Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

А пък съблезъбия е няколко класи над твоите предложения. Принципно имал ли си допир до 9370, 9590? 

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

А пък съблезъбия е няколко класи над твоите предложения. Принципно имал ли си допир до 9370, 9590? 

Не знам принципно ли е,какво е ,но човека вече е с FX 8350,а не с 9370,9590,а за 8350 за какъв му е да дава толкова пари за дъно?

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

Автора го смени с 8350.

Не вярвам от жар да се съгласят на такива замени,бях го предложил по-назад в темата.

Ако няма да клоква,Арктика му е напълно достатъчен,и този модел може да се завърти да духа назад.

Редактирано от drakula975 (преглед на промените)

Не знам принципно ли е,какво е ,но човека вече е с FX 8350,а не с 9370,9590,а за 8350 за какъв му е да дава толкова пари за дъно?

Автора го смени с 8350.

Не вярвам от жар да се съгласят на такива замени,бях го предложил по-назад в темата.

Ако няма да клоква,Арктика му е напълно достатъчен,и този модел може да се завърти да духа назад.

Извинявам се, но темата е много дълга и съм пропуснал замяната на процесорите. В такъв случай предложеното от Костадин дъно на Асус е добър вариант. Остава да се вземе по-качествена кутия.

Поздрави на двама ви. :)

Може проблема на колегата изобщо да не е хардуерен ( специално за насичането ) Нали и аз го имам и то със Intel + nVidia 

• Автор

Добре в крайна сметка трябва да сменя и дъното но едно, че вече нямам пари, второ че от жар няма да ми го сменят, това какво да го правя ако взема ново. Аз мислех че тази кутия добре охлажда с която съм сега по принцип има 2 отвора от горе от зад и от долу 2 отвора. И накрая ако пак ми остане проблема какво правя освен че съм се набутал с още пари просто ми писна толкова много и защо се прецаках да пазарувам от жар. Направо намразвам шибаната техника и хората който уш разбират, а после те занимават с лаина повече от половин година !!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Станалото - станало!

Кутията не е лоша,само трябва да намериш човек да ти монтира правилно охладителя

и да сложиш един вентилатор,да духа отпред.

Не наливай повече пари , така и така няма смисъл . Чувал съм за хора със машини струващи над 5 бона и пак не покриват очакванията за цената си . Истината беше във времената когато актуални бяха dual core  процесорите . със такава конфигурация със един прост AMD Athlon dual core  na 2Ghz  и  nvidia 9600 GSO нямах никакво проблеми със тогавашните игри за времето си конфигурацията си работеше на 100% никога не съм имал микро насичания във която и да е игра от порядъка 2001-2006,2007 ма година . 9 години си работеше перфектно машината а сега хардуера е направен да издържи не повече от 1 година и тва е . Сигурен съм че сега ако човек си купи една съвременан конфигурация от 1000 до 3000 лв и да играе всеки ден дори и по 2-3 часа на ден игри след 1 година най много ще започне да дава някакви проблеми . Не си струва просто . Преди 6-7 години една добра видео карта ти струваше 80-100 лв и играеш без компромиси , а сега и 500 лв да дадеш за видео пак ще трябва да пипаш настройки докато оправиш насичанията и пак няма да е на 100% перфектно пак ще трябва да търпиш насичане колкото и да кастриш от детайли и резолюция. Или има нещо друго което може да оправи лесно проблема  или просто хардуера вече не е същия като едно време :( 

• Автор

Станалото - станало!

Кутията не е лоша,само трябва да намериш човек да ти монтира правилно охладителя

и да сложиш един вентилатор,да духа отпред.

Ами ще се пробвам сам да си сложа вентилатор за отпред ако успея, а кабелите и захранването добре ли са, нз кой ще може да ми обърне охладителя :( А какъв вентилатор да купя за отпред ?

Ама ти верно нямал ли си в предната част на кутията вентилатор ? :O 

• Автор

Взимаш един такъв -

https://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=562585 

и го закачваш където съм ти показал.

fan.jpg

На тази снимка честно казано не ми е много ясно как точно, но мисля че предната част на кутията се отваря и там има място. А ще си запиша модела и тия дни ще хода до друг офис ама не на жар :@

А  между другото нали охладителя на процесора духа нагоре а от зад където всъщност трябва да е насочен има вентилатор който също мисля че изкарва въздух.

има и още останали не прибрани кабели както се вижда на снимката но тях не успях да ги прибера. 

• Автор

Нормално е,не се шашкай!

Добре :D тия дни ще се пробвам да сложа вентилатора, но нормално ли е при положение че още не е загрял да ми го прави проблема, а по някой път не дали е проблема само в това, че не се охлажда добре.

Айде престанете с версиите за купуване на дъна и т.н. отдавна стана ясно, че вече не е по финансовите сили на автора та трябва да се примирим с наличното. А пост 174 относно лицензите просто нямам сили и нерви да го коментирам.

Относно положението на охладителя. Вече изяснихме, че може да бъде завъртян, но при едно просто условие, а именно трябва да са налични и втория комплект планки който явно мърльото в местния офис е затрил или просто не е дал на клиента. След като не са налични и това явно не е възможно. След като охладителя ще остане така това което може да се направи е вентилатора на задния панел да се сложи над охладителя да изкарва и то само при положение, че над РСто няма прегради иначе остава така. Другото което може да се направи е да се сложи вентилатор на предния панел за да се оформи някакъв нормален поток. Автора се е постарал с кабелите и е подобрил положението в сравнение с кашата на Жар.

След всичко това бих предложил чиста инсталация.Не ми се чете отново цялата тема, но при всичките тези експерименти кой знае какво мазало е и със софтеура. 

• Автор

Айде престанете с версиите за купуване на дъна и т.н. отдавна стана ясно, че вече не е по финансовите сили на автора та трябва да се примирим с наличното. А пост 174 относно лицензите просто нямам сили и нерви да го коментирам.

Относно положението на охладителя. Вече изяснихме, че може да бъде завъртян, но при едно просто условие, а именно трябва да са налични и втория комплект планки който явно мърльото в местния офис е затрил или просто не е дал на клиента. След като не са налични и това явно не е възможно. След като охладителя ще остане така това което може да се направи е вентилатора на задния панел да се сложи над охладителя да изкарва и то само при положение, че над РСто няма прегради иначе остава така. Другото което може да се направи е да се сложи вентилатор на предния панел за да се оформи някакъв нормален поток. Автора се е постарал с кабелите и е подобрил положението в сравнение с кашата на Жар.

След всичко това бих предложил чиста инсталация.Не ми се чете отново цялата тема, но при всичките тези експерименти кой знае какво мазало е и със софтеура. 

Човек като каза за планки отворих кутията на охладителя и сигурно са това ? - http://prikachi.com/images.php?images/261/7923261C.jpg

Но проблема е че сам май няма да мога да се оправя, вие как мислите трудно ли се завърта ?

Човек като каза за планки отворих кутията на охладителя и сигурно са това ? - http://prikachi.com/images.php?images/261/7923261C.jpg

Но проблема е че сам май няма да мога да се оправя, вие как мислите трудно ли се завърта ?

Е те точно това са. Лошото е, че ти отне повече от седмица. Понеже спаделяш че нямаш много опит и това не е стандартен лесно монтиращ се охладител, не че и много сложно де, но трябва да се махне охладителя да се свалят планките използвани в момента и да се сложат тези. С тях охладителя ще може да се монтира така че да духа назад към изкарващия вентилатор. Преди процедурата ще трябва да си купиш и паста за да я смениш след като свалиш охладителя.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Да струва ми се сложно, възможно ли е да прецакам нещо иначе ми се иска сам да се пробвам защото ми писна от немърливите майстори по града ако мога да се науча да си правя всичко сам няма да им стъпа. 

също така и за прейнсталацията на линдолса до сега не съм го правил и искам да пробвам сам ама това ще е накрая де, но все пак може ли да стане някаква непоправима беля. 

das

Никой не се е родил научен.

Едно питане - като свалиш десния капак на кутията,вижда ли се дъното и задната планка на охладителя?

Изгледай това и си прецени дали можеш да се справиш:

https://www.youtube.com/watch?v=70FSauVPfHs

Редактирано от drakula975 (преглед на промените)

Ти ако искаш се примирявай, но не виждам защо автора да го прави. Никой не говори за закупуване на нови компоненти, а за подмяната на наличните с по-качествени с/у доплащане. Има разлика. Нали? Сегашното му дъно е световно известно с проблемите си, а кутията са я докарали само на вид. По-добре да додаде 100лв. отгоре, но да му е мирна главата в последствие. И ми е много интересно да видя коментара ти относно препоръката ми да се закупи операционна система, както и игрите, които се играят!

Няма никаква гаранция че като си закупи игрите няма да му насичат. Прав ли съм или греша ? Имам един познат който си инсталира оригинален Windows 7 Ultimate и пак му прави въртели с други думи не всичко опира до оригиналните софтуери даже шанса е минимален за успех . Пример мога да дам със конзолите играя примерно една игра на Xbox 360 първо на не хакната конзола от оригиналния диск на играта и после на хакната конзола същата игра изтеглена от торент тракер ( разлика във вървенето не видях ) даже има шанс оригиналната игра понеже се играе от диск-а и тя да насече докато диска е вътре и го чете .

• Автор

Ами игрите са ми оригинални някой но и при тях и при ппр адските проблема си остава.

Ти ако искаш се примирявай, но не виждам защо автора да го прави. Никой не говори за закупуване на нови компоненти, а за подмяната на наличните с по-качествени с/у доплащане. Има разлика. Нали? Сегашното му дъно е световно известно с проблемите си, а кутията са я докарали само на вид. По-добре да додаде 100лв. отгоре, но да му е мирна главата в последствие. И ми е много интересно да видя коментара ти относно препоръката ми да се закупи операционна система, както и игрите, които се играят!

Хубаво е и да се чете. Предлагате човека да вложи пари който отдавна каза, че няма. 

Здравейте, говорих с офиса на жар в София обясних им всичко и им пратих компютъра днес ми се обадиха и ми предложиха да заменя дъното с по добро и да си доплатя или да ми сменят процесора с по слаб и да ми върнат разликата.Това е новото дъно https://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=561938&t=0а това е моето https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=545490&t=0 това е новия процесор който ми предложиха https://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=546792&t=0 а това моя https://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=560664&t=0 разбира се обезщетение няма да има но все пак според вас заслужава ли си по-слабия процесор тъй като нямам достатъчно за дъното ?

А за софтуера да те питам, всичкия ли трябва да е лицензен за да се гарантира безпроблемна работа на РСто и ако човека изръси 1000+лв и проблема остане ще му ги възстановиш ли?

От скромният ми опит от 20+ години все още не съм виждал домашно РС със 100% легален софтуер. Предполагам и сам си наясно колко умно е точно това ти изказване. Звучиш като рекламен агент на микромеките.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.