Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 4

Featured Replies

]37250019302_8bfd181516_c.jpg[

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 307,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Зима в Родопите The region of Rozhen peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Snezhanka (Snow White) peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Rhodopi Mountains

• L'église de la Madeleine - Църквата Света Мария-Магдалена в Париж. Изключително впечатляваща сграда. Необичайната (поне за мен) за католически храм архитектура се дължи на най-очевидното обяснение -

• Кукери на фестивала Сурва в Перник

Публикувани изображения

Just sunset... :) Varna майка :D 

eRtgj2Uh.jpg

Вижда се една диря дали е падаща звезда и как мога по-ясно да снимам уж правя фокуса пък... (всъщност е автоматичен фокуса) просто давам дълга експозиция... и ISO AUTO 

П.П Как мога да направя фокуса да е на цялата снимка в случая е на небето, за да хване по-добре звездите обаче има ли вариант да е на цялата снимка фокуса и на какви настройки да снимам колеги фотографи? Все пак с такъв телефон за любител фотограф ставам :D 

5LuDtuVh.jpgNdDo4RXh.jpg

на 12.08.2018 г. в 22:59, D101149 написа:

П.П Как мога да направя фокуса да е на цялата снимка в случая е на небето, за да хване по-добре звездите обаче има ли вариант да е на цялата снимка фокуса и на какви настройки да снимам колеги фотографи? Все пак с такъв телефон за любител фотограф ставам :D 

Дълбочината на фокус може да се сведе до три неща - абсолютна големина на блендата, обектно разстояние, разстояние от обекта до фона.

Ако стоиш на едно място, обектът и фонът не се местят, така че ти остава една възможност - да промениш блендата, само че в случая няма да стане, тъй като в момента много малко телефони предлагат променлива бленда, и (ако не се бъркам) P20 не е от тях. Нещо, което можеш да опиташ, е да направиш два кадъра - един с небето на фокус и един с всичко отпред на фокус - и да ги сглобиш.

За да съм по темата, ето снимки и от мен:

Панорама от три хоризонтални кадъра

500_2039-Pano-2

500_2017

500_2045

• Автор
преди 1 час, killchain написа:

Дълбочината на фокус може да се сведе до три неща - абсолютна големина на блендата, обектно разстояние, разстояние от обекта до фона.

Ако стоиш на едно място, обектът и фонът не се местят, така че ти остава една възможност - да промениш блендата, само че в случая няма да стане, тъй като в момента много малко телефони предлагат променлива бленда, и (ако не се бъркам) P20 не е от тях. Нещо, което можеш да опиташ, е да направиш два кадъра - един с небето на фокус и един с всичко отпред на фокус - и да ги сглобиш.

За да съм по темата, ето снимки и от мен:

Панорама от три хоризонтални кадъра

P20 поддържа Pro mode на камерата и може да симулира (софтуерно) затваряне на диафрагмата до f16.

Ето малко инфо по въпроса: https://www.kitguru.net/lifestyle/mobile/smartphone/dominic-moass/huawei-p20-pro-camera-modes-and-settings-revisited/

преди 15 часа, capnemo написа:

P20 поддържа Pro mode на камерата и може да симулира (софтуерно) затваряне на диафрагмата до f16.

Ето малко инфо по въпроса: https://www.kitguru.net/lifestyle/mobile/smartphone/dominic-moass/huawei-p20-pro-camera-modes-and-settings-revisited/

И аз четох (макар и съвсем набързо) нещо такова. "Притеснява" ме следното - като говорим за софтуерна обработка, ако става въпрос за замазване на фона, сполучлив резултат би бил възможен и би зависил от това правилно да се познаят ръбовете на обекта, и всичко назад и напред да се замаже. Ако става въпрос да се замаже софтуерно нещо, което е остро - добре, но от обратното (нещо, което дори в телефона е замазано по оптичен път, да се изостри обратно) ми се струва невъзможно да излезе нещо сполучливо по софтуерен път. Ако телефонът е достатъчно "хитър", би могъл да се сети да направи повече от една снимка, но се съмнявам.

Извинете, но това с f/16 скоростта на затваряне на обектива ли е и коя от опциите е за него, че съм малко невеж с тези снимки :D

Screenshot_20180815-120731.jpg

• Автор
преди 46 минути, killchain написа:

И аз четох (макар и съвсем набързо) нещо такова. "Притеснява" ме следното - като говорим за софтуерна обработка, ако става въпрос за замазване на фона, сполучлив резултат би бил възможен и би зависил от това правилно да се познаят ръбовете на обекта, и всичко назад и напред да се замаже. Ако става въпрос да се замаже софтуерно нещо, което е остро - добре, но от обратното (нещо, което дори в телефона е замазано по оптичен път, да се изостри обратно) ми се струва невъзможно да излезе нещо сполучливо по софтуерен път. Ако телефонът е достатъчно "хитър", би могъл да се сети да направи повече от една снимка, но се съмнявам.

Не мисля че има нужда от софтуерно "пресъздаване" на голяма дълбочина на фокуса. Ето малко сметки (сайт за смятане: http://www.dofmaster.com/dofjs.html )

Сензор: 1/3"

Фокална дължина 4.5мм

бленда: f/2

Разстояние до обекта : 1 метър

Дава всичко на фокус от 0.48 метра до безкрайност.

преди 8 минути, D101149 написа:

Извинете, но това с f/16 скоростта на затваряне на обектива ли е и коя от опциите е за него, че съм малко невеж с тези снимки :D

там това не може да се сменя, може да се симулира софтуерно. А и няма нужда (виж по-горните изчисления)

43995030232_0c13bb5676_c.jpgIMG_0590 by Romeo Ninov, on Flickr

скалните църкви в долината Гьореме- Кападокия

]36609760873_64eecdc24a_c.jpg

Уайкики Бийч , Оаху,  един от Хавайските острови

]40470767441_26d372d1d9_c.jpg[

the-king-simeon-garden.JPG

the-lake-with-singing-fountains.JPG

plovdiv-city-garden.JPG

Градската градина в Пловдив и езерото с Пеещите фонтани

къде е умряло  магарето на Настрадин Ходжа?

]36213136984_88b7d23728_c.jpg[

nnnP1020765.JPG

P1020360.JPG

P1020629.JPG

Яфо... Исраел ....фонтана със зодиите

]27177294759_30af824d0c_c.jpg[r

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • Автор

Мисля че всеки може да разпознае дестинацията

45060786312_eeb0a99b39_c.jpg_M2A6908 by Romeo Ninov, on Flickr

44198726615_a039fcf362_c.jpg_M2A6825 by Romeo Ninov, on Flickr

44389590854_5592bcf68d_c.jpg_M2A6963 by Romeo Ninov, on Flickr

Египет

делтата на река Нил.

]43363414880_85dc4ca11e_c.jpg[

круиз по река Нил. Едно незабравимо преживяване.

]45177162001_2d8349ab1a_c.jpg[/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.