Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

• Автор

Спокойно, при Dead Island  нещата са си така по дефолт. Говоря за нея, защото имам само нея от тия, които споменаваш и естествено съм я играл доста преди време. Тая игра си има насичания дори с вертикална синхронизация, което е много гадно. Затова просто я играя без вертикална синхронизация със 150-200 фпс и макар картината да не е гладка, го няма дразнещото прескачане, когато е с вертикална синхронизация.  Иначе ми се стори на горния клип едно прекъсване на едно място, но ако имаш предвид нещо друго, кажи на коя минута и секунда от клипа да гледам. Ако е това, което си мисля (и не е от моя компютър), то провери да не би нещо да записва или работи на заден план. При мен го има подобно прекъсване за момент при пуснат фонов запис с Shadowplay. Досега не бях обръщал внимание и не съм забелязал подобно нещо, но напоследък ми направи впечатление при DIRT Rally. когато е пуснат фоновия запис, може би през около 1-2 минути има моментнбо прекъсване на картината. Предполагам е свързано със запис или изтриване на кеша или знам ли и аз как действа тоя фонов запис. Но определено причината е в хард диска или може би в някаква несъвместимост между различни процеси, щото компа ми е пълен с какво ли не, което работи кога ли не. Днес гледам една подобна тема за насичане при игри и се оказа, че човека просто си почисти PC-то и всичко тръгна нормално. Което не е и изненада. Още от времената на пентиумите, най-важно за игри бе чистата система - и от боклуци и от вируси.

Както казах линдолса е преинсталиран, аз не съм свалял кой знае какви програми а и нямам такива който да работят по време на игра по не долкото знам ! 

Както казах линдолса е преинсталиран, аз не съм свалял кой знае какви програми а и нямам такива който да работят по време на игра по не долкото знам ! 

проблема го има и при други игри както казах

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абе може да ти е преинсталиран Windows, но това не изключва проблеми с malware, както и проблеми с хард диска. Малко забавени сектори и ето ти забавена или накъсана работа. Освен това игрите, които цитираш или поне тия, за които знам, са шибани. Откжи се да се оправяш с Dead Island. по-добре се занимавай с Dying Light, която е по-добре във всяко отношение, включително като вървеж. А за GTA  какво да кажа. Ти не си първия, не си втория, не си хилядния, не си и милионния, дето недоволства от тая игра! Заеби тия работи и се насочи към нещо, което върви на твоята система. Насочи се към нови игри, които са оптимизирани за хубавия ти процесор с хубавото дъно и за които драйверите са топли, топли все още. няма да сгрешиш. 

• Автор

Абе може да ти е преинсталиран Windows, но това не изключва проблеми с malware, както и проблеми с хард диска. Малко забавени сектори и ето ти забавена или накъсана работа. Освен това игрите, които цитираш или поне тия, за които знам, са шибани. Откжи се да се оправяш с Dead Island. по-добре се занимавай с Dying Light, която е по-добре във всяко отношение, включително като вървеж. А за GTA  какво да кажа. Ти не си първия, не си втория, не си хилядния, не си и милионния, дето недоволства от тая игра! Заеби тия работи и се насочи към нещо, което върви на твоята система. Насочи се към нови игри, които са оптимизирани за хубавия ти процесор с хубавото дъно и за които драйверите са топли, топли все още. няма да сгрешиш. 

Човек проблема е при всички игри малко или много го има винаги това ми е мисълта при всяка игра е Арма 3 също и всички !!!!!

Намерил си с коя игра да даваш пример - Arma 3. Когато коя да е Arma  тръгне нормално  на коя да е конфигурация, ще ми викаш трамвай.  Според мен преиграваш. За гладка игра хората са измислили вертикалната синхронизация, както и на малко по-късен етап - адаптивната вертикална синхронизация. След това измислиха и свободната синхронизация в лицето на free sync  и G-Sync.  Когато някой иска да играе някоя игра гладко, първата му работа е да се помъчи да използва коя да е вертикална синхронизация. Втората му работа е да донастрои играта и драйверите, ако тая синхронизация не работи добре. И третата му работа е да даде 2-3 бона за нова щайга. 

• Автор

Намерил си с коя игра да даваш пример - Arma 3. Когато коя да е Arma  тръгне нормално  на коя да е конфигурация, ще ми викаш трамвай.  Според мен преиграваш. За гладка игра хората са измислили вертикалната синхронизация, както и на малко по-късен етап - адаптивната вертикална синхронизация. След това измислиха и свободната синхронизация в лицето на free sync  и G-Sync.  Когато някой иска да играе някоя игра гладко, първата му работа е да се помъчи да използва коя да е вертикална синхронизация. Втората му работа е да донастрои играта и драйверите, ако тая синхронизация не работи добре. И третата му работа е да даде 2-3 бона за нова щайга. 

Ок явно не искаш да ме разбереш просто незнам какво да кажа и как да ти го обясня за да ме разбереш аз не говоря за 3 или 5 игри а говоря за всяка една игра която досега съм играл на този компютър, а хардовете ги тествах преди и бях качил снимки в темата и другите казаха че са в добро състояние и не би трябвало да е от тях. А проблема се появява на моменти повече на моменти го няма при някой игри повече при други по малко както казах и преди това но винаги го има. А и игрите не ги подкарвам на макс за този комп с който съм и на настройките на който ги пускам трябва да въреят перфектно !!!! 

Ехаа че дълга тема  :shock11:, ако се беше свързал със някой твой приятел който разбира от щайги или поне беше писал във форума преди да си купиш конфигурацията щеше да си спестиш 6,7 месеца разправии. E поне ще знаеш за следващия път  ;). Аз ли съм сляп не знам ама на последния клип който си качил не виждам засичане. Ако има то е минимално тоест не ти пречи на gameplay.

Ехаа че дълга тема  :shock11:, ако се беше свързал със някой твой приятел който разбира от щайги или поне беше писал във форума преди да си купиш конфигурацията щеше да си спестиш 6,7 месеца разправии. E поне ще знаеш за следващия път  ;). Аз ли съм сляп не знам ама на последния клип който си качил не виждам засичане. Ако има то е минимално тоест не ти пречи на gameplay.

Според мен проблемът е във възприятията му, както и на някои други хора. Аз от клипа почти нищо не разбрах и затова исках уточнение, какво точно трябва да гледам. Когато се играе по тоя начин и героя постоянно се мести насам-натам, е доста трудно да се разбере за какво става въпрос. Така и не разбрах, дали това е насичане за част от секундата или е непрекъснато насечена картина. Аз казах как се оправя. Пуска се вертикална синхронизация, настройва се играта да върви с доста над 60 фпс, ако се налага, се променят някои настройки в драйверите и се играе. Без много кадри и без вертикална синхронизация, няма как играта да върви гладко. Много хора правят грешката, че намаляват много детайлите и резолюцията, надявайки се по тоя начин да получат гладка картина. Само че тогава процесора почва да се товари много и да спъва видеокартата. В много случаи това води до нестабилна картина. Автоматичното намаляване на резолюцията и детайлите не означава и автомотично увеличение на минималните кадри, които са важни в повечето случаи. В много случаи картината става по-добра за игра при увеличаване на детайлите, резолюцията и филтрациите. Тогава ако се постигнат едно 35-40 фпс, играта може да изглежда и върви много по-добре, отколкото при ниска резолюция и минимални детайли. Само че тогава няма как да се пусне вертикална синхронизация, за да е идеално гладка картината. Затова в тоя случай се купува добър процесор, клоква се, купува се и върхова видеокарта, която също се клоква. Взема се и едно SSD  за всеки случай с 16 GB RAM  и човек е почти готов за всяка игра. 

Ако наистина купи видео от висок клас няма да му трябва оувърклок на видеото. Аз не разбирам, очакваш от среден клас процесори и малко под средния клас видео да ти върви максимално гладко всички игри на максимални графики... Забрави от АМД като цяло да намериш висок клас процесор, просто те нямат  ;). Една i5 би се справила бая по добре от това АМД.

Колегата да пробва с по стари заглавия да види там как е положението ? Ако там няма проблеми  е ясно на къде бият нещата , но ако и там има такова леко насичане значи е като моя проблем :X . За игрите от тази година че и от миналата е ясно че искат много здрава машина за да вървят перфектно , зора е поне по старите заглавия да си вървят добре та да може човек да се ориентира правилно за възможностите на машината му . Примерно да имаш кола 300-400 коня и като я изпънеш по магистралата и стигне до 150 км и  не иска повече , начи нещо не е както трябва . Или може би GTA 5 е лимита му за неговата конфигурация . Аз съм със i5  и nvidia GTX 660 и при доста по леки игри го имам проблема . 

Редактирано от Daniel95 (преглед на промените)

Според мен проблемът е във възприятията му, както и на някои други хора. Аз от клипа почти нищо не разбрах и затова исках уточнение, какво точно трябва да гледам. 

Според мене се опитва да покаже че когато мърда героя забележи как се забавя за малко и после се забързва. И при мен го е правило на същата игра. Оправям го със ALT + Enter .

Редактирано от iittssnnoottrreeaall (преглед на промените)

Според мене се опитва да покаже че когато мърда героя забележи как се забавя за малко и после се забързва. И при мен го е правило на същата игра. Оправям го със ALT + Enter .

Да, това е решение за някои игри, но не е панацея. Аз също когато имам дроп при някои игри, ползвам тоя начин или ако не действа, директно с alt+tab. Но всичко зависи от играта. А аз се опитах да обясня, че всяка игра си е сама за себе си, както и всяка система. Тук могат да се дадат някакви насоки. Решението на проблема е в ръцете на тоя, който има проблем. Аз почти никога не съм имал еднакви решения за подобни проблеми. Но има и друго. Някои хора вместо да играят, се занимават с това, каква е картината. Аз също понякога, но когато играта ми е интересна, картината остава леко на заден план. Типичен пример при мен  - Dead Island Riptide (  а и другите). Тая игра сече с вертикална синхронизация и часове мъки не оправиха проблема. Затова се примирих, изключих вертикалната синхронизация, дадох maximum pre-rendered frames  на 1( вече съм направил тая опция стандартна за абсолютно всички игри) и гледам съм се занимавал 130 часа с тая игра според STEAM. Бих продължил да я играя и преигравам, но се появи навреме Diyng Light,  та си реших проблемите с насичането по Сталински. Има игра, има проблем. Няма игра, няма проблем. Или в случая следващата по-нова версия на играта ( макар и не директно продължение), се оказа 1000 пъти по-добра като вървеж. 

аз не видях да ти засича явно сте се изглезили  и не знаете какво е 5 FPS ,  всяка нова игра я правят супер тежка   и програмистите не се съобразяват със хардуерни възможности  на масовия потребител.    не всеки има видео карта за  $1000.   Видео картата   има два начина за настройка - добра графика с циклеж  или лоша графика на квадратчета с малка резолюция с по-малко циклеж. другите неща които влияят  са  скоростта на интернета ако   е  online  ,  процесора ако има много джумбе , и ram

аз не видях да ти засича явно сте се изглезили  и не знаете какво е 5 FPS ,  всяка нова игра я правят супер тежка   и програмистите не се съобразяват със хардуерни възможности  на масовия потребител.    не всеки има видео карта за  $1000.   Видео картата   има два начина за настройка - добра графика с циклеж  или лоша графика на квадратчета с малка резолюция с по-малко циклеж. другите неща които влияят  са  скоростта на интернета ако   е  online  ,  процесора ако има много джумбе , и ram

Ако се загледаш малко по внимателно ще видиш че има забавяне. Не мисля че има геймър който да не знае или усетил лаг. low fps. Просто се загледай внимателно и ще видиш как става бавно и после се забързва. Обикновенно не забива но е доста дразнещо да се играе така. тва е

Редактирано от iittssnnoottrreeaall (преглед на промените)

има начин да се  намали това като се намали  скоростта на мишката но аз не виждам нищо фрапиращо в клипа засечките  в повечето случаи са от самата игра както казах защото не е съобразен  софтуера   когато са го правили.По сериозните  компании плащат на  гейм тестери  а други чакат някои да им пише че  на някоe место засича а дали ще го оправят  или ще изтрият писмото никой не знае.

има начин да се  намали това като се намали  скоростта на мишката но аз не виждам нищо фрапиращо в клипа засечките  в повечето случаи са от самата игра както казах защото не е съобразен  софтуера   когато са го правили.По сериозните  компании плащат на  гейм тестери  а други чакат някои да им пише че  на някоe место засича а дали ще го оправят  или ще изтрият писмото никой не знае.

Ами автора споменава че лага го има и при други игри.

• 2 месеца по-късно...

Привет колеги , моля ви задействайте се  , имам подобен проблем като автора на темата става дума за леки накъсвания при движение на картината  с други думи не през цялото време е плавно и гладко . Носих машината на пълна хардуерна диагностика и казаха че всичко е било наред без дефекти в хардуера , първоначално го нямах този проблем първите няколко месеца появи се в последствие просто така от само себе си  и вече почти 8 месеца не мога да оправя този проблем а през това време съм опитал доста неща  от  преинсталиране на OS  до драйвери на дъно , карта и всичко възможно което има драйвери за инсталиране   тези насичания ги имам сега на игри  на които преди това не съм ги имал  от типа на  Prototype , Darksiders , Sleeping Dogs , Mafia 2  . Моля ви за съдействие 

Ето и конфигурацията ми 

CPU Intel i5 4590

GPU: nVidia GTX 660 Gigabyte 

Mobo: ASrock H97 Performance Fatality

RAM 8 GB Gskill Ripjaws X

HDD: Seagate ST1000DM003

SSD: Samsung 840 EVO 120GB

PSU: Thermaltake Smart SE 730W

Monitor : LG 22MP55HQ

Ако някой е успял да разгадае случая с това моля да пише 

С Win 10 пробва ли? Според мен самият ти знаеш повече от всички нас, взети заедно, след като толкова време се занимаваш с тия проблеми. Трябва да си станал спец вече ;)  А тия специалисти какво казаха относно насичането, признаха ли проблема или не?

Привет колеги , моля ви задействайте се  , .........

Ако наистина няма проблем в хардуера то остава да е софтуерен. Разликата от преди 8 месеца и сега е в новите версии на програмите, драйверите и ъпдейти на Windos-a. Хубаво си преинсталирал, но пробва ли на чистата инсталация с по-стари драйвери и без качени ъпдейти. Ако в този случай проблема го няма почваш актуализации една по една за да видиш кога ще се появи проблема. Можеш да пробваш и от рестор пойнт да се върнеш в момента с чиста инсталация.

Не виждам смисъл да минавам на Win 10  при положение че играя предимно по стари игри ( най вече според възможностите  на конфигурацията ми  ) , когато всичко беше перфектно  си бях на  Win 7  до 2010 актуализирана . Много колеги по форумите ме насочиха да го нося на сервиз за диагностика и така и направих но явно излиза че с хардуера всичко е наред  , остава да е нещо дребно което прави цялата тая поразия но да ми обягва :(

Редактирано от Daniel95 (преглед на промените)

Не виждам смисъл да минавам на Win 10  при положение че играя предимно по стари игри ( най вече според възможностите  на конфигурацията ми  ) , когато всичко беше перфектно  си бях на  Win 7  до 2010 актуализирана . Много колеги по форумите ме насочиха да го нося на сервиз за диагностика и така и направих но явно излиза че с хардуера всичко е наред  , остава да е нещо дребно което прави цялата тая поразия но да ми обягва :(

Смисъла да се пробва с друг Windows, е в това, че понякога драйвърите на другата ОС са по-добре оптимизирани / не е задължително/. Пример от практиката, въпреки че е малко далечен: Лаптоп с Win7 оригинал и партишън за възстановяване, след известен период 1-2 години започва да дава постоянно сини екрани при стартиране. Това започва за се случва след инсталиране на драйвърите. Същия този лаптоп с Win 10 вече няма този проблем. Т.е. без каквато и да е хардуерна намеса, с втория Windows системата работи ... Когато няма алтернатива и яснота кое бърка нещата, не е зле да се опита и друго... Самата инсталация не заема много време и изисква само повече търпение...

Ами мини на  XP. 

Опитах с Win 8 но и при него нищо и щом не видях подобрение веднага го разкарах  след това реших да пробвам и едно XP но при него пък друг проблем се появи  там пък курсора на мишката забиваше даже при движение  дори по десктопа и него го махнах след това  излиза че със 7 цата си работи най оптимално  никога до сега дори и на по старите ми конфигурации не ми се е налагало да ъпдейтвам OS или драйвери за да ми вървят игрите гладко и плавно  не мисля че и сега е необходимо ( въпреки че го направих вече ) и се убедих че това не помогна , мисля си че може тогава когато ми е вървяло гладко всичко да ми е било хрумнало да ъпдейтна видео драйверите  и това да ми е направило проблем  четох по чуждите форуми как е имало хора с такъв проблем ъпдейтнали са драйверите си с по нови при което са върнали пак на старите си с които им е работило добре но дори и със старите им проблема останал . Би трябвало за тея 20 пъти преинсталиране и около 6 различни ревизий на Windowsa  поне 1 от тях да беше оправила проблема 

И по нови и по стари все същото , прецака се изведнъж положението и до там  а знам че ми е работила и по добре машината 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.