Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

960 излезе,можем спокойно да отправим "пожелания" към nvidia

Featured Replies

от както се занимавам с компютри (11 години) при нвидия първо излизат флагманите, и като видят колко много е брака, се скопяват параметрите докато стане стабилна работата на изделието... но явно вече се достига лимита нa нанометрите и скока в производителността няма да съответства на цената... това се няблюдава и при върховите процесори на интел...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Отговори 118
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Това за ентусиастите е пълна глупост дето го каза, точно ентусиастите ползват АМД и поставят рекорди по овърклок, но ти май не разбираш че тук 90% от хората не ги интересува какъвто и да било Овърклок, а ако ги интересуваше то пак с АМД се прави. Интел няма никакъв клок потенциал в последните поколения. Да може само да завиждаш на тези със Sandy Bridge защото са последните интелски процесори които се клокват наистина (първите и последните да уточня). А това че си свиркали на 5 гигахерца си е опашата лъжа. Мислиш ли че може да работи ежедневно на 5ГХз ? Замисли ли се с какво трябва да го охлаждаш ?

Аз мога да допълня че Линукс си е достатъчно по-добър. Ако за Моничка едно нещо е добро ако става за игри това е всеобща заблуда за останалите.

Мога да кажа че Линукс който според него не бил добър защото малко хора го използват (едно 20 000 000 по света и повече все пак инфото е от 2005та) но кажете защо Валве вместо страхотния Уиндоус избраха Линукс като платформа за игрите си ? Защо направиха SteamOS линукс базирана игрова система?

Ако нямаше линукс сега нямаше да имаш рутер у вас, нямаше да имаш смарт телевизор, нямаше да имаш телефон, нямаше да имаш интернет фейсбук мейсбук ютуб и всичко.

Айде стига толкова офтопик, би било добре да има отделна такава тема.

Провери си информацията. Има над 2000 игри за Линукс само във Steam.

И мога да кажа от личния опит тъй като аз не ползвам в момента Каталист драйвера на АМД, а ползвам отворения драйвер на Линукс който не е съвършен но имам стабилен FPS гладко върви всичко, и да fps по-голям от колкото под уиндоус със същата конфигурация. Но е вярно че доста игри все още не са напълно оптимизирани. Но OpenGL бие DirectX. Ще го разбереш след време когато официално излезе SteamOS.

Запомни как си ми казал "Моничка" и после кажи,че съм обидил някого.

Явно си ослепял и не си видял,че пуснах тема веднага след като r9-ките поевтиняха двойно.Драйвърите на АМД са оълна скръб и винаги са били и при всички карти.Има по времето на моята карта къде,къде по-хубави nvidia еквиваленти.Ако предложат 380,370Х на разумна цена бих си взел,но ако ми ги търкалят пак на цената на 770 по 650 и 290Х по над 1000 лева,то съм сигурен,че ще е по-изгодно 970 в SLI клокнати,те ще станат по 600 лева,че и по-малко.Нвидиа досега не са се проваляли както амд с R9 285,които също вървят много евтино в US.Много ми е интересно какви захранвания ползват ентусастите с AMD,сигурно AX1500? Защо пък не две? Какви ли сметки за ток плащат хората с R9 290X CF и клокнат 9590,картите харчат около 400 вата при гейминг всяка,а процесора клокнат минава 300.

...

Провери си информацията. Има над 2000 игри за Линукс само във Steam.

И мога да кажа от личния опит тъй като аз не ползвам в момента Каталист драйвера на АМД, а ползвам отворения драйвер на Линукс който не е съвършен но имам стабилен FPS гладко върви всичко, и да fps по-голям от колкото под уиндоус със същата конфигурация. Но е вярно че доста игри все още не са напълно оптимизирани. Но OpenGL бие DirectX. Ще го разбереш след време когато официално излезе SteamOS.

Ще потретя, че аз реално имам две закупени игри за Линукс. Ако ей сега реша да мина на Линукс, аз ще трябва да дам 1000 лева за игри, ако искам да играя същите. А Windows 7/8 колко струваше... Обаче не съм сигурен, че всички тия 130 игри имат аналог за Линукс. Караш ме да отделя малко време за да проверя и вероятно ще го направя. 

Горе AlkatrazBG го каза добре. Нека си го мерим, когато картите излязат. Макар че и тогава ме съмнява това да стане, защото сега не може да се разберем за карти, излезли преди няколко години, какво остава да се разберем за топли топли карти?

• Автор

Ще потретя, че аз реално имам две закупени игри за Линукс. Ако ей сега реша да мина на Линукс, аз ще трябва да дам 1000 лева за игри, ако искам да играя същите. А Windows 7/8 колко струваше... Обаче не съм сигурен, че всички тия 130 игри имат аналог за Линукс. Караш ме да отделя малко време за да проверя и вероятно ще го направя. 

Горе AlkatrazBG го каза добре. Нека си го мерим, когато картите излязат. Макар че и тогава ме съмнява това да стане, защото сега не може да се разберем за карти, излезли преди няколко години, какво остава да се разберем за топли топли карти?

Не,той иска да сравнява ме high end карта като 390Х и карта от среден клас като 960.Не знам,но ако АМД бяха толкова добри,защо изчакват да пипнат до последно нещо,за да са им по-добри картите от нвидиа ? Август месец имахме 970-ки по 620 лева,сега какво имаме от АМД,мазен х...

някои игри под линукс дори с емулацията на wine вървят по добре от колкото под windows... но с nvidia... на атитата от както правят видеокарти им куца OpenGL (и под linux и под windows)... хубавото на атитата е че държат повече от невидиите на прегряване (но ако си упорит и те се скапват)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

някои игри под линукс дори с емулацията на wine вървят по добре от колкото под windows... но с nvidia... на атитата от както правят видеокарти им куца OpenGL (и под linux и под windows)... хубавото на атитата е че държат повече от невидиите на прегряване (но ако си упорит и те се скапват)...

Ще ме накараш да пробвам :) С Open GL играя единствено RAGE  и имам опция в Serious Sam. Наистина, RAGE  върви добре, но и там не винаги нещата са супер гладки и в един момент ми се налагаше да ръчкам настройките. Това бе някакъв кратък миг на несигурност, щото тая игра винаги си е вървяла много гладко при мен. 

@monicho,  не се хаби :) Имаше една приказка...то да е х>> да му го набиеш, ама акъл как?

ПП: Не ми отне много време за да разбера, кои от игрите, които съм купил, ги има и за Линукс със Steam. Това са десетина игри, като само 3-4 са по-нови. И всичко това е екшън. Няма нито един рейсър, а половината от игрите, които имам, са точно рейсъри. Не искам да давам определения, но за мен Линукс е много задръстен. Така не се печелят почитатели. Най-простия начин да привлечеш някой, е като му осигуриш достатъчно забавления. Има ли го това, операционната система ще прогресира.Ама явно на никой не му пука за тая част от потребителите, които освен да играят, вършат и куп други неща с компютрите си. явно съществува някаква заблуда, че потребителите са разделени на две - такива дето ползват компютъра само за работа и такива, дето го ползват само за забавление. Както всичко в тоя свят и тук липсва пълния контраст. Точно заради това Линукс е абсолютно непопулярен.  

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не,той иска да сравнява ме high end карта като 390Х и карта от среден клас като 960.Не знам,но ако АМД бяха толкова добри,защо изчакват да пипнат до последно нещо,за да са им по-добри картите от нвидиа ? Август месец имахме 970-ки по 620 лева,сега какво имаме от АМД,мазен х...

Преди няколко месеца ти отговориха,че пишеш невярна информация.Твърдеше,че един от големите производители на PSU произвежда пълни боклуци,след това направи неколкократно нелепи изказвания за AMD,вчера отново Ganio се намеси при твой пост.Сега за пореден път се изказваш без да си проверил информацията,която представяш.Провери на коя дата е официалното представяне на GTX 970 -18.09.2014.Как при това положение ти успя да намериш тези карти през август на посочената цена ?

• Автор

Преди няколко месеца ти отговориха,че пишеш невярна информация.Твърдеше,че един от големите производители на PSU произвежда пълни боклуци,след това направи неколкократно нелепи изказвания за AMD,вчера отново Ganio се намеси при твой пост.Сега за пореден път се изказваш без да си проверил информацията,която представяш.Провери на коя дата е официалното представяне на GTX 970 -18.09.2014.Как при това положение ти успя да намериш тези карти през август на посочената цена ?

То нали голямата разлика,че обявиха параметрите през август още.Къде съм казал,че един от най-големите производители произвежда боклуци?Най-много да съм казал,че Super Flower са непозната марка за мен,също и за много хора? То си е така,дори и да правят добри захранвания.Вчера не съм писал нищо невярно,нелепи изказвания съм направил,пак нищо невярно сигурно не съм казал,но ще се намери някой,който да ме учи.Виж темата на билдера по това време,имаше ги по 620 лева септември месец още.Като си такъв разбирач,защо не ме поправи просто,а взе да ме изкарваш,че едва ли не съм излъгал някого,защото аз имам много полза от това.Също съм писал наизуст според теб,защото съм казал,че ксеоните са евтини за това,което предлагат,в момента вече не са евтини.Също малко не ме кефи да ми пишеш за преди няколко месеца,защото тогава много не бях вещ с цените.Края на август месец вече имахме цените и параметрите на 970 и 980,не знам какво повече ти трябва,освен 2 седмици да я изчакаш да се появи и тук...

но кажете защо Валве вместо страхотния Уиндоус избраха Линукс като платформа за игрите си ? Защо направиха SteamOS линукс базирана игрова система?

Ако нямаше линукс сега нямаше да имаш рутер у вас, нямаше да имаш смарт телевизор, нямаше да имаш телефон, нямаше да имаш интернет фейсбук мейсбук ютуб и всичко.

Избраха Линукс, защото искаха да направят собствена ОС. А за собствена ОС трябва да се прекомпилира дадено ядро, а ядрото на Уиндоус е заключено и не е Open Source. Пак по същата причина и в "умните" телевизори се използва Линукс базирана система.

Това, че с драйвера на Линукс имаш по-висок фреймрейт в игрите, отколкото с Каталиста под Уиндоус, само показва колко са некадърни от AMD.

OpenGL да бие DirectX? Това засега го има само в мокрите сънища на заклетите линуксчии.

Извинявам се, но в сравнение с твоите нелепи изказвания, изказванията на @monicho  са като капка в морето. Всеки може да сгреши или да се заблуди понякога, дори големите сайтове, които уж провеждат точни тестове. Всъщност, там ако човек е много навътре в нещата, разбира колко нелепи са понякога и техните писания.   

Когато даден продукт се продава с хиляди за часове, постове като твоя, Росене, са меко казано странни. Можеш ли да ми кажеш нещо. Защо след като излезе R9 290X  никой не се втурна да чака по опашки за нея, освен тия, дето смятаха да изкарат лесни пари? Защо чак след месеци имаше някакъв интерес и то след като смъкнаха почти наполовина цената и? И защо винаги има карти на NVIDIA, които в първите седмици просто се разграбват, докато АМД не смъкне цените? И можеш ли да ми кажеш къде е логиката днес човек да купува R9 290x  при положение, че съвсем скоро се чака заместник?  Знаем последните години за тия заместници при АМД. Такива заместници, че хората спряха да обръщат внимание на глупавите ходове от страна на АМД. То не бяха смъквания на цени, не бяха смени на имена, само и само да се продаде един продукт 3 пъти на объркания купувач. 

И сега ако искаш може да ми обясниш и това "без покритие" и "въздухарски" след като говоря за неща които имам в компютъра си и съм пипал и тествал,а не говоря наизуст,като болшинството от маса и разбиращите в този форум дето се надпреварват да дават съвети на хората и да се плюят един друг.

Тук 90 процента от хората взимат най-некадърните тестове от интернет и айде, така ставало. С някои изключения разбира се. Просто е смешно как се предлага даден продукт, на база интернет тест, спрямо друг.

DirectX няма конкуренция за сега. След време, както спорите, може и OpenGL, и DirectX да не съществуват. Тази тема е под всякаква критика.

AMD имат хубави карти, но се излагат с drivers откъдето идва и нежеланието на потребителя да закупува продуктите им.

Тук 90 процента от хората взимат най-некадърните тестове от интернет и айде, така ставало. С някои изключения разбира се. Просто е смешно как се предлага даден продукт, на база интернет тест, спрямо друг.

DirectX няма конкуренция за сега. След време, както спорите, може и OpenGL, и DirectX да не съществуват. Тази тема е под всякаква критика.

AMD имат хубави карти, но се излагат с drivers откъдето идва и нежеланието на потребителя да закупува продуктите им.

По-скоро тук хората предлагат даден продукт без да са направили нито те тест, нито да са прочели такъв. Това първо.

Второ, скоро ще станат доста по-ясни нещата относно някои митове, които се носят в пространството и които не се опровергават и се смятат за действителност.

Извинявам се, но в сравнение с твоите нелепи изказвания, изказванията на @monicho  са като капка в морето. Всеки може да сгреши или да се заблуди понякога, дори големите сайтове, които уж провеждат точни тестове. Всъщност, там ако човек е много навътре в нещата, разбира колко нелепи са понякога и техните писания.   

Когато даден продукт се продава с хиляди за часове, постове като твоя, Росене, са меко казано странни. Можеш ли да ми кажеш нещо. Защо след като излезе R9 290X  никой не се втурна да чака по опашки за нея, освен тия, дето смятаха да изкарат лесни пари? Защо чак след месеци имаше някакъв интерес и то след като смъкнаха почти наполовина цената и? И защо винаги има карти на NVIDIA, които в първите седмици просто се разграбват, докато АМД не смъкне цените? И можеш ли да ми кажеш къде е логиката днес човек да купува R9 290x  при положение, че съвсем скоро се чака заместник?  Знаем последните години за тия заместници при АМД. Такива заместници, че хората спряха да обръщат внимание на глупавите ходове от страна на АМД. То не бяха смъквания на цени, не бяха смени на имена, само и само да се продаде един продукт 3 пъти на объркания купувач. 

Не зная как си чел написаното от мен,но си допуснал очевадна грешка.Първо не се познаваме и не знаеш как се казвам,второ явно ме припознаваш с някой друг индивид в този форум,трето,ако не си спомняш с теб не съм общувал като изключим няколко коментара за компютърни игри преди 2 години.В няколко ситуации докато водеше спорове с Людмил и му обясняваше,че не разбира от хардуер помолих да запазите добрия тон.Дотук се изчерпва комуникирането между моята особа и теб.Не се обръщам на Вие,по изброените причини.Не разбрах и с каква цел пишеш за графични карти при условие,че никъде не съм обяснявал кои производители са за предпочитане.

• Автор

Единствено да съм написал нещо неточно,защото съм се подвел.Нали знаеш,опитай,пробвай след това говори,пробвай да си постоянно активен тук и постоянно да отговаряш навсякъде,едновременно с това да си вършиш всичко както си е нормално.

Не зная как си чел написаното от мен,но си допуснал очевадна грешка.Първо не се познаваме и не знаеш как се казвам,второ явно ме припознаваш с някой друг индивид в този форум,трето,ако не си спомняш с теб не съм общувал като изключим няколко коментара за компютърни игри преди 2 години.В няколко ситуации докато водеше спорове с Людмил и му обясняваше,че не разбира от хардуер помолих да запазите добрия тон.Дотук се изчерпва комуникирането между моята особа и теб.Не се обръщам на Вие,по изброените причини.Не разбрах и с каква цел пишеш за графични карти при условие,че никъде не съм обяснявал кои производители са за предпочитане.

Да, прав си, станала е грешка :)  Рядко чета никовете, още по-рядко следя кой какво пише. Нямам време за това чисто и просто ;) И тъй като намеси Людмил, ще кажа нещо. Едно е да разбираш от хардуер, друго е да разбираш как работи тоя хардуер. в случая имам предвид игри и само игри. 

Запомни как си ми казал "Моничка" и после кажи,че съм обидил някого.

Явно си ослепял и не си видял,че пуснах тема веднага след като r9-ките поевтиняха двойно.Драйвърите на АМД са оълна скръб и винаги са били и при всички карти.Има по времето на моята карта къде,къде по-хубави nvidia еквиваленти.Ако предложат 380,370Х на разумна цена бих си взел,но ако ми ги търкалят пак на цената на 770 по 650 и 290Х по над 1000 лева,то съм сигурен,че ще е по-изгодно 970 в SLI клокнати,те ще станат по 600 лева,че и по-малко.Нвидиа досега не са се проваляли както амд с R9 285,които също вървят много евтино в US.Много ми е интересно какви захранвания ползват ентусастите с AMD,сигурно AX1500? Защо пък не две? Какви ли сметки за ток плащат хората с R9 290X CF и клокнат 9590,картите харчат около 400 вата при гейминг всяка,а процесора клокнат минава 300.

Ти така и не се научи че ентусиастите не ги интересува колко ток ще гори колкото и да гори същото ще изгори и с Intel Nvidia

При наличието на един бойлер който за 1 час ще ти изгори 3 киловата а компютъра за 24 часа няма да изгори толкова, тъй като няма да е все на максимално натоварване. Аз с този от подписа компютър колко мислиш че плащам ток? мога да ти кажа. около 7 - 8 лева на месец. През повечето време той работи на 1.4ГХз само на 2 ядра (ако не се лъжа) и си показва приблизителен разход от около 20 вата при такъв режим. А през по-голяма част от денонощието работи точно така да приемем от 24 часа максимум 4 - 5 часа на ден ако има максимално натоварване и то не е всеки ден.

Ако предложат 380,370Х на разумна цена бих си взел,но ако ми ги търкалят пак на цената на 770 по 650 и 290Х по над 1000 лева,то съм сигурен,че ще е по-изгодно 970 в SLI клокнати,те ще станат по 600 лева,че и по-малко.

Трудна работа 380x ще е новия флагман. Още не е излязъл на пазара но вече има бенчмаркове с него. При по-ниска консумация според теста показва 15% преднина пред GTX 980. А вече за цените може само да се гадае. 980 не е никак евтина за това че. А и да не говорим че и в момента има R9 295X2 която всички забравяте доста удобно. Която е двойно по-мощна и отпада нуждата от SLI или Crossfire. Поне за мен.

Напълно безумна и ненужна тема. Аз седнах да чета, барем видя някакви бенчове - в крайна сметка phoronix дават бенчове - тук се спори за глупости. Аз съм на мнение, че по-добро за геймиг от конзола няма, ама сложете някви линкове, ако щете, с бенчове да има нещо интересно, а не само празни приказки. Сега трябва да се ровя из нета, при положение, че авторът вече го е направил, но не иска да ми спести и на мен, а споделя някво мнение, дето аз не мога да го уважа, защото няма доказателства. Начи ся тая 960 > 650, > 750, обаче е < 680, < 780 и < 970, а в сравнение с amd > 685x и > 785x и < 695x и < 795x? Така ли е или не е така, щот на мен ми изглежда да е така :)

• Автор

Напълно безумна и ненужна тема. Аз седнах да чета, барем видя някакви бенчове - в крайна сметка phoronix дават бенчове - тук се спори за глупости. Аз съм на мнение, че по-добро за геймиг от конзола няма, ама сложете някви линкове, ако щете, с бенчове да има нещо интересно, а не само празни приказки. Сега трябва да се ровя из нета, при положение, че авторът вече го е направил, но не иска да ми спести и на мен, а споделя някво мнение, дето аз не мога да го уважа, защото няма доказателства. Начи ся тая 960 > 650, > 750, обаче е < 680, < 780 и < 970, а в сравнение с amd > 685x и > 785x и < 695x и < 795x? Така ли е или не е така, щот на мен ми изглежда да е така :)

По-скоро ще е малко по-слаба от 290 и 290Х,които са High-end картите на АМД в момента. 960>650>660>760~770 и  следователно щом е 60 по-слаба от 970.Ти да не мислиш,че в повечето форуми резултатите ги прави сам някой? Не,10 човека дават различни бенчове.

Аз винаги съм го казвал че компютрите не са за игри. А конзолите. На компютъра какъвто и процесор и видео да сложиш догодина няма да е достатъчно.

Геймърите са по-големи ентусиасти ПК геймърите имам в предвид. За това в един от предните постове казах че сглабянето на "Геймърски Компютър" е пилеене на пари на вятъра.

От друга страна от това което Моничо му се иска да наложи няма нищо разбираемо като информация. Той гледа само подставени бенчмаркове. И ние сме се нагледали на такива.

Тези на Фороникс може би са най-близо до истината за мен. Макар че и те не са на 100% достоверни, и при тях има доста странични фактори. При различна натовареност на системата процесора видеото паметта резултата е различен. За това винаги съм твърдял че синтетичните тестове изобщо не трябва да се гледат.

Със 30 секунди тест в някоя игра не можеш да прецениш реалната производителност на твоята машина. Или с 15 секунди симулация на видео обработка.

Бенчовете се правят като основните условия са константи, а се променя само видеото. Затова тези на phoronix са едни от най-точните, хардуерът, софтуерът (ОС, версия на драйверите, изпитанията и т.н.), времето (било то и секунди) могат да се приемат за развнопоставени, което дава реална представа за разграничението по класове на видеото. 99-та година имах tnt riva 2, после имах fx5200, като геймър и 2-те карти дадоха фира, но драйверите им бях добри, т.е. нещата през годините са се запазили и до сега - Nvidia имат добри драйвери и лош хардуер, AMD имат добър хардуер и лоши драйвери, като изобщо не се ангажирам към ОС, от AMD имам 4670 и 6310 (APU), които си работят и до сега. Е все пак не играя игри от над 12г. - като се замисля имах някви други след 5200, но изобщо съм забравил какви бяха :D, сещам се, че fx-а беше най-бъгавият хардуер, може би и до сега.

Редактирано от bvbfan (преглед на промените)

Бенчовете се правят като основните условия са константи, а се променя само видеото. Затова тези на phoronix са едни от най-точните, хардуерът, софтуерът (ОС, версия на драйверите, изпитанията и т.н.), времето (било то и секунди) могат да се приемат за развнопоставени, което дава реална представа за разграничението по класове на видеото. 99-та година имах tnt riva 2, после имах fx5200, като геймър и 2-те карти дадоха фира, но драйверите им бях добри, т.е. нещата през годините са се запазили и до сега - Nvidia имат добри драйвери и лош хардуер, AMD имат добър хардуер и лоши драйвери, като изобщо не се ангажирам към ОС, от AMD имам 4670 и 6310 (APU), които си работят и до сега. Е все пак не играя игри от над 12г. - като се замисля имах някви други след 5200, но изобщо съм забравил какви бяха :D, сещам се, че fx-а беше най-бъгавият хардуер, може би и до сега.

Тестове е трудно да се правят при константни условия дълго време, защото например процесор, който преди 4-5 години след клок е бил достатъчен за всички карти, днес дори може да се окаже, че спъва карти и за 400 лева. Визирам i7 от първо поколение  примерно, с каквито процесори се тестваше преди време. Няма как с един и същи процесор да се правят тестове на 2-3 поколения видеокарти. Просто в тоя случай е наложителна замяната ха хардуера. Ако оставим процесора и погледнем паметта, преди 4-5 години за тестовете бяха достатъчни и 2х4GB памет. Днес има вече игри, които имат изисквания поне за 8 GB RAM. Така, че и тук трябва промяна. да не говорим, че с годините игрите стават и зависими към бързината на паметта и в един момент се оказва, че памет на 1333 MHz  вече не върши никаква работа за точни резултати при тестове. Отивам към хард диска. Ако досега никой не му е обръщал особено внимание, то е време да го направи. Защото примерно при най-новата Far Cry 4  се оказва, че колкото и да е бърза видеокартата, винаги има момент при видоки детайли, когато наведнъж се зареждат няколко десетки мегабайта във виртуалната памет и в RAM паметта едновременно с това. Това е причина за микронасичания, от които се оплакват доста хора и които се премахват чрез премахване на проблема - а именно спиране на зареждане на текстури. Само че не това е целта  на разработчиците на игри - да им орязват настройките, които те желаят да има. Другия вариант е да се ползва бързо SSD  и бърза памет, за да се избегне влиянието на тия микронасичания. И когато се правят тестове, ето ти една причина  за неточни резултати, особено при отчитане на минимални кадри.  Така, че няма как един еталонен хардуер да се ползва дълго време. може би година или две би било възможно, но не и повече. Обикновено за тестове се ползва винаги най-бързия хардуер, било то процесори за хиляди, които се клокват или видеокарти за хиляди. Също така отдавна никой не ползва обикновен хард диск при правене на тестове, а SSD. Някои дори отиват по-далече, като ги включват и в RAID 0,  за да ограничат влиянието на хард диска, особено при тестове на процесори. 

Аз винаги съм го казвал че компютрите не са за игри. А конзолите. На компютъра какъвто и процесор и видео да сложиш догодина няма да е достатъчно.

Геймърите са по-големи ентусиасти ПК геймърите имам в предвид. За това в един от предните постове казах че сглабянето на "Геймърски Компютър" е пилеене на пари на вятъра.

От друга страна от това което Моничо му се иска да наложи няма нищо разбираемо като информация. Той гледа само подставени бенчмаркове. И ние сме се нагледали на такива.

Тези на Фороникс може би са най-близо до истината за мен. Макар че и те не са на 100% достоверни, и при тях има доста странични фактори. При различна натовареност на системата процесора видеото паметта резултата е различен. За това винаги съм твърдял че синтетичните тестове изобщо не трябва да се гледат.

Със 30 секунди тест в някоя игра не можеш да прецениш реалната производителност на твоята машина. Или с 15 секунди симулация на видео обработка.

За 30 секундните тестове си прав. Затова се слушат геймърите, а не се гледат резултатите в разни сайтчета, направени не само некадърно, а и при почти идеални условия - чисто инсталирана ОС, липса на други инсталирани програми и така нататък. Един пример за 30 секунден тест. Crysis 3. В зависимост от нивото, получаваш до два пъти по-високи или ниски резултати и за процесор и за видеокарта. и тук вече влияние ще окажат и различните архитектури на видеокартите, както и различните процесори. Друг пример - Evolve,  която още не е излязла, но имах късмета да се добера до затворената бета. Там кадрите падат до два пъти  в зависимост от битките и то не заради процесора, а заради видеокартата, защото тая игра е зависима само от видеото. И ако някой тръгне да прави тест в празното пространство между цветенцата, ще остане много изненадан от неточните си резултати. 

А това за конзолите не е много вярно, защото и те с годините почват да се задъхват, както и PC хардуера. Пример PS3. Там при много от игрите има спад в кадрите, дори и не толкова нови. Едно добро PC  винаги може да върви много по-добре и с много по-добра като качество картина. И ако при PS3  имаш синхронизация на кадрите при 30 херца, то при едно PC  може да имаш при 30, 50, 59, 60. Така, че каквото може конзолата, много лесно е постижимо  и от не толкова скъпо PC,  след като пуснеш играта с настройките на PS3  примерно. Ето един пример, където се вижда колко зле се справят козолите:

А тая игра с едно добро PC  спокойно се играе с 60  fps  и включена вертикална синхронизация. Дори под клипа има кометар на човек с GTX 480  отпреди 5 години, че играе играта спокойно с 60 fps. А тая карта се равнява на една клокната GTX750Ti  за 280 лева.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

За да направиш бенч на няколко класа карти не ти е нужно Far Cry 4 - разбираш ли? Нужно е да бъдат поставени в еднакви условия - изолирана среда, времето, играта/теста, процесора са без значение - те са константа важното е, че се вижда, открояват се видно класовете, като по-високият клас се справя по-добре и с по-малко израходвана енергия. Това, за което пишеш ти, а именно RAID0 и тем-подобни durty hacks (като overclock и т.н.) само доказват колко не съвършено е имплементацията на играта и нищо повече, целата е да изкараш максимум от хардуера при положение, че софтуерът е насран.

За да направиш бенч на няколко класа карти не ти е нужно Far Cry 4 - разбираш ли? Нужно е да бъдат поставени в еднакви условия - изолирана среда, времето, играта/теста, процесора са без значение - те са константа важното е, че се вижда, открояват се видно класовете, като по-високият клас се справя по-добре и с по-малко израходвана енергия. Това, за което пишеш ти, а именно RAID0 и тем-подобни durty hacks (като overclock и т.н.) само доказват колко не съвършено е имплементацията на играта и нищо повече, целата е да изкараш максимум от хардуера при положение, че софтуерът е насран.

Хм. Не разбрах точно идеята на поста ти, може би не съм проследил събитията точно. Не винаги може да поставиш картите при еднакви условия, ако не си подсигуриш най-бързия помощен хардуер, с който ще тестваш тия видеокарти. Другия вариант е да измисляш подходящите тестове, с които ще се справят и най-ниския и най-висок клас видеокарти. В един момент може да се окаже, че висок клас видеокарта е ограничавана и на резолюция 1920х1080, а нисък клас видеокарта и на 1280х720 не може да се отлепи от процесора. Тогава няма как да сравниш тия видеокарти директно, без да влезеш в сериозна грешка. Затова ти трябва и супер бърз процесор и помощен хардуер. Иначе всеки знае, че карта за 200 лева е много по-бавна от карта за 600 лева, освен ако не попаднем на някой некоректен търговец, опитващ се да продаде много стария си хардуер на много висока цена. 

Росен няма да спора с теб, но само едно ще кажа. В последно време AMD ако не изкарат нови видео карти скоро, а това никой не го знае, защото няма нито информация РЕАЛНА, нито тестове РЕАЛНИ, че да твърдим, та ако не изкарат скоро 2-3 нови модела на видео карти и то да са добри. AMD е пред фалит това ясно ли ти е ? Даже има информация навсякъде проверете ако искате, че Samsung искат да ги купуват, а това може да стане ако не изкарат добри модели, а колкото до процесорите им там са изостанали с доста годинки вече, освен, че се дигат повече честотата друго мощно и добро няма в тях. Докато AMD изкарат новите си модели зелените си правят милиардите, в момента gtx 970 се купува като топъл хляб. Също ако си забелязал кой е с парите то се вижда преди да пуснеш играта логото на зелените, така че поне за сега спрямо конкуренцията червените замират много. Докато изкарат нови модели (Ако изобщо изкарат) Зелените имат преднина спрямо време и пари за нови чипове..... Аз се надявам да не фалират, че ако фалират 970 ще струва хилядарки като няма конкуренция, това няма как да стане всички говорят и много новини има, че Samsung искат да ги купят, защото червените нямат пари вече. Те едва сега ще изкарат 2-3 модела видео карти не знам какво да кажа за процесорите им. Относно GTX 960 и аз си мислех, както и още доста хора, че ще е с 256 битова шина, но не е така както и с повече РАм, но не е така за съжаление, но то няма как трябва да има в таблицата gtx 960 , gtx 960TI, gtx 970, gtx,980 и т..н Трябва да се запълни поредицата от чиповете. 1 човек, който играе игри и най-вече новите заглавия си взимат Nvidia, защото както казах всички нови заглавия и не само нови, а големи са техни, така че напълно нормално е като зелените инвестират в новите заглавия и от там идва не малко % клиенти.

http://www.tomshardware.com/news/samsung-amd-win-win-acquisition,28403.html 

http://www.anandtech.com/show/8874/amd-executive-shakeup-byrne-laforce-and-naik-leave-amd- Както и това не е нормално да напуснат 3-ма директора на AMD.  Така, че спри да говориш глупости и виж реалността каква е. Също изобщо защо захванахте тази тема в тема за нов чип на зелените.

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

.....

Явно не си погледнал под капака на Playstation :>

Но дреме ми каквото и да стане ние няма да го променим, но едно е сигурно колкото и да ти се иска конкуренцията няма да фалира. Само ще се забави. Има някои неща които ти не знаеш, а аз имам информацията от АМД директно. Както споменах R9 390X ще излезе скоро.

Относно Самсунг да има някои неща. Но всичко на всичко АМД ще доставят АРМ процесори на Самсунг за телефони и таблети. Погледни пътната карта на АМД за тази година, тази година ще е година на АРМ процесори, а следващата още не е ясно но се загатва за Total Compute Cores (сега има в ранен стадии в Кавери). Не е ясно кога но е много вероятно да има FX процесор до края на 2016. Но както казах все едно. Имам машина предостатъчна за следващите 5 - 6 години. (Освен ако не решат да направят някой уеб браузър с изисквания 16 ядрен процесор и 32ГБ рам)

Нещо не е наред с форума...

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.