Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

• Автор

Еми значи нещо не е както трябва но какво как да разбера от къде идва проблема.

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

За не клокнат процесор + това охлаждане ,рядко трябва да достигаш 60*

Моят FX 6350 е клокнат на 4.4 Ghz при 1.39 Vcore  и под стрес теста на аида не достига и 60*,а охлаждането ми е CM 212Evo

Безмислен е коментара на температурите след като са очевидно некоректни.

Еми значи нещо не е както трябва но какво как да разбера от къде идва проблема.

По-рано не бяхте ли качили снимка с охлаждането монтирано в грешна посока, защото кутията не позволява правилната?

Edit: Снимка

Редактирано от g060dimitrov (преглед на промените)

• Автор

По-рано не бяхте ли качили снимка с охлаждането монтирано в грешна посока, защото кутията не позволява правилната?

Edit: Снимка

Ами дъното позволявало само надолу и нагоре да се завърта охлаждането на процесора 

Но тази кутия има и отгоре място откъдето да излиза топлия въздух на снимките мисля че се виждаше

Ами дъното позволявало само надолу и нагоре да се завърта охлаждането на процесора 

Но тази кутия има и отгоре място откъдето да излиза топлия въздух на снимките мисля че се виждаше

Това с монтажа на охладителя,не е вярно.

И цялата жега от видеото,минава през процесора.

Това с монтажа на охладителя,не е вярно.

И цялата жега от видеото,минава през процесора.

За разлика от сокетите на Intel където отворите за монтаж на охлаждането са разположени в квадрат и позволява завъртането на охладителя в 4 посоки при AMD не е така.

IMG_4539.jpg

IMG_4573.jpg

ОК.

Кое пречи на въпросният охладител да бъде монтиран така,че да

духа в четири различни посоки?

Редактирано от drakula975 (преглед на промените)

.......

Грешката е моя. През цялото време съм приемал сбъркал съм охладителя, за което се извинявам. 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Ами честно казано си нямам представа защо просто този от жар така ми каза :(

Ами честно казано си нямам представа защо просто този от жар така ми каза :(

Не му се занимава,явно...

Зарежи ги жар,дайте да измислим начин да ти смъкнем температурите.

Назад в темата пишеш,че освен процесора са ти сменили и кутията.

Дай марка и модел и една снимка на отворената кутия.

• Автор

Не му се занимава,явно...

Зарежи ги жар,дайте да измислим начин да ти смъкнем температурите.

Назад в темата пишеш,че освен процесора са ти сменили и кутията.

Дай марка и модел и една снимка на отворената кутия.

http://prikachi.com/...31/7900031O.jpg

http://prikachi.com/...35/7900035e.jpg

http://prikachi.com/...39/7900039Z.jpg

Това е кутията Termalteke но точния модел не го знам.  

ОК,моя грешка,мислех,че съм гледал снимки на предишната.

Значи,както писах,завъртане на Арктика,един вентилатор отпред да вкарва,

обръщане на захранването с вентилатора надолу,

задължително прибиране на кабелите.

Като се върти охладителя,сложете някоя читава термо паста.

Като направиш горните работи,пак ще измериш температурите

и според резултатите ще процедираме по нататък.

• Автор

Аха но това няма кой да ми го свърши, а сам не мога така че ще ми се наложи пак в жар да хода, а доколко ще ги направи нещата както му кажа ...

• Автор

Но сега при една игра насича веднага като я пуснах а процесора е на 55 градуса при тази температура нормално ли е.

• Автор

АИДА-та ли гледаш?

CPU или Core е 55 градуса?

Аида, CPU само но при по продължителна игра вдига градусите.Но както казах още преди да е загрял с самото влизане в игра го има накъсването, а по някой път го няма! 

когато не насича може и 1 час да не го прави но зависи и от играта де но специално при тази или насича в самото начало през цялото време или не

• Автор

Между другото сега седнах и се опитах да направя това което ми казахте или поне част от това, като се опитах да прекарам част от кабелите (тези който можах) зад дъното и обърнах захранването отне ми 2 часа и малко и малко потене :D ето го резултата а вие ще кажете дали съм успял да направя нещо. Е ако не друго поне захранването обърнах.

ето преди -http://prikachi.com/images.php?images/39/7900039Z.jpg

ето и след -http://prikachi.com/images.php?images/630/7919630q.jpg

Като прочетох темата ме хвана яд!!

Ти трябваше отначалото да им го върнеш и да ти дадът парите!!

Ако се беше посъветвал малко , сега щеше да си бомба..

Иначе колко пари общо даде за тая конфигурация?

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Като прочетох темата ме хвана яд!!

Ти трябваше отначалото да им го върнеш и да ти дадът парите!!

Ако се беше посъветвал малко , сега щеше да си бомба..

Иначе колко пари общо даде за тая конфигурация?

Колкото и да е дал, много са, повярвай ми. Със всичките тези ядове, даже те трябва да ти платят, а не ти да им се молиш. Толкова ли няма някой колега от форума в твоя град за да погледне това чудо на чудесата. След всичките простотий които са ги сътворили от жар, да не говорим и с нова кутия пак кабелите са навсякъде като овнешки черва, не бих се учудил ако "специалиста" от жар даже не е сложил и паста на процесора, щото сигурно я е помислил за някаква мръсотия и е решил да го изчисти до блясък, честно ви казвам, не бих се учудил. Човек, явно не искаш да се разправяш, но според мен това е единственият начин, отиди  и им набии канчетата.

Няма ли да е по добра идея колегата да завърти охладителя перката да сочи към предната част на кутията . Нещо такова да стане  http://prikachi.com/images.php?images/935/7919935o.jpg

Няма ли да е по добра идея колегата да завърти охладителя перката да сочи към предната част на кутията . Нещо такова да стане  http://prikachi.com/images.php?images/935/7919935o.jpg

На тоя охладител може само от страните , иначе ако сложи една перка на кутията от страни може и да стане , но тва сичкото не си заслужава.. след като са го набутали толкова много,незнам.... аз бих ги съдил!

Вчера гледам във Amazon UK където е  една R9 280x НОВА струва към 140 паунда  а във бг такава карта ти излиза около 500лв нова . И не само това , там имат добри гаранционни условия както във всяка друга държава ( де да можех и аз да се уредя толкова тънко  мечти мечти )  но тука във БГ е трудно положението тея от jar дори и да ги съди сиг ще си наемат добър адвокат и най много той да плаща глоба после  понеже във БГ е така положението подкупно е всичкото  и никога няма справедливост  тук всичко е лотария  Целиш живот тук е като едно билетче от лотарията  ако ме разбираш точно за какво ти говоря .

• Автор

Ами по принцип съм дал около 1 500 или и 1400 лв.  нз точно колко до сега.Иначе съм от Самоков ако някой случайно е от тук ще се радвам да помогне ! 

Ами по принцип съм дал около 1 500 или и 1400 лв.  нз точно колко до сега.Иначе съм от Самоков ако някой случайно е от тук ще се радвам да помогне !

даже имам и 30 лв за кутията да им додавам 

Ще се опитам да обобщя финалните решения по темата. По начало концепцията на тази сглобка е сгрешена. За да имаш качествен компютър за игри е нужно да направиш някои промени. 

Хардуерни промени: заменяш дъното и кутията. Нужна е кутия с добър въздушен поток и качествени ламарини. 

Софтуерни промени: свежа инсталация на операционна система и най-важното да бъде лицензирано копие. Настройка на операционната система за оптимална работа. Закупуване на игрите, които се играят, а не хакнати версии. Бъди добър стопанин на поверената ти техника. Едва тогава ще имаш безпроблемна работа с машината.

Нужния хардуер:

Заменяш сегашните ти компоненти с горепосочените с/у доплащане без да се допуска намесата на Жар при сглобяването. Намираш колега от твоя град да ти съдейства. Ако удариш на камък палиш колата и за час ще си в София, където ще ти се помогне.

Успех!

П.П. Пост №174 е редактиран съобразно коментарите на Костадин_91 и drakula975! За FX 8350 и предложеното от мен дъно е достатъчно.

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

И за какво му е Sabertooth?

Ето две дъна,които са няколко милиона пъти по-добри от тоя боклук на Asrock( с който е в момента автора).

И двете клокват добре(ако въобще ще клоква),като асуса е по-добър,но и GB е чудесно като хардуер дъно(от към биос е малко куцо).
Ако е решил да изкърти всичко от клок,то тогава съм съгласен да даде 300+лв за дънна платка,но иначе и 270-те за асуса са му много

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.