Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

Ами в старият ми термалтейк имаше такива в комплекта с кутията, както и в новата NZXT също имам такива за монтажа на двата вентилатора отпред, те по принцип трябва да са включени в комплекта на кутията, не знам защо в неговата няма и дали по принцип са включени, нека някой които има такава да каже.

Макар че имам предположение и съм сигурен че така е станало, на него нали му смениха кутията  ония "специалисти" от жар? Най вероятно като са видели че отпред няма да се монтира в момента вентилатор са смотали винтовете, не бих се учудил, абе направо да отиде до тях и да почва с кютека, още в началото му предложих този вариант, без бой няма да мине.

Редактирано от COBRA (преглед на промените)

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Тя самата кутия не беше опакована беше разпечатана и изложена и той е взе от там само кутията към нея нямаше нищо! А сега като гледам май и кабелчето ще ми е малко късо за вентилатора, но като го монтирам ще разбера и все пак ако не достигне има ли начин да се удължи. 

Може да се удължи, има два варианта, единият е това...8774baa25bd77372.jpg

Като в единият край забождаш буксата на вентилатора, а другият отива към дъното, или има вариант да се ползва такъв удължител със накрайник молекс който да включиш директно към захранването, като в този случай няма да може да се регулират оборотите на вентилатора, а ще работи на постоянна скорост, за разлика ако го включиш в дъното, но има и трети вариант, ако поне малко си падаш по кабелите, то просто намери парче тънък кабел, срежи този на вентилатора по средата и просто го съедини в двата края със парчето, а на връзките сложи изолирбанд.

Но както ти предложих иди и счупи главата на поне един от ония майстори във сервиза.

Редактирано от COBRA (преглед на промените)

• Автор

Аха еми утре или в понеделник ще търся болчета, винчета, кабели. А в жар няма повече да стъпя не мисе разправя, а и имам да му давам 30 лв за кутията нищо че той има да ми дава над 200 лв за бензин,телефон и други разходи.

А модела на кутията не го пише отдоле

или поне аз не виждам къде точно ? 

Явно затова най сигурно е като ще си взимаш нова конфигурация да си поръчаш частите по отделно и после  или сам или със приятел на който имаш доверие да си я сглобите. То даже човек и да не разбира мн мн  като пусне клипове да гледа ще се ориентира ( има много видео за хора как сами си сглобяват конфигурациите ) а тея там IT магазини стават само за дистрибутори колкото да продадат дадения компонент и толкос дори не могат реално да направят сравнение между 2 дънни платки коя е по добра от другата и защо  камоли да сглобят кадърно конфигурация. Доста хора са се оплаквали като са им пращали готово сглобени конфигурации без значение от къде са поръчвани ( не само от JAR ) . Яд ме е за колегата толкова много въртели и главоболие . Човека е си е платил да си прави кефа и да се забавлява и то не малко пари а вместо това си блъска главата сякаш е негова работа да прави това . По принцип би трябвало това нещо , което той сега се мъчи сам да го направи те от JAR да му ги сложат и то БЕЗПЛАТНО понеже той вече си е платил за конфигурацията а това вече си е тяхна отговоност щом са дали гаранция и всичко те да се оправят . Щом машината не се охлажда добре трябва те да се погрижат и да си оправят глупостите и то както трябва , но просто тук явно законите не съществуват за такива фирми и си правят квот искат безнаказано . Неприемливо е такова отношение към клиент. Чувал съм от познати които имат техни познати които работят в JAR ами то някой там дори не могат Windows да инсталират .... за какво говорим въобще :(

• Автор

Явно затова най сигурно е като ще си взимаш нова конфигурация да си поръчаш частите по отделно и после  или сам или със приятел на който имаш доверие да си я сглобите. То даже човек и да не разбира мн мн  като пусне клипове да гледа ще се ориентира ( има много видео за хора как сами си сглобяват конфигурациите ) а тея там IT магазини стават само за дистрибутори колкото да продадат дадения компонент и толкос дори не могат реално да направят сравнение между 2 дънни платки коя е по добра от другата и защо  камоли да сглобят кадърно конфигурация. Доста хора са се оплаквали като са им пращали готово сглобени конфигурации без значение от къде са поръчвани ( не само от JAR ) . Яд ме е за колегата толкова много въртели и главоболие . Човека е си е платил да си прави кефа и да се забавлява и то не малко пари а вместо това си блъска главата сякаш е негова работа да прави това . По принцип би трябвало това нещо , което той сега се мъчи сам да го направи те от JAR да му ги сложат и то БЕЗПЛАТНО понеже той вече си е платил за конфигурацията а това вече си е тяхна отговоност щом са дали гаранция и всичко те да се оправят . Щом машината не се охлажда добре трябва те да се погрижат и да си оправят глупостите и то както трябва , но просто тук явно законите не съществуват за такива фирми и си правят квот искат безнаказано . Неприемливо е такова отношение към клиент. Чувал съм от познати които имат техни познати които работят в JAR ами то някой там дори не могат Windows да инсталират .... за какво говорим въобще :(

Между другото забелязах, че не ми бяха поставили касова бележка когато са ми дали гаранцията на частите, в смис някой имат но повечето не видеокартата ми е отделно и захранването така че не съм обърнал внимание, а те си и крадат :) 

За тея пари дето си им дал от тях се изисква  идеално да ти асемблират конфигурацията нали уж това им е работата  УЖ ... . Да я тестват как се държи  компонент по компонент и докато всичко не бъде изрядно ( това включва проверка на температурите по време на работа също ! ) Ама ко да ти приказвам пълни некадърници . Искрено се надявам някак си да се оправят нещата при теб и поне да си доволен накрая и да не е било напразно всичкото през което си преминал .

Човек,отдолу на кутията,нямаш ли точния модел?

Според мен това е кутията.

Като гледам на тая кутия вентилатора се монтира със собствени болтове. Ако не се лъжа резбата е 4мм а дължината да е с 5мм повече от дебелината на вентилатора.

• Автор

Никъде ги няма тези винтове нито единия нито другия вид! Може ли да се поръчат от някъде ? 

:offtopic_s: Човече,чета ти темата пак отначало и едновременно ме е яд на тея идиоти и се радвам,че аз съм избягал от тази простотия.

Малко си ми далечко,обаче се изкушавам като си дойда след един месец ,да пална колата и да дойда да го изкормим тоя компютър и да ти го сглобя наново начисто.И ако не се оправят нещата да дойда с тебе и да изкормим тоя дето ти го е продал....

Това не е истина,какви неща се случват безнаказано в тая държава!

То да беше само това,  в държавата ни няма никакви правила и закони . Някакви паралии крадат от обикновените хора и това е . То и с моята конфигурация имам подобен проблем ама така и не намерих решение на проблема .

• Автор

Всичките ми вентове са с тези:

http://www.dekada.com/catalog/noctua-noctua-fan-slics-4pcs-p-1412.html

Само,че доставката не се оправдава за един комплект.

Какво ще рече че не се оправдава

ОНЛАЙН Поръчки :

СПЕЦИАЛНА ФИКСИРАНА ЦЕНА ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА/ДО ВАШ АДРЕС/ - 6.00лв

(независимо от телго и БЕЗ такса наложен платеж)

Поръчки на стойност над 100 лева - безплатна доставка.

• Автор

Аха ясно е поне дали ще станат със със сигурност тези да не стане така само да се изръся с 6 кинта ?

• Автор

Значи закрепих го някак си вентилатора но от коя страна вкарва и от коя изкарва въздух не ми стана ясно ?

Значи закрепих го някак си вентилатора но от коя страна вкарва и от коя изкарва въздух не ми стана ясно ?

Човек ако не можеш да разбереш един вентилатор на къде духа вземи викни някой познат.

• Автор

:D Оправих го сега остава трудното с охладителя на процесора !!!

• Автор

Значи сега поиграх доста и явно пак загрява, че след около 1 час температурата на процесора и видеокартата беше стигнала към 57 градуса и пак започна да се появява проблема. Сега мисля да завъртя и охладителя на процесора, първо тази термопаста която съм взел добра ли е или не много защото е 8 кинта (само такава имаше в магазина) а на arctik е около 12 лв в нета имаше и по скъпи ?  

• Автор

Ето как съм го поставил мисля че така трябва да е но странното е че каточели сега не се охлажда по добре а точно обратното повече загрява !?1 Странно дали не си внушавам но при игра ми стигна до 63 градуса май беше а до преди това макс до 60 . http://prikachi.com/images.php?images/152/7944152g.jpg

Правилно си го монтирал, така вкарва въздух вътре в кутията. Я качи една снимка как е положението вътре в кутията, за да се види.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.