Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 3 минути, Puppet Master написа:
преди 3 минути, Puppet Master написа:

Няма страшно

Охооо,радвам се,че поне един се е успокоил.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 1 час, ghostBG86 написа:

Гледай ти, чаршафите имали атомно оръжие. Дали яркото слънце на пустинята, не им е изпекъл мозъка? :D Само 'демократите' главорези, да не получат някоя бомба. Че тогава руснаците, ще редицират населението на света.

https://www.24chasa.bg/Article/5334866

Хем имат атомно оръжие, хем тепърва ще го изпитват. Ако ако не гръмне? А с какво да го доставят до дадена точка в света имат ли? А какво ги очаква след това(защото нито са САЩ, нито Русия, нито Китай) съм сигурен, че знаят.

преди 11 часа, hristo58 написа:

Добре де,няма ли някоя световна сила да ги скастри за това,че имат ядрено оръжие.Ми те могат да подронят авторитета на някоя велика сила,или най-малкото да застрашат нечия сигурност.

Както и Израел има. Със съдейтвието на американците. Нищо чудно и при чаршафите да има американска следа. И сега да ги ползват, за определени цели. Лично САЩ, няма как да доставят атомно оръжие на главорезите. Но чрез техните марионетки, става лесно. Все пак, ИД има и зарин, доставен от спонсорите й.

преди 10 часа, A.com написа:

Хем имат атомно оръжие, хем тепърва ще го изпитват. Ако ако не гръмне? А с какво да го доставят до дадена точка в света имат ли? А какво ги очаква след това(защото нито са САЩ, нито Русия, нито Китай) съм сигурен, че знаят.

За мисловните качества на журналиста или неговите умения да пише, не отговарям. :) Но принципно, атомно оръжие, не е необходимо да е на балистична ръкета. Може да направят, така наречената мръсна бомба. Или нещо от сорта. А дали знаят големите държави, обазалагам се че знаят. На теб няма смисъл да ги обяснявам тези неща, все пак доста добри познания имаш, на тема оръжия.

преди 16 часа, BMW Маниак написа:

А кажи де какво казал пак Джим Кери ?

преди 14 часа, hristo58 написа:

Чичко Джон няма думата в момента,чичко Путин казва какво трябва да става по-нататък.Приеми го.

Не знам какво трябва да "приемам" , но както вече казах и цитирах няколко пъти по назад , стана това което предложиха САЩ в своя план от миналата година.

Единственото ново сега, са уточнени с руснаците дати и срокове как и кога това да стане.:)

Но.. вие си се надъхвайте с едностранна путинска пропаганда :) няма лошо :)

Интересно е и друго относно обвиненията в нарушаване на примирието ... Ако се оабстрахираме как всички гърмят по невинните руски военокосмически сили и правителствена сирийска армия, чета че има придвижване на сирийски войски около Дамаск и завземане на котролни позиции и път към Алепо...

Как става тоя  фокс бокус да казваш че  стрелят по теб а ти да завоюваш нови позиции без разбира се да стреляш , и когато уж други те нападат,  не знам ... вие ми обяснете :)

Такова нещо не е прецедент де... при руснаците  на Донбас и в Крим се получавало  вече  :)

Относно ислямизма и заплахите, предполагам сте пропуснали инцидента с отрязаната от детегледачка , детска глава .

Нищо чудно , медиите които гледате умишлено са "пропуснали" това :

http://www.rbc.ru/technology_and_media/01/03/2016/56d48e289a79477f2af24d82?from=main

Иначе всяка стрелба в учлилища из хамерика се отразява дори на живо... ама сега....

Всъщност това ясно показва цензурата и контрола който прилагат руските медии.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Извънредно от ТАСС: Наши журналисти под обстрел в Сирия?

Цитат

Група руски и чуждестранни журналисти, сред които има и българи, били подложени на бомбардировки в провинция Латакия, в северната част на Сирия, предаде ТАСС, като подчертава, че информацията е непотвърдена. Инцидентът е станал в следобедните часове, недалеч от граничния град Кенсаб.
Били са изстреляни общо осем снаряда. Ранени са няколко души. Всички те са чужденци, според предварителните данни, граждани на Китай, Канада и България.

"Стрелбата по новинарите е дошла от към турската граница и по-специално населеният пункт Дама в провинция Идлиб.", каза в изявление официалният представител на руското военно министрество Игор Коношенков.

Според сирийската армия обстрелът е дело на групировката "Джебхат-ан-Нусра".

преди 8 минути, Wankata написа:

Мдам, само да добавя и другата версия, дето уж е бил ранен (по собствените му думи както споменава новината )  от  куршум в ръката....  Явно националистите от ТОПпрес, още се чудят коя версия ще звучи по шокиращо, и обвиняващо срещу Турция, и как руските му колеги да се окажат спасители на живота :))))

П.С .Тази новина ме разсмя , да не говоря за коментарите под новините на разни малоумни индивиди, като тукашните дето плюят всичко обрязано, а забравят че и Асад и верните му войски са също обрязани в огромната си част :D

Комедията с бг медиите продължава с пълна пара ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Още веднъж:

Цитат

"Стрелбата по новинарите е дошла от към турската граница и по-специално от населения пункт Дама в провинция Идлиб.", каза в изявление официалният представител на руското военно министерство Игор Коношенков.

Засега това е официалната информация. Била тя комедийна или не, обрязана или не.

Редактирано от Wankata
Правописна грешка (преглед на промените)

преди 16 часа, A.com написа:

Саудитите имат договор с Пакистан, понеже участваха и спонсорираха в огромната си част тяхната ядрена програма.... В замяна очакваха ядрени бомби поне, ако не и с ракети носители барабар ..

А в Инджирлик м/у другото, ако не знаете също са разположение доста ядрени боеглави и бомби, и бях чел някъде , че турското правителство има достъп до тях....

преди 11 минути, Wankata написа:

Още веднъж:

Засега това е официалната информация. Била тя комедийна или не, обрязана или не.

Засега това е официалната новина на ТАСС, който цитира говорителя Игор Конашенков уж.. А версията за куршума е по думите на самия журналист, който уж се свързал с редакцията си .. Та кое според теб е по официално??  Или да го кажа така, реално , думите на самия пострадал, ако са верни, или думите на ТАСС и руското министерство, ако и те са верни?? Шах и мат с пешката един вид....Пострадалия  опровергава официалната новина.. чудно ми е какво ли пък са написали китайските медии, предвид че уж имало и техни леко посрадали...но за съжаление китайски не знам...

http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2708160

http://www.blitz.bg/news/article/396327

http://struma.bg/news/77502/1/1/IZVUNREDNO-Raniha-nevrokopchanin-v-Siriya.html

П.С А че в бг медиите си е комедийна , си е така... предвид комиците пишещи под нея :))))

Е, вече има малко светлина в тунела, значи се оказва че май няма реално ранени от самия обстрел, който се е водил от около 2 километра, а попаденията на мините явно са доста далече , а само синини и драскотини ( бягали са уплашени презглава че чак са се претрепали героично :D )  ...

http://lifenews.ru/news/187885

И накрая всичко се оказа един раздут кьорфишек и балон, дето никаква връзка нито с турската артилерия няма, нито пък с уж селището Дама ( ако изобщо има такова дори ), а реално Кенсаба .... Язък ..... Дори говорителя на руснаците, явно избърза с изказването си пред ТАСС.... Или не го е съгласувал с lifenews.ru ....а най вероятно, неразборията е била пълна, и всичко се е допълвало в движение наизуст ..... позната картинка и от БА ....

Боклуците нямат спирка!

Цитат

Ексклузивно! Руски войник се хвърлил върху Борис Анзов, за да го спаси от взрива

Българският журналист е ранен в ръката
Ексклузивно! Руски войник се хвърлил върху Борис Анзов, за да го спаси от взрива
Журналистът Борис Анзов, който беше ранен при престрелка в Сирия, обяви, че първи на помощ му се е притекъл руски войник, който е легнал върху него, за да го предпази от взрива. Това каза самият той с включване по Нова телевизия.Анзов е на посещение в размирната държава заедно с журналисти от световни агенции. Той е ранен в ръката от куршум.

Както БЛИЦ съобщи, инцидентът стана по време на прес тура в населените места, които вече подписаха споразумение за примирие. Сред журналистите, освен представителите на медии от Русия, имало групи от Китай, Канада, Франция и България, както и от други страни - общо 30 души.

Изкачихме се на височина, от която се вижда турската граница. Очевидно ни забелязаха. Стояхме около 4-5 минути и започна обстрела по нас. Руските военни започнаха да ни евакуират. Аз бях първият, който тръгнах да излизам от мястото и започнах да бягам. На 100 метра от мен се чу взрив, тогава руски войник се хвърли върху мен и буквално ме затрупа, коментира българският журналист. 

Разбира се, че ще е руснак. Няма как, колкото да им се иска на много хора днес, да наречеш турчина братушка.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

преди 8 часа, ghostBG86 написа:

За мисловните качества на журналиста или неговите умения да пише, не отговарям. :) Но принципно, атомно оръжие, не е необходимо да е на балистична ръкета. Може да направят, така наречената мръсна бомба. Или нещо от сорта. А дали знаят големите държави, обазалагам се че знаят. На теб няма смисъл да ги обяснявам тези неща, все пак доста добри познания имаш, на тема оръжия.

За журналистите си прав. За другото също.

За направата на мръсна бомба не трябва ядрена такава. Малко радиоактивни отпадъци(например от някоя АЕЦ) и най-обикновен взрив и си готов.  Балистична ракета си е друга работа. Натискаш едно копче и след няколко часа няколко милиона души са мъртви. Нямаш ограничение на целите - каквото си харесаш това отстрелваш. Виж северно корейците как се напъват да си направят собствена такава, която да стига до САЩ. Ако се опиташ да доставиш по суша/вода - един милион неизвестни и евентуални проблеми, а целта не може да се проени. За където си изпратил мулетата там ще пристигне(евентуално) и бомбата. Излъчваната радиация може да бъде засечена, носачите може да се гътнат преди да са пристигнали и т.н. С балистична ракета е къде къде по престижно. Вече и ти си като големите батковци.

преди 3 часа, Sinbad_ написа:

Саудитите имат договор с Пакистан, понеже участваха и спонсорираха в огромната си част тяхната ядрена програма.... В замяна очакваха ядрени бомби поне, ако не и с ракети носители барабар ..

Уж има договор за неразпространение на ядрени оръжие, ама... Веднъж да се сдобиеш с подобно нещо и ставаш почти независим.

А в Инджирлик м/у другото, ако не знаете също са разположение доста ядрени боеглави и бомби, и бях чел някъде , че турското правителство има достъп до тях....

И аз така знам - Турция има право да ги използва(или поне няколко от тях) ако много се закучат нещата. Дано да не се стига до там.

преди 1 час, Богатир написа:

По негови думи :

„След като тръгнахме, се чуха поне още 20 изстрела, видяхме как десетки цивилни бягат от градчето с коли и мотори. Двете групировки, които не участват в споразумението за прекратяване на огъня, са „Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра", смятаме, че те са извършили обстрела".

https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1556009

Иначе ме кефи как всички путинисти подхванаха "братушката на ръце"  дето  журналиста героично е спасен от руски войник :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, nikssi написа:

Да. И още нещо, с много видеа:

http://eurocom.bg/news/article/kartel-i-ili-buhalki

Вече е официално, иначе репортажът на Валя Ахчиева е още от началото на годината, но досега не го бяха забелязали. Също като с Хрито Бисеров...

- - - - - - - - - - - - -

ПП. Ако това се случи, ще значи пълно поражение за американците и всичките им усилия да натикат Русия в кучи... дирник:

http://dnes.dir.bg/news/petrol-rusia-antikrizisen-plan-21878021

преди 3 часа, Тøни написа:

Боклуците нямат спирка!

Разбира се, че ще е руснак. Няма как, колкото да им се иска на много хора днес, да наречеш турчина братушка.

Казват ли дали го е спасил хвърляйки се с  плонж, или по някакъв друг начин се е метнал отгоре му  :D:D 

Така де, героичното спасяване от братушка при този случай, е повече от достоверно , както че уж  че с куршум ранен в ръката, а после с осколка,а  накрая самите руснаци опровергаха чрез видео показвайки че от паника и страх, горките малко се били понасинили понеже се поспънали :D:D  ( нямат тренинг явно при подобни ситуации какво да правят ) 

Та така, драги ми смехурко, продължавай с напъните ганьовски  ;) 

Радвайте се, мурзилки.

Световният лидер си намери надежден достъп до Средиземно море:

http://m.vesti.bg/sviat/gyrci-predlagat-na-rusiia-bajpas-na-bosfora-6050804

"Това предложение е лансирано от Търговската камара на Североизточната провинция Еврос в Гърция."

Ще разтоварват стоките в България и ще ги транзитират по суша през Гърция.

Шапки долу за този смел план.

Еврос, Тутракан и форумните селяндури - най-големият враг на капитализЪма. Да живеят!

преди 20 часа, Sinbad_ написа:

Казват ли дали го е спасил хвърляйки се с  плонж, или по някакъв друг начин се е метнал отгоре му  :D:D 

С турци вече не разговарям, Синбад. Много сте противни. Бягай да любиш Благо, той ви обича.

Дали сме ганьовци и селяндури - не е ваша работа, на теб и чичко Благо. Ние поне сме българи. Мисля, че е време да си нахлупиш чалмата и да спреш да обиждаш българите в този форум. Занимавай се с нещо друго. Джихад, може би.

Цитат

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин отговори на изказванията на главнокомандващия силите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав, който обвини ВКС на РФ в използването на неточно въоръжение в Сирия, предаде ТАСС.

„От болната глава на здравата – специалистът по бомбардиране на афганистански сватби ни обвини в „неточно бомбардиране“, написа Рогозина на страницата си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Брийдлав „използването на неточно въоръжение“ „ще доведе до голям бежански поток“, сред който може да има „чуждестранни терористи“. Генералът настоява, че „намесата на Русия в сирийския конфликт е усложнило ситуацията“. По думите му „Русия не прави много за борбата с ИД и вместо това помага на (президента на Сирия Башар) Асад“.

Москва по-рано неведнъж е опровергавала подобни обвинения, подчертавайки, че осъществява военно-въздушната си кампания в Сирия единствено срещу терористите от ИД и другите терористични организации.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Да добавя за въпросния журналист... излезлите факти около него показват че той е доста далеч от българската журналистика, имал медия, ама не точно медия, а блог.. под крилото на руските медии , живее там и т.н.. но е лансиран като част от "международна група " . :shock11:

Което ме наведе на мисълта че това всъщност е абсолютно нормално.

Нима руските военни ще разхождат някои от водещи световни медии ? Разбира се че не.

КАкто на псевдореферендума в Крим поканиха "чуждестранни наблюдатели" които се оказаха... подконтролни послушковци , като от българска страна бе другарката Ташева от...  рубладжийския проект Атака :)  .

Та така и с тези "журналисти" , спасени от руски "смели братушки"  :)

преди 57 минути, miro20 написа:

Да добавя за въпросния журналист... излезлите факти около него показват че той е доста далеч от българската журналистика, имал медия, ама не точно медия, а блог.. под крилото на руските медии , живее там и т.н.. но е лансиран като част от "международна група " . :shock11:

Което ме наведе на мисълта че това всъщност е абсолютно нормално.

Нима руските военни ще разхождат някои от водещи световни медии ? Разбира се че не.

КАкто на псевдореферендума в Крим поканиха "чуждестранни наблюдатели" които се оказаха... подконтролни послушковци , като от българска страна бе другарката Ташева от...  рубладжийския проект Атака :)  .

Та така и с тези "журналисти" , спасени от руски "смели братушки"  :)

Това твоето е на някаква много лична основа най вероятно от детството ти и си развил някаква маниакална ненавист към руснаците. Спри се във всичко да търсиш конспирации.

Ти по 24/7 не излизаш от темите за Русия и Путин. Предполагам си на суха храна пред компа и бичеш енерджи напитки за безсъние. Ботовете пасти да ядат пред твоята неуморимост. Ту други каузи нямаш ли в живота ?

преди 47 минути, BMW Маниак написа:

Това твоето е на някаква много лична основа най вероятно от детството ти и си развил някаква маниакална ненавист към руснаците. Спри се във всичко да търсиш конспирации.

Ти по 24/7 не излизаш от темите за Русия и Путин. Предполагам си на суха храна пред компа и бичеш енерджи напитки за безсъние. Ботовете пасти да ядат пред твоята неуморимост. Ту други каузи нямаш ли в живота ?

Не просто е платен третополовец. :D И за запека му, е виновен Путин. А може би, когато е ходил в Русия /съмнявам се че изобщо е излизал, извън русенското село дето живее/, е търсил силна руска любов, ама не са му отвърнали. А отхвърлен третополовец, е по зле от незадоволена жена. :D

П.П И една хубава новина. Един американски боклук, е пратен да си търси девиците.

Цитат

Чеченските джихадисти продължават да понасят загуби в Сирия и са принудени да се обединяват със сирийски туркомани, за да оцелеят. Според съобщение на кореспондентката на радио „Свобода” Джоан Парасюк, в боеве на север от Алепо е убит военният емир на групировката „Джейш Усра” Сейфула Ислам Шишани.

http://www.blitz.bg/news/article/396589

Отлично предаване. Лично аз, не съм на 100% съгласен, с всичко казано.

http://tv.pogled.info/news/71982/Ivo-Hristov-Byahme-izpraveni-pred-golyama-voina-mezhdu-Rusiya-i-SASHT

преди 12 часа, BMW Маниак написа:

Нямам никакви проблеми с руснаци , нито с други народи. Имам много добри приятели и най хубави спомени . Това че тези руснаци и хора нямат нищо общо с путинизма, е съвсем друг въпрос.

И не търся конспирации а обективни факти. Патосни лъжи и деизнформации се вижда кой сее  и кой ги   разобличава .

Оказах се прав за псевдобългарския журналист :

https://informnapalm.org/bg/kakvo-se-krie-v-detajlite-analiz-na-kremalska-spetsialna-operatsiya-v-siriya/

:)

Гледайки толкова фейкови репортажи от Украйна, всеки подобен дезинформационен театрален нагласен напън на путинската псевдожунралистика, прави впечатление.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.