Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

• Автор

Вчера играх една игра на която много засичаше днес играя и почти не го прави сега си пуснах и друга игра която играх вчера при нея нямаше разлика от вчера но все пак някак си на моменти не е толкова зле след това пак се прецаква нз някой има ли идея защо е така !!!!!!!!!!!!

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Привет!

Това,което си дал на шотовете,си е жив тротлинг.

Процесорът ти прегрява и периодично си намалява честотата.

От там ти идва и насичането.

Какъв ти сложиха?

И каква е новата кутия?

Арктика как е сложен да духа - към задната част на кутията или към горната?

• Автор

Привет!

Това,което си дал на шотовете,си е жив тротлинг.

Процесорът ти прегрява и периодично си намалява честотата.

От там ти идва и насичането.

Какъв ти сложиха?

И каква е новата кутия?

Арктика как е сложен да духа - към задната част на кутията или към горната?

Ето снимки http://prikachi.com/images.php?images/31/7900031O.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/35/7900035e.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/39/7900039Z.jpg

Аз мислех че са нормални тези градуси, до колко е нормално да вдига. А както казах когато влезна в игра още преди да е загрял веднага започва да засича но не винаги защото вчера играх една игра и засичаше много сега я включих и поиграх и не засичаше !

А новия процесор е AMD FX 8350 4.0GHz,16.0 MB Total Cache Това е  което пише на кутията 

Пак са си оставили ръцете!

Какво можеш да направиш(ако сметнеш,че няма да се справиш сам,викни някой приятел да го направи) -

Взимаш един вентилатор и го монтираш отпред на кутията,

обръщаш захранването - вентилаторът му трябва да е отдолу.

Завърташ Арктика да духа назад.

Повдигаш кутията да е на около 3 см от пода.

Ииии кабелите,трябва да ги подредиш за да не препречват циркулацията на въздуха.

Ако сложиш преден вентилатор с по -голям дебит от задния,

може да махнеш капаците на слотовете между видеокартата и захранването.

• Автор

Пак са си оставили ръцете!

Какво можеш да направиш(ако сметнеш,че няма да се справиш сам,викни някой приятел да го направи) -

Взимаш един вентилатор и го монтираш отпред на кутията,

обръщаш захранването - вентилаторът му трябва да е отдолу.

Завърташ Арктика да духа назад.

Повдигаш кутията да е на около 3 см от пода.

Ииии кабелите,трябва да ги подредиш за да не препречват циркулацията на въздуха.

Ако сложиш преден вентилатор с по -голям дебит от задния,

може да махнеш капаците на слотовете между видеокартата и захранването.

На това дъно нямало възможност да се завърти на зад охлаждането на процесора, така ми казаха.Дигнал съм го на дъска на снимките се вижда, а и кутията има малки крачета,да и аз забелязах, че захранването е обърнато нагоре, но все пак сам не мога, а и не познавам никой който да разбира достатъчно за да оправи тези неща. Може би пак ще се наложи да годя до жар. Но казах че и без да е мн загрял насича дали е това проблема? А и каква е нормалната температура ? Не знам какво да правя вече имам чувството, че не може да се оправи :(

Редактирано от achilles_tw (преглед на промените)

Явно аз съм остарял много, но нещо не виждам шотове с видим тротлинг на тях. С позицията на захранването съм съгласен, по-добре ще се чувства наопаки. Също съм съгласен ис нуждата от един вентилатор отпред, но нищо от това до тук не би трябвало да води до проблем с игрите. Кога е правена инсталацията? Предполагам отдавна и бая народ е творил върху нея, една чиста инсталация не би навредила. 

Ако става дума за шота със стрес теста, то той за нищо не става. Некоректни стойности отвсякъде. Подозрителни стойности на температурите падащи и покачващи се доста рязко, разлика между процесора и ядрата на моменти близо двойно.

Бих препоръчал да отвориш таск мениджъра с диаграмата за натоварването на процесора и използваното количество памет и когато усетиш накъсване виж в този момент там има ли пикове на използването на процесора и паметта. Бих искал да видя и диаграмата на температурите и оборотите на вентилатора при спрян стрес тест. Може да се тества и диска дали не прави някакви драми. Ако има пуснат торент клиент пробвай и като е спрян каква е ситуацията.

С оскъдно инфо и от разстояние е трудно даването на съвети. Със сигурност мога да предложа още неща, но не е ясно дали и кое ще свърши работа, стрелянето на посоки не винаги дава добър резултат.   

• Автор

Явно аз съм остарял много, но нещо не виждам шотове с видим тротлинг на тях. С позицията на захранването съм съгласен, по-добре ще се чувства наопаки. Също съм съгласен ис нуждата от един вентилатор отпред, но нищо от това до тук не би трябвало да води до проблем с игрите. Кога е правена инсталацията? Предполагам отдавна и бая народ е творил върху нея, една чиста инсталация не би навредила. 

Ако става дума за шота със стрес теста, то той за нищо не става. Некоректни стойности отвсякъде. Подозрителни стойности на температурите падащи и покачващи се доста рязко, разлика между процесора и ядрата на моменти близо двойно.

Бих препоръчал да отвориш таск мениджъра с диаграмата за натоварването на процесора и използваното количество памет и когато усетиш накъсване виж в този момент там има ли пикове на използването на процесора и паметта. Бих искал да видя и диаграмата на температурите и оборотите на вентилатора при спрян стрес тест. Може да се тества и диска дали не прави някакви драми. Ако има пуснат торент клиент пробвай и като е спрян каква е ситуацията.

С оскъдно инфо и от разстояние е трудно даването на съвети. Със сигурност мога да предложа още неща, но не е ясно дали и кое ще свърши работа, стрелянето на посоки не винаги дава добър резултат.   

Значи преинсталация на линдолса скоро е правена и сега съм на 8.1 преди на 7 проблема беше същия,на тази снимка само ако може да ми кажеш дали това е таск мениджъра и дали правилно съм го отворил  http://prikachi.com/images.php?images/53/7901053M.png  а затова с торент клиента не го разбрах въобще :D 

• Автор

Спрях utorent но разликата е никаква пак на моменти го има проблема на моменти не и все така дразнещо насича :@

Ако ти се намират едни 40-ина лева може да вземеш едно aftermarket охшаждане,не мога да видя дали тротва процесора,защото съм на мобилен нет,но обикновено FX-овете са топли.Да не би да си изключил Multi-core функцията от биоса си,аз имам такава?Погледни там и ако е изключено го включи,виж какви са ти FPS в игрите,ако по време на насичането падат може би имаш проблем с проц-а,видеото,рам паметта или нещо друго.

• Автор

Ако ти се намират едни 40-ина лева може да вземеш едно aftermarket охшаждане,не мога да видя дали тротва процесора,защото съм на мобилен нет,но обикновено FX-овете са топли.Да не би да си изключил Multi-core функцията от биоса си,аз имам такава?Погледни там и ако е изключено го включи,виж какви са ти FPS в игрите,ако по време на насичането падат може би имаш проблем с проц-а,видеото,рам паметта или нещо друго.

Както казах още преди да е загрял накъсва понякога пък не зависи донякъде и от коя игра играя по различен начин го прави понякога пък го няма проблеми но после пак се появява това е при някой игри, но например cs go  сега го няма проблема само преди да сменя кутията и захранването при загряване примерно играя 10 мин и започне да накъсва. Сега там го няма проблема но при други игри си остана както казах една игра я тествах ония ден когато си взех компа и накъсваше на другия ден вървеше нормално може би много леко на моменти но нищо общо с миналия ден.

А вчера на Dying Light си пуснах фрапса там доста накъсва на моменти, но fps то не пада когато накъсва, а то е за един миг но често, а fps-то е около 50-60. А когато загряваше преди на cs fps падаше от 200и30 на 25 примерно но това беше при загряване още преди смяната на процесора и кутията.А за тази Multi-Core  функция ако може да ми кажеш как да проверя че нз за какво става въпрос.

Същата работа и при мен при повечето игри особенo ако е Open World жанр като Darksiders , Prototype  там най много се забелязва . леко накъсва съвсем леко без да пада fps и самото накъсване се проявява през голям интервал да речем на всеки 10-20 секунди и през останалото време играта си върви абсолютно гладко. 

• Автор

Всъщност сега поиграх и наистина при накъсването пада фпс то сега започна доста да ми накъсва и от 50 пада на 25

Това е веднага щом излязох от играта http://prikachi.com/images.php?images/800/7901800C.png

Натоварването на процесора изглежда ок около 60% макс но ситуацията с натоварването на диска е доста често стига до 100% което може да води до накъсване поради факта че всичко чака диска. За това и препоръчах да видите как ще са нещата и със спрян торент клиент. Спрете каквито приложения не са ви нужни и вижте как ще е натоварването на диска. 

• Автор

А възможно ли е да е micro stuttering проблема и някой чувал ли е за това, защото аз не можах да намеря достатъчно информация.

http://prikachi.com/images.php?images/454/7903454k.pngТова е веднага след като влезнах в играта и я минимизирах

http://www.megafileupload.com/en/file/606239/Prototype-gameplay-stutter-mp4.html Погледни този клип и ми кажи и при теб ли е нещо подобно или по различно ? Това е мой gameplay  

Може би наистина е от диска.Разделил ли си го на два дяла?

achilles_tw

Тествай диска с HD Tune.Не е най-мощната програма,но доколкото виждам не разбираш много.Теглиш програмата от http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe.Отиваш на error scan и гледаш да не е избрано quick scan.Ако ти е голям диска ще отнеме време - около 30 минути и търпеливо го изчакваш.После постваш скрииншот на същия прозорец като свърши и после цъкаш speedmap и също даваш снимка.

• Автор

achilles_tw

Тествай диска с HD Tune.Не е най-мощната програма,но доколкото виждам не разбираш много.Теглиш програмата от http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe.Отиваш на error scan и гледаш да не е избрано quick scan.Ако ти е голям диска ще отнеме време - около 30 минути и търпеливо го изчакваш.После постваш скрииншот на същия прозорец като свърши и после цъкаш speedmap и също даваш снимка.

Къде се намира това error scan и аз съм с 2 хард диска на единия ми е C,D на другия само E

Може би наистина е от диска.Разделил ли си го на два дяла?

Имам 2 харда на единия е C и D на другия е само E.

Намерих къде е Error Scan обаче къде е speedmap ?

А къде е това speedmap

Оглеждайте се малко преди да пишете! Ето, отговора е елементарен.

Пускате програмата. Сканирате. Снимате резултата. Без да затваряте програмата пускате бутона Speedmap, изкарва ви втори резултат. Снимате и него. Качвате и двете снимки във форума. Това е.

• Автор

http://prikachi.com/images.php?images/219/7904219o.png

http://prikachi.com/images.php?images/226/7904226M.png

Това и за двата харда ли е или за другия трябва наново да се сканира ?

http://prikachi.com/images.php?images/219/7904219o.png

http://prikachi.com/images.php?images/226/7904226M.png

Това и за двата харда ли е или за другия трябва наново да се сканира ?

Това е за Хитачи 1тб, горе вляво се сменя харддиска.

пс: диска ви е в перфектно здраве или поне така изглежда

Редактирано от Игнатов (преглед на промените)

Този хич не е добре (има мноого бавни сектори).На кой хард ви е инсталиран Windows-а?Ако е на WD-то,по-добре го инсталирайте на hitachi-то.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.