Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

Е хубаво де, никой не е казал, че не тръгва. И на автора му тръгва, но сече :Д    Виж си бележките срещу имената на процесора. "Тhere are limitations"

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Изпадаме в излишни подробности,идеята ми беше това дъно с FX-8320 или FX-8350/70 или някоя от Е версиите им.

Ся,що мА дразните?!? :wink12:

Сигурно не знам какво имам в кутията...

Много избирателно правиш шотове и цитираш. 

7879654N.jpg

Да това дъно вероятно ще поддържа FX- 9*** но когато се появят модели под 140 вата. 

Също така е хубаво когато препоръчвате подмяната в случая на дъно с такова от друг производител но с абсолютно същия чипсет, но с 20% по-скъпо е да се обосновете, защо е нужно да се похарчат тези пари и какво повече ще получи потребителя. 

От началото на темата говорим,че дъното на автора е с недостатъчна захранваща схема за неговия процесор,

а най-вероятно и за всеки FX-8xxx такъв.

Следователно,всяко дъно с повече от 4+1 фази ще е по добро от сегашното му.

Още нещо - къде в цялата тема съм казал,да се постави наличния 9ххх процесор на дъното което предложих?

От началото на темата говорим,че дъното на автора е с недостатъчна захранваща схема за неговия процесор,

а най-вероятно и за всеки FX-8xxx такъв.

.......

Да,да ама не. Сам си преброй колко FX-8*** се поддържат. Желателно е да се говори с факти, а не да се гадае.

7880834N.jpg

Още нещо - къде в цялата тема съм казал,да се постави наличния 9ххх процесор на дъното което предложих?

Точно тука 

.......

Освен това,точно това дъно поддържа 9ххх процесори - M5A99FX PRO R2.0 :beer:

.......

и сте го казали така, че не особено просветен потребител, ако не провери, ще бъде сериозно подведен.

Определено се ядеш с мене,ама си нямам на идея защо?!?

Ти - цитираш избирателно,вадиш мнения от контекста,казваш на черното бяло,накрая аз съм подвеждал хората.

С какво?

Покажи ми една АМ3+ дънна платка на ASUS,на която в спецификациите и пише,че поддържа повече от 140 Вт

процесор.

Само четири дъна поддържат 9ххх серията и гореобсъжданото е едно от тях.

Можеш да провериш след биос от коя дата са включени въпросните процесори.

Това,че щели да ги поддържат,ама след като произведат такива до 140 Вт,го разправяй на децата от детската градина.

За подвеждането - преди изобщо да спомена,че дъното поддържа 9ххх процесор,предложението ми беше да се окомплектова

с 8320 или 8350,като по този начин щеше да му се върже на човека, по-малко или равно на сумата на която му излизат

сегашното дъно и процесор.

Спирам да пиша,защото почнах да се повтарям...

Въпросното дъно за което говори  drakula975 поддържа 220W FX процесори,а не само ги поддържа,но и работи с тях :) .

Дори дънни платки като  SABERTOOTH 990FX и  CROSSHAIR V FORMULA по описание поддържат процесори,цитирам "Supports CPU up to 140 W" ,а в същност работят с всички FX процесори от 9-та серия.

•  

•  

И двамката имате право да развивате каквито си искате теории. Това, че процесорите тръгват, не означава че работят коректно. Асус на се фирма от вчера и много добре са се застраховали срещу капацитети като вас.

Due to the high TDP, please be noted there are limitations while using this CPU(i.e. special thermal required..)

В момента в който решиш да им се ожалиш, че процесора ти има някаква драма и не е ок с тяхното дъно те съвсем спокойно ще ти цитират онова предупреждение в дясната колона и ще те пратят да се жалваш на ерменския поп. Дал съм ви списъка с всичките дъна на Асус който ще подкарат въпросния процесор но специално е отбелязано че ще има ограничения. Какви мага само да гадая защото не съм си играл с тази комбинация от дъно и процесор и съм склонен малко повече да вярвам на производителя отколкото на вас.

Спора относно кое кво поддържа е леко безмислена най-малкото защото в ЖАР няма да се навият на подобни гимнастики. И не виждам след като решението със подмяната на процесора ще работи в пати по добре от досегашната ситуация а и ще върнат разликата. 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

И двамката имате право да развивате каквито си искате теории. Това, че процесорите тръгват, не означава че работят коректно. Асус на се фирма от вчера и много добре са се застраховали срещу капацитети като вас.

Due to the high TDP, please be noted there are limitations while using this CPU(i.e. special thermal required..)

Грешно интерпретираш предупреждението от Асус. Може и вярно да си го превел, но... От там и заблуждението ти, че процесорите няма да работят коректно.

• Автор

Хм ами и аз донякъде мисля като pconline не, че разбирам много и искам да споря, а поради простата причина че те ми предложиха смяна на процесора или дъното и не мисля, че щяха да се съгласят да сменят и дъното при положение, че аз избрах да сменя процесора. А и ако няма проблем новия процесор да върви нормално и добре с това дъно което имам аз не мисля че има проблем, все пак ако е така мисля че няма нужда от този спор !

• Автор

Днес си взех компютъра сменили са процесора смениха ми и кутията като ми приспаднаха от старата, но сега тествах компа и не загравя толкова до 65 някъде достигнаха температурите при натоварване, но при някой игри си остана проблема с насичането дали е възможно просто AMD процесорите да не са стока ? 

А в каква конфигурация си взе компютъра? Нещо друго сменено ли е освен кутията?

Защото ако не сте правили никоя от смените които се обсъждаха ще си е останал и проблема.

• Автор

Еми смениха ми процесора и кутията дъното не е сменяно но нали този процесор се захранва добре от дъното с което съм, така ми казаха и в жар, или аз не съм разбрал нещо ?

Пусни теста за стабилност на AIDA64,поне за половин час и дай един шот.

Както и един от температурите,преди да си спрял теста.

• Автор

Вече не знам от къде може да идва проблема :@ възможно ли е да е от хард диска или пък от захранването аз съм с 2 харда. Единия е от стария компютър другия е нов с този, захранването ми е Smart SE 630W . Дайте някакъв съвет че нз вече какво става.

Каква ти беше видео картата ? И кажи какви игри играеш , кои заглавия ? И аз имам като твоя проблем така че споко не си сам .

Редактирано от Daniel95 (преглед на промените)

• Автор

Еми преди бях с дрyга и пак го имаше проблема сега съм с nvidia gtx 760 а иначе играя игри като Rome 2 Total War, Napoleon Total War,Dying Light такива при CS GO също се появяваше проблема когато загрее но сега с новата кутия си върви добре !

А при останалите игри още преди да е загрял нали как включа играта и започва да насича!

Ем то начи не е проблема във загряването . Прочетох някъде че можело проблема да е заради високата честота на процесора и някои по стари игри да искат да се намали ръчно честотата със програма като CPU Grabber ако искаш я пробвай та да видим дали ще има подобрение при теб .

• Автор

Нали това казах, че още преди да е загрял го прави, а игрите не са стари то го прави почти при всички както казах сега при cs go нямам проблем но при другите си остана а преди когато заграеше просто допълнително ставаше по зле.

http://steamcommunity.com/app/50620/discussions/0/626329186832661072/?insideModal=1ако искаш прочети тази тема аз от там погледнах може и при теб да проработи това 

• Автор

http://steamcommunity.com/app/50620/discussions/0/626329186832661072/?insideModal=1ако искаш прочети тази тема аз от там погледнах може и при теб да проработи това 

Е не ми е толкова добър английския да разбера всичко :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.