Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

• Автор

Реших да взема вентилатор и термопаста и събота и неделя да се помъча да направа нещо, но за да сложа вентилатора отпред на кутията трябва да сваля предния капак, но как става нз просто някакви кръгли винтчета ли са какви са нз пробвах тука с някакви инструменти но не стават. С какво се увъртат тези неща ? :D  

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Намери ревю на твоята кутия там сигурно ще е  показано . Провери във Тубата ( youtube )

Това не е моята кутия но са същите -http://prikachi.com/images.php?images/221/7931221g.png

Пич това са нитове и не се махат. 

Кутията ти не е от евтините китайчета при който лицевия панел се държи с рапидки. Вероятно има щипки просто но трябва да внимаваш да не ги изпочупиш.

Ем аз съм със CM N300 и предния и панел се маха сравнително лесно , нз при колегата дали ще е така .

• Автор

Пич това са нитове и не се махат. 

Кутията ти не е от евтините китайчета при който лицевия панел се държи с рапидки. Вероятно има щипки просто но трябва да внимаваш да не ги изпочупиш.

Ами на мен трудно ми се струва :D  търся тука клип как точно се прави това но не мога да открия.

А също да попитам каква термо паста да купя

Кажи все пак положението при игрите ти как е ? Подобри ли се , или е все същото ? 

• Автор

Ами на моменти е но нали сега ще обърна охлаждането на процесора и ще добавя вентилатор, и дано се поправи.

Аз защо си мисля че проблема с игрите не е заради охлаждането . Аз от опит знам че ако PC то има проблем със високи температури и като стигне пределния лимит  изгасва без предупреждение с цел да се охлади  и някак си не ми се вижда от там да идва подобен проблем , по скоро е нещо друго. Хрумна ми идея ако евентуално проблема не се оправи и след смяната на вентилаторите  ако не си пробвал  занеси компа у твой приятел, съсед просто да го пробваш на друго място и да видим дали и тогава ще имаш насичания или накъсвания  и ако на другото място всичко е наред  тогава със сигурност проблема ще е от лошо напрежение във тока у вас .Просто ми хрумна току що като вариант  нз дали колегите са ти го предложели но опитай  не губиш пари за този експеримент .

• Автор

В офиса на жар го имаше също проблема въпреки че чат пат ми горят крушките :D

Аз защо си мисля че проблема с игрите не е заради охлаждането . Аз от опит знам че ако PC то има проблем със високи температури и като стигне пределния лимит  изгасва без предупреждение с цел да се охлади  и някак си не ми се вижда от там да идва подобен проблем , по скоро е нещо друго. Хрумна ми идея ако евентуално проблема не се оправи и след смяната на вентилаторите  ако не си пробвал  занеси компа у твой приятел, съсед просто да го пробваш на друго място и да видим дали и тогава ще имаш насичания или накъсвания  и ако на другото място всичко е наред  тогава със сигурност проблема ще е от лошо напрежение във тока у вас .Просто ми хрумна току що като вариант  нз дали колегите са ти го предложели но опитай  не губиш пари за този експеримент .

Може и да не се изключват. Процесорите могат автоматично да си намаляват честотите за да поддържат температура под максималната. Нарича се тротлинг. Процесора качва например 100 градуса и понеже охлаждането не смогва, процесора си  намаля честотата от 4 гигахерца на 3 гигахерца (например) и така успява да задържи под 100 градуса и не се изключва.

Иначе нека да се оправи охлаждането като е започнал. При всички случаи ще стане по-добре като се обърне охладителя и добави вентилатор. Ако това не помогне, нищо не пречи да пробва и на друго място да го включи.

• Автор

Добре де но как да сваля предния капак на кутията най-правилно, че ме е страх да не строша нещо.

Също така каква термо паста да купя и този вентилатор който е отзад, така ли да си остане или отгоре да го сложа -      http://prikachi.com/images.php?images/110/7932110W.png

Добре де но как да сваля предния капак на кутията най-правилно, че ме е страх да не строша нещо.

Също така каква термо паста да купя и този вентилатор който е отзад, така ли да си остане или отгоре да го сложа -      http://prikachi.com/images.php?images/110/7932110W.png

Ако ще въртиш охлаждането няма смисъл да местиш вентилатора, ако няма да въртиш охлаждането тогава премести вентилатора. Нищо не пречи първо да пробваш с местене на вентилатора определено ще ти е по лесно. А ако първо пробваш това и паста не трябва да взимаш 

Добре , но ако остане така охладителя на процесора  няма ли да засмуква така топлия въздух от видео картата и да го насочва към процесора и така да му вреди още повече ? Мисля че най правилно ще е ако перката на охладителя се завърти да гледа към предната част на кутията така ще може да засмуква студения въздух които влиза от вън и топлия въздух които се отделя после да го изкарва вентилатора зад него  на вън от кутията с други думи да се получи добър въздушен поток и добра циркулация на въздуха , но може и да греша и да има и друг начин за това не съм сигурен напълно.

• Автор

Ами мисля да се пробвам направо да завъртя охладителя, но каква термо паста ще е най подходяща, и как се сваля най правилно предния капак на кутията ? 

..................... и как се сваля най правилно предния капак на кутията ? 

7933598m.jpg

В червените кръгчета са две от щипките трябва да са общо 6. Стискаш леко двете половини и това трябва да позволи на лицевия панел да бъде изваден.

• Автор

Купих термо пастата и вентилатора ето ги  - http://prikachi.com/images.php?images/256/7934256K.jpg

Вентилатора не е същия който ми препоръчахте, но такъв имаше.

Вентилатора е 11,90 лв.

Пастата е 8,90 лв.

Редактирано от achilles_tw (преглед на промените)

• Автор

Свалих предния капак но се оказа че дупките на кутията са доста малки в сравнение с самите винтове какво да права ? 

Даже дали е възможно да са ми дали грешни винтове, че май и на вентилатора трудно ще влезнат !

Свалих предния капак но се оказа че дупките на кутията са доста малки в сравнение с самите винтове какво да права ? 

Даже дали е възможно да са ми дали грешни винтове, че май и на вентилатора трудно ще влезнат !

Значи не знам какъв е вентилатора и какви винтове са ти дали, но предполагам че са това...jrs0fo.jpg

По принцип старата ми кутия беше термалтейк командър и отпред дупките за захвашане на вентилатора бяха по малки, но със вентилаторите при мен имаше и други модели винтове, едните са дълги със ситна резба, а другите са като гумени маркучета за да захванат вентилатора и да обират вибрациите, предполагам че те ти трябват, ето за това ти говоря, погледни на снимката дългият болт и гуменото маркуче...33ffj0g.jpg

И честно казано, без да се засягаш, ама такъв карък като тебе не е истина, честно, не вярвам в щуротии ама тебе някой те е урочасал, взимай компа и към дядо поп да му пее за здраве :wink12:

Ами познах, имаш само стандартните болтове, които обаче не са за този вид монтаж, те са за прикрепяне на вентилатора като той е от вътрешната страна на кутията,а ти ги завиваш от външната към вътрешната. За да го сложиш на тази кутия отпред ти трябват другите два вида които съм ти снимал, този железният дълъг болт минава през целият вентилатор и се прикрепя към кутията, като е със по ситна резба. Също и гуменият върши работа,даже обира и вибрацийте. Ами потърси такива, това е решението, иначе няма как да стане.

ПС: Дракула, няма как да ги навие, защото резбата на кутията е по малка, а болтовете са от тези късите със дебела резба, и най вероятно или ще прецака резбата, или ще съсипе болта защото кутията е по здрава, но дори и да опита няма как да стане, тия болтове са със тъп връх и няма как да подхванат, да не говорим че ще трябва да навива от вътрешната страна на кутията срещу резбата, щото няма как да прекара този болт през дупката на вентилатора, трябва с рапидка, ама нека да не прави простотии, по добре да си намери болтове като хората.

Редактирано от COBRA (преглед на промените)

• Автор

Оха се какво да не е :@ да му писне на човек еми утре ако небачкат в понеделник ще търся такива.

COBRA,прав си!

Моя грешка!

Обаче,човека е с нова кутия,тия дългите не са ли включени в окомплектовката?

• Автор

Към кое вентилатора или към кутията, ако става въпрос за кутията не нищо даже и кашона не ми дадоха от офиса на жар там я взеха беше изложена.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.