Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

Температурата на видеото е най-малкия проблем или по точно не проблем. Това видео го дават да работи ок до 97. 

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ами значи много странно се получава когато не го бях монтирал правилно ( докосваше само полувината процесор ) го нямапе проблема хм еми освен да пробвам с оригиналния охладител? А той като е нов трябва ли му термо паста или си има фабрично поставена ?

Без да искам го барнах с фабрична е да няма смисъл да добавям нали просто го слагам Ю?

а и не се монтира трудно нали :D

Не се монтира трудно,но за да се сложи Арктика,

мисля,че се сваляха държачите на бокса.

Ще трябва да ги вържеш обратно.

• Автор

Монтирах го ето след 15-20 мин. тест - http://prikachi.com/images.php?images/933/7953933v.png

Сега май го няма това тротване ? вие ще кажете аз не знам но явно това охлаждане не е достатъчно ? 

А звукът е ужасяващ като излитащ самолет е много бучи :( 

А другото нещо което забелязах е че видеокартата вдигаше температурата от 61 на 70 и после пак падаше на толкова на няколко пъти така ставаше изведнъш скачаше и след известно време пак така изведнъш падаще !

Нямам думи!

Това са напълно нормални температури за боксовия охладител.

Няма VRM тротлинг,явно с Арктика не достига по-хладен въздух до радиатора на мосфетите.

При това положение,пробвай да сложиш предния вентилатор на страничния капак,

да духа срещу процесора и видеото.

Тия са си вързали гащите за всички ФХ:

* For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design.

Редактирано от drakula975 (преглед на промените)

• Автор

С този охладител ли ?

И това защо се получава с Арктика гаранцията дали го покрива.

А този е като самолет имам чувството че ще се взриви дори и когато не е натоварен постоянно си бучи здраво.  

• Автор

Тия са си вързали гащите за всички ФХ:

Цитат

* For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design.

Това нещо не го разбрах за какво става въпрос ?

Така е,бокса си е изтребител.

Пробвай,докато си с бокса,да сложиш предния вентилатор на страничния капак.

Асрок са си вързали гащите,слагаш 125 Вт процесор на дъно до 95 Вт.

Знаят,че вероятно ще има проблем с прегряване и за това препоръчват

монтиране на охладител,духащ към дъното,за да охлажда тротващите VRM- и.

Т.е.-връщаме се в началото на темата и куцото дъно...

Редактирано от drakula975 (преглед на промените)

• Автор

Човек монтирането на предния вентилатор си беше цяло изпитание едвам съм го закрепил, а и аз не мисля да оставам с този охладител просто е прекалено шумен, ако е възможно да се оправи арктиката или да ми я заменят ще е най-добре. 

Човек монтирането на предния вентилатор си беше цяло изпитание едвам съм го закрепил, а и аз не мисля да оставам с този охладител просто е прекалено шумен, ако е възможно да се оправи арктиката или да ми я заменят ще е най-добре. 

Но какво всъщност не е наред 

Асрок са си вързали гащите,слагаш 125 Вт процесор на дъно до 95 Вт.

Знаят,че вероятно ще има проблем с прегряване и за това препоръчват

монтиране на охладител,духащ към дъното,за да охлажда тротващите VRM- и.

Т.е.-връщаме се в началото на темата и куцото дъно...

Демек е трябвало да избера по скъпото дъно, а не да сменям процесора но късно го разбираме. Направо толкова ме е ят :@:@:@ Нз в крайна сметка какво да направя...................

Може да пробваме нещо...

Виновника за прегряването е ограден в червено -

970%20Extreme3%20R2.0(L1).jpg

Монтираш Арктика,сваляш вентилаторчето от бокса

и го слагаш да духа в оградения в червено радиатор.

Влизаш в БИОС-а,спираш турбото(няма да усетиш разликата от 200 МХц),

намаляваш волтажа на процесора.

За последното се надявам да се включи някой с Асрок дъно,

защото не знам как е подреден и структуриран UEFI биосът им.

• Автор

Може да пробваме нещо...

Виновника за прегряването е ограден в червено -

970%20Extreme3%20R2.0(L1).jpg

Монтираш Арктика,сваляш вентилаторчето от бокса

и го слагаш да духа в оградения в червено радиатор.

Влизаш в БИОС-а,спираш турбото(няма да усетиш разликата от 200 МХц),

намаляваш волтажа на процесора.

За последното се надявам да се включи някой с Асрок дъно,

защото не знам как е подреден и структуриран UEFI биосът им.

Да точно това което си оградил се нагорещява най-много, няма ли някаква друга опция например охладител който да духа навътре и да охлажда добре също и да е безшумен или нещо подобно ? 

Вземи някакъв малък вентилатор и го забучи върху радиатора на VRM за да го охлажда . Дънцето е калпаво,но това имаш сега и ще трябва да го направиш да работи както трябва.

Другия вариант е да смениш дъното.Най-евтиния вариант е това :

Обща стойност - 155.63 лв. с ДДС

Дъното е много по-добро от твоето и няма да имаш никакви проблеми,че дори и ще можеш да клокнеш процесора.

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

Колегата е прав,гушвай компа и го носи в жар да ти заменят дъното с гигабайтското.

По-ефтино е от Асрока с около 10 лв.

Вземи някакъв малък вентилатор и го забучи върху радиатора на VRM за да го охлажда . Дънцето е калпаво,но това имаш сега и ще трябва да го направиш да работи както трябва.

Другия вариант е да смениш дъното.Най-евтиния вариант е това :

Обща стойност - 155.63 лв. с ДДС

Дъното е много по-добро от твоето и няма да имаш никакви проблеми,че дори и ще можеш да клокнеш процесора.

Аз съм с такова дъно и не го препоръчвам.Тия същите охладители на дъното също греят доста.По време на игра в aida64 на south bridge ми дава 59-60 градуса,дето за мене не е нормално.

• Автор

Аз съм с такова дъно и не го препоръчвам.Тия същите охладители на дъното също греят доста.По време на игра в aida64 на south bridge ми дава 59-60 градуса,дето за мене не е нормално.

Затова ако има някакво свястно дъно около 200 лв. но дайте няколко мнения да не стане така да ми го сменят и после още проблеми.

Обща стойност - 384.36 лв. с ДДС
Това са ти вариантите до 200лв,но пак казвам, 970A-UD3Р ,което предложих по-горе е едно добро дъно :) .Това,че северния мост достига 59-60* не е проблем.Захранващата схема е 8+2 фази и ще удържи процесора без никакви проблеми,че дори и ще го клокне.  Имам опит с GA 970A-UD3 и макар,че беше калпаво от към биос,като хардуердно изпълнение платката си заслужаваше парите(180лв тогава).Единствената причина,поради която смених това дъно беше,че не ми харесваше орязания биос,което от своя страна ми прецакваше клока на процесора,НО 970A-UD3P е с по-добър биос(не е орязан от към настройки).
Пак казвам,970A-UD3P за тези 155лв е класи над това с което си в момента :D ,най-малкото,което е,че поне ще ти бачка всичко както си трябва без тротване и без прегряване на ВРМ-мите (освен ако не гониш честоти от порядъка на 5GHZ :) )
Ако ти се дават 200 кинта,се насочи към 990XA-UD3,но между него и 970А-UD3P разликата е само в чипсета,като хардуер (захранваща схема) не се различават.

Какво стана колега ? Как се развиха нещата относно твоя проблем? Успя ли да се оправиш със игрите ? Надявам се да имаш напредък .

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте, Смениха ми дъното, взех  GIGABYTE 990 XA-UD3 с малко разправия се съгласиха да ми го сменят като доплатих 50 лева. Както и да е сега съм с това дъно и мисля, че нещата са по добре изпробвах няколко игри и като чели вече проблема го няма ще продължавам да тествам, а ето и температурата след около 15 мин. - http://prikachi.com/images.php?images/865/8013865t.pngВие какво мислите ? 

Имам същия проблем с тоя лаптоп http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-l30-113/с xp е в момента, при закупуването е бил с Vista Home Premium. Въпроса е, че е стар и единствено се ползва за интернет и ms office, и през известно време явно спада производителността и насича през интервал от 10, 15 минути, след което пак работи добре и това се повтаря постоянно. Дали ако се увеличи волтажа няма да се оправи ?

Редактирано от uhb57 (преглед на промените)

• Автор

Хм правих тестове и на моменти пак го прави за малко нищо общо с преди, но пак го има според вас защо се получава така температурите добре ли са ? А windowsa  не ми го преинсталираха ! 

Хм правих тестове и на моменти пак го прави за малко нищо общо с преди, но пак го има според вас защо се получава така температурите добре ли са ? А windowsa  не ми го преинсталираха ! 

Силно препоръчително е, при подмяна на дъното, да се направи чисто нова инсталация на ОС.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Автор

Мхм, но аз досега не сън правил, а не ми се дават 25 кинта :( тоя го мързеше и да ми го преинсталира явно. 

В такъв случай освен сам да се пробвам да го преинстална нз до колко ще успея но все пак, бихте ли ми препоръчали win 7 Ili 8.1 и ако може връзка към добър такъв ? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.