Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане при игри

Featured Replies

• Автор

Ами не разбирам много от всичко което казахте, кутията ми е на жар ето снимки http://prikachi.com/images.php?images/618/7861618D.pngтова е кутията - http://prikachi.com/images.php?images/620/7861620a.jpg  това са част от вентилаторите страничния вижда се този отзад и охлаждането на процесора което е отделно купено от самия процесор  http://prikachi.com/images.php?images/624/7861624C.jpg това е отдолу под видеокартата 3 та вентилатора които са си от нея и това черното което е под нея също е вентилатор http://prikachi.com/images.php?images/650/7861650i.jpg и този които е в предната част на кутията до колкото се вижда http://prikachi.com/images.php?images/652/7861652y.jpg - А оригинално на самата кутия е имало вентилатор сега не знам точно кой от всички е който е стоял по на горе от този който е сега отстрани на кутията обаче поради това че охлаждането на процесора е доста грамадно няма място, то почти опира в кутията!

А с тази програма показва ли ми градусите на процесора ?

CPU-Z

• Отговори 363
  • Прегледи 30,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма да ти покаже градусите. Освен това евереста който си качил е стара версия и предполагам че не отчита точно датчиците и не разпознава компонентите, махни го и от някой от торент сайтовете си свали по новата версия, демек Aida64 extreme edition, Aida64 busines edition и така нататък и тогава кажи какво показва за да е най точно.

ПС: Сега разгледах и снимките, такова сглабяне на компоненти и то в уж марков сервиз не е истина, окабеляването кърти мивки, да не говорим за странният вентилатор под видео картата, а за стърчащите кабели без всякакъв кейбъл мениджмънт няма да споменавам,да не говорим за захранването с горен монтаж та при цялата тази жега да дърпа всичко в него и си представи какво му е, на твое място при отиването в сервиза ще искам да ми извикат "техника" сглобил това произведение на изкуството и от там като го почна.......докато не изяде поне половината кабели няма да си тръгне, тоя си заслужава да му счупиш ръцете, пич само при вида на това чудо трябва да тио е ясно какви са майстори тия, не им цепи басмата а им набий канчетата, парите ти си ги давал, или да го оправят, или да си го завират в.......

Редактирано от COBRA (преглед на промените)

• Автор

ок но аз бях и с последната и беше същото и помислих че е от версията затова свалих по стара но нямаше разлика 

Ами не разбирам много от всичко което казахте, кутията ми е на жар ето снимки http://prikachi.com/images.php?images/618/7861618D.pngтова е кутията - http://prikachi.com/images.php?images/620/7861620a.jpg  това са част от вентилаторите страничния вижда се този отзад и охлаждането на процесора което е отделно купено от самия процесор  http://prikachi.com/images.php?images/624/7861624C.jpg това е отдолу под видеокартата 3 та вентилатора които са си от нея и това черното което е под нея също е вентилатор http://prikachi.com/images.php?images/650/7861650i.jpg и този които е в предната част на кутията до колкото се вижда http://prikachi.com/images.php?images/652/7861652y.jpg - А оригинално на самата кутия е имало вентилатор сега не знам точно кой от всички е който е стоял по на горе от този който е сега отстрани на кутията обаче поради това че охлаждането на процесора е доста грамадно няма място, то почти опира в кутията!

А с тази програма показва ли ми градусите на процесора ?

CPU-Z

Много нескопосана работа и лош подбор на компоненти като се започне от кутията. В момента захранването и охладителя на процесора взаимно си крадат от въздуха и двата стават по-ниско ефективни. Отделно горещия въздух от охладителя се набива директно на видеокартата(затова и температурите и са по-високи. Подредбата на кабелите е лоша(вероятно кутията не позволява по-добра такава). Както предположи Билдера няма предни вкарващи вентилатори, но дори да имаше с тази кутия...

CPU-Z ще покаже,евентуално,като какъв се разпознава процесора ти.

Сега погледнах снимките...

Ужас и безумие!!!

Компа в сервиза и смяна на дъно,кутия,охладител отговарящ на TDP-то на процесора,адекватно монтирани вентилатори,поне един преден,вкарващ и един заден,изкарващ,прибрани кабели.

Всичко това за тяхна сметка.

Ако откажат да дъвчат кабелите,както предложи колегата,ги питай дали не искат да изядат кутията!

Баси нещастниците се навъдиха!

Редактирано от drakula975 (преглед на промените)

• Автор

Ами на тази снимка която съм дал вижда ли се как го разпознава ? 

Вижда се, но той не е видял, че сте качили. Процесора се разпонава коректно, но това далеч не означава, че дъното може да му докара достатъчно ток. Това вече се установи. Можете да си търсите и правата, що се отнася до дъното и наложилите се промени заради него. Редно е да ви го сменят безплатно, както и да ви върнат парите за други "добавки", които са се наложили по тая причина.

С кутията за съжаление нещата не стоят така. Щом в нея могат да се наредят компонентите става, не знам дали ще имате законово основание да я смените. Съветвам ви обаче да отделите пари и да я замените на по-късен етап.

Общо взето с тия глупости дето са ви продали, ако бяхме в САЩ, сигурно щяхте да можете да осъдите Жар да ви върнат парите за цялата конфигурация, че и някакви други компенсации да ви изплатят.

• Автор

Няма да ти покаже градусите. Освен това евереста който си качил е стара версия и предполагам че не отчита точно датчиците и не разпознава компонентите, махни го и от някой от торент сайтовете си свали по новата версия, демек Aida64 extreme edition, Aida64 busines edition и така нататък и тогава кажи какво показва за да е най точно.

ПС: Сега разгледах и снимките, такова сглабяне на компоненти и то в уж марков сервиз не е истина, окабеляването кърти мивки, да не говорим за странният вентилатор под видео картата, а за стърчащите кабели без всякакъв кейбъл мениджмънт няма да споменавам,да не говорим за захранването с горен монтаж та при цялата тази жега да дърпа всичко в него и си представи какво му е, на твое място при отиването в сервиза ще искам да ми извикат "техника" сглобил това произведение на изкуството и от там като го почна.......докато не изяде поне половината кабели няма да си тръгне, тоя си заслужава да му счупиш ръцете, пич само при вида на това чудо трябва да тио е ясно какви са майстори тия, не им цепи басмата а им набий канчетата, парите ти си ги давал, или да го оправят, или да си го завират в....

Много си прав обърнаха охлаждането уш щело да е по добре ! А този който го сглоби си е този на офиса той е 1 :D и нз вече ако нещат да го оправят какво да правя в смис къде мога да се оплача ?

Вижда се, но той не е видял, че сте качили. Процесора се разпонава коректно, но това далеч не означава, че дъното може да му докара достатъчно ток. Това вече се установи. Можете да си търсите и правата, що се отнася до дъното и наложилите се промени заради него. Редно е да ви го сменят безплатно, както и да ви върнат парите за други "добавки", които са се наложили по тая причина.

С кутията за съжаление нещата не стоят така. Щом в нея могат да се наредят компонентите става, не знам дали ще имате законово основание да я смените. Съветвам ви обаче да отделите пари и да я замените на по-късен етап.

Общо взето с тия глупости дето са ви продали, ако бяхме в САЩ, сигурно щяхте да можете да осъдите Жар да ви върнат парите за цялата конфигурация, че и някакви други компенсации да ви изплатят.

Как бих могъл да си потърся правата, а ако говорим колко пари за бензин съм похарчил поне 15 тина ходения дотам и не винаги е бил там в работно време дори и телефона не вдига понякога а за телефон сиг над 20 обаждания

Компа в сервиза и смяна на дъно,кутия,охладител отговарящ на TDP-то на процесора,адекватно монтирани вентилатори,поне един преден,вкарващ и един заден,изкарващ,прибрани кабели.Всичко това за тяхна сметка.

Охладителя, както се вижда от снимката, е AC Freezer A30, който се вписва в заявеното TDP на процесора. Друг е въпроса, че не е достатъчен. :)

Къде мога да се оплача ?

Общо взето на арменския поп. :(

Комисия за защита на потребителите евентуално. (Съкратено КЗП).

Реално, ако много си вярвате, можете да им вдигнете скандал и да се решат повечето от проблемите.

Е как ще е по добре? Значи захранването дърпа всичко което е в кутията, демек горещина. Със тези раздърпани кабели, представи си какъв е въздушният поток вътре и то при презумцията ако всички вентилатори са си на мястото. А като го гледам всичкото това предполагам че КДП то на вентилаторите така е нулево. А пък вентилатора на процесора който според мен е много голям за там издухва горещият въздух върху картата, а после се чудиш що загрява, колегата по отгоре ти го е обяснил. Накарай ги да си оправят бакийте, иначе това с оплакването е малко шибана история, единтвеният орган който би могъл да ти помогне според мен е КЗП, но това си е расзправия, по добре се разберете с тия миндили.

Моя грешка,не съм го видял шота с процесора.

Игнатов е прав,за кутията не може да претендираш,не знам обаче как стои въпроса с охладителя.

Според мен трудно ще носи 220 Вт.

Ако успееш да договориш някакво обезщетение,може да подмениш кутията за негова сметка.

Прескачам постове,сори!

Къде нема ток за проца и като го товарнеш малко и тротва.

52 градуса е много за процесор в покой.

Редактирано от drakula975 (преглед на промените)

• Автор

Всъщност от тази версия не разбрах кое е видеото и кое процесора доста неща показва

Ако говорим за готова машина от това което прочетох дори некадърен адвокат ще ти издейства смяна на дъното за тяхна сметка.

КЗП е решение имам личен досег след неуспешен опит на Виваком да ме изнудва но се чака месец до решение на съда което е неприятно.

Надявам се че си пазиш документите за покупката? Ще ти искат копие.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Комисия за защита на потребителите евентуално. (Съкратено КЗП).

Въпросната ситуация може да се тълкува и като опит за измама (продадено старо неработещо решение) (въпрос на юридичеси съветник/представител). И да се подаде жалба в РПУ/ Районна прокуратура. Или да се спомене пред служителите/шефовете на фирмата възможността

• Автор

Обезщетение не мисля но поне да ми подменят дъното и да си правят охлаждането до колкото е възможно но тъпото е, че аз като говора с тоя му казвам това и това е така примерно за това че дъното е до 140W А процесора до 220W и той ми казва надали е от това, а се оказва сега, че проблемите са 2 охлаждане и дъно а той ми каза че щял да се обади до софия и после на мен е и така и не ми се обади утре ако намеря превоз ще хода до там :@

Въпросната ситуация може да се тълкува и като опит за измама (продадено старо неработещо решение) (въпрос на юридичеси съветник/представител). И да се подаде жалба в РПУ/ Районна прокуратура. Или да се спомене пред служителите/шефовете на фирмата възможността

А защо старо в смис не съм въобще запознат как точно стават нещата

Всъщност от тази версия не разбрах кое е видеото и кое процесора доста неща показва

CPU от 1 до 8 е процесора, това са неговите ядра и температурите им, motherboard е дъното а GPU diode е видео картата, не ти показва само температурата на харда защото си качил нерегистрирана или поне некракната версия на програмата и тя крие някой от нещата.

Иначе така като гледам процесора и дъното са добре, само картата ми се струва повече ако в момента не е натоварена, би трябвало да е на по ниска температура, но пък при тая кутия и това в нея е напълно нормално.

Вентилаторът на охлаждането обдухва радиатора в посока към видеото и така го нагрява допълнително. Ужас! Кой некадърник е сглобявал това? Направо нямам думи!

При Вишера температурите на ядрата са неадекватни,

най-близо до реалното е CPU,което всъщност е температурата на сокета отчитана от дъното.

Макса е 70 градуса,ама с оглед разположението на охладители,вентилатори и т.н. се очаква да са високи.

• Автор

CPU от 1 до 8 е процесора, това са неговите ядра и температурите им, motherboard е дъното а GPU diode е видео картата, не ти показва само температурата на харда защото си качил нерегистрирана или поне некракната версия на програмата и тя крие някой от нещата.

Иначе така като гледам процесора и дъното са добре, само картата ми се струва повече ако в момента не е натоварена, би трябвало да е на по ниска температура, но пък при тая кутия и това в нея е напълно нормално.

То при игра постепенно си нагрява 

Обезщетение не мисля но поне да ми подменят дъното и да си правят охлаждането до колкото е възможно но тъпото е, че аз като говора с тоя му казвам това и това е така примерно за това че дъното е до 140W А процесора до 220W и той ми казва надали е от това, а се оказва сега, че проблемите са 2 охлаждане и дъно а той ми каза че щял да се обади до софия и после на мен е и така и не ми се обади утре ако намеря превоз ще хода до там :@

А защо старо в смис не съм въобще запознат как точно стават нещата

Старо не значи употребявано, а значи технологично старо, което не е задължително да е проблем, Но в случая е.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Само за сравнение,това са температурите при мене,процесора е на 4500 МХц,чарковете от подписа.

current.jpg

Това - подредбата на кутията.Сори,калпав телефон.

2014-10-26%2014.17.47.jpg

• Автор

Как мога да ги видя като цъкна покажи нищо не става ?

А това където пише само CPU какво е 

Само за сравнение,това са температурите при мене,процесора е на 4500 МХц,чарковете от подписа.

current.jpg

current.jpg

Когато не съм в игра и при мен е подобно може би малко по високи но влезна ли в игра до 1 час е започнало да се напича доста после му трябват 20 тина мин за да се охлади напълно.

Когато не съм в игра и при мен е подобно може би малко по високи но влезна ли в игра до 1 час е започнало да се напича доста после му трябват 20 тина мин за да се охлади напълно.

Човек с така подредените вентилатори не можеш да очакваш повече в тая машина е пълна каша.

Преди оплакване в КЗП бих ти предложил да звъннеш в централния офис и да търсиш някой от шефовете. Убеден съм че те не са наясно какъв човек ги представлява в твоя град и как им сере по имиджа. Спокойно можеш да им цитираш темата за да видят за какво става дума. Все пак форума не е от вчера и не е за подценяване. А и да си призная не се сещам друга тема в която всички да са били толкова единодушни, а именно че тоя във вашия град заслужава бой с пръчки. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.