Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USB Проблеми

Featured Replies

• Автор

С английския съм супер, само че нямам ДВД диск :D

• Отговори 115
  • Прегледи 11,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

АБСОЛЮТНО НИКАКВИ USB УСТРОЙСТВА НЕ МИ РАЗПОЗНАВА ЛАПТОПА, като имам предвид мишка, флашка, usb кабел от телефон(зарежда телефона, но все едно не е свързан).

Първо - искам да отбележа - точно телефона не го взимайте като точен критерий. Имам няколко кабела (3 или 4) за различни телефони - уж са дата, ама телефона само зарежда.

Драйверите се търсят в официалните сайтове и се теглят от там! НИКОГА няма да се доверя на такава програма. Нито знам дали базата данни, от която ги тегли е сигурна, нито драйверите дали са читави и няма да ми правят проблем!

И да, и не. Аз работя на друг принцип - (програмата Simple PCI Controler не я знам) ползвам Driver Genius, но само за да ми покаже името на файла с драйвера. После си го търся - обикновено го намирам при производителя.

Това всичкото - на Уиндоус, в момента лаптопа ми е под Линукс  :P  :P  :P

С английския съм супер, само че нямам ДВД диск :D

Супер, амааааа, това не улеснява нещата.

Добре, пробвай със флашка. На тези страници има и как се записва на флашка:

How to create a bootable USB stick on Windows

Ако е хардуерен проблем, най-вероятно, още на опита да зареди от флашката ще откаже.

Здравейте отново.

След като този драйвер не стана. Другия инсталирахте ли го?  От Device Manager пробвахте ли да ги деинсталирате(USB портовете)? Можете ли да кажете от кога се появи този проблем?

И да, и не. Аз работя на друг принцип - (програмата Simple PCI Controler не я знам) ползвам Driver Genius, но само за да ми покаже името на файла с драйвера. После си го търся - обикновено го намирам при производителя.

Това всичкото - на Уиндоус, в момента лаптопа ми е под Линукс  

Каква програма PCI SImple Controler? Това е драйвера, нещо сте се объркали........ Както казах аз програми за автоматично намиране на драйвери не давам. Ако трябва и 1 седмица ще търся драйвер, ама ще го намеря!

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново.

След като този драйвер не стана. Другия инсталирахте ли го?  От Device Manager пробвахте ли да ги деинсталирате(USB портовете)? Можете ли да кажете от кога се появи този проблем?

Да, другия го инсталирах, За Bluetooth, но пак ми стои удивителен знак на него. С две думи само PCI Controller-a се махна. Иначе този проблем някъде от около 3 седмици, може би месец си го имам. Първо ми спираше мишката (usb мишката), но след рестарт се оправяше.

Чувал съм, че има вируси, които лъжат за развалени компоненти... Сканирайте за вируси с Malware bytes!

Но ако имах такъв проблем, бих направил моментално нова инсталация на Windows-a...

Иначе забелязвам, че имате много странна конфигурация ... вградената Ви видеокарта е по-мощна от отделната! 

Така че ползвайте само Intel HD 4600, а и така ще удължите живота на лаптопа...

Редактирано от stzbg (преглед на промените)

И него инсталирах сега и пак не става.

От съпорта на Тошиба препоръчват това да е първия инсталиран драйвер иначе става мазало, та е възможно да минете през преинсталация който по принцип е най-сигурния вариант.

Като гледам спецификациите имате две USBта 2.0 и едно 3.0 на всичките ли има проблем с устройствата. също така в листа с драйверите май не мернах отделен за USB така, че може и в чипсета да е.

• Автор

Супер, амааааа, това не улеснява нещата.

Добре, пробвай със флашка. На тези страници има и как се записва на флашка:

How to create a bootable USB stick on Windows

Ако е хардуерен проблем, най-вероятно, още на опита да зареди от флашката ще откаже.

Само че за съжаление флашка не мога да използвам. Утре ще си купя диск и ще го направя това.

Благодаряяяяяяяяяяяяяяяя :)

Интересното е, че този проблем с USB-тата под windows 8.1 не се среща за първи път. В други форуми пак се мъчих да го оправям, но така и не успях, и досега продължавам да си мисля, че вероятно някоя актуализация прави проблем.

Пробвайте това, което ви каза колегата по-горе. С LiveCD, така ще разберем от какво е.

Колкото до Bluetooth драйвера. Премахнете стария и инсталирайте този. Би трябвало всичко да е наред с него.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

• Автор

От съпорта на Тошиба препоръчват това да е първия инсталиран драйвер иначе става мазало, та е възможно да минете през преинсталация който по принцип е най-сигурния вариант.

Като гледам спецификациите имате две USBта 2.0 и едно 3.0 на всичките ли има проблем с устройствата. също така в листа с драйверите май не мернах отделен за USB така, че може и в чипсета да е.

Да, във всичките има проблем. Никъде нищо не работи :D

Интересното е, че този проблем с USB-тата под windows 8.1 не се среща за първи път. В други форуми пак се мъчих да го оправям, но така и не успях, и досега продължавам да си мисля, че вероятно някоя актуализация прави проблем.

Пробвайте това, което ви каза колегата по-горе. С LiveCD, така ще разберем от какво е.

Колкото до Bluetooth драйвера. Премахнете стария и инсталирайте този. Би трябвало всичко да е наред с него.

А стария къде да го търся защото никъде не ми излиза в Device Manager-a :rolleyes:

Само че за съжаление флашка не мога да използвам. Утре ще си купя диск и ще го направя това.

Благодаряяяяяяяяяяяяяяяя :)

Само 2 неща:

1. Не ти работят портовете на USB, за това флашката трябва да я направиш на друг компютър...

2. Този лаптоп има ли гаранция?

Тук трябва да спомена, че е добре да набавиш и 2-ра флашка, за пробата дали "живата" система ще я разчете.

И последно:

Виждам, че Windows-a не е активиран, теглен е от някой торент, нали? Имаш ли спомен дали този Windows е "чист" (MSDN ли RTM версия)?

Иначе, както каза и колегата Stoyannnov, идеята е да локализираме проблема в една от двете насоки - хардуер или софтуер, с тази манипулация няма да решим нищо...

Поздрави!

p.s.

Ааа, ти с диск ще тестваш. Пак трябва да имаш една флашка, като я пъхнеш във порта, да видиш дали ще се разчете от системата или не. Помоли някой приятел или познат, колкото за теста.

• Автор

Само 2 неща:

1. Не ти работят портовете на USB, за това флашката трябва да я направиш на друг компютър...

2. Този лаптоп има ли гаранция?

Тук трябва да спомена, че е добре да набавиш и 2-ра флашка, за пробата дали "живата" система ще я разчете.

И последно:

Виждам, че Windows-a не е активиран, теглен е от някой торент, нали? Имаш ли спомен дали този Windows е "чист" (MSDN ли RTM версия)?

Иначе, както каза и колегата Stoyannnov, идеята е да локализираме проблема в една от двете насоки - хардуер или софтуер, с тази манипулация няма да решим нищо...

Поздрави!

Има гаранция, но не е при мен, ще я взема другата седмица. Купих го от Технополис или Техномаркет не помня, но бешe без ОС и го дадох на един познат, той му инсталира 8-цата срещу 20 лв. така, че не мога да ти кажа чист ли е какъв е :D

Има гаранция, но не е при мен, ще я взема другата седмица. Купих го от Технополис или Техномаркет не помня, но бешe без ОС и го дадох на един познат, той му инсталира 8-цата срещу 20 лв. така, че не мога да ти кажа чист ли е какъв е :D

Оффф - що се занимавате с разни "специалисти" ??  Че и пари ви взимат. Вече им губя бройката на инсталираните и преинсталираните машини (реални и виртуални) - само един път съм имал проблем. Пари никога не взимам (не си правя реклама).

Ясно,

дай да видим утре какво ще стане с този тест. След това ще го мислим.

Виждаш ми се запозната с компютърните технологии, най-малкото знаеш как да зададеш въпрос, да го обясниш, да следваш стъпките. Това е рядко срещано на последък във форума. Инсталацията на Windows от Vista, 7 и вече 8, не само е като за малоумни американци, ма и все по-лесна и проста става. Другия път се пробвай сама да я направиш, пък с тези 20 лева си купи бутилка хубаво вино.

И как тази ОС работи без активация от май месец?

Инсталацията на Windows от Vista, 7 и вече 8, не само е като за малоумни американци, ма и все по-лесна и проста става. Другия път се пробвай сама да я направиш, пък с тези 20 лева си купи бутилка хубаво вино.

То щото на ХР е много сложна - бавна да, ама не е сложна. Снощи си сложих една виртуалка.

За всичките си има достатъчно видео материали как стават.

То щото на ХР е много сложна - бавна да, ама не е сложна. Снощи си сложих една виртуалка.

За всичките си има достатъчно видео материали как стават.

Да, колега. Не е сложно на XP. Но все пак едно е да си играеш на черен екран с опции, друго си е все едно да инсталираш някаква си там програма и "Next", "Next", "Finish" :)

Пък и мишката можеш да ползваш!

ПО-лесно е, по-малоумно е, направо е за Американци... При XP трябва все пак нещо малко да назнайваш, но особено 7 и 8, всичко е детска игра...

И как тази ОС работи без активация от май месец?

По принцип има опция за удължаване на периода, но той е до 3 месеца.

Не съм гледал внимателно кога е инсталирана.

Аз пак да трупам офф ://

Извинявайте пичове, ама какво се прави в темата. Задавате въпроси, констатирате или помагате да се решава проблем. С изключение на 3-4 полезни поста останалото до 3 страници е само объркване на авторката. То верно садко момиче, ама знаете, че първо трябва да се инсталират всички драйвери и ако тогава нещата не вървят се търси под вола теле. Уместно ще питам аз, за да не съм съвсем безполезен.

До къде стигна с тая дейност?

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Аз пак да трупам офф ://

Извинявайте пичове, ама какво се прави в темата. Задавате въпроси, констатирате или помагате да се решава проблем. С изключение на 3-4 полезни поста останалото до 3 страници е само объркване на авторката. То верно садко момиче, ама знаете, че първо трябва да се инсталират всички драйвери и ако тогава нещата не вървят се търси под вола теле. Уместно ще питам аз, за да не съм съвсем безполезен.

До къде стигна с тая дейност?

Аз за това искам да диагностицираме къде е проблема - Софт или Хард. Пък на там да се мисли...

А и си казвам. Ако теста, дето го искам, покаже, че е хардуерен проблем - гаранцията. Все пак тя е за това!

Ако е софтуерен проблема, то ще препоръчам пълна преинсталация, предвид множеството тестове, мазаници и кой знае какво още.

• Автор

Ами до къде стигнах... Изтеглих тази програма Malware bytes и тя ми откри един trojan.agent от моята любима игра Симс и още 6 дребни бубулечици и ги избих всичките. Благодаря ви много за всичко. Почивайте сега от мен :D Утре ще си купя един ДВД диск и ще видим какво ще стане.

Лека нощ. :) :) :)

Аз за това искам да диагностицираме къде е проблема - Софт или Хард. Пък на там да се мисли...

А и си казвам. Ако теста, дето го искам, покаже, че е хардуерен проблем - гаранцията. Все пак тя е за това!

Ако е софтуерен проблема, то ще препоръчам пълна преинсталация, предвид множеството тестове, мазаници и кой знае какво още.

Аз твойто пост го видях и ми допадна, даже го лайкнах  :D За други такива не по темата говорех.

Ами до къде стигнах... Изтеглих тази програма Malware bytes и тя ми откри един trojan.agent от моята любима игра Симс и още 6 дребни бубулечици и ги избих всичките. Благодаря ви много за всичко. Почивайте сега от мен :D Утре ще си купя един ДВД диск и ще видим какво ще стане.

Лека нощ. :) :) :)

Това хубаво, че си зачистила с МБАМ, но поред мен по скоро файла от  Sims е бил некакъв крак, от колкото реална зараза. За останалите не можем да кажем, без да сме видели. Обаче проблема ти да идва от вирус е под 5% вероятност и ме съмнява да е това. Съвета ми е да си инсталираш  драйверите за всички устройства и тогава да търсиш проблема, ако има такъв. Предложението да тестваш за хардуерен проблем с Live OS не е никак лошо, така ще изключиш такъв. М/у другото Симс-а ми беше и на мене една от забавните игри докато играех. Бех си направил харем, най ме кефеше, когато целуна едната си жена и другата ако е наоколо как се пали :D

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Защо мъчите,дамата с праволинейни съвети,обикновенния човек, някой път не може да се оправи със напътствия, така, че има готови програми.На моя лаптоп, свалях дрйвери за звука, от сайта на производителя, от сайта на Realtek, но след седмица, пак имах едно пращене във висоговорителите.Благодарение на

Snappy Driver Installer

си реших проблема,нищо не пречи, да пробва с такава програма за намиране и инсталиране на драйвери.Мога да препоръчам и други програми, ако се пишат да пишат на ЛС.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Ако можеше, щях дасъм с 7-цата, но от Техномаркет казаха, че трябва да е 8 :(

Така ли са ти казали ? големи съвети дават аз от там преди 2 години си взех лаптопа беше на линукс но на другия ден си сложих седмица .

USB\VID_0930&PID_0220&REV_0001
http://download2.dvd-driver.cz/atheros/drivers/other/bt-8.0.1.314-win7881.zip

USB\ROOT_HUB30&VID8086&PID8C31&REV0004
https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=22824&lang=eng&wapkw=usb+3.0+c220

PCI\VEN_8086&DEV_8C3A&SUBSYS_FA301179&REV_04 тоя не е жизненоважен
(Intel® Management Engine Interface driver)

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=23091&lang=eng

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.