просто този изглежда много по-мислещ. Ако беше Маккейн, Буш-мл. или оная чапла Клинтън, да не говоря за оня с перуката... "Кукловодите" нямат полза от подобно нещо. Кой ще им купува петрола, кой ще се вози в колите им? За Путин също съм спокоен. И двамата знаят отговорностите си.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Абе защо след като Русия нанася толкова големи загуби на ислямистите, а САЩ не са им нанесли почти никакви щети, те заплашват с атентати Ню Йорк а не Москва ?

преди 24 минути, 1Force1 написа:

Нямането на зелени гущери, не може да спре една страна със собствени ресурси и собствени предприятия, да си направят каквото и колкото пожелаят.

Това е и политически въпрос. В мирно време нормалните държави предимно развиват технологиите си. Ако организират масово производство, това от една страна им осигурява неоптимална за времето си техника, а от друга нарушава паритета на силите и увеличава разходите. Нормално е да странят от подобно развитие.

Турският президент Ердоган се срещна с премиера Давутоглу заради сваления руски Су-24

Цитат

Руски боен кораб мина Дарданелите на път за Средиземно море

Руският кораб Ямал мина пролива Дарданелите на път за Средиземно море минути след като турски F-16 свали руския изтребител Су-24 заради нарушение на въздушното пространство на Турция.

Корабът е минал проливите в 10:00 на 24 ноември, съобщава Хюриет.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с министър-председателя Ахмед Давутоглу във връзка със сваления руски самолет, съобщи Ройтерс.

Двамата пилоти са катапултирали.

Съветникът на посланика на Русия в Турция е бил поканен в турското МВнР, съобщи РИА Новости.

НАТО свика извънредно заседание в 18ч. българско време.

Руският президент Владимир Путин каза, че самолетът е бил атакуван на 1 км от границата с Турция, а е паднал на 4 км, съобщи РИА Новости.

Само забележка, казаха 18 руско време, т.е. 17 българско, освен ако не са го отложили.

Руски хеликоптер е бил свален в Сирия, пише газета.ру. Информацията е разпространена от бунтовническа групировка, действаща в северната част на размирната близкоизточна страна. Машината е извършила принудително кацане в провинция Латакия. Вероятно става дума за някой от вертолетите, които са издирвали двамата пилоти на ударения днес от турските военновъздушни сили руски изтребител Су-24. По непотвърдена информация и двамата пилоти на руския самолет са загинали.

http://www.novini.bg/news/319082-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%8F.html

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Ще има сериознен скандал и е възможна промяна на руската политика спрямо Турция   "" 1) Отказ от "Турецкого потока". 2) Отказ от туризма в эту страну. 3) Максимальная поддержка курдов и греков. 4) Поддержка оппозиции Эрдогану ""  Виновният турски пилот трябва да обяснява защо е стрелял по цел в сирийското въздушно пространство - това е доказано от руски спътнико-сателитен контрол.   Според сирийски бунтовници от района и вторият пилот е загинал.  Лошо за Турция. 

Путин официално: Действията на Турция са ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Първите руски туристически фирми вече прекратяват предлагането и продажбата на екскурзии в Турция, съобщава "Россия 24".

Евгений Примаков: Русия също ще понесе загуби, Турция все пак е един от големите ни търговски партньори.

Министерството на външните работи на РФ: "Не препоръчваме на руски граждани да пътуват до Турция".

САЩ са побързали да дадат офиц. изявление, че нямат нищо общо с инцидента... Много се чудя в такива ситуации, все едно става някъде престъпление в София и аз бързам братче да се обадя на органите, че разбираш ли - аз НЯМАМ нищо общо :) Със същият успех може и Китай да дадат изявление, че нямат нищо общо както и Тайланд, Буркина Фасо и т.н.

Вече може да сме по-спокойни защото по изявленията на Путин си личи, че последствията ще бъдат (слава богу) само политически и икономически, но не и военни.

Те за това бърза от САЩ. За да не мине мисълта, че имат пръст. Ще видим, какво ще реши НАТО, на извънредната си среща. Макар че, там са безгръбначни, и предполагам ще има пълна подкрепа за Турция. И пак цитиране, на член 5-ти от договора. :D

По интересно е, какви отстъпки ще направят, на руснаците. И как ще се опитат, да изкупят действията си. До ден два, ще стане ясно, какво ще се случи. Това няма обаче, да върне пилотите, ако са загинали.

Забравяте една малка подробност. Турция като регионална сила преди около 2 години обяви зона за сигурност на десетина километра извън своите граници със Сирия и предупреди тогава Сирия че всеки неин самолет в тази зона ще бъде свалян. Предлога бе че там са концентрирани бежанци, искащи убежище в Турция и тя ги защитава. Първите предупреждения към Русия бяха точно във връзка с тази територия. Явно Турция си държи че това е нейно неприкосновено пространство.

Отделно какво има да се говори това кой поддържал или не терористите, тия цистерни къде отиваха... Че сега чак се изненадва Путин че Турция му забивала нож в гърба. Той сигурно го е очаквал, нищо чудно и нарочно и нарочно да е пратен там самолет на "свободен лов" за да се предизвика реакция.

И сега очаквам просто да кажат на турците и НАТО дръжте си самолетите на земята че ако някой се покаже над Сирия без покана ще бъде свален. От законно пребиваващите там, поканени от Сирия руски и френски самолети...

Интересно защо само на 4 км от границата с турция обаче има ислямисти, пленили руския пилот? Дали вечер не се прибират от другата страна на границата да си поспят на спокойствие. И тия ислямисти от ония "умерените" дето са срещу ислямска държава ли са или подкрепящи я, от тия дето света ги подкрепя или тия дето и НАТО уж ги бие?

Това за зоната за сигурност, май не стана. Или се бъркам, не знам. Но фактите са си факти. Турците запалиха клечката, сега да видим, дали ще има пожар.

Сергей Лавров е отменил визитата си в Турция, насрочена за утре. Според него, в момента в Турция заплахата от тероризъм е "многократно по-голяма, отколкото в Египет". Съвместен съвет за стратегическо планиране няма да има. Лавров препоръча руски граждани да не пътуват до Турция.

Засега зоната за сигурност е само неосъществена идея, така че не дава право на Турция на никакви действия: http://www.focus-news.net/news/2015/11/23/2155719/hurriyet-predstavitel-na-sasht-shte-obsadi-v-turtsiya-ideyata-za-zona-za-sigurnost-v-siriya.html

http://www.novjivot.info/2015/10/15/28594/

Впрочем, според първата статия е трябвало да бъде обсъдена утре.

Проф. Чуков: Свалянето на руския самолет е ескалация на напрежението

Цитат

Свалянето на руския самолет от Турция е безпрецедентна ескалация на напрежението. Това е сблъсък между ключови държави - водеща световна военна сила, каквато е Русия, и Турция, която е член на НАТО, констатира пред bTV арабистът професор Владимир Чуков.

Заради подялбата на влияние в Сирия той предвижда обтегната дипломация между Москва и Анкара, както и между Русия и Aлианса.

Проф. Чуков напомня контекста на днешния инцидент - сирийската армия започна широкомащабна операция под руски въздушен чадър. Целта - окръг Латакия да бъде поставен под правителствен контрол.

Именно там Русия иска да изгради своята трета база извън руска територия и не може да допусне наличие на бунтовници.

Това пък накърнява интересите на Анкара близо до границата, твърди Чуков.

„Големите сили - Съединените щати, Франция и Великобритания, техните партньори от една страна, и Русия - виждате, че те са готови за военни удари. Засега големи ентусиасти за сухопътна операция обаче няма, просто защото със стъпването на сирийска територия те си дават ясна сметка, че ще потънат в едно тресавище”, отбеляза експертът.

преди 1 час, Методи Дамянов написа:

По ме плаши не толкова приказките му, а че си пада малко близък до разни паранормални неща и... точно сега имал нещо впредвид.

Просто му назначи час при психиатър. Не познавам нито един вярващ в такива глупости, който да е нормален човек. Почти същото е и с религиозните, имам предвид истински вярващите, а не тези проформаджиите. 

преди 1 час, Melmak ® написа:

Това е и политически въпрос. В мирно време нормалните държави предимно развиват технологиите си. Ако организират масово производство, това от една страна им осигурява неоптимална за времето си техника, а от друга нарушава паритета на силите и увеличава разходите. Нормално е да странят от подобно развитие.

Що ли си мисля, че свата като цяло никога не е бил в мир? Не става въпрос само за времената на световните "горещи", или "студени" войни, а въобще.

Я на какво попаднах:

Цитат

Според турската процедура, когато самолет доближи на по-малко от 12 мили турското въздушно пространство, зенитната отбрана започва да го предупреждава. Когато дистанцията стане пет мили, Турция вдига своите изтребители F-16 и се подготвя за прихващане, като продължава с предупрежденията. И ако самолетът, идващ от Сирия, все пак навлезе в турското въздушно пространство, тогава вече го свалят. Като имам предвид и предишните руски нарушения, смятам, че бомбардировачът Сухой-24 наистина е нарушил турското въздушно пространство и затова е бил свален.

http://offnews.bg/news/n_1/n_596904.html

Тоест, границите в горните карти не са държавните граници, а границите на 12 мили от тях, т.е. зоната за предупреждение, и всъщност самолетът може наистина изобщо да не е навлизал във въздушното пространство на Турция? И руснаците са прави, като твърдят, че самолетът е нападнат на 1 километър от сирийско-турската граница? Да не говорим, че и да е навлязъл, в случая това не променя нищо...

Цитат

Сухой-24 са тактически бомбардировачи, които се използват главно за масивни бомбардировки срещу наземни цели. Според мен сваленият самолет е бомбардирал тюркменски сили, тоест - етнически турци, които участват в бойните действия в Сирия със силна подкрепа от Турция. Става дума за около 5 000 до 9 000 турскоезични бойци, които са обект на интензивни атаки от силите на Асад, подкрепяни от дълго време от руснаците и иранците. Този самолет е имал за цел да бомбардира именно тюркменски сили, а това е доста критично. Защото има опасност от „балтизация” на южния фланг на НАТО и турското въздушно пространство.

И това го заявява турски експерт...

От един съвсем частен и изолиран инцидент всички медицинско-документирани субекти на русофобията и мизантропията сътвориха велика победа за Америка (сякаш на Америка й стига кураж да заяви в прав текст, че подкрепя ИДИЛ), за самия ИДИЛ (сякаш ислямската креатура на САЩ разполага с неподозирани военни ресурси), и дори за Турция (сякаш Турция на свой ред е заинтересована от конфликт с Русия, който ще се окаже нейният последен конфликт). Но забележитела е истеричната радост на платените троли на Сорос- безмерна, възвишена, необяснима радост, сякаш самите троли са свалили руския самолет, за което разбира се очакват американски орден за военни заслуги и героизъм ако американците изобщо имат такъв орден. Колко странно и интересно е когато водиш война веднъж в месеца да загубиш някой и друг самолет, а враговете да пленят жив, при това цял руски военен. Хм, не бях забелязал че по време на война стават такива неща. Американците загубиха в Афганистан (и продължават почти всеки ден да губят) живота на десетки хиляди убити, в Ирак вероятно загубите им са в пъти повече, и какво да кажем по тоя повод- че са загубили собствената си война ли? Или да се радваме по същия перверзен начин, по който се радват американоидните троли? На война като на война е стара и добра известна поговорка. Тук се прокрадна предположението, че тролите на Сорос умишлено провокират с преиначаване на фактите и манипулация, за да предизвикат ответна реакция и форумът да бъде затворен. Мисля, че това е пряко попадение в десятката, самият аз писах за технологията на перфидната лъжа в американската пропаганда, и по този повод призовавам участниците във форума да убият глупостта с мълчание, а модераторите призовавам да сложат бан на Миро и Благо не само като незаслужаващи каквото и да било доверие и уважение персони, а като на персони, които съзнателно рушат нормите на разума и хуманизма с цел налагане на цензура и диктатура от реформаторски тип. При това правя това открито, пред всички, а не подмолно, в частна преписка с администраторите. Диктатурата на демократичните реформатирани процедури е по-низка и долнопробна и от най- жестоката тоталитарна диктатура. Тази диктатура на шепа безподобни протестъри и соросоиди унищожава в зародиш свободното слово и правото на мнение още преди да са изречени.

преди 1 минута, adler88 написа:

От един съвсем частен и изолиран инцидент всички медицинско-документирани субекти на русофобията и мизантропията сътвориха велика победа за Америка (сякаш на Америка й стига кураж да заяви в прав текст, че подкрепя ИДИЛ), за самия ИДИЛ (сякаш ислямската креатура на САЩ разполага с неподозирани военни ресурси), и дори за Турция (сякаш Турция на свой ред е заинтересована от конфликт с Русия, който ще се окаже нейният последен конфликт). Но забележитела е истеричната радост на платените троли на Сорос- безмерна, възвишена, необяснима радост, сякаш самите троли са свалили руския самолет, за което разбира се очакват американски орден за военни заслуги и героизъм ако американците изобщо имат такъв орден. Колко странно и интересно е когато водиш война веднъж в месеца да загубиш някой и друг самолет, а враговете да пленят жив, при това цял руски военен. Хм, не бях забелязал че по време на война стават такива неща. Американците загубиха в Афганистан (и продължават почти всеки ден да губят) живота на десетки хиляди убити, в Ирак вероятно загубите им са в пъти повече, и какво да кажем по тоя повод- че са загубили собствената си война ли? Или да се радваме по същия перверзен начин, по който се радват американоидните троли? На война като на война е стара и добра известна поговорка. Тук се прокрадна предположението, че тролите на Сорос умишлено провокират с преиначаване на фактите и манипулация, за да предизвикат ответна реакция и форумът да бъде затворен. Мисля, че това е пряко попадение в десятката, самият аз писах за технологията на перфидната лъжа в американската пропаганда, и по този повод призовавам участниците във форума да убият глупостта с мълчание, а модераторите призовавам да сложат бан на Миро и Благо не само като незаслужаващи каквото и да било доверие и уважение персони, а като на персони, които съзнателно рушат нормите на разума и хуманизма с цел налагане на цензура и диктатура от реформаторски тип. При това правя това открито, пред всички, а не подмолно, в частна преписка с администраторите. Диктатурата на демократичните реформатирани процедури е по-низка и долнопробна и от най- жестоката тоталитарна диктатура. Тази диктатура на шепа безподобни протестъри и соросоиди унищожава в зародиш свободното слово и правото на мнение още преди да са изречени.

Волене, успокой се. ^^

Голямо геройство да свалиш бомбардировач. Аз не разбрах каква заплаха са Су-24 за Турция. Разбирам това да бе някакъв разузнавателен самолет и Турция да има нещо против това, но на един разузнавателен самолет не  му трябва да навлиза в турска територия, за да си свърши работата. 

И понеже рублата падна на борсите, работата е ясна. 

преди 7 часа, 1Force1 написа:

Просто му назначи час при психиатър.

Не съм сигурен как го диагностицира така, но определено не се съгласявам с теб. Алфред Уолъс (участвал в писането на "Произточник на видовете"), Исак Нютон, Пиер Кюри, Айнщайн са се увличали по паранормалното, пък света ги възприема като нормални...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 2 минути, Кико написа:

Голямо геройство да свалиш бомбардировач. Аз не разбрах каква заплаха са Су-24 за Турция. Разбирам това да бе някакъв разузнавателен самолет и Турция да има нещо против това, но на един разузнавателен самолет не  му трябва да навлиза в турска територия, за да си свърши работата. 

И понеже рублата падна на борсите, работата е ясна. 

Ще продължават да се радват и да наливат масло в огъня тъкмо онези, които са на страната на ИДИЛ- соросоиди, реформатори, и американофили. Русия дори и няма да забележи че е загубила самолет. Това да не е България, която ако загуби самолет, може да се каже със сигурност, че е загубила половината от цялата си военна авиация...

Цитат

в момента не може да се вярва на никой,нито на САЩ нито на Русия!маските на задкулисието ще паднат и тогава ще се разбере какво става!моето мнение е ,че ИСИС-овци и турция изживяха своето време,ерата Ердоган приключи,мисля,че и саудитците не са нужни!

все пак това се случва няколко дни след Г-20!!!след няколко дена ще се разбере!

Редактирано от glen (преглед на промените)

Вечная Память на загиналия руски пилот Сергей Александрович Румянцев, изпълнявал войнския си дълг, избивайки терористи-исмялисти.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/s720x720/12301633_10154722049953539_3159772402415589888_n.jpg?oh=e5403d02e7cea4774a8e44659afe9633&oe=56DDF0C3

Днешната загуба на руския боен самолет и неговия екипаж е Удар в гърба, каза Владимир Путин

Със свалянето на руския самолет сащ и турция искат да провалят коалицията на Русия и Франция слещу ИД. Това не е просто случаен инцидент, а обявяване на война на Русия. Свалянето на изтребителя е било съгласувано със сащ. Путин трябва да отвърне на този варварски удар и да не позволява подигравка с живота на руските пилоти, стрелките на часовника щракат към световна война!

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

преди 16 минути, Wankata написа:

Сухой-24 са тактически бомбардировачи, които се използват главно за масивни бомбардировки срещу наземни цели. Според мен сваленият самолет е бомбардирал тюркменски сили, тоест - етнически турци, които участват в бойните действия в Сирия със силна подкрепа от Турция.

Обърнете внимание, по BTV самолета е преквалифициран на изтребител. Дали ще успеят да подготвят алтернативната версия до вечерните новини?

Иначе предложената хипотеза досега е най-сериозната, която видях. Другата възможност е да са дебнали за подходящ случай, но това ми се вижда прекалено несериозно. Едва ли биха си причинили тези последствия.

преди 1 минута, 1Force1 написа: Като паднат 15-20 милиона изпарени при няколко десетки милиони градуси орязани едноцевки. Путин ще има време да се погрижи и за троловете. Не знам дали ще можеш и на Луната да се скриеш.

По стар обичай, на подобните му индивиди, ще си смени цвета. И ще сложи тениска, с лика на Путин. А и ще е първи борец, срещу запада. Едно време, подобните му същества, бяха най-първи комунисти. И те и родителите им, смучеха от благата на партията. Сега, смучат от другаде.

Защо не се ограничиш до мен, вместо да занимаваш родителите ми, с-дух-ано профилче?

преди 13 минути, kolev_74 написа:

Вечная Память на загиналия руски пилот Сергей Александрович Румянцев, изпълнявал войнския си дълг, избивайки терористи-исмялисти.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/s720x720/12301633_10154722049953539_3159772402415589888_n.jpg?oh=e5403d02e7cea4774a8e44659afe9633&oe=56DDF0C3

Днешната загуба на руския боен самолет и неговия екипаж е Удар в гърба, каза Владимир Путин

Със свалянето на руския самолет сащ и турция искат да провалят коалицията на Русия и Франция слещу ИД. Това не е просто случаен инцидент, а обявяване на война на Русия. Свалянето на изтребителя е било съгласувано със сащ. Путин трябва да отвърне на този варварски удар и да не позволява подигравка с живота на руските пилоти, стрелките на часовника щракат към световна война!

Ако свалянето на самолета не е чиста случайност, а преднамерена турска провокация, най-вероятната причина за това е пряка директива от страна на Вашингтон Турция по всякакъв начин да попречи на очертаващия се руско-френски съюз, превръщащ НАТО в напълно ненужна организация и структура на световния тероризъм.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.