Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

Опитах с Win 8 но и при него нищо и щом не видях подобрение веднага го разкарах  след това реших да пробвам и едно XP но при него пък друг проблем се появи  там пък курсора на мишката забиваше даже при движение  дори по десктопа и него го махнах след това  излиза че със 7 цата си работи най оптимално  никога до сега дори и на по старите ми конфигурации не ми се е налагало да ъпдейтвам OS или драйвери за да ми вървят игрите гладко и плавно  не мисля че и сега е необходимо ( въпреки че го направих вече ) и се убедих че това не помогна , мисля си че може тогава когато ми е вървяло гладко всичко да ми е било хрумнало да ъпдейтна видео драйверите  и това да ми е направило проблем  четох по чуждите форуми как е имало хора с такъв проблем ъпдейтнали са драйверите си с по нови при което са върнали пак на старите си с които им е работило добре но дори и със старите им проблема останал . Би трябвало за тея 20 пъти преинсталиране и около 6 различни ревизий на Windowsa  поне 1 от тях да беше оправила проблема 

А пробва ли с най-новата версия на биоса която поддържа Haswell-Refresh ?

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да  и това реших да пробвам като вариант  и поне ми помогна да разбера че не е от хард диска този проблем  самите насичания  накъсвания не са проблем от хард диска  понеже и игрите като са на SSD пак го има 

И биос-а е ъпдейтнат  също  макар че ми казваха да не го ъпдейтвам освен в краен случай 

Редактирано от Daniel95 (преглед на промените)

На каква резолюция играеш?

Да ти кажа пробвал съм и на много по ниски резолюции 800x600 , но не е там работата понеже и при по леки игри го забелязвам това накъсване но се проява през по голям интервал от време   и при NFS Most Wanted ( по стария ) и то явно при всяка игра го има това без значение щом дори при 2D игри го имам  , то поне при тези старите леките игри да бяха добре нещата ама то и при тях даже проблеми :( а не мисля че ми е слаба толкова конфигурацията и при стария CS 1.5 също го има накъсването ...

Провери си системния дял за грешки и диска за лоши сектори.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Хард диска съм го сканирал с HD Tune няколко пъти и е нямал лоши сектори  отделно имам и друга програма за харда  HDD sentinel нещо такова беше името и там показва че са на 100% и харда и SSD то  , и отделно взех от един фр неговия хард диск да пробвам игри с него ( то от неговата конфигурация само харда става за нещо другите му компоненти са от 2005-та година само харда му е по нов WD Blue 500GB и това ми помогна да заключа че проблема не е във хард диска нито в SSD то 

Добре де, а как вървят игрите на друга конфигурация, различна от твоята? При положение, че ти смени всичко за няколко месеца, не виждам причина да търсиш проблема в компонентите си. Нали и с предния процесор бе така  или греша? Май  само видеокартата не си сменил. Защо не пробваш с вградената? Иначе насичания имам и аз, но всичко си зависи от играта. Пробвай някоя игра на Codemasters,  макар да не играеш такива ( предполагам, иначе нямаше да пишеш в темаз а насичане). Пусни си вертикална синхронизация и кажи, дали и там имаш насичане. Инсталирай си примерно GRID 2, GRID Autosport, DIRT 2,  3, F1_2015, 2014, 2013... ако и при тия игри имаш насичане с включена вертикална синхронизация, значи наистина имаш проблем и ще трябва да го търсиш. Но ако не ти насичат, а си вървят гладко, просто търси проблема софтуерно при игрите, които играеш. Направи това, а не пиши през ден или месец все едни и същи  неща. Тия игри вървят  идеално гладко и ако  при теб не е така, значи имаш проблем, който нямат другите. Ако обаче си вървят гладко, проблемът може да е навсякъде, включително във възприятията на околните, които не възприемат твоите възприятия така да се каже. 

Добре де, а как вървят игрите на друга конфигурация, различна от твоята? При положение, че ти смени всичко за няколко месеца, не виждам причина да търсиш проблема в компонентите си. Нали и с предния процесор бе така  или греша? Май  само видеокартата не си сменил. Защо не пробваш с вградената? Иначе насичания имам и аз, но всичко си зависи от играта. Пробвай някоя игра на Codemasters,  макар да не играеш такива ( предполагам, иначе нямаше да пишеш в темаз а насичане). Пусни си вертикална синхронизация и кажи, дали и там имаш насичане. Инсталирай си примерно GRID 2, GRID Autosport, DIRT 2,  3, F1_2015, 2014, 2013... ако и при тия игри имаш насичане с включена вертикална синхронизация, значи наистина имаш проблем и ще трябва да го търсиш. Но ако не ти насичат, а си вървят гладко, просто търси проблема софтуерно при игрите, които играеш. Направи това, а не пиши през ден или месец все едни и същи  неща. Тия игри вървят  идеално гладко и ако  при теб не е така, значи имаш проблем, който нямат другите. Ако обаче си вървят гладко, проблемът може да е навсякъде, включително във възприятията на околните, които не възприемат твоите възприятия така да се каже. 

Братле при Dirt 2, Dirt 3  нямам насичане , общо взето при Racing игрите нямам stuttering  може би понеже при тях няма такова извъртане на камерата както при Open world  или  FPS игрите . Но и при тези които имам micro stuttering в началото го нямах , всичко се появи в последствие незнайно от какво и тогава ми хрумна да върна системата 1 ден назад, но това не оправи нещата и после реших направо да пробвам с първата преинсталация след като се появи проблема и от тогава почнаха мъките и научих новите неща за nvidia inspector ,unparck core приложението Riva Tuner-a  до тогава тези неща ми бяха непознати не ми се е налагало да ги ползвам . Вече в последствие когато се ровех из форумите за този феномен как се оправя и още от там научих за тези приложения които би трябвало да оправят това нещо , но при положение че преди съм нямал micro stutter  без помощта на тях  подразбираше се че няма и сега да помогнат . Надявам се да можеш да ме разбереш  знам че си запознат с това и че много заглавия са минали през екрана ти  предполагам че може би си изпадал в такава ситуация .

Относно как вървят игрите на друга конфигурация , нямам на разположение друга такава със сходни параметри , моите познати са все с доста по слаби машини  и при тях тези игри ще има сериозно насичане тип  slow motion и няма как да направя точно сравнение 

Редактирано от Daniel95 (преглед на промените)

Щом нямаш насичане при игрите на Codemasters,  значи всичко е нормално. Поне така си мисля. При мен е същата работа. Аз преди време ти казах, че  има игри, които никога няма да се оправят, а само могат да се влошат още. Мислиш, че аз нямам микронасичания? Напротив имам и то при доста игри. Сега ще ти кажа за последно какво ми правеше куркапан. Това бяха драйверите на клавиатурата и мишката, които влизаха в конфликт. В частност, драйвер на клавиатиурата ми Asus  си мислеше, че имам и мишка Asus. Това  водеше до натоварване на процесора от страна на един процес, свързан  със софтуера на Асус. Чисто и просто му забраних да се стартира и нещата се оправиха. Знаеш, че има проблеми и с драйверите на монитора ми Филипс. Това екзе почваше редовно да товари едно от ядрата на процесора, което водеше до микронасичания. И без значение от процесора, защото и на най-бързия процесор да натовариш едно от ядрата, ще окаже влияние при игра. Прегледай си и процесите на заден план - кое се стартира по време на игра и колко товари. Това, че и след чиста преинсталация нещата са същите, не изключва проблеми с някакви драйвери. Клавиатура и мишка сменял ли си? Един колега тук разправяше, че има проблеми с USB.  Ако се включи тук и каже, какво точно е правил, че аз не запомних, може да пробваш и неговия начини. Доколкото разбрах, многото USB  могат да правят проблеми. 

Драйвери на мишката и клавиатурата нямам те са някакви обикновени иначе  имам и още 2 клавиатури и  няколко мишки се от по евтините , драйвери за тях не съм слагал щом си работят то сигурно си инсталва автоматични за тях , колкото до процесите мисля че преди време ти бях пращал screen shot-ове на натоварването на LS и ти ги погледна и каза че няма сериозен товар по време на игра  остава това с USB-тата то моето дъно 4 или 5 usb порта имаше не съм мн сигурен , или да има някаква по специфична настройка по nvidia control панела която трябва да се пипне  не помня дали в началото когато конфигурацията ми беше нова дали тогава всичко си беше дефоулт или съм пипал мисля че със сиг съм правил Vsync force ON за да се маха  tearing-a 

• 5 седмици по-късно...

Който се чуди за какви точно насичания става дума може да влезе на www.testufo.com  и да даде на Stutters and Tearing  след това на , Frame Rate Slow Downs  точно такова е и при мен   

http://www.testufo.com/#test=stutter&demo=slowdowns

Щом и други хора с друг хардуер и друг софтуер имат този проблем, остава в самата игра да търсиш причината за това.

Тази тема я следя отначало,че и лични съобщения имаше. Но сега имам един друг прост и елементарен въпрос.

Хващаш ли във ВСЯКА една проблемна игра ВИНАГИ 60фпс с включен Vsynch?

Ako не ,по-добре го спри и тогава ще имаш  "само" тиъринг.

Но има някои неща които трябва да се изяснят. Микрозасечките са ефект на многочиповите решения,така че с една карта не може да се говори за micro stuttering.

Другото е тиъринг ,който се получава при "нарязването" на различните фреймове при по-ниски фпс. Решава се донякъде с Vsynch и всичките му производни.

Има и насечки от процесор или пълна рам ,но там не става дума за микро а направо за момент спира картината.

Моето предположение за основния проблем и на двама ви е тиъринг. Синхронизациите го оправят донякъде,но не винаги. Аз например с колкото и кадри и/или Vsynch да играя Dying Light ,винаги имам тиъринг и то на моменти чак мен ме дразни а аз за разлика от вас съм изключително нечуствителен в това отношение.

Та съвета ми е намаляне настройки докато ВИНАГИ има достатъчно минимални кадри за Vsynch и обръщане повече внимание на геймплея отколкото на мърдането на картината ;)

Компа ти не е лош,но и не е нещо особенно,така че в някой средно нови до нови заглавия просто не му стига силицата за гладка картина.

Автора  на темата може да играе и най новите , но аз  играя сравнително по леки заглавия ( Darksiders , Prototype , Mafia 2 , Sleeping Dogs . Half Life 2 )

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.