Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Честито за ползващите Ubuntu. Излезе 16.04 работи идеално на този етап не съм забелязъл забележки :happy-minion:

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 29 минути, Mozo написа:

Тези икони се регулират елементарно - влизаш в режим на редактиране на панела и оразмеряваш панела. Те се сменят спрямо неговия размер : )

Нещо не се получава :)

snapshot37.png

преди 19 минути, Marchiano написа:

Честито за ползващите Ubuntu. Излезе 16.04 работи идеално на този етап не съм забелязъл забележки :happy-minion:

Много алчно за ресурси, това Ubuntu. Препоръчителни 2GB RAM и двуядрен процесор на 2 GHz. Сега ще го разгледам. :)

Току що, ghostBG86 написа:

Много алчно за ресурси, това Ubuntu. Препоръчителни 2GB RAM и двуядрен процесор на 2 GHz. Сега ще го разгледам. :)

Чак пък алчно.

http://s19.postimg.org/a76qnvqwh/top.png

За Ubuntu Desktop, вероятно са препоръчителни. Но, дори и LXDE да ползваш, пак трябва да предвидиш 1 GB свободна памет за уеб браузърите.

преди 2 часа, Invocation написа:

Нещо не се получава :)

snapshot37.png

Нещо се е бъгнало при теб явно, не съм имал подобен проблем досега...

С това новото Ubuntu, май има дерт, с AMD драйверите. И се препоръчва, потребители с такъв хардуер, засега да избягват тази версия. Някой имали повече и по-конкретно инфо?

преди 12 минути, ghostBG86 написа:

С това новото Ubuntu, май има дерт, с AMD драйверите. И се препоръчва, потребители с такъв хардуер, засега да избягват тази версия. Някой имали повече и по-конкретно инфо?

Някакъв проблем имаше с графичния сървър. Но, мисля, че ставаше въпрос само за фирмените драйвъри и, трябва вече да е оправен. Пусни един жив диск и ще разбереш, ако има проблем.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

В момента го правя. След малко, ще докладвам

С торента май чат-пат се оправих (ту ъплоудва, ту не - шшантава работа). Не съм видял, че qpdfview не четял epub-и, оффффф. Мислех, че ще заменя уиндоуския "СуматраПДФ", да бе. Толкова ли е сложно да се портира програмата към Линукс. Авторът нали е позволил. С wine не става. Куцо е.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Току що, Методи Дамянов написа:

С торента май чат-пат се оправих. Не съм видял, че qpdfview не четял epub-и, оффффф. Мислех, че ще заменя уиндоуския "СуматраПДФ", да бе. Толкова ли е сложно да се портира програмата към Линукс. Авторът нали е позволил. С wine не става.

От четците за pdf файлове, мисля, че само Okular за KDE чете epub формат. Иначе - четците за електронни книги нямат проблеми.

Какъв е проблемът да се инсталира едно Calibre? И какво точно не му работи на Sumatrapdf?

8765591J.png

преди 12 минути, Mozo написа:

Какъв е проблемът да се инсталира едно Calibre? И какво точно не му работи на Sumatrapdf?

8765591J.png

Ми не знам или аз не мога да го конфигурирам или... Това в wine ли е? Okular не помня какво ме дразнеше...

...аддонче към браузъра/мозила,хром/ и не се занимавайте с глупости!;)

Screenshot from 2016-04-22 22:21:32.png

преди 42 минути, Методи Дамянов написа:

С торента май чат-пат се оправих (ту ъплоудва, ту не - шшантава работа). Не съм видял, че qpdfview не четял epub-и, оффффф. Мислех, че ще заменя уиндоуския "СуматраПДФ", да бе. Толкова ли е сложно да се портира програмата към Линукс. Авторът нали е позволил. С wine не става. Куцо е.

Парадоксът дори е че ползва енджин, който е тръгнал от Linux и сега също върви отлично на него.

Трудно не е, просто трябва доста внимание за да се получи качествено приложение.

преди 43 минути, Методи Дамянов написа:

Ми не знам или аз не мога да го конфигурирам или... Това в wine ли е? Okular не помня какво ме дразнеше...

Нямам идея какво конфигурираш, инсталира се точно както под Windows. Сваляш, цъкаш няколко пъти Next и работи :) Само не не можах да разбера какво толкова ценно има, което друга програма няма?

преди 39 минути, Mozo написа:

Нямам идея какво конфигурираш, инсталира се точно както под Windows. Сваляш, цъкаш няколко пъти Next и работи :) Само не не можах да разбера какво толкова ценно има, което друга програма няма?

Ами, вероятно най-вече навика. Ама и програмата си е супер. Ок, де, ще ползвам две. Но иначе аз дълго време бях потребител на Фоксит. Открих по случайност суматрата и се родих. Преди имах различен пдф четец, дежевю четец (преди ми се налагаше да чета доста в този формат заради дипломната си работа - от години не съм го правил) и за електронни книги. Супер досадно. Това прогче едно елегантно, мъничко, обаче мощно - табулиране, помнене история на отваряни книги, момента, до който съм стигнал - интуитивна първа страница (библиотеката). И не иска нет (не, че е важно...).

преди 2 часа, Melmak ® написа:

Okular можеше да е страхотна програма, но е бъгава.

Тя е страхотна програма, нямам представа за какви бъгове говориш, ползвам я всеки ден, и 4-ката и 5-цата.

За електронни книги (извън pdf и djvu) винаги съм ползвал fbreader, понеже е само четец. Calibre има и други функции, които не са ми нужни (и ако ми притрябват винаги може да се инсталира с няколко клика).

преди 19 часа, bvbfan написа:

Тя е страхотна програма, нямам представа за какви бъгове говориш, ползвам я всеки ден, и 4-ката и 5-цата.

Последният път, когато пробвах крашваше на поразия, а май и не само това, но и памет гълташе. Но пък рендирането на фонтовете определено си заслужава, ако има стабилна версия.

преди 17 часа, бат'начо написа:

За електронни книги (извън pdf и djvu) винаги съм ползвал fbreader, понеже е само четец. Calibre има и други функции, които не са ми нужни (и ако ми притрябват винаги може да се инсталира с няколко клика).

Така е, но има и отделен четец към пакета, който не е лош.

Не съм виждал дори 1 краш, а паметта се оправлява достатъчно умно, ако имаш проблеми сподели файл.

akgac9.jpg

Здравейте !
Има ли в този форум някой от Добрич, още по-добре със сервиз или фирма, да отида с лаптопа си и да инсталираме актуалната USU Мини и всичките приложения и настройки, които са ми нужни, да ми отговори на въпросите, да ми обясни минимума за кратко време, да си платя и да не си блъскам главата с безкрайно четене и бъркотии ?
Минал съм един платен базов курс преди 5-6 години, имам и книги и статии, но не мога да се съсредоточа върху материята, имам други задачи.
Преди 2 години прочетох, каквото трябва и си инсталирах тогавашната USU Десктоп, настроих каквото успях и досега съм с нея. "Каквото успях" значи без swap - дял или файл.
Повече подробности има тук : https://www.kaldata.com/forums/topic/219213-уиндолс-и-линукс-на-един-диск/?hl=уиндолс&page=2

Сега се опитвам да направя Live флашка в Windows XP, виждам червен текст, че Уиндоус няма да се поддържа никога, да не се опитвам да свалям. А в Линукс така и не се научих как да инсталирам приложения.

Няма смисъл да ми давате инфо как да го направя сам, имам базови пропуски и досега нищо не се е получавало в конзолата.

Пак да подчертая, търся човек в Добрич.

Благодаря ви !

Редактирано от Недко (преглед на промените)

на 24.04.2016 г. at 10:35, Недко написа:

Здравейте !
Има ли в този форум някой от Добрич, още по-добре със сервиз или фирма, да отида с лаптопа си и да инсталираме актуалната USU Мини и всичките приложения и настройки, които са ми нужни, да ми отговори на въпросите, да ми обясни минимума за кратко време, да си платя и да не си блъскам главата с безкрайно четене и бъркотии ?
Минал съм един платен базов курс преди 5-6 години, имам и книги и статии, но не мога да се съсредоточа върху материята, имам други задачи.
Преди 2 години прочетох, каквото трябва и си инсталирах тогавашната USU Десктоп, настроих каквото успях и досега съм с нея. "Каквото успях" значи без swap - дял или файл.
Повече подробности има тук : https://www.kaldata.com/forums/topic/219213-уиндолс-и-линукс-на-един-диск/?hl=уиндолс&page=2

Сега се опитвам да направя Live флашка в Windows XP, виждам червен текст, че Уиндоус няма да се поддържа никога, да не се опитвам да свалям. А в Линукс така и не се научих как да инсталирам приложения.

Няма смисъл да ми давате инфо как да го направя сам, имам базови пропуски и досега нищо не се е получавало в конзолата.

Пак да подчертая, търся човек в Добрич.

Благодаря ви !

Blog.bg - безплатен блог хостинг и блог портал 

Досадата си е досада. Качих едно Лубунту, с голям зор го натъкмих, но сега не ми излизат клиповете от някои сайтове. От Ютуб вървят, във Фейса вървят, но в Блог БГ, например - ядец. В Хромиума твърдят, че липсва някаква поддръжка на някаква приставка, а в Мозилата май за плъгини нещо се споменава. Нагласях плъгини , качих VLC плеър - нищо не се получава . Някой има ли идея?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.