Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

• Автор

Ами на WD е но този хард ми е с гаранция защото е новия какво му е в смис за смяна ли е и дали ще ми признаят гаранзията

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами на WD е но този хард ми е с гаранция защото е новия какво му е в смис за смяна ли е и дали ще ми признаят гаранзията

Western Digital-a е с бавни сектори.Това означава,че ако иска да чете нещо записано на тях то ще става много бавно и оттам ти идва и насичането.Преинсталирай на хитачито и няма да имаш проблем.И е за смяна,а това не се признава в гаранция.

Редактирано от Десислав Петров (преглед на промените)

Western Digital-a е с бавни сектори.Това означава,че ако иска да чете нещо записано на тях то ще става много бавно и оттам ти идва и насичането.Преинсталирай на хитачито и няма да имаш проблем.И е за смяна,а това не се признава в гаранция.

На диска последните сектори винаги са по-бавни, този почти не се различава от нормата. Уиндоуса обикновено е инсталиран в началото на диска. В случая върху зелените сектори (на спийдмапа също са зелени). Проблема не е от там!

Aко изглеждаше така, можем да кажем, че дропа е от там. Случая не е такъв. Хитачито е в отлично здраве а Western Digital-а е в много добро.

• Автор

И в крайна сметка какво се оказва, че няма разрешение на проблема :(

Решението е да си сглобим нови конфигурации от Англия  ще сме със Xeon-и и GTX 980 за без пари почти . Смятай щом хората изхвърлят нови запазени телевизори на боклука  на 2 месеца без да им пука  смятай за какво си говорим :X :D . Живия пример  във BG  една R9 280x нова ти е 400-500 лв а  във Англия около 100 паунда  сам си прави сметката . Тук в бг минималната заплата е 300 лв на месец а там изкарват 100-150 паунда на ден . ДА ЖИВЕЕ БГ !  Моля модераторите да се замислят преди да ми изтрият коментара :)

• Автор

Хм за Англия не знам но в Германия в един от големите верига магазини за техника цените не са по различни от тук

Може би е заради еврото то се приравнява ама човек никъде не е както във БГ 300 лв минимална заплата ай 380 ще я правят лятото , ама като ти вземат 60-70 лв удръжки и чисто си взимаш 300-310 лв . Толквоа ти струва една среден клас видео карта да речем цялата ти заплата  Дори и във Германия сигурно минималната им е 600-700 евро 

• Автор

Как да разбера дали е това тротлинг ? Че не ми е много ясно доколкото прочетох и разбрах това е когато прегрее и започва да се намаля честотата, но как да разбера дали е това

Стрес теста на Аида го има като графа в графиките си. Просто отваряш на стрес тест без да му даваш старт и почваш да играеш. Като ти насече излизаш и гледаш дали е мръднала графиката.

Айдата си го показва тротлинга ето така.

А не мислиш ли че е възможно, това да е поради факта, че автора на темата е използвал Trial версия на АИДА-та? На скрийншота точно на графиките има липсваща информация и с големи букви е написано TRIAL VERSION. Горе пък, температурата на процесора се движи по закономерни граници подобни на тротлинг - вижда се равномерно падане на температурата на равни интервали, вероятно при дроп в честотата. Предвид доброто състояние на дисковете (все пак трябва да се спре торент клиента), бих заложил на тротлинг, поне докато не видя същият тест направен с пълната версия на програмата.

За удобство: Това е скрийншота на автора.

Редактирано от Игнатов (преглед на промените)

• Автор

А от къде да сваля пълната версия на аида или с коя друга програма може да се провери това и защо се получава този тротлинг въобще :(

А не мислиш ли че е възможно, това да е поради факта, че автора на темата е използвал Trial версия на АИДА-та? На скрийншота точно на графиките има липсваща информация и с големи букви е написано TRIAL VERSION. Горе пък, температурата на процесора се движи по закономерни граници подобни на тротлинг - вижда се равномерно падане на температурата на равни интервали, вероятно при дроп в честотата. Предвид доброто състояние на дисковете (все пак трябва да се спре торент клиента), бих заложил на тротлинг, поне докато не видя същият тест направен с пълната версия на програмата.

За удобство: Това е скрийншота на автора.

Не не мисля, че е от версията. Аз винаги ползвам триал версия, защото качвам на машината на клиента тествам и трия. Нещата който ми трябват са си ок.

Не мога да се съглася, че кривата прилича на такава при тротване. Започване ли тротване то то не е периодичен процес за да предизвиква такива падове. 

Като цяло на тази диаграма е трудно да се вярва. Прекалено подозрително еднакви са температурите на всички ядра. Бих препоръчал да се направи тест с друга версия да речем Engineer. Да не говорим че такива падове в температурата дори и при спиране на товара няма да се получат ще са доста по-плавни. а и разликата в пада на температурата на капачката и на ядрата е меко казано брутален. 

При FX процесорите ,ако в биоса не е включена HPC(High Performance Computing) процесора ще тротва при определена температура ,точно както е на графиката.

Проблема е ,че ако се включи HPC температурите ще се вдигнат,но човека не е с бокса така,че няма да има прегряване :D

Влез в биоса ,намери енергоспестяващите функции и пусни HPC-то.Направи няколко теста и виж дали ще имаш този проблем. 

Всъщност,високата температура от шота-(CPU) е температурата на сокета,отчитана от датчика на дъното.

Поради "шашавата" си архитектура,Vishera нямат датчик в тях,а температурата им се изчислява по странна формула,

от там идва и драстичната разлика в показанията.

Май ще се окаже,че за всичко е виновно дъното...

Using CPUID HWMonitor I am getting an average Package temperature of 33C with a max of 36C. However, CPUTIN is averaging 50-60C. When ever CPUTIN hits 60C the CPU is throttled down to 1400MHz until CPUTIN drops to 50C. This repeats every minute or so.

Using AMD OverDrive all of the core temps are about 32C when the processor is running at 4GHz full load. The TMPIN0 temp stays at a near constant 44-48C. I'm not sure what that is but it doesn't appear to be an issue.

Using AIDA64 it shows a CPU temp of 50-60C which seems to mirror the CPUTIN. Each core is about 32C.

• Автор

Ето снимки от друга версия на програмата но ми показва съвсем различни температури, а ядрата са на 0C - http://prikachi.com/images.php?images/275/7914275U.png  http://prikachi.com/images.php?images/277/7914277G.png   А ако е от дъното как да разбера ? 

Pc online е прав, явно не е от версията. При всички случаи поведението на кривата на температурите е странно, не е редно да е като електрокардиограма. Пробвахте ли това, което е предложил Костадин?

• Автор

Pc online е прав, явно не е от версията. При всички случаи поведението на кривата на температурите е странно, не е редно да е като електрокардиограма. Пробвахте ли това, което е предложил Костадин?

Ами влезнах в биоса но както казах английския не ми е добър и не можах да открия енергоспестяващите функции !

Ами влезнах в биоса но както казах английския не ми е добър и не можах да открия енергоспестяващите функции !

На последния screenshot виждам ,че темп. на процесора е 65*C!Ти не беше ли с голямо парче желязо(хубав охладител)?Тази температура е много висока и ако включиш HPC процесора ще прегрее,на границата си.

• Автор

На последния screenshot виждам ,че темп. на процесора е 65*C!Ти не беше ли с голямо парче желязо(хубав охладител)?Тази температура е много висока и ако включиш HPC процесора ще прегрее,на границата си.

Arctic A30 ми е охлаждането ! Защо е такава температурата нз по принцип до колко градуса е нормално да достига.

За не клокнат процесор + това охлаждане ,рядко трябва да достигаш 60*

Моят FX 6350 е клокнат на 4.4 Ghz при 1.39 Vcore  и под стрес теста на аида не достига и 60*,а охлаждането ми е CM 212Evo

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.