Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Ердоган отказа да се бори срещу "Ислямска държава" заедно с Русия, Сирия, Ирак и Иран

Иска да обединява Близкия изток, за да "стане ислямският свят по-могъщ"

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че няма да си сътрудничи с коалицията Русия, Сирия, Иран и Ирак в борбата срещу групировката „Ислямска държава”. Той казал на Владимир Путин, че това няма как да стане, докато начело на Сирия стои президентът Башар Асад.

Цитат

„Сирия, Иран, Ирак и Русия сформираха в Багдад квартет и помолиха Турция да се присъедини, но аз казах на Владимир Путин, че не мога да седя заедно с президента (Асад), чиято легитимност предизвиква съмнения”, каза Ердоган в интервю за телевизионния канал „Ал Арабия”.

Говорейки за турските военни в Ирак, той заяви, че те са там по молба на иракските власти, за да обучават. „Когато ИД влезе в Ирак, иракците ни помолиха за помощ и ние казахме, че сме готови. Помолихме да бъде определено място за нашата база и те го направиха. Всичко започна в началото на март миналата година, а през март тази година отидохме в Башика”, каза Ердоган.

Пред „Ал Арабия” турският президент призова страните от Близкия изток да се обединят с цел противопоставяне на съществуващите заговори по разпалване на междурелигиозна вражда в региона. „В света има намерения да бъдем разделени, затова ние сме длъжни да обединим усилията си. Вижте какво става в Ирак, Сирия, Палестина и Либия”, посочи той.

Ердоган добави, че страните в региона трябва да преодолеят тези проблеми. Ако това стане факт, ислямският свят ще стане по-могъщ.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 48 минути, NIKISHARK написа:

Ердоган отказа да се бори срещу "Ислямска държава" заедно с Русия, Сирия, Ирак и Иран

Иска да обединява Близкия изток, за да "стане ислямският свят по-могъщ"

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че няма да си сътрудничи с коалицията Русия, Сирия, Иран и Ирак в борбата срещу групировката „Ислямска държава”. Той казал на Владимир Путин, че това няма как да стане, докато начело на Сирия стои президентът Башар Асад.

Цитат

Сирия, Иран, Ирак и Русия сформираха в Багдад квартет и помолиха Турция да се присъедини, но аз казах на Владимир Путин, че не мога да седя заедно с президента (Асад), чиято легитимност предизвиква съмнения”

Кой е по-легитимен е трудно да се каже, след като Турция е страна с възможности за много лесно манипулиране на изборите при царящата многомилионна неграмотност в Диарбекира.. По-вероятно е Ердоган да не е легитимния президент, отколкото Башар Асад.  Но и двамата да са нелегитимни, в случая виждаме как крадеца вика "дръжте крадеца". 

Цитат

Терористичната организация "Ислямска държава" се самоунищожава, работейки срещу себе си. Това заяви бившият британски посланик в Русия Тони Брентън. Според него с последните си атаки джихадистите са успели да обединят Москва и Запада.

"Ислямска държава сближава Русия и Запада, след редица терористични актове, извършени в различни места на света, Русия и Западът си спомниха за съществуването на истински враг, заяви Брентън. - Първоначално нашата позиция беше следната: "Башар Асад да си ходи и тогава ще говорим". Сега обаче тя е: "Ние ще говорим, но в крайна сметка Асад ще трябва да си ходи."

Според него съвместната борба на Русия и Великобритания с терористите може да бъде един от признаците за намаляване на напрежението между страните.

"Постепенно студенината в нашите отношения започва да се топи. Бих искал това да продължи, въпреки продължаване на санкциите следващите няколко месеца", допълни Брентън.

"Ислямска държава" се самоунищожава

Милош Земан: Тълпите бежанци са планирано нахлуване в ЕС, което засилва "Ислямска държава"

20151226.yjmiqjeirv.jpg

Вече приличам на Касандра, която предупреждава за вкарването на Троянския кон, заяви чешкият президент

Миграционната криза в Европейския съюз е планирано нахлуване, което засилва групировката "Ислямска държава". Това заяви чешкият президент Милош Земан в коледното си обръщение към чешкия народ.

Цитат

"Дълбоко съм убеден, че това в никакъв случай не е спонтанно придвижване на бежанци", посочи той, цитиран от БГНЕС.

Според Земан, онези които защитават мигрантите, говорят за съчувствие и солидарност. Но съчувствие и солидарност може да има към старите и болните хора и преди всичко към децата, а огромното мнозинство нелегални бежанци са здрави млади мъже без семейства, изтъква той. За него е странно, че тези мъже не вземат оръжие в ръце и не се борят против ИД за свободата на своята страни. Тяхното бягство обективно укрепва позициите на ИД, смята чешкият президент и предупреждава за възможно засилване на миграционната вълна и за разпространение на чуждата за европейските държави ислямска идеология в ЕС. Понякога сам си казвам, че приличам на Касандра, която предупреждава за вкарването на Троянския кон, отбелязва Земан.

За това западните медий масово цитират предсказанията на Ванга! : http://www.blitz.bg/news/article/380644

Към *Мoйра* - Времето  ще покаже, а 2016 год. идва скоро.

Редактирано от Person (преглед на промените)

преди 4 минути, Person написа:

За това западните медий масово цитират предсказанията на Ванга! : http://www.blitz.bg/news/article/380644

Това не са предсказания на Ванга, а измишльотини на хора, които желаят да е така.

преди 5 минути, Мойра написа:

Това не са предсказания на Ванга, а измишльотини на хора, които желаят да е така.

Абсолютно. Това което знам със сигурност, че Ванга е предсказала е, че Русия ще поведе света срещу мюсюлманите и че "Туркия ке падне"...

преди 12 минути, язе написа:

е, че Русия ще поведе света срещу мюсюлманите

Затова ли откриват най голямата в европейската част на РФ , джамия ?

Затова ли Пу ползва кадировските еченци мюсюлмани радикални уахабити във войната срещу люлката на руското православие - Украйна ?

м ?

Затова ли се развихри във войната с православната християнска Грузия ? и им отряза Абхазия и Южна Осетия ??

Затова ли награди мюсюлманска уахабитска Чечня със 50 млрд субсидия при бюджет на Чечна 54 млрд ?

преди 1 минута, miro20 написа:

Затова ли откриват най голямата в европейската част на РФ , джамия ?

Затова ли Пу ползва кадировските еченци мюсюлмани радикални уахабити във войната срещу люлката на руското православие - Украйна ?

м ?

Люлката на руското православие... Откъде ги вадиш тия бе? :)

Чувал ли си за Киевсская Русь ? Чувал ли си за мижавото  Московско Княжество ?

То всъщност.. Москва я е нямало още... :):)

Ама де да ги знаеш тия неща а ?

:)

Акцента ми беше.. колко християнски православни държави трябва да унищожи или нарани  Пу за да ви светне "една лампичка" ?

Я да видим, коя християнска държава е унищожил Пу! А... никоя!?!

преди 2 минути, язе написа:

Хм... и аз се питам. Някак интересно ми стана. И пропускаш акцента, който е дал колегата. Той не казва "христянска държава", а "христянски православни държави". Очаквам да посочи поне две, щом ползва множествено число.

преди 3 минути, язе написа:

Е с геноцида който проведе в Грузия, малко ли е ?

Да, точно така - геноцид. За който геноцид и преди говорех в съседните теми , как в резултат на проапгандата и лъжите , православна християнска Грузия, се оказа с няколко територии по малко , и затрити от света една камара грузински села .

Да, просто ги изтриха от картата.

Докато грузинския геноцид който бе уж оправдание за руската гаресия се оказа полу-фейк, то в резултат от вкарването на руската армия, са изтрити от лицето на света десетки грузински православни селища.

Факт.

преди 1 минута, scepsis108 написа:

Хм... и аз се питам. Някак интересно ми стана. И пропускаш акцента, който е дал колегата. Той не казва "христянска държава", а "христянски православни държави". Очаквам да посочи поне две, щом ползва множествено число.

Да добавя ли Украйна ?

Доволен ли си ?

Крим вече не е украински. А под руска окупация.

Факт.

Донбас какво е ?

В Грузия си беше гражданска война и Русия просто защити руснаците. Украйна беше разбита от САЩ, в стремежа им да се настанят в задния двор на Русия. Украинското правителство беше свалено с преврат финансиран и организиран от САЩ.

Току що, язе написа:

В Грузия си беше гражданска война и Русия просто защити руснаците. Украйна беше разбита от САЩ, в стремежа им да се настанят в задния двор на Русия. Украинското правителство беше свалено с преврат финансиран и организиран от САЩ.

Хехе.. веселяк .. :) Тези "руски граждани" в ЮОсетия  , на които почна да раздава паспорти , където НИКОГА повтарям НИКОГА до преди това не е имало руски граждани  ли ?

И заради което измислено основание вкара  армии в Грузия ?

Ами Абхазия ?

преди 3 минути, miro20 написа:

Хехе.. веселяк .. :) Тези "руски граждани" в ЮОсетия  , на които почна да раздава паспорти , където НИКОГА повтарям НИКОГА до преди това не е имало руски граждани  ли ?

И заради което измислено основание вкара  армии в Грузия ?

Ами Абхазия ?

Говорим за унищожение и православни държави- влез в час плийз!

Иракските ВВС изпепелиха автоколона на джихадистите

Цитат

Иракските военновъздушни сили са унищожили голям конвой на терористите от „Ислямска държава” в провинция Анбар. Видео с взривените цистерни на джихадистите вече може да се види в мрежата. По-рано стана ясно, че в хода на спецоперацията по освобождаване на Рамади иракските въоръжени сили са хванали един от лидерите на терористите, който се криел в столицата на провинция Анбар. По данни на News-front, голяма част от полевите командири на бандитите са успели да избягат от града.

преди 3 минути, miro20 написа:

Споко. Без истерии... Значи ти интерпретираш руската намеса като унищожаване на православни държави, пък други я интерпретират различно, т.е. като защита на православието. Факт е, че Русия е най-голямата православна държава и Путин определено има принос, към което.

За Сърбия няма да споменавам, понеже там тези, на които си фен (деликатно казано, за да не те засягам), пускаха бомби с обеднен уран навсякъде, щото изобщо не ги интересува дали са православни, мюсулмани, католици или марсианци. Япония, Виетнам, Корея, Афганистан, Ирак, Сирия... В този ред на мисли кой е извършвал и извършваше доскоро, геноцид? Не че ще постигнем съгласие с теб, но да припомня за другите участници, все пак.

Някои танцуват с дявола.

Дали ще престанете да танцувате с дявола?!

Не за първи път американски служител признaва за предишната си работа, но както винаги е „след дъжд - качулка”. 

Бившият шеф на разузнавателното управление на Пентагона, генерал-лейтенант Майкъл Флин, в интервю за германското списание „Der Spiegel”, в неделя, 29 ноември, заяви, че ако САЩ не бяха нахлули в Ирак, терористичната групировка „Ислямска държава” нямаше да възникне. Той твърди, че нападението над Ирак е било огромна грешка и че колкото и жесток да е бил Саддам Хюсеин, унищожаването му е било неправилно. 

Генерал-лейтенант Флин добавя, че „големият исторически урок е в това, че стратегическото нахлуване в Ирак беше неимоверно лошо решение. Историята не трябва и няма да бъде снизходителна към нас”.

Неговият колега и бивш главнокомандващ силите на НАТО, генерал Уесли Кларк, каза в началото на 2015 г: „Не разбирахме какво имаше предвид Саддам Хюсеин, когато през 2003 г. заяви, че „ако успеете да ме ликвидирате, ще отворите вратите на ада”. Сега всичко стана ясно.

Кларк добави в интервю за руската медия RT, че „Близкият изток потъва в хаос и хората истински се страхуват”.

Бившият началник на НАТО, в интервю за CNN, подчерта, че „Ислямска Държава” е създадена от САЩ и финансирана от нейни съюзници, като основната й цел е била да се надвие „Хизбуллах”.

http://www.mesbg.org/index.php/studiesall-2989/755-1q2wn5n6n5030dje94rjj223

преди 15 минути, scepsis108 написа:

понеже там тези, на които си фен

Аз съм фен на България.

Мисля че нещо си в грешка със останалите изводи и съждения, но няма значение....

преди 6 минути, scepsis108 написа:

Споко. Без истерии... Значи ти интерпретираш руската намеса като унищожаване на православни държави, пък други я интерпретират различно, т.е. като защита на православието. Факт е, че Русия е най-голямата православна държава и Путин определено има принос, към което.

Този е псевдоправославен и псевдоинженер.Хайдукпикасо цитира библията, ала наш Мирко, бидейки съвсем, ама съвсем православен нагрочи текста за ислямски и изля най-искренното си възмущение от него.Но както се случва често кармата застига такива юнаци и това му писание попадна пред очите ми, а аз все пак поназнайвам нещичко от тия нецища, та се стигна дотам , че православният Миро промълви как не е успял още да прочете библията.А тук се прави на по-свят от патриарха.  

преди 4 минути, miro20 написа:

Аз съм фен на България.

Мисля че нещо си в грешка със останалите изводи и съждения, но няма значение....

Ти си фен на България? Верно? И днешна България ти харесва?

преди 9 минути, badr написа:

че православният Миро промълви как не е успял още да прочете библията.А тук се прави на по-свят от патриарха.  

Никога не съм се правил .

Да, сещам се за какво говориш, и ти казах  .

Освен това, да - не чета постоянно и не съм запознат в детайли със Библията.

Но съм православно кръстен , в българска църква, и може да не познавам каноните дословно , но ..  това не ти дава право да ме унизяваш или изтъкваш като "аргумент" .

Би ли казал, а колко тук са православно кръстени като мен , и  са фантатично запознати със всички текстове на Библията ???

Това прави ли ни по малко християни ??

Защо не нападаш  всички останали а само мен ??

Този изцяло хейтърски пост, прави ли те теб по - религиозен и справедлив че изливаш абсолютно хейтърска енергия в разрез със всички религиозни канони ???

преди 4 минути, язе написа:

Ти си фен на България? Верно? И днешна България ти харесва?

Не е въпроса дали ми харесва. Аз съм българин и се горедея с това, и се опитвам да си знам рода и историята.

Която не задължително е приятна или съвпадаща с общоизвестната пропаганда.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, miro20 написа:

Аз съм фен на България.

Аз пък не, Миро. Фен съм на всички същества и по-конкретно на човешките. По тази причина за мен не е важно дали някой е последовател на Путин или Обама. Но това, уважаеми събеседнико, е неразбираем брътвеж за теб.

преди 5 минути, badr написа:

Знам... Вие казвате, че Бог е милостив и справедлив, а при нас се казва, че причината поражда правопроционален по сила и обратен по посока резултат. Тъй или инак на юнака можем да пожелаваме само добри неща, понеже той сам не знае какво върши, според мен.

преди 2 минути, miro20 написа:

Никога не съм се правил .

Да, сещам се за какво говориш, и ти казах  .

Освен това, да - не чета постоянно и не съм запознат в детайли със Библията.

Но съм православно кръстен , в българска църква, и може да не познавам каноните дословно , но ..  това не ти дава право да ме унизяваш или изтъкваш като "аргумент" .

Би ли казал, а колко тук са православно кръстени като мен , и  са фантатично запознати със всички текстове на Библията ???

Това прави ли ни по малко християни ??

Защо не нападаш  всички останали а само мен ??

Не е въпроса дали ми харесва. Аз съм българин и се горедея с това, и се опитвам да си знам рода и историята.

Която не задължително е приятна или съвпадаща с общоизвестната пропаганда.

Рода и историята всички си ги знаем. Да, има с какво да се гордеем в това отношение. От сегашната българска държава обаче, можем само да се срамуваме. Това не е България, а некаква путкия!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.