Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

960 излезе,можем спокойно да отправим "пожелания" към nvidia

Featured Replies

Но лошо за видео на АМД трудно може да се каже.

Картите са хладни хардуера е в пъти по-добър.

Цветоизобразяването е точно, картината е много качествена.

Драйвера е по-калпав, но не и самата видео карта.

И каква ти е ползата от по-яката "кола", ако "шофьора" ти е калпав? Да не се разравям из нета сега, за да ти покажа колко се "радват" потребителите на AMD карти. Как благославят "червените" и т.н. Пресен пример е прословутата издънка с R9 280X и как ревяха като магарета от нея по форумите.

И апропо...От кога Линукс е мерило как се представя дадена видеокарта?

• Отговори 118
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мой човек никой не е задължен да работи с Уиндоус, нима нямам право да изразявам мнение как работи под линукс ?

Ами за мен критерий е работата под линукс. А това последното тая тъпотия де казваш от кога линукс е мерило, ами същото важи и за Уиндоус от кога той е мерило ?!

Мой човек никой не е задължен да работи с Уиндоус, нима нямам право да изразявам мнение как работи под линукс ?

Ами за мен критерий е работата под линукс. А това последното тая тъпотия де казваш от кога линукс е мерило, ами същото важи и за Уиндоус от кога той е мерило ?!

Той вече е мерило, защото е най-използваната ОС в света. Капиш?

Пак се почна с АМД срещу нвидиа....

Аз пък като собственик на топмодела АМД мога да ви кажа,че в момента нвидиа са по-добри.R9-290X нито е хладна нито е икономична нито пък е тиха в стоковия вариант като моя.

За бърза,бърза е,но това може да се очаква за 460!!! Евро(когато я купих преди една година).Една година по-късно една 970 е по-удачния вариант.Докато бяха с актуалните 780 и 780 Ti  си беше оферта въпреки недостатъците заради цената,затова и ako се погледнат статистиките на Mindfactory 290 и 290X са продадени много повече.970 и 980 вече са друга работа,за отрицателно време по няколко хиляди бройки.Явно момента ще трябва да се чакат "големите" CNG 1.2 за АМД да бъде пак на ниво.

Като се оплаквате от 280,не забравяйте все пак че е архитектура на 3 години,няма място за сравнение с топактуалните карти на нвидиа.Това е все едно кола на 7-8 години  да се сравни с най-новия модел.

Пак се почна с АМД срещу нвидиа....

Аз пък като собственик на топмодела АМД мога да ви кажа,че в момента нвидиа са по-добри.R9-290X нито е хладна нито е икономична нито пък е тиха в стоковия вариант като моя.

За бърза,бърза е,но това може да се очаква за 460!!! Евро(когато я купих преди една година).Една година по-късно една 970 е по-удачния вариант.Докато бяха с актуалните 780 и 780 Ti  си беше оферта въпреки недостатъците заради цената,затова и ako се погледнат статистиките на Mindfactory 290 и 290X са продадени много повече.970 и 980 вече са друга работа,за отрицателно време по няколко хиляди бройки.Явно момента ще трябва да се чакат "големите" CNG 1.2 за АМД да бъде пак на ниво.

Като се оплаквате от 280,не забравяйте все пак че е архитектура на 3 години,няма място за сравнение с топактуалните карти на нвидиа.Това е все едно кола на 7-8 години  да се сравни с най-новия модел.

Ей тоя коментар ми се вижда доста мъгляв. Сравняват се неща от минало с настояще с евентуално фенски нюанс без покритие. 

1. Никой не взима сток вариант, освен ако не е ограничен финансово или при подарък.

2. Никой не очаква от карта в този клас да е икономична и студена. В едно близко бъдеще да.

3. Сравнението стара архитектура при АМД с нова при НВидиа си е точно не на място и като цяло коментара е въздухарски.

П.П. Много се извинявам, ако съм Ви засегнал.

Поздрави!

• Автор

Да те цитирам ?! "Защо предлагаш АМД"

Това не е ли типично твое заяждане ?

Какво ти пречи че се предлага АМД ?

В много случаи когато АМД е незаменимо ти предлагаш някой i3 за да се впише в бюджета, за видео обработка където също АМД е избора ти предлагаш някой осакатен Интел.

На мен недей да говориш за това че аз съм бил не знам какво.

И все пак никога не каза какъв е проблема да се предложи разнообразие ? Това че човек може да си купи хубава машина за малко пари ли ?

Колкото до Нвидия ти отново се нахвърли по мой коментар без да си наясно. Ти си си фенче на Интел и Нвидия и каквото и да ти казват хората от опита си за теб е все едно те са тролове или фенове на АМД. Осъзнай се малко.

Не е важно какъв ще е процесора важното е да се вземе максимума, важното е да се икономисат пари, просто е безсмислено наливането на пари.

Винаги съм казвал че ако някой иска игри ето конзолите купува конзола, играе всякакви игри без да се притеснява че няма да има fps. Взема си и един евтин компютър с който да кибичи в фейсбук интернет ютуб да гледа филми и да слуша музика, и пак имаш всичко.

Много хора включително и ти не разбирате и не можете да обясните за какво ви е дадена конфигурация. Разбирам да зависи хляба ти от дадена конфигурация че да наливаш пари в нея за подобрения, но ако е само за игри това си е пилеене на пари на вятъра.

Доста кухи твърдения без обосновка,с това "защо предлагаш амд" е имало и два реда най-малко от сорта на "като в случая ще се играят игри" или,че ще се работи и  влиза някой ксеон или и7.Фенче никакво не съм,просто като Амд предлагат някакви евтини процесори за българи,да това е пълна евтиния,в другите държави със заплати по 5000 евро същите процесори струват по 150 евро да кажем,та кой ще ги купи,като може да вземе някой топ модел на интел.Игрите не са пилеене на пари на вятъра,стига да се забавляваш достатъчно,защо даваш пари за алкохол,цигари,почивки и прочие,нищо материално не остава от това,но си е пак кеф нали ? Игрите обаче не ти съсипват белите дробове и черния.В България пари от игри не се изкарват,но в Америка да кажем един нормален геймър да кажем с 30 000 събскрайбъра си взима едни 2К долара поне месечно от YouTube или Google,стига да снима активно.Ако картите на АМД бяха толкова добри,защо тогава ентусиастите,които гонят рекорди ползват Топ моделите на интел и нвидия ?

Също i3 сигурно съм предложил в бюджет от 800 лева например,в който влиза единствено FX 6300,който е по-назад от него,смятай процесор на 4 години без нищо ново по него освен сокета да е по-добре.Интел нищо почти не са пипали по техните процесори. От санди насам,а още си има разни хора с 2500К и 2600К и си свиркат на 5 гигахерца.

И също ако този линукс беше толкова добър защо не го ползваха него всички? Ще ти кажа веднага. Просто хората искат нещо универсално,не да ги кара да стават някакви учени,просто и лесно.

.

И също ако този линукс беше толкова добър защо не го ползваха него всички? Ще ти кажа веднага. Просто хората искат нещо универсално,не да ги кара да стават някакви учени,просто и лесно.

Не искам да отклонявам дискусията, но вие какво разбирате от линукс за да правите такива заключения?

• Автор

Не искам да отклонявам дискусията, но вие какво разбирате от линукс за да правите такива заключения?

Не,ние не разбираме от линукс,просто казвам,че ако наистина беше толкова добро щяха всички него да ползват.

Не,ние не разбираме от линукс,просто казвам,че ако наистина беше толкова добро щяха всички него да ползват.

АМи много хора го ползват. Компанията за която работя в момента има вероятно над 1000 машини под Линукс. ИБМ преди две години имаха 43 хиляди десктоп машини (включая тази, на която аз работех) с линукс

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Уиндоусите са милиони,ако не и милиарди.

Ето ги в кутии вече : 

ASUS STRIX GeForce GTX 960 OC, EVGA GeForce GTX 960, ZOTAC GeForce GTX 960 and AMP! Edition Leaked

Абе не ми е работа, ама по тая логика значи и Бугати-то не е добра кола щом я карат малко хора :)

• Автор

Абе не ми е работа, ама по тая логика значи и Бугати-то не е добра кола щом я карат малко хора :)

Няма база за сравнение,Линукс и Уиндоус могат всички да си ги купят,бугатито не може всеки,в такъв случай не го и кара всеки.

Ако наистина всеки трябваше да си купи софтуера сега май доста хора щяха да са установили, че същата работа им върши и Линукс със либре офис, гимп, евинсе и пеа зип примерно. А примера с милионите и милиарди Уиндоуси изобщо нямаше да е актуален.

Ей тоя коментар ми се вижда доста мъгляв. Сравняват се неща от минало с настояще с евентуално фенски нюанс без покритие. 

1. Никой не взима сток вариант, освен ако не е ограничен финансово или при подарък.

2. Никой не очаква от карта в този клас да е икономична и студена. В едно близко бъдеще да.

3. Сравнението стара архитектура при АМД с нова при НВидиа си е точно не на място и като цяло коментара е въздухарски.

Поздрави!

Че те NVIDIA  имат от една година архитектурата Maxwell. За една година какво извадиха AMD? Ами да ги чакаме още 5 години и тогава да сравняваме. Не се ли сравнява това, което в момента е на пазара, продава се, купува се и се препоръчва от разбирачите по форумите?

А това дето каза за икономичността и температурата, по-добре си върни думите назад. 

АМи много хора го ползват. Компанията за която работя в момента има вероятно над 1000 машини под Линукс. ИБМ преди две години имаха 43 хиляди десктоп машини (включая тази, на която аз работех) с линукс

Те го ползват, ама не играят игри, каквито има предвид момчето. За Линукс аз знам една единствена игра с вариантите си - Metro **** Имам 130 купени игри и само една е споменато, че има лиценз за Линукс, освен за Windows. Това какво говори?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ами за стари сведения. Провери във Стийм :)

Ако наистина всеки трябваше да си купи софтуера сега май доста хора щяха да са установили, че същата работа им върши и Линукс със либре офис, гимп, евинсе и пеа зип примерно. А примера с милионите и милиарди Уиндоуси изобщо нямаше да е актуален.

Само дето повечето хора, купуващи тия видеокарти за които говорим тук, ги купуват за да играят, а не за да драскат с офиса. Аз съм с Libre Office  откакто се помня и не мисля да го сменям. Нищо че е доста несъвършен и ме дразни понякога. 

Ами за стари сведения. Провери във Стийм :)

Точно за това ти говоря. Единствено Metro  мога да я подкарам под Linux.  Да не говорим, че както казаха и по-горе, NVIDIA  имат калпави драйвери ( не съм го проверявал) за Линукс. А както съм и чел различни тестове, то под Линукс положението с игрите е доста по-зле като оптимизация и вървеж. Тогава човек прахосва напразно пари за скъп хардуер за да получи еднакви резултати с тия под Windows. Е къде е тогава келепира? Значи аз давам 700 лева за видеокарта, за да играя с безплатен Линукс като с видеокарта за 250 лева под Windows? 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз пробно бях инсталирал 4-5 от безплатните преди време и всички си вървяха. Преди време бяха писали, че са портнали 300 мисля, че бяха и продължават да работят по въпроса.

Аз пробно бях инсталирал 4-5 от безплатните преди време и всички си вървяха. Преди време бяха писали, че са портнали 300 мисля, че бяха и продължават да работят по въпроса.

Да, за това съм съгласен. Вървят. Ама аз говорех за малко по-различни неща. Бях попаднал на тест, в който се сравняваха как вървят игрите под различни операционни системи. Просто под Линукс имаш по-малко кадри, а това означава, че за да имаш същите резултати както под Windows,  ти трябва и по-мощен и скъп хардуер. Може и да не съм много прав, защото  не съм играл под Линукс, но това ми е останало в главата. И пак казвам, аз имам лиценз за Линукс само при Metro 2033  и MetroLL. Значи аз сега ако реша да минавам на Линукс, ще трябва да зарежа 130 игри и да ги потърся с лиценз за Линукс, ако изобщо имат такъв. 

Момчета много се отплеснахте и нищо не казахте за тази 960-ка дето се очаква :)  Като излезе на пазара и си я купят хората пък тогава  я мерете и тествайте с  други модели и марки. Написахте 40 поста с глупости  и нищо смислено не казахте за конкретната карта и архитектура.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

В случая си прав, спор няма. Аз говорех за друго нещо. Болшинството от компютрите в къщи се ползват за интернет, скайп, фейсбук и гледане на някое и друго филмче. 99% от тях са с кракнати уиндоуси, офиси, фотошоп и платени плеъри. И повечето потребители не знаят даже да работят с тях. Но я му кажи, че този софтуер дето го е сложил- ей така, да има струва примерно 2000 и кусур лева и виж какво ще стане :)

Поздрави!

Ей ама много обичаме да си харесаме нещо и да изсипем едно кило жупел.

Поста ми се отнасяше към следните 2 изказвания:

Явно не си чел темите.

Но лошо за видео на АМД трудно може да се каже.

Картите са хладни хардуера е в пъти по-добър.

И каква ти е ползата от по-яката "кола", ако "шофьора" ти е калпав? Да не се разравям из нета сега, за да ти покажа колко се "радват" потребителите на AMD карти. Как благославят "червените" и т.н. Пресен пример е прословутата издънка с R9 280X и как ревяха като магарета от нея по форумите.

И апропо...От кога Линукс е мерило как се представя дадена видеокарта?

И кое точно ти е мъгляво колега.И кое ако смея да попитам е фенско да имам карта на единия производител а да твърдя ,че другия в момента е по-добър.И то толкова по-добър,че вече го няма единствения доскоро аргумент в полза на АМД когато се сравняваше със 7 серия на нвидиа - цена/качество.

1.Някои хора взимат сток вариант,защото мислят за бъдещето и при разлика в цената колкото едно блокче за водно охлаждане при планирана покупка на водно охлаждане изборът е лесен.

2. Я сравни R9-290X с 980 и 970 по показател разход на ток и температури,дори и на сток....Че ако искаш може и със 780Тi.Защо като едните могат,да не очакваме и другите да успеят?

3.Сравнението си е точно на място,темата е за 960 а се повдига въпроса за 280Х на АМД което си е стара архитектура отвсякъде.Просто в момента АМД нямат отговор на новите карти на нвидиа,но преди да почнете да ги плюете като цяло може малко обективно да се погледне на нещата.Единствената малко по-нова карта на АМД е 285 и тя е по-скоро недоразумение на тая цена,въпреки безпорния напредък в някои области.

И сега ако искаш може да ми обясниш и това "без покритие" и "въздухарски" след като говоря за неща които имам в компютъра си и съм пипал и тествал,а не говоря наизуст,като болшинството от маса и разбиращите в този форум дето се надпреварват да дават съвети на хората и да се плюят един друг.

Всяка една тема която се пусне накрая е:

"Интел е номер едно за игри,АМД не стават за нищо"

"Нвидиа е номер едно АМД е пълен т....к"

"АМД са хладни,онея са горещи"

"Нвидиа се клокват,АМД не могат"

И колко от вас господа специалисти са седнали и са направили лично тестове (за един съм сигурен,той не се брои тук) за да подплатят твърденията си.Но иначе трупаме хиляди постово пък другите били въздухари.

Но тука вече наистина излизаме много от темата,така че ако някой модератор иска може да изтрие мнението ми.Нямам проблем.

В случая си прав, спор няма. Аз говорех за друго нещо. Болшинството от компютрите в къщи се ползват за интернет, скайп, фейсбук и гледане на някое и друго филмче. 99% от тях са с кракнати уиндоуси, офиси, фотошоп и платени плеъри. И повечето потребители не знаят даже да работят с тях. Но я му кажи, че този софтуер дето го е сложил- ей така, да има струва примерно 2000 и кусур лева и виж какво ще стане :)

Повярвай ми, ако не бях фен на игрите, отдавна да съм с Линукс. А за GTX960  какво да кажем. Аз казах в първия си пост какво е мнението ми. Някой явно очаква за 300 лева да стигне GTX970,  ама това го няма дори при AMD. 

Доста кухи твърдения без обосновка,с това "защо предлагаш амд" е имало и два реда най-малко от сорта на "като в случая ще се играят игри" или,че ще се работи и  влиза някой ксеон или и7.Фенче никакво не съм,просто като Амд предлагат някакви евтини процесори за българи,да това е пълна евтиния,в другите държави със заплати по 5000 евро същите процесори струват по 150 евро да кажем,та кой ще ги купи,като може да вземе някой топ модел на интел.Игрите не са пилеене на пари на вятъра,стига да се забавляваш достатъчно,защо даваш пари за алкохол,цигари,почивки и прочие,нищо материално не остава от това,но си е пак кеф нали ? Игрите обаче не ти съсипват белите дробове и черния.В България пари от игри не се изкарват,но в Америка да кажем един нормален геймър да кажем с 30 000 събскрайбъра си взима едни 2К долара поне месечно от YouTube или Google,стига да снима активно.Ако картите на АМД бяха толкова добри,защо тогава ентусиастите,които гонят рекорди ползват Топ моделите на интел и нвидия ?

Също i3 сигурно съм предложил в бюджет от 800 лева например,в който влиза единствено FX 6300,който е по-назад от него,смятай процесор на 4 години без нищо ново по него освен сокета да е по-добре.Интел нищо почти не са пипали по техните процесори. От санди насам,а още си има разни хора с 2500К и 2600К и си свиркат на 5 гигахерца.

Това за ентусиастите е пълна глупост дето го каза, точно ентусиастите ползват АМД и поставят рекорди по овърклок, но ти май не разбираш че тук 90% от хората не ги интересува какъвто и да било Овърклок, а ако ги интересуваше то пак с АМД се прави. Интел няма никакъв клок потенциал в последните поколения. Да може само да завиждаш на тези със Sandy Bridge защото са последните интелски процесори които се клокват наистина (първите и последните да уточня). А това че си свиркали на 5 гигахерца си е опашата лъжа. Мислиш ли че може да работи ежедневно на 5ГХз ? Замисли ли се с какво трябва да го охлаждаш ?

Аз мога да допълня че Линукс си е достатъчно по-добър. Ако за Моничка едно нещо е добро ако става за игри това е всеобща заблуда за останалите.

Мога да кажа че Линукс който според него не бил добър защото малко хора го използват (едно 20 000 000 по света и повече все пак инфото е от 2005та) но кажете защо Валве вместо страхотния Уиндоус избраха Линукс като платформа за игрите си ? Защо направиха SteamOS линукс базирана игрова система?

Ако нямаше линукс сега нямаше да имаш рутер у вас, нямаше да имаш смарт телевизор, нямаше да имаш телефон, нямаше да имаш интернет фейсбук мейсбук ютуб и всичко.

Айде стига толкова офтопик, би било добре да има отделна такава тема.

Само дето повечето хора, купуващи тия видеокарти за които говорим тук, ги купуват за да играят, а не за да драскат с офиса. Аз съм с Libre Office  откакто се помня и не мисля да го сменям. Нищо че е доста несъвършен и ме дразни понякога. 

Точно за това ти говоря. Единствено Metro  мога да я подкарам под Linux.  Да не говорим, че както казаха и по-горе, NVIDIA  имат калпави драйвери ( не съм го проверявал) за Линукс. А както съм и чел различни тестове, то под Линукс положението с игрите е доста по-зле като оптимизация и вървеж. Тогава човек прахосва напразно пари за скъп хардуер за да получи еднакви резултати с тия под Windows. Е къде е тогава келепира? Значи аз давам 700 лева за видеокарта, за да играя с безплатен Линукс като с видеокарта за 250 лева под Windows? 

Провери си информацията. Има над 2000 игри за Линукс само във Steam.

И мога да кажа от личния опит тъй като аз не ползвам в момента Каталист драйвера на АМД, а ползвам отворения драйвер на Линукс който не е съвършен но имам стабилен FPS гладко върви всичко, и да fps по-голям от колкото под уиндоус със същата конфигурация. Но е вярно че доста игри все още не са напълно оптимизирани. Но OpenGL бие DirectX. Ще го разбереш след време когато официално излезе SteamOS.

Когато излязат и двете карти ще ги  видим коя колко може. Ще имате 10%  повече скорост и 10% по-малко харчене на ток и толкова.Цената в началото ще е висока  и за двете карти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.