Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Много се отклонихте от темата.Не трябва така да се нападаме един друг.

Ислямска държава” замени петролния бизнес с търговия с човешки органи

Търговията с човешки органи се превърна в един от най-проспериращи бизнеси за "Ислямска държава". Това съобщава испанския вестник "Мундо", който се позовава на свидетелства, разкриващи как ИД принуждава затворниците и военнопленниците да даряват кръв, а осъдените на смърт изпраща в специални клиники, където им се вадят органите.

http://www.blitz.bg/news/article/395956

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 13 минути, hristo58 написа:

Много се отклонихте от темата.Не трябва така да се нападаме един друг.

Последен офтопик. Благо, щом си такъв пич, дари тези 500 лева на произволно избрано от теб сиропиталище. Ка ще бъдат усвоени е ясно, ма поне едни 50 лева да стигнат до децата, пак е нещо. Между другото, когато даряваш пари, можеш да поискаш и разписка, как са похарчени. Успех! :)

Отдавна не съм се вясвал в темата, така че се извинявам ако вече го има

http://glasove.com/categories/intervyuta/news/amerikanskite-voenni-sa-respektirani-ot-ruskite-uspehi-v-siriya-svalyaneto-na-asad-e-ludost

Американските военни са респектирани от руските успехи в Сирия. Свалянето на Асад е лудост

Сиймур Хърш е един от най-известните световни разследващи журналисти-ветерани от САЩ. Определя себе си като писател на алтернативната история за войната с тероризма. Публикува материали по военни въпроси и теми за сигурността в престижни издания. Спечелва си световна слава през 1969 г. със статиите си за войната във Виетнам, а през 1970 г. получава наградата „Пулицър” за работата си по отразяване на световни събития. Носител и на множество други награди за журналистика, сред които Полк и Джордж Оруел. През 2004 г. репортажите му за случаите на малтретиране на лишени от свобода в затвора „Абу Граиб“ в САЩ привлякоха отново широк обществен интерес. В хода на войната в Сирия той разкрива, че най-вероятно зарин не е използван от сирийското правителство, а от турските тайни служби и ислямистите. Много медии атакуват Хърш след тези разкрития, защото той, известен с открития си стил, упреква традиционните медии в безкритично обслужване на американското правителство.

article-2436610-185939FA00000578-472_634

Дойче Виртшафтснахритен: Преди години Вие доказахте, че сирийският президент Башар Асад не е използвал бойното отровно вещество зарин. Въпреки това и до ден днешен се поддържа тезата, че той носи вина за разрушаването на страната и възпрепятства един бърз край на войната. Откъде идва тази омраза към Асад?

Сиймур Хърш: И аз не разбирам това. Вижте, ако направим днес допитване до 435-те членове на Американския конгрес и 100-те членове на Сената, ще получим следния резултат: 533-ма към 2 -ма, които искат Асад да се махне. Ще Ви посоча един от проблемите на Башар Асад: той отклони поканата да се включи към американската коалиция срещу Ирак след атентата от 11 септември 2001 г. Знаете ли, абсурдното е, че Асад е напълно светски политик. Той предупреждаваше още през 2002 г. за опасността, идваща от Ислямските братя. Сирийските тайни служби са доставили на Вашингтон стотици документи, в които се посочват терористичните плановете на ислямистите спрямо САЩ и Запада. Асад не е от „меко пипащите“ политици, той е изтезавал и бомбардирал, но и ние, американците, това сме го вършили във Виетнам. Хвърлили сме две атомни бомби. Аз мисля, че след 11 септември Асад е попаднал преди всичко в положението да принадлежи към „Империята на злото“.

Стараел ли се е Асад да развива добро отношение към САЩ?

Правил го е, при това съвсем недвусмислено. Затова ни е пращал секретни информации на тайните си служби за ислямистите. Сирийските тайни служби са едни от най-добрите в света. Те ни доставиха между другото информации за Мохамед Ата и терористичната клетка в Хамбург. Но преди всичко американците не разбраха едно нещо: Сирия беше, както Ирак и Либия, една светска държава, с умерени сунити. А ние прегазихме тези страни, съборихме правителствата им и с това помогнахме на онези, които определяме за най-лошите ни врагове – Ислямска държава или Даеш и всички останали сунити-екстремисти.

Защо Обама не признава това?

И аз не го разбирам. Знаете ли, има нещо странно: може би трябва да кажем, че в лицето на Обама имаме един от най-интелигентните президенти въобще. Предполагам, можем да кажем също, той е най-добрият, който можем да имаме – именно ако трябва да си спомним за неговите предшественица като Буш и Чейни. Но външната политика на Обама е продължение на политиката на Буш. Той продължи с „Война срещу терора“ – въпреки че след 14 години виждаме как войната не доведе до нищо, напротив – тя влоши всичко.По-рано бяхме една от ней-респектиращи страни в света – а днес?

Какво трябваше да направят САЩ след 11 септември 2001 г.?

Трябваше веднага да отидем в Москва. Руснаците знаят точно каква опасност означава ислямска заплаха. Те водиха една брутална война в Чечня, защото знаеха колко опасен може да бъде ислямизмът. Мисля, че именно за това решиха да се намесят в Сирия.

Скоро публикувахте своя интересна статия в London Rewiev ofBooks, в която посочвате, че американските военни са били против разрушаването на Сирия, но Обама не се е вслушал в техния съвет. Защо?

Нямам обяснение. Факт е, че председателят на Съвета на американските началник щабове генерал Мартин Демпси е отишъл при Обама и му е казал: „Ако Асад падне от власт, ще настъпи хаосът, трябва да подкрепим Асад“.Германското разузнаване също достави информации, че Асад е със здрави позиции сред народа. Аз не мога да чета мислите на президента, но от самото начало беше ясно, че няма никаква така наречена „умерена опозиция“.

В началото на войната части на т.нар. „Свободна сирийска армия“ се присъединяват към ИД, защото за известно време изглеждаше, че те като че ли са по-силните. Но след една година започнаха да дезертират. Дадохме им „умерени“ оръжия. Но какво направиха те? Просто ги зарязаха, защото нямаха никаква военна организация – или ги продадоха на ИД. И така, нашите оръжия преминаха в ръцете на врага. Нашето правителство беше предупреждавано, че сваляне на Асад ще бъде лудост – защото резултатът ще бъде правителство на радикален ислям. Военните предупреждаваха за турския президент Ердоган. Въпреки това Обама го възприема за верен съюзник. Аз не мога да разбера, защо политиката на Белия дом е така непоследователна.

Може ли да се каже, че руснаците водят успешна операция в Сирия?

Не съм бил свидетел, не мога да го потвърдя с очите си. Но имам много събеседници от военните и тайните служби. Изглежда, че според тях руснаците си вършат добре работата. Американското военно ръководство говори например с най-голямо уважение за генерал Валери Герасимов, шефът на Генералния щаб на руските въоръжени сили. Американците са респектирани от него. Путин постъпи много умно: той първо дообучи сирийската армия и я стегна. Той им позволи да си отдъхнат и после им върна боеспособността.

DWN-Putin-Gerassimow-Russland-Syrien-Arm

Президентът Вл. Путин с ръководителя на Генералния щаб на армията Валери Герасимов в Москва, декември 2015 г.

Има ли според Вас договорка между САЩ и Русия?

Нямам доказателства. Знам само, че има много тесни контакти между външния министър Джон Кери и колегата му Сергей Лавров. Лавров е много праволинеен. Той винаги открито е казвал каква е руската политика. За съжаление преобладаващо в нашите медии се насажда твърдението, че каквото каже руският политик, то е лъжа. Защо просто не се вслушват? Аз не мога да разбера защо Обама възприема такава антируска позиция. Руските тайни служби са информирани по-добре за региона от нас. Знаят повече за ИД, Даеш и за Ал –Багдади. Те – както и сирийците – казват, че са готови за по-добри отношения със САЩ. Но президентът води твърда политика спрямо Русия – аз не знам защо е така.

Какво ще се случи по-нататък в Сирия?

Ще бъда откровен – не вярвам, че Женевските мирни преговори ще доведат до някакъв резултат. Башар Асад няма повод да отиде в Женева. Не забравяйте, че той има извънредно голяма подкрепа в сирийската армия. Той я е градил последователно от 1990 година насам. За какво да преговаря? Руснаците ще прокарат своите цели, те се нуждаят от сигурност около Латакия. Сирия е понесла извънредно големи загуби в тази война, както във военно отношение, така и сред цивилното население. За руснаците и за сирийците е много важно да затворят коридора към Турция. Защото от Турция пристигат оръжията и наемниците, които преминават там безпрепятствено границите. Смятам, че накрая големият губещ ще е Ердоган.

Интервюто е публикувано в сайта: memoriabg.com

Превод от немски: Александър Александров / Memoria de futuro

Източник: Deutsche Wirtschaftsnachrtichten

преди 2 часа, Филипов написа:

Отдавна не съм се вясвал в темата, така че се извинявам ако вече го има

http://glasove.com/categories/intervyuta/news/amerikanskite-voenni-sa-respektirani-ot-ruskite-uspehi-v-siriya-svalyaneto-na-asad-e-ludost

Американските военни са респектирани от руските успехи в Сирия. Свалянето на Асад е лудост

Сиймур Хърш е един от най-известните световни разследващи журналисти-ветерани от САЩ.

Източник: Deutsche Wirtschaftsnachrtichten

Ей сега Миро ще го изкара рубладжия и дезинформатор и този. Изобщо руската пропагандна машина ...   ще оставя Миро да продължи че ми е скучно.

Ами да, говорено е по назад за "респектираните хамериканци" и как  "не успяват да сменят памперси".

Ами няма да ви преча в тези възхвали... надъхвайте се и си вервайте.

Spoiler

Аз се радвам че все пак се постигна примирие, и че всички точки които Кери предложи миналата година, и аз цитирах тук, се приеха от руснаците.

И то безусловно и в точно този вид. Единственото уточнение бе за датите.

Спойлера е както за филма звездни войни .. - за да не развалям кефа на тези които не са гледали филма.. т.е. които не искат да се зпознават със реалностите по темата, да не отварят спойлера :)

Продължавайте с възхвалите и просълзяващата пропаганда за великите путински успехи, където той на бял кон громи джихадисти ...

Горбачов: Новата студена война е факт

Цитат

Новата студена война е факт. Това предупреди бившият съветски президент Михаил Горбачов, предаде агенция „Новости”.

По думите му, проблемите не може да бъдат решени чрез бойни действия и връщане към милитаризацията. Той допълва, че е необходима конструктивна политика, водене на диалог.

„Смятам, че сега преживяваме такъв опасен период. Той може да доведе като минимум до нова студена война. Тя вече е факт. И този, който си мисли, че ще спечели... Всичко това е глупост! Нито ние ще се поддадем, нито те ще се поддадат. Едно е необходимо: да се занимаваме със световна политика, конструктивна политика. И да се движим към света.” – коментира Горбачов, непосредствено преди да навърши 85 години, в интервю за телевизионния канал РЕН ТВ.

Той допълва, че скоро ще излезе с конкретни предложения в тази посока, както и че няма намерение да стои настрана от политиката.

„Не излизам от политиката... 55 години в политиката – това нещо. Нямам планове. Имам асамо един план – няма да стоя настрана.” – категоричен е експрезидентът.

Той споделя, че подготвя статия, която му е трудно да озаглави, тъй като в съзнанието му непрекъснато изплува „Война и мир”. Според Горбачов, отговорът може да бъде само „мир”.

„Много хора смятат – и аз съм близо до това виждане - че вече тече гражданска война. Тече трета световна война. Вече стрелят. Прилага се оръжие за масово поразяване. Колосално нарастват военните разходи. Става всичко онова, което преди време ни доведе до ръба на пропастта. Първото, което бих казал - да спрем това. Но как да го спрем, след като се появяват нови страни с оръжие? Заплахата за света е голяма.” – предупреждава Горбачов.

По думите му, ООН е изтикано встрани от нормализирането на ситуацията в света – организацията прави твърде малко, а силите на организацията трябва да се използват. Той допълва, че създаването й е било огромен успех за човечеството.

Май не трябваше да се затваря темата за Третата световна война...

преди 8 часа, miro20 написа:

Продължавайте с възхвалите и просълзяващата пропаганда за великите путински успехи, където той на бял кон громи джихадисти ...

с тоя жребец чичко Путин не само громи джихадисти,а възстана срещу световната англоциониска мафия и се превърна в лидер на свободния свят!;)

Орбан: Санкциите срещу Русия няма да бъдат удължавани автоматично

Цитат

Няма да има автоматично удължаване на санкциите на Европейския съюз срещу Русия. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан на фона на дискусиите в Брюксел дали Москва е изпълнила условията на Споразумението от Минск, което е условие режимът на санкции да бъде отменен.

"В края на първата половина от годината може да се очаква сериозен дебат в ЕС за изпълнението на споразумението. С други думи, няма да има автоматично удължение на санкциите срещу Русия и каквото и решение да вземем, то ще бъде предхождано от спокоен и обективен анализ на договорките от Минск", заяви Орбан пред унгарски дипломати, цитиран от "Ройтерс".

На 21 декември 2015 г. Съветът на ЕС удължи режима на икономически санкции срещу Русия с още шест месеца до 31 юли 2016 г., като решението беше взето без остри противоречия между националните правителства на държавите членки. Процедурата в тази област изисква единодушие. Първоначално санкциите бяха въведени за една година от 31 юли 2014 г.

Да се надяваме, че санкциите ще бъдат отменени.

преди 48 минути, glen написа:

с тоя жребец чичко Путин не само громи джихадисти,а възстана срещу световната англоциониска мафия и се превърна в лидер на свободния свят!;)

:):)

Да , да ... добре 

Може да се подмокряте на каквито искате клипчета, Благо мисля бе дал някои не особенно приятни статистики за руската авиация, за качества, боен опит, и т.н..

Аз от друго ти се учудвам и не само на теб - хубаво фен си на руската военна "мощ" . Няма проблеми. Но защо трябва да го правите с някакви помпозни , детинско -смешни соц лозунги и патосни възхвали сякаш сме   '82 г , или сте от от Северна Корея  :)

Мнението уважавам, но този подход и слепоумна пропаганда ,не го разбирам.

преди 1 час, miro20 написа:

Аз от друго ти се учудвам и не само на теб - хубаво фен си на руската военна "мощ" . Няма проблеми. Но защо трябва да го правите с някакви помпозни , детинско -смешни соц лозунги и патосни възхвали сякаш сме   '82 г , или сте от от Северна Корея  :)

Мнението уважавам, но този подход и слепоумна пропаганда ,не го разбирам.

правиш се че неразбираш,но на сорос кинтите са те ослепили!

Путин е виновен за всичко и Асад трябва да си върви!:lol6:

Никога не съм казвал че Буратино е виновен за висчко. Акцента ми винаги е бил - кога ударите ще са повече срещу ИД, а не повече срещу опозиционни сили и мирни жители , далеч от позиции на ИД.

А за Асад думите ми са - той е част от проблема , а не решение на проблема в Сирия.

И за твое огромно съжаление, всички страни са съгласни , и са приели точките , предложени от американска страна от Джон Кери , като представител на международната коалиция.

За останалото нали знаеш каква  е разликата между нас - хората без достойснтво нападат с личностни простотии, заяжданици и обиди , особенно когато нямат аргументи.

Аз никога няма да падна на твоето ниво да коментирам извън казаното в пост , и да те псувам или обиждам на лична основа, просто защото грам не ме интересуваш, както и защото  ти си го правиш това и унижаваш сам :)

това важи за всичката ви путинска чуждопоклонническа клика тук.

преди 1 минута, miro20 написа:

Никога не съм казвал че Буратино е виновен за висчко. Акцента ми винаги е бил - кога ударите ще са повече срещу ИД, а не повече срещу опозиционни сили и мирни жители , далеч от позиции на ИД.

Миро ме кефи че винаги е в шеговито настроение.

Кой са тези опозиционни сили !!! Така ли им викат вече ? Или така ти го спуснаха на теб отгоре ? Само ти ли не разбра че такива там няма и всичко е терорист? Опозиционни сили, смях братче. Тия де викаха Алах ,Малах кога видеха руската авиация. Те ли са опозиционните сили Миро? Де САЩ ги въоръжаваше ! Хайде по сериозно по темата моля. Иначе ударите на хамериканците по болници и други инфраструктори като ел. централи ги пропускаш пак. И не ми излизах пак със оная приказка за сламката и гредата че си ми ясен като препрочетен вестник.

А кажи де какво казал пак Джим Кери ?

To това му остава на тоя родоотстъпник. Да вижда клонинги, мурзилки и добри турци.

преди 2 часа, miro20 написа:

Никога не съм казвал че Буратино е виновен за висчко.

чувал ли си за Мъртво море? Путин го уби!

на 27.02.2016 г. at 1:31, baner4ooo написа:

Третата Световна, по-скоро ще бъде на расова и религиозна основа и ще бъде под формата на граждански войни на местно ниво.

По-лоша основа за започване на война не мога да се сетя.

преди 2 часа, miro20 написа:

И за твое огромно съжаление, всички страни са съгласни , и са приели точките , предложени от американска страна от Джон Кери , като представител на международната коалиция.

Чичко Джон няма думата в момента,чичко Путин казва какво трябва да става по-нататък.Приеми го.

преди 12 минути, A.com написа:

По-лоша основа за започване на война не мога да се сетя.

А в Европа е страшна мешеница. Толерастите не разбраха така и така, че мулти-култи не работи и хората не са длъжни да приемат някого, когото не искат. Съжалявам, но никой не ни попита за тези орки. Баба Меркелица си ги покани, после каза, че ще има задължителни квоти разпределяне. Все едно сме длъжни...

преди 1 минута, baner4ooo написа:

А в Европа е страшна мешеница. Толерастите не разбраха така и така, че мулти-култи не работи и хората не са длъжни да приемат някого, когото не искат. Съжалявам, но никой не ни попита за тези орки. Баба Меркелица си ги покани, после каза, че ще има задължителни квоти разпределяне. Все едно сме длъжни...

- Бабо Меркел, где така?

- На джамия Мустафа.

Гледай ти, чаршафите имали атомно оръжие. Дали яркото слънце на пустинята, не им е изпекъл мозъка? :D Само 'демократите' главорези, да не получат някоя бомба. Че тогава руснаците, ще редицират населението на света.

Цитат

Саудитска Арабия има атомна бомба от 2 г. и може да проведе изпитания с нея до седмици. Това каза саудитският политически анализатор Дахам ал Анзи пред арабския тв канал МЕМРИ-ТВ.

Той допълни, че световните сили знаят, че Рияд има ядрено оръжие. “Русия поддържа режима на Башар Асад, а в същото време сирийският народ е подложен на масово унищожение. Армията на Саудитска Арабия няма да стои със скръстени ръце”, каза Ал Анзи.

https://www.24chasa.bg/Article/5334866

преди 5 минути, ghostBG86 написа:

Гледай ти, чаршафите имали атомно оръжие. Дали яркото слънце на пустинята, не им е изпекъл мозъка? :D Само 'демократите' главорези, да не получат някоя бомба. Че тогава руснаците, ще редицират населението на света.

https://www.24chasa.bg/Article/5334866

Добре де,няма ли някоя световна сила да ги скастри за това,че имат ядрено оръжие.Ми те могат да подронят авторитета на някоя велика сила,или най-малкото да застрашат нечия сигурност.

Странно! Държави от източния блок, които се "освободиха" първи от Русия  и първи станаха членове на ЕС и НАТО, то нещо ми се виждат  разочаровани напоследък! Май осъзнаха, че влака на който се качиха не е експрес а парен локомотив - бавен, мръсен, скъп на който не можеш да разчиташ!

преди 5 минути, hristo58 написа:

Добре де,няма ли някоя световна сила да ги скастри за това,че имат ядрено оръжие.Ми те могат да подронят авторитета на някоя велика сила,или най-малкото да застрашат нечия сигурност.

Няма страшно, маршал Путин ще дойде на бял кон и ще им се скара. 

преди 8 минути, Puppet Master написа:

Няма страшно, 

И аз това казвам - няма страшно! Май казармата ще да е факт! Това означава, че мнозина от вас ще да трябва да я посетят и старши ще ви бъда пр. аз! Ха сетете се какво ви очаква ежедневно, ежеминутно, ежесекундно! Ще пожелаете ада да слезе на земята! Това чака родоотстъпници, соросоиди и друговерници!

Чичко Путин вие не го мислете! От вас нищо не зависи, а и той едва ли да се интересува от вашено мнение, както от мнението на шефовете ви! Инак , играта продължава! За сега резултата е 2:0 в полза на Русия!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.