Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

960 излезе,можем спокойно да отправим "пожелания" към nvidia

Featured Replies

Пускам нов пост, понеже на форума му става нещо. 

http://www.tomshardware.com/news/samsung-amd-win-win-acquisition,28403.html- Дано те да ги купят, че сега нямат пари и ако не изкарат скоро добри видео карти.... 

http://www.anandtech.com/show/8874/amd-executive-shakeup-byrne-laforce-and-naik-leave-amd- Напускат 3 директори от amd? Като гледам Росен работата не е толкова розово, колкото твърдиш.

http://videocardz.com/54265/amd-to-launch-300w-gpu-with-high-bandwidth-memory- Супер каза, че са по икономични от зелените това не е вярно. Ако бяха по икономични защо греят повече? ;)

Относно за GTX 960 Вече в S*y има на палит на гигабайт и на Асус. Също при малко оверклок гони R9 280X Цената е добра все пак и долара се дига. Мощна е колкото GTX 770, която когато излезе беше 600 лева, а сега GTX 960 е по евтина и е нова, по студена е и е по - добра след като е по нова и ще има по - добри драйвери и т.н Тази карта е може би най - студената. Охлажданията са много големи, а чипа е студен представи си като я оверклокнеш гони както казах r9 280X Все още не се знае дали си струва, но от хората, които вече я притежават казват, че си струва. На ЛС ми каза съвсем скоро ще излиза r9 390X така е, но никаква информация няма кога къде и т.н Дано излезе да ги видим мощните АМД. :) Също кой ти говори за конзоли? Говорим за декстоп машини? От към  декстоп процесорите им висок клас са вече 2 година изостанали. Жалко, защото intel си пускат високите класове процесори от 800 до 2000 лева, защо ли? Защото няма конкуренция. ;)

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

• Отговори 118
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

В времена на криза живеем от много места напускат хора.

Това че са напуснали трима не означава фалит.

И в нашия бетонов възел напуснаха 200 човека но това не означава фалит също.

Просто ще се забави разработката, усилията са върху АРМ. Гледай пътната карта, а видеокартите те ще си излязат на пазара в един момент, не може да очакваш да излязат веднага, имайки в предвид че Nvidia догонват АМД по видеокарти от години, и сега те пуснаха сравнително късно Maxwell и всички ахнахте, ами то колкото по-късно си пуснеш продукта толкова повече време имаш да го направиш по-силен.

А ако вярваш на пробити форуми като Anandtech и Tom's Hardware където са се събрали интел феновете които се надяват АМД да не съществува може да ти кажат много неща.

Дреме ми за амд и за интел. Ако работех за някоя от компаниите щеше да е различно, но аз не вземам пари от тях а те от мен. Купуваш си компютър за тях това е печалба.

Поне се научете да вярвате само на собствени тестове, имайте собствено мнение, тези на запад лъжат целия свят, не виждате ли какво става?! Запада иска да продължи да доминира и от там можеш да чуваш какви ли не речи.

http://mcst.ru/vosmiyadernyj-mikroprocessor-s-arkhitekturoj-elbrus

http://www.mcst.ru/kpi-dlya-perspektivnykh-vysokoproizvoditelnykh-mikroprocessorov

и АМД и Интел трябва да се страхуват от това.

Точно, че се забавят конкуренцията си прави милионите, а докато няма конкуренция за 1 човек, който иска да играе новите заглавия със нова видео карта, която има нова поддръжка и всичко ново и новите заглавия са оптимизирани за нея според теб дали ще вземат старата r9 290 ? или r9 280X ? Като изкарат нови модели amd докато спечелят пари колкото конкуренцията, тя вече ще прави нови чипове и ще е купила големи заглавия, защото ще има крачка на пред пред амд. А това, че ги бавят повече също е вярно, което каза бързата работа срам за майстора, но зависи. ;) Да не искаш да ми кажеш, че мислят нови сокети цели 1-2 години ? Та те нямат нови сокети, амо ли процесори.... Нека си оправят Ватовете, които дърпат тези лами не само процесорите ами и видео картите от там идва, че греят и нямат възможност за оверклок освен ако не ги преводниш с вода. Това, че имат по голям рекорд на окверколк не значи нищо, то и 10 гхз да е като седнеш на компа постоянно азот ли ще сипваш или ще стоиш на страна и само ще наливаш и ще се кефиш на 1 циври от страх да не гръмне до тебе. Така им е направена структурата, че ако издянат икономиката от към ток доста неща ще се променят, но те и до най-новите си модели винаги са били лакоми, а от там идва и греенето на ядрото. Все пак не говори и не спори докато не излезе r9 390X. Аз на твое място не бих спорил сега, защото всички, които сравняват GTX 970 с r9 290/X не е правилно. Все пак сравняваме нов графичен процесор и стар. Но все пак GTX  970 си ги минава. Ще видим ще си поживеем и ще дочакаме новите им продукти. ;) 

А аз не бих тръгнал като теб да говоря глупост след глупост, ако говорим за загряване в момента няма нещо по-горещо от Хасуел, не виждам защо намесваш процесори в тема за видеокарти ?!

Какви ватове? Замислял ли си се че процесора от подписа ти при пълен товар без клок гори 200 вата ?!

Замислял ли си се изобщо че бойлера да пуснеш за 2 часа да си стоплиш вода за банята ще изгори 8 киловата ?! Че точно някакви 200 - 300 вата са ти проблема?

Въпроса не е до мислене на сокети 100 пъти ти казах виж пътната карта, ясно е написано там че ще се правят АРМ процесори тази година, като главен клиент ще е Самсунг.

Много е вероятно покрай АРМ процесорите дори да няма нов модел за FM2+ поне през 2015та.

Но те уверявам че ще има ново производство.

Нека спрем до тук.

Не разбирам как има хора които постоянно спорят, аз споделям информация която не може да се намери в tom's hardware а директно от АМД, имам регистрация при тях. Но не всеки може да се регистрира там. Но щом смяташ че си прав бъди прав, аз няма да влизам в повече ненужни спорове.

Връщам си думите понеже излязоха тестове за GTX 960 не настига R9 280x 

http://media.bestofmicro.com/M/K/475148/original/Avg-Perf.pngКакто се вижда минава 285 i 760. Аз не бих я закупил, защото за тези пари ще взема отлежава из складовете r9 280X, а даже и r9 290, но друго си е новото все пак. :) Точно за този нов модел не мога да споря, но да ми казваш, че GTX 970 грее повече от r9 290/Х е голяма глупост! Знаеш ли за опцията при MSI gtx 970? При 63 градуса си включва перките? Под 63 градуса е с пасивно охлаждане? Знаеш ли колко се оверклоква на стоков волтаж? И това явно не знаеш, така че не ми спори за това. Има клипчета на FR4 как GTX 970 е 54 градуса и е с 15 фпс повече от r9 290, а 290 е 70 градуса, така че моля те не говори глупости. Спирам да споря с теб, защото не му е тук мястото, а и не ми се занимава да си хабя думите. Колкото до GTX 960 в зависимост от какво и как и кога ще правиш си струва. За едни си струва за други не. Защото зависи какво ще правиш с нея. Това е моето мнение. 

Росен няма да спора с теб, но само едно ще кажа. В последно време AMD ако не изкарат нови видео карти скоро, а това никой не го знае, защото няма нито информация РЕАЛНА, нито тестове РЕАЛНИ, че да твърдим, та ако не изкарат скоро 2-3 нови модела на видео карти и то да са добри. AMD е пред фалит това ясно ли ти е ? Даже има информация навсякъде проверете ако искате, че Samsung искат да ги купуват, а това може да стане ако не изкарат добри модели, а колкото до процесорите им там са изостанали с доста годинки вече, освен, че се дигат повече честотата друго мощно и добро няма в тях. Докато AMD изкарат новите си модели зелените си правят милиардите, в момента gtx 970 се купува като топъл хляб. Също ако си забелязал кой е с парите то се вижда преди да пуснеш играта логото на зелените, така че поне за сега спрямо конкуренцията червените замират много. Докато изкарат нови модели (Ако изобщо изкарат) Зелените имат преднина спрямо време и пари за нови чипове..... Аз се надявам да не фалират, че ако фалират 970 ще струва хилядарки като няма конкуренция, това няма как да стане всички говорят и много новини има, че Samsung искат да ги купят, защото червените нямат пари вече. Те едва сега ще изкарат 2-3 модела видео карти не знам какво да кажа за процесорите им. Относно GTX 960 и аз си мислех, както и още доста хора, че ще е с 256 битова шина, но не е така както и с повече РАм, но не е така за съжаление, но то няма как трябва да има в таблицата gtx 960 , gtx 960TI, gtx 970, gtx,980 и т..н Трябва да се запълни поредицата от чиповете. 1 човек, който играе игри и най-вече новите заглавия си взимат Nvidia, защото както казах всички нови заглавия и не само нови, а големи са техни, така че напълно нормално е като зелените инвестират в новите заглавия и от там идва не малко % клиенти.

Както и това не е нормално да напуснат 3-ма директора на AMD.  Така, че спри да говориш глупости и виж реалността каква е. Също изобщо защо захванахте тази тема в тема за нов чип на зелените.

А аз бях готов да се обзаложа, че GTX 960  ще е нещо като GTX750Ti, но с повечко CUDA  ядра и текстурни блокове. няма логика карта от средния клас да е с 256 битова шина, след като всички вече знаем как работи архитектурата Maxwell. Просто паметта там не е толкова важна и за GTX750Ti  е предостатъчна 128 битовата шина. 256 бита не биха допринесли изобщо за производителността на тая карта. А и 256 бита би означавало и 4 GB памет. Тогава какво ще режат от GTX970,  че да я поставят в ценови клас около 400 лева? каквото и да режат, 256 битова шина си е разход и то ненужен. Малко са игрите, дето ще се възползват от повече от 2 GB видеопамет. Всъщност, не са толкова малко, но никой няма да седне да играе с GTX960  на 2560х1440. Да вземем един Crysis 3. Ами той заема около 2 GB  памет при 1920х1080, а дори карта от рода на GTX970  се мъчи на максимални настройки с повечко филтрации. Какво остава за GTX960? Вярно, има и недоразумения като CoD,  но те са си просто едни недоразумения и повече памет в никакъв случай не оправя огромните проблеми на тия игри. Ето една илюстрация какво имам предвид. GTX750Ti, клокната на 1400 MHz  ядро и 6340 MHz  памет:

2015-01-22_165132.jpg

Това е на Very High  настройки с 4 x MSAA. 20 кадъра в секунда и малко отгоре, 1.9 GB заета видеопамет. Значи за нормална игра заетата памет пада още, а това означава намаляване на филтрациите и евентуално някой детайл. така, че напълно в резона на нещата GTX960  е само с 2 GB памет и 128 битова шина. Дори 50% повече кадри да даде, то те пак едва ли ще са повече от 35-40  и пак ще се налага да се намаляват детайлите при 1920х1080. 

Всъщност, ето и как е заетата памет при 2560x1440  и medium  детайли без АА, средни кадри около 40, добри за непретенциозна игра:

2015-01-22_170333.jpg

Максимум 1.4-1.5 GB. Това е. Едва ли някой би правил излишни разходи за 256 битова шина с 4 GB памет, щото цената на картата ще скочи доста, а печалбата никаква. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Евтин боклук, ама мноого евтин и много орязан и прекалено надценен финансово боклук, разположен под много хубави и лъскави нереферентни охлаждания.  :D

Аз не знаех, преди да излезе, че ще е в среден клас, затова и мислех, че ще е с 4 GB и 256 bit. Също http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/gigabyte-gtx960-g1-gaming-soc-review/Както се вижда е със охлаждане от Висок клас видео карти. Без проблем ще се дигне на 1500mhz ядрото. :)

Евтин боклук, ама мноого евтин и много орязан и прекалено надценен финансово боклук, разположен под много хубави и лъскави нереферентни охлаждания.   :D

Мога да ти кажа, че не е боклук. Цената е висока не само зареди nvidia, че така са я пуснали. Все пак и долара се качва и едно +50 лева има в цената. Струва си картата за хора, които няма да имат големи претенции за високи детайли все пак е среден клас и е доста тиха и студена видео карта. Без проблем ще се дигнат още 5-8 кадъра с оверклок. Колкото до Фенското ти мнение AMD и това не са изкарали. Всички фенове на AMD ги чакат, но вече има хора, които не им се чака и взимат от конкуренцията странно, а?   ;)

Забравих да спомена, че и е с Overkill охлаждане, което също дига цената. ;)

Та какво е моето мнение след като видях GTX 960, та моето мнение е , че GTX 960TI ще е 3GB и ще е с 192 битова шина за да е между 960 и 970 

Ам MSI GTX970  си грее доста отзад :) Бих казал, че тая карта е най-гореща от конкуренцията, произвеждаща GTX970. Май съм писал доста по тоя въпрос в темата за Maxwell. Не знам как е положението спрямо R9 290, но допускам, че разликата няма да е толкова голяма. Иначе да, ядрото не е толкова горещо, но все пак 71 градуса зимата след клок няма да са 71 градуса лятото. И това в добре охлаждана кутия. Ей тук вече може да се намеси ниския шум на охлаждането дори при 60% от максималните обороти, защото това ще означава доста добро охлаждане и поддържане на температурата на ядрото в границите на 70 градуса. Обаче за задната стра не знам. там си е доста гореща картата и това влияе на процесора. Запланувал съм два тихи вентилатора, да видим кога ще ги взема, че тия на CM  са истински боклуци. 

За обичащите руския език, съм длъжен да пусна тоя линк:

Обзор и тестирование Nvidia GeForce GTX 960 на примере модели MSI GeForce GTX 960 Gaming 2G

Аз чакам да падне долара, което скоро няма да стане за съжаление. Но мисля да поръчам директно от Германия от сайта на EVGA 5 години гаранция + код за игра, например FR4 и им е желязна поддръжката от към гаранция. В други форуми няма да споменавам кой съм чел колко много хора са си поръчвали директно от там. Даже са връщали много карти не, че и има нещо, а просто, защото си искат обратно парите или искат друг модел. Много хора знам взимали са GTX 970 на EVGA с торбина от там и после я връщат и я подменят за тази с 2-те перки, причината като си кажеш, че шуми повече те ти я подменят веднага. Доставката е към 12 евро общо ти излиза по евтино и от България. :) Това мнение е леко офтопик, но може да е полезно. Колкото до MSI що съм останал с впечатлението, че е студена видео карта. То всяка видео карта като я надъниш грее. :) 

Аз чакам да падне долара, което скоро няма да стане за съжаление. Но мисля да поръчам директно от Германия от сайта на EVGA 5 години гаранция + код за игра, например FR4 и им е желязна поддръжката от към гаранция. В други форуми няма да споменавам кой съм чел колко много хора са си поръчвали директно от там. Даже са връщали много карти не, че и има нещо, а просто, защото си искат обратно парите или искат друг модел. Много хора знам взимали са GTX 970 на EVGA с торбина от там и после я връщат и я подменят за тази с 2-те перки, причината като си кажеш, че шуми повече те ти я подменят веднага. Доставката е към 12 евро общо ти излиза по евтино и от България. :) Това мнение е леко офтопик, но може да е полезно. Колкото до MSI що съм останал с впечатлението, че е студена видео карта. То всяка видео карта като я надъниш грее. :)

Ами не е студена от задната страна на платката. ето какви температури мерят хората:

2015-01-22_181341.jpg

Това се усеща и по горещия въздух, който изкарват вентилаторите от кутията. Имам при мен сега още две карти - Palit GTX750Ti StormX Dual 2G  и Inno3D GTX460 192 b. За палитката няма к акво да говоря. Студена е както и да я товариш. Е, айде да кажем, затопля малко, но горещ въздух никога не излиза от кутията, даже и топъл. GTX460  след няколко часа тормоз с голям волтаж и почти максимални честоти, въздуха е леко топъл, но не може да те стопли зимата. MSi GTX 970...ползвам си я за печка, когато играя. Все пак това са над 300 вата след клок.  Въздуха е приятно топъл  и отзад и отгоре на кутията :) А процесора попада някъде в тоя топъл поток и без 3  вентилатора на кутията, става ад и за картата и за процесора. Особено за процесора, на който бокса почва да вдига обороти ако не си включил вертикалната синхронизация при игри. За щастие картата позволява всички игри да се играят с вертикална синхронизация, та мен изобщо не ме притесняват температурите.  

Виж, GTX960  вероятно ще е нещо различно. Все пак има и по-слаба захранваща схема, както и само две памети на задната страна. Харчи и доста по-малко ток. 

А мераклиите да чакат GTX 960Ti със 192 битова шина. Вижда се, че GTX960  има място за още две памети :)   Да не останат само с паметите де. Но тук трябва да се бори GTX770,  която е аут отдавна. 

Ето и за MSI GTX960 Gaming:

2015-01-22_183001.jpg

79 градуса...отново проблеми с температурата, макар и по-малки. 

• Автор

Евтин боклук, ама мноого евтин и много орязан и прекалено надценен финансово боклук, разположен под много хубави и лъскави нереферентни охлаждания.   :D

Ненужен пост,картата попада в класа на 770,която е същите пари в момента.960 предлага чудесни възможности за клок,2048KB L2 cache,което е повече от 770,но 128 битова шина,125 вата консумация.Не разбирам какво й е на картата? Равнява се на High End карта от 2012-та година?Все едно GTX 680 да ти продават сега по 450 лева в БГ дори.Че тя референтната 960 струва 200 долара.Накратко казано,Nvidia си свършиха работата както трябва,не е блестящо както при 970,но никак не е зле и червените пак го ду*ат,защото картата може да се изправи без проблем срещу нея.На стокови честоти не,но със сигурност ще се клоква доста.Просто гледай как се купува като топъл хляб.

Ненужен пост,картата попада в класа на 770,която е същите пари в момента.960 предлага чудесни възможности за клок,2048KB L2 cache,което е повече от 770,но 128 битова шина,125 вата консумация.Не разбирам какво й е на картата? Равнява се на High End карта от 2012-та година?Все едно GTX 680 да ти продават сега по 450 лева в БГ дори.Че тя референтната 960 струва 200 долара.Накратко казано,Nvidia си свършиха работата както трябва,не е блестящо както при 970,но никак не е зле и червените пак го ду*ат,защото картата може да се изправи без проблем срещу нея.На стокови честоти не,но със сигурност ще се клоква доста.Просто гледай как се купува като топъл хляб.

На времето, 770 наистина беше среден клас карта, но всичко с времето си. Не коментирам цената в България. Коментирам, че картата е твърде надценена в рамките на целият свят, в това число и в САЩ.  Като излезе след няколко месеца Skylake-S с вградено GT4e видео с 72EU-та и набие прехвалената в темата зелена карта при FHD резолюция, да не ревете заради покупка, в чиято цена е можело да присъстват и процесорни ядра.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

На времето 770 наистина беше среден клас карта, но всичко с времето си.

Виж как седят 680=770=960.Всичко е точно.

Виж как седят 680=770=960.Всичко е точно.

Мда, всичко е точно. Когато излезе 680, тя се водеше висок клас. Когато излезе 770, тя се водеше среден клас. Сега излиза 960, която е нисък клас. Всичко е точно. :)

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Eто ви и един линк от немскоговорящото пространство.Ако някой не му е ясна динамичната таблица с резултатите да пита.Макар че тя се обяснява от само себе си.

Ако оставим всички фенски мнения настрана,може и да ударят в десятката,но може и да се окаже че са си вкарали автогол в стил АМД 285.Като ефективност на ток и функции е супер карта в среден клас,но проблема е че този среден клас вече е зает и то доста добре от собствената къща че и от онея дето го духат.Защото просто не виждам човек,имащ 280 или 280Х да ги махне и да си купи 960.Резултатите от тестовете са и доста различни според това кой как тества.Немците тестват например със всичко на макс,независимо от това че средна ръка карти изкарват по 10фпс,чичо томовите бяха написали че са напаснали настройките за да докара 960 долу горе добри кадри,а за братушките не съм толкова в час с езика им.Факт е обаче,че 280/Х/5 и 760/70/960 са се нагъчкали доста натясно и там вече ще играят охлаждания,клок,функции и т.н.

А и с цена от 200 евро в Германия за сток и нагоре си е доста смело позициониране.

Една идейка към създателя на темата:Хвани всички постове в които има нещо конструктивно и линкове към тестове и ревюта и ги вкарай в първия си пост,така че нов човек отварящ темата да не чете първо 10 страници спам ако иска само да види един тест.

• Автор

Мда, всичко е точно. Когато излезе 680, тя се водеше висок клас. Когато излезе 770, тя се водеше среден клас. Сега излиза 960, която е нисък клас. Всичко е точно. :)

680 като нова 400-450 евро,770 като нова 300-350.960 е 200-250,кое не е наред?

На времето, 770 наистина беше среден клас карта, но всичко с времето си. Не коментирам цената в България. Коментирам, че картата е твърде надценена в рамките на целият свят, в това число и в САЩ.  Като излезе след няколко месеца Skylake-S с вградено GT4e видео с 72EU-та и набие прехвалената в темата зелена карта при FHD резолюция, да не ревете заради покупка, в чиято цена е можело да присъстват и процесорни ядра.

Сам казваш, след няколко месеца. Аз за близо 4 месеца с GTX970, имам може би 400 часа игра в STEAM  и още незнайно колко другаде. За 4 месеца не видях АМД да изкарват конкурент, освен нещо старо на занижена по принуда цена и карти, ползвани за копане на старо. Все е нещо, но сега карата ми струва 80-90 лева отгоре. Противно на логиката, аз спечелих доста пари с прибързаната си покупка. АМД нищо не са извадили за 4 месеца и едва ли ще извадят скоро. Значи аз 6 месеца да чакам АМД да го набият на NVIDIA,  а пред това време да си джиткам с GTX750 Ti  или още по-лошо с GTX460, както и мислех да направя, ама някакви дяволи ме прихванаха миналата пролет?  няма логика в това, което казваш. Дори АМД да го начукат на юзерите, купили си девета серия на NVIDIA,  то тия юзъри ще са си избили многократно парите от покупката. Ако може кефа да се нарече избиване на пари де. Иначе за сметкаджиите има чудесни  карти по 300 лева на старо. Само да не излязат криви сметките им. 

Сега по-сериозно. Доларът е 1.70, а картите се продават в долари. Ако беше 'нормално положението при 1.40 долар, картата щеше да струва не 425 ( каквато гледам е най-евтината в HL), a 350. Така по-добре ли се смята цената?

А за човекоядството в NVIDIA  ще кажа, че седма серия бе спряна отдавна. По-точно GTX770. Няма как тая карта да изяде хляба на GTX960, освен някакви склададжийски бройки. Ама то и досега потребителя имаше възможност да си купи GTX770,  така че не виждам къде е проблема с позиционирането на GTX 960. Аз назад в темата дадох мои собствени предположения за GTX960,  без изобщо да съм чел лъжливи информации в интернет. Дори не съм си правил труда да погледна и на каква цена ще се продава GTX960. Не ми и трябва, защото знам каква е цената, месеци преди да е излязла картата ;) Каквато и производителност да има, картата няма как да не е в диапазона 350-450 лева, макар че тук се намеси и скъпия долар. Защото ако е по-малко, NVIDIA  ще се прецака. Ако е повече, няма да има място за GTX960Ti,  а евтините GTX970  ще са много близко и покупката на GTX960  ще е безсмислена. Пък и конкуренцията от АМД се е позиционирала някъде там.  За мен цената е очаквана и ако доларът бе по-нисък, определено 350 лева първоначална цена щеше да е убийствена. Да не забравяме че около 50% по-бавна GTX750Ti  бе в диапазона 250-300 лева. Няма логика тая карта GTX960  да е под 400 лева в момента, след като една GTX750Ti  гони 300 лева. 

• Автор

ZOTAC GeForce GTX 960-445

Ако направят долара по 2.8 ще си обменя старите 100 долара,които седят от дядо ми,но сега ще поевтинява.

Погледни поста след теб и кажи пак че Нвидия не са горещи.

• Автор

Погледни поста след теб и кажи пак че Нвидия не са горещи.

Аз виждам на билдера на 99 процента натоварената карта с температура 55 градуса?

680 като нова 400-450 евро,770 като нова 300-350.960 е 200-250,кое не е наред?

Да, във всички случаи яко цицене от потребителите. Нормално за Нвидиа.

Билдер, аз имам предвид процесор на Интел с вградено видео, това колко ще ги мачка АМД, си е отделен въпрос :)

Сам казваш, след няколко месеца. Аз за близо 4 месеца с GTX970, имам може би 400 часа игра в STEAM  и още незнайно колко другаде. За 4 месеца не видях АМД да изкарват конкурент,..

• Автор

Да, във всички случаи яко цицене от потребителите. Нормално за Нвидиа.

Билдер, аз имам предвид процесор на Интел с вградено видео, това колко ще ги мачка АМД, си е отделен въпрос :)

Какво предлагаш да си купя карта от АМД след една година,за да съм на далавера?

Какво предлагаш да си купя карта от АМД след една година,за да съм на далавера?

Нищо не предлагам :) Междувременно се разбра, че въпросните карти на АМД, ще започнат да излизат на пазара  от месец Април...тази година. Явно ще изчакат Нвидиа да изкара големият топ през Март и тогава ще набият канчето.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.