Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

на 9.03.2016 г. at 2:51, Blago72 написа:

Има и "по-духовити" профили, неспиращи да пишат безмозъчни простотии.

Ама за толкова има пари руският политотдел, не са розови нещата, като гледам какъв материал са подбрали...

Още двама ли си наехте? Видяхте че само с двама не става и губите всеки рунд на всяка страница, затова удвоихте бройката на троловете xD. Щатите не разбраха ли, че в България няма как да виреят и единственото, което могат да постигнат с тролове по форумите е да мобилизират иначе разединените българи? Честно, ако не бяхте вие мили тролчета, много от така наречените "русофили' тук, щяха да са на върха на езика ми и то не заради това, че са русофили, а заради подкрепата на различни партийни организацийки в България, целящи като че ли разединението на българския национален дух. да, ама не. Троловете помогнаха за мобилизацията на иначе така различните "русофили" :) 10x!

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 13 минути, Кико написа:

Аз бих казал друго. Благодарения на такива платени като тукашния и оня еничар, българите се обединяват, около важни исторически дати. На 3-ти Март, за първи път от 1979 година, толкова хора са се качили на връх Шипка. За да празнуват, националния празник на България. И да се поклонят, пред тези които са дали живота си, за свободата на България.

Ако тази новина се потвърди, това ще е страхотно. Един 'демократ', ще си получи заслуженото.

Цитат

Терористът Алпраслан Челик, който през ноември 2015 година разстреля в Сирия руския летец Олег Пешков, е бил задържан в Сирия. За това съобщава иранската агенция "Фарс", позовавайки се на свой източник. Според изданието Челик е бил заловен от сирийски войници.

http://www.blitz.bg/news/article/398231

А гледай ти. Краварите са обучавали терориста Умар аш-Шишани. Дето уж един път го убиха, па той взе че възкръстна. :D Нищо чудно, все пак те и Осама обучаваха и финансираха.

Цитат

ЦРУ и Пентагона отдавна са обвинявани, че подкрепят пряко бандитите от ИД. Днес обаче тези обвинения получават пряко потвърждение, защото се оказва, че един от лидерите на терористите - Умар аш-Шишани, известен и като Тархан Батирашвили, е подготвян от американски инструктори.

http://www.blitz.bg/news/article/398275

След всичко това, стават още по жалки мозъчните напъни, на тукашния платен трол.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Току що, ghostBG86 написа:

Аз бих казал друго. Благодарения на такива платени като тукашния и оня еничар, българите се обединяват, около важни исторически дати. На 3-ти Март, за първи път от 1979 година, толкова хора са се качили на връх Шипка. За да празнуват, националния празник на България. И да се поклонят, пред тези които са дали живота си, за свободата на България.

Може и така да се каже. Но аз говоря за себе си. Преди да се появят тия спорове тук и в някои други теми, лично аз си бях в конфликт с някои хора тук и то конфликт на "национално" ниво, несъгласен с вижданията им. само че теми като тая, а и не само тук, обединиха като че ли българина.Щото да не си кривим душата - повечето националисти или такива, дето се считат за патриоти, са и русофили. Кофтито е, че това не помага на партиите с национален поглед върху нещата, да се обединят или поне да спрат да се мразят по-малко. Сещате се кои партии визирам. А като че ли хората, подкрепяли тия партии, помежду си намират много по-вече общ език. Напоследък националист се отъждествява най-вече с русофил. Дори и не толкова русофилски настроеният ПФ, последните месеци обърна резбата и от подкрепа за САЩ, имаме неподкрепа за САЩ. Това не означава подкрепа за Путин, но хората, които симпатизират на тая партия, са си в голяма част про Путин настроени.Някак си партиите не разбират, че национално настроения българин е и положително настроен към Русия като цяло, макар че много хора просто се разграничават от днешните политици в Русия. Вероятно карайки по инерция от миналото, където ни втълпяваха колко лоша е ДС и КГБ. А и българина от дистанцията на времето обединява миналото си, като по тоя начин смесва омразата и любовта към Русия, като не прави разлика между настроенията на политиците ни в миналото, визирам периода преди 1944 година. И затова си мисля, че е лесно на много хора да кажат - майната му на Путин, въпреки че в същината си са про руски настроени. 

Та благодаря пак на тролчетата, че смъкнаха няколко товара от плещите ми :)

преди 1 час, Кико написа:

Щото да не си кривим душата - повечето националисти или такива, дето се считат за патриоти, са и русофили. Кофтито е, че това не помага на партиите с национален поглед върху нещата, да се обединят или поне да спрат да се мразят по-малко. Сещате се кои партии визирам. А като че ли хората, подкрепяли тия партии, помежду си намират много по-вече общ език. Напоследък националист се отъждествява най-вече с русофил.

Да, аз съм националист , и русофил.

Странно нали ?

Щото познавам и цитирам Левски и Възрожденците, и защото не съм путинист , а русофил, познаващ и можещ да цитирам в оригинал всички руски литературни творци .

Но на първо място българофил.

Проблем ли имаш с това ?

преди 1 час, Кико написа:

Още двама ли си наехте? Видяхте че само с двама не става и губите всеки рунд на всяка страница, затова удвоихте бройката на троловете xD

И Торбалан те дебне от гардероба...  :)

Абе, чудя се...  наистина ли сте толкова елементарни ??

преди 7 минути, miro20 написа:

Странно нали ?

Щото познавам и цитирам Левски и Възрожденците, и защото не съм путинист , а русофил, познаващ и можещ да цитирам в оригинал всички руски литературни творци .

Но на първо място българофил.

Проблем ли имаш с това ?

И Торбалан те дебне от гардероба...  :)

Абе, чудя се...  наистина ли сте толкова елементарни ??

Извинявай, ама за теб не съм сигурен какъв си. Ти твърдиш, че си националист, но аз виждам в теб един американски трол. Така се държиш просто. Иначе евала, ако си националист. Не забравяй, че и дявола се кълне в евангелието. Това е доста често срещано явление напоследък в България: 

2016-03-10_225912.jpg

преди 1 минута, Кико написа:

но аз виждам в теб един американски трол.

Ако ми цитираш с какво съм "американски трол" , цена няма да имаш.

С това че цитирам Левски и Възрожденците ли ?

И с това че съм по голям русофил от повечето тук , дето им се надсмивам /грях ми на душата/  че ползват гугъл транслейт  от руски език ??

Би ли ми обяснил ? Защо мислиш така ?

Чакам

преди 9 минути, miro20 написа:

Ако ми цитираш с какво съм "американски трол" , цена няма да имаш.

С това че цитирам Левски и Възрожденците ли ?

И с това че съм по голям русофил от повечето тук , дето им се надсмивам /грях ми на душата/  че ползват гугъл транслейт  от руски език ??

Би ли ми обяснил ? Защо мислиш така ?

Чакам

254 страници има изписани само тук. Доста дълго ще да е обяснението ;) 

Аз ти цитирах стихотворение на Христо Радевски. Ако не си вникнал в смисъла му, направи го. 

Знаех си че нищо от тези 254 страници не можеш да приведеш като мой цитат.

Щото ще трябва да цитираш повече от половината как лобирам и питам точно обратното на това в което ме обвиняваш.

жалка работа...

И ето го трола в действие. Как се гърчи, да измести темата. А тя е, че САЩ през 2013 година, се готвеха за война. За да свалят и убият Асад. А сега, тукашния грантаджия, като няма какво да излъже, започва да се гърчи. Само и само ние да забравим, за готвената война, на САЩ срещу Сирия. :D

И после ще разправя, че руснаците били приели исканията на САЩ. Явно тукашния отдел на троловете, дори в НПО-то което ги финасира, са последна дупка на кавала. Та не им дават новите опорни точки, ми са ги зарязали. Защото са разбрали, че са на ниво амеби. :D

Ето го:

Обама: Гордея се, че не ударих Сирия през 2013 г.

Скарали са се помежду си самите управляващи в САЩ...

Обама обвини Великобритания и Франция за хаоса в Либия

Всички други са виновни, но не и САЩ...

Обама разочарован от Eрдоган, Арабската пролет...

Не стана номерът както го мислехме...

Това само от днес.

Е да, ама трола друго казва. Сега на кой да вярвам? :ph34r: На признанията на Обама, че се оакаха в международната политика и руснаците им набиха канчето? Или на тукашния хвалипръцко, дето ги възхвалява и лъже, че руснаците им били клекнали на исканията?

Някой лъже, ние знаем кой е. :ph34r:

Джефри Сакс: Основната вина за бежанците е на САЩ

Цитат

САЩ носят основна вина за бежанската криза, която бе предизвикана от войната в Сирия. Поради тази причина Вашингтон сега трябва да допринесе повече за решаването на тази криза. САЩ следва да прекратят войната в Сирия, а след това да помогнат за разрешаването на бежанската криза, което включа прием на повече бежанци, отколкото са приели до сега. Това заяви икономистът Джефри Сакс, цитиран от БГНЕС.

"Свалянето на Асад бе инициирано от САЩ, финансирано от Саудитска Арабия и подпомогнато от Турция", каза още Сакс.

Според него САЩ са водели провалена политика, а последствията от опитите за свалянето на Асад са умопомрачителни.

"Това е още един пример, че не е никак добра идея, когато със сила отвън се правят опити за определяне на управлението в друга държава", подчерта американският икономист.

Той разкритикува и поведението на ЕС в бежанската криза.

"ЕС смята, че чрез заплащането на милиарди на Турция ще реши проблема. Това е наивно", допълни Сакс.

Според него преговорите с Турция не са начин за разрешаване на проблема , а само я направляват в момент, в който е необходимо друго решение. Сакс е убеден, че Европа няма и ясен икономически план в тази ситуация.

"Няма икономическа стратегия. Какво ще стане с плана Юнкер? Никой вече не говори за него. Това не е тъжно, това е просто трагично", каза още той.

Джефри Сакс е американски икономист , един от най-младите икономически професори в историята на Харвард. Той става известен със своята роля на съветник на правителствата на източноевропейските и развиващите се страни при прилагането на шокова терапия на техните икономики.

Той съветваше президентите Петър Стоянов и Георги Първанов.

- - - - - - -

И документални кадри и репортаж от турския град Джизре...  който вече не съществува (18+):

http://bgr.news-front.info/2016/03/11/zloveshho-eto-kakvo-napravi-turtsiya-v-dzhizre-i-video/

преди 10 часа, ghostBG86 написа:

Е да, ама трола друго казва. Сега на кой да вярвам? :ph34r: На признанията на Обама, че се оакаха в международната политика и руснаците им набиха канчето? Или на тукашния хвалипръцко, дето ги възхвалява и лъже, че руснаците им били клекнали на исканията?

Някой лъже, ние знаем кой е. :ph34r:

Прочетох и трите линка, и грам не видях някъде да се споменава че "руснаците им набили канчето". :)

Ще ми посочиш ли къде е това ?

Виждам признания за една разумна политика , със критики и към Европа за мудните им действия и максимално съобразяване на САЩ със коалиционните партньори , а не авторитарно приемане на решения.

Също така и мъдрото му  решение да ..цитирам.. "даде пауза" и да не бомбардира 2013г. в Сирия.

Както казах и по рано - оставиха руснаците да се оакат тотално на терена, и накрая приеха  почти едно към едно това което говори Кери миналата година с предложенията си пред международната общност.

Цитирах доста подробно по назад предложенията на САЩ, които  сега руснаците приеха едно към едно.

Новото бе - договарянето на датите и сроковете. :)

Това е.

А вие какво се екзалтирате , гърчите и пените, наистина не разбирам :)

Тоя чуждопоклонник с антибългарската лентичка  всеки път се чудя - може ли да скалъпи един , поне един пост без да избълва тонове плюене , обиди и личностни гаменски квалификации .?

:)

Нащата в Сирия се оталожиха благодарение на великият Владимир Владимирович, който навреме плесна през ръцете Мамона. :)

Тази тема ще стане като онази за Окраина - спам и смешни тролски напъни.

преди 21 часа, miro20 написа:

Странно нали ?

Изобщо не е странно, защото не е вярно. Само се замисли, с кого кореспондираш най- добре в този форум и ще се смаяш. Да, с Благо, със Синбад и Реджеп Иведик... Или си побъркан русофоб, или не си никакъв националист, или си туркофил. Две от тези понятия са взаимноизключващи се, което означава, че просто лъжеш.:)

Редактирано от язе (преглед на промените)

Екс-министър на отбраната на САЩ: Напразно вкарахте Русия в списъка на «треторазрядните държави»

http://bgr.news-front.info/2016/03/11/eks-ministr-na-otbranata-na-sashh-naprazno-vkarahte-rusiya-v-spiska-na-tretorazryadnite-drzhavi/

преди 1 час, Тøни написа:

Нащата в Сирия се оталожиха благодарение на великият Владимир Владимирович, който навреме плесна през ръцете Мамона. :)

Тази тема ще стане като онази за Окраина - спам и смешни тролски напъни.

Много интересно .. как е "плеснал през ръцете Мамона"  /не знам кой е мамона/  след като Обама говори за "пауза" от 2013 г, а Буратино се намеси октомври 2015 г ?

И оака тотално положението с неадекватните си действия.

Всъщност, той никога не е целял това което прокламира. Нито борба с ИД, което поне за мен, не знам за вас, би трябвало да е  основна цел . Уви.

Все пак самите руснаци си казаха че това е една добра тренировъчна площадка за техните военокосмически междугалактически военни сили.

Остави какво говорят пропагандните медии, прагматиците и военните видяха няколко много ясни неща - нито една руска ракета "калибър" няма доказателство не само че е поразила цел в Сирия , а дори дали е долетяла до там  :)

Друго от ясно по ясно нещо - бомбардиране на 90 % цели не на ИД  , а такива пречещи на Асад.Което не са еднакви неща.

т.е. борба с ИД както казах по назад, не че няма, но е на последно място в геополитическите и военни аспекти на руската намеса.

Трето - генериране а бежанска вълна - също повече от очевидно - докато както казвате злия запад бездейства, рускат амечка си вилнее и играе "брейк" , без да се съобразява с последствията.

А последствията са - смях в ИД, и терор над гражданското население, генериращо нови бежански вълни към Европа.

Което е и цел на Буратино.

Идея си нямам кой разумен човек би одорбил такива военни действия на един тотален неадекватен агресор, който не е решение на конфликта, а участник в проблема на Сирия.

пп

Пак казвам, радвам се, че именно предложенията на САЩ - Д.Кери  и усилията на международнат акоалиция се приеха и са насока в решаването на конфликта.

А вашата любима руска мечка даде заден ход с техните си военни учения над реални цивилни хора..

преди 6 часа, Wankata написа:

И документални кадри и репортаж от турския град Джизре...  който вече не съществува (18+):

http://bgr.news-front.info/2016/03/11/zloveshho-eto-kakvo-napravi-turtsiya-v-dzhizre-i-video/

Сериозно ли това е град Джизре ?? 

А този град тогава кой е, на който са снели блокадата още септември миналата година?? И който явно нито е напълно разрушен (естествено има си пострадали сгради, но не и такива като от твоя клип, повечето изглеждат добре, да не споменаваме за жителите, пъплещи навякъде, и говорещи турски основно, а не някакъв  кюрдски диалект само  ) 

П.С Интересно се получава, уж пак прокюрдски източници  съобщават  за около 20 и нещо убити цивилни през септември, а сега изведнъж над 500 едва ли не .. ... айде да си сверят инфотата първо ... Да не споменавам за измислените отрязани глави дето уж намерили....  това навярно трябва да направи връзка с ИДИЛ на подсъзнателно ниво, нали ... 

П.П.С Видеото което давам, е на руския евронюз... от септември миналата година ... 

А и още  смешнi в клипа на РТ, възглавница със лента уж от кръв, и коментара, кръв се е ляло на поразия ?? А сега де, че аз от поряванията при бръснене кървя понякога повече отколкото тази възглавница е видяла :D:D .. А защо не показаха уж другите кървави локви , дето са били уж повсеместно ?  Да не говорим за уж изгорената сграда, а тя почти никакви следи от дим нямаше дори... Да питата пожарникаря ББ поне, той да им каже какво става при пожар със сградата и как изгледжа....Поне в това ще успее да каже ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 4 минути, M.Николов написа:

Синбад, този клип е от 12.09.2015г.?

Тогава е качен, навярно е ден два по рано давано предаването, но тогава според новините е смъкната блокадата на съшия този уж унищожен град, приличащ уж на Алепо

преди 13 минути, M.Николов написа:

Имам предвид, че от тогава до сега може да е имало още бойни действия.

Имало е комендантски час, а не релани бойни действия които да доведат до такива разрушения.

Ето още един клип, от преди 2 месеца някъде.... на РТ този път, без коментари, само кадри.... явно са намерили видеото, а не са го снимали те, някой им го е дал....

Да виждаш подобни разрушения?? Или опустял град... Аз не.... 

П.С В тубата видоклипове на апокалипсис почват от преди ден два само да се качват.. Ако беше имало бойни действия водещи до подобен резултата, то да са опищели света още при почването им, а не изведнъж, оппааа, ама тука еди какво си.... И много удобно, тъкмо когато Турция взе да натиска ЕС , и руснаците се активизираха с новостите апокалиптични... 

Нищо ново под слънцето, пропагандата и от двете страни си върви.. особено от този който владеее повече медии разбира се..... и естествено всички източници са прокюрдски ... Мдам, великите кюрди, дето мачкат и в Сирия уж... Мисля че давах един клип, как подготвят операция с френска помощ, събират над 3 дивизии свои, и резултата след седмици подготовка, и помощ от авиация , завладени само няколко села, в дълбочина към 10-15 километра от тесен участк на фронта.. и това за няколко денонощия.... Велики направо :D:D  ..  А уж имаха и развединфо актуално ... сватбари, а не военни.... по зле и от ИДИЛ, там поне има стари военни кадри на Садам...и наменици ченченци и други, запознати с военното изкуство донякъде...

Още един от януари,...

Нямам точна информация кога са провеждани там бойни действия, а без такава иформация не мога да коментирам.Иначе е ясно, че Заглавието е преувеличено, има разрушени сгради, но самия град си съществува.

Да.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/08/2718364_fotogaleriia_kjurdskiiat_grad_djizre_e_v_ruini_sled/

http://epicenter.bg/article/Armiyata-na-Erdogan-gori-zhivi-i-obezglavyava-kyurdite-v-nespokoyniya-yugoiztok/95146/11/33

https://www.google.bg/#q=Cizre&tbs=qdr:d&tbm=vid&start=0

Това е положението. Въпрос на гледна точка - дали националноосвободителна борба или тероризъм.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 36 минути, M.Николов написа:

Нямам точна информация кога са провеждани там бойни действия, а без такава иформация не мога да коментирам.Иначе е ясно, че Заглавието е преувеличено, има разрушени сгради, но самия град си съществува.

Въпроса е че кюрдите в момента яко духат бахура, те си помислиха че то така ставало... Е да , ама не... Това не е нито Ирак, нито Сирия, където могат да си развяват байрака разни като ПКК и тероризирайки да си мислят че ще уплашат държавата и властта.... Не са познали просто, и ще си платята горчиво, независимо колко турски войници ще загинат ... И скоро ще съжаляват че са послушали разни дето са им обещавали еди какво си, помощ и велик Кюрдистан....  Такова нещо не е съществуало никога в историята, няма и да съществува, по простата причина че самите кюрди не са единна нация, нито са един единен етнос... Те са като циганите по скоро, много са, разни са, не се разбират помежду си дори, но все се наричат цигани по някаква причина от миналото..... 

преди 33 минути, Wankata написа:

Да.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/08/2718364_fotogaleriia_kjurdskiiat_grad_djizre_e_v_ruini_sled/

http://epicenter.bg/article/Armiyata-na-Erdogan-gori-zhivi-i-obezglavyava-kyurdite-v-nespokoyniya-yugoiztok/95146/11/33

https://www.google.bg/#q=Cizre&tbs=qdr:d&tbm=vid&start=0

Това е положението. Въпрос на гледна точка - дали националноосвободителна борба или тероризъм.

Благодаря, доказваш само откога почва пропагандата ....

Както казах и аз, отпреди няколко дена се активизира това шоу за Джизре от руснаците....  точно когато Ердоган стисна ЕС за топките, и спечели допълнителни дивиденти за страната си... 

Много саклъпено видео , доста са бързали явно за да допуснат такива смешни грешки в кадри и коментари , да не говоря за уж очевадците дето говорят.... Ако не беше трагично, щеше да е смешно... 

П.П.С А ето и малко да научите за турската армия.. е поне за спец частите, руски материал...... Само дето забравят да добавят че освен от САС са се учили главно от американските ренджъри, и зелените им барети ( прославени от филма Рамбо , реално също са добри ) ... И да добавя че в последните десетилетия вместо те да учат турците, сами се учат от тях...

Има и легенда за групата призраци дето загубили 24 души срещу 30 сирийски обикновенни войници :))))))

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.