Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

преди 7 минути, M.Николов написа:

Стана.Преинсталирах я, но пак ми блокира едни файлове.

Пращам ги за анализ, но файда никаква.

Преход към свеж Уин е за 10 минути и начините са различни.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 198,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

• Автор
преди 9 минути, M.Николов написа:

Стана.Преинсталирах я, но пак ми блокира едни файлове.

Пращам ги за анализ, но файда никаква.

Къде ги пращаш за анализ?От програмата ли?Какви са файловете-според теб са сигурни.. или..!?

преди 3 минути, attj написа:

Стига си обърквал човека...

току-що, Proshark написа:

Стига си обърквал човека...

Напротив.  Варанчо е склонен към сложни сработвания.   При мен е в групата на предпочитаните.  И не е нужно с часове да изследва нещо си.

преди 32 минути, attj написа:

Уина няма проблеми.

преди 26 минути, Proshark написа:

Къде ги пращаш за анализ?От програмата ли?

Да, от програмата.

преди 26 минути, Proshark написа:

Какви са файловете-според теб са сигурни.. или..!?

Не мога да преценя.

От този вид:

• Автор
преди 5 минути, attj написа:

Напротив.  Варанчо е склонен към сложни сработвания.   При мен е в групата на предпочитаните.  И не е нужно с часове да изследва нещо си.

Аз бих му предложил първо един страничен скенер-и Касперски,и ЕСЕТ,дори и Emsisoft Emergency Kit...а не да преинсталира..

преди 3 минути, M.Николов написа:

Уина няма проблеми.

Да, от програмата.

Не мога да преценя.

От този вид:

C_powershell.exe_76BAB3330E32B54F61F35A76373516B72AF1B73F.ps1 199 B · 0 изтегляния

Такива ли:

Screenshot-1.png

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

С подобни файлчета Варанчо понякога си гони опашката.   Често сканерът на ЕСЕТ е ефективен,  но не вярвам да е всеки път.  Поне е безплатен.   Обаче преходът къв свеж Уин е далеч по-бърз.

• Автор
преди 15 минути, M.Николов написа:

да

https://forums.comodo.com/t/comodo-and-batch-file-with-powershell-script/362839

Обясняваха,че това било от вградените команди на HIPS... Правих разни гимнастики,но накрая добавих път C:\ProgramData\Comodo\Cis\tempscrpt в чистачката(да речем CCleaner)и си ги трия от време на време.. Нищо страшно не е станало...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

Аз пробвах всякакви варианти, блокиране, разрешаване, и все се появяват след определен период.

Накрая ги пуснах да се отварят в контейнера.

преди 8 минути, M.Николов написа:

Аз пробвах всякакви варианти, блокиране, разрешаване, и все се появяват след определен период.

Накрая ги пуснах да се отварят в контейнера.

Като си смениш защитната програма всичко това си изчезва.   

Сега чета в другата тема, че и ти си имал проблеми с тези файлове.😄

Интересното е, че при контролни сканирания с Malwarebites няма нищо нередно.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Сега чета в другата тема, че и ти си имал проблеми с тези файлове.😄

Интересното е, че при контролни сканирания с Malwarebites няма нищо нередно.

Сложни сработвания на Комодо са.  Лично мен ме дразнеха.

преди 2 часа, Proshark написа:

https://forums.comodo.com/t/comodo-and-batch-file-with-powershell-script/362839

Обясняваха,че това било от вградените команди на HIPS...

Това са файлове от анализ на скриптовете, който е към HIPS- и към Sandbox-a. Ако се изключи не се създават, но пропуска infostealer-и. CruelSister го тестваше този модул.

mPu46RR.png

Трябва да си се правят изключения. Те винаги ще се създават де, но поне няма да те пита излишно:

mrGieIi.png

А иначе идеята им е оригиналния скрипт да се изключи и да се замести с неактивна версия в папката на Comodo. Оригиналния скрипт бива вкаран в sandbox-a. Така човек може да прегледа файловете в notepad и да види активността и да си създаде пропускащи правили ИЛИ да почисти злонамерена активност ако има такава. За мен това си е полезна опция срещу FILELESS атаки и скриптове. Както му каза, няма нищо страшно и не е бъг това.

• 6 месеца по-късно...

Стената на Комодо при версия  CIS 2025 е без вграден БГ- превод.   Тези дни я инсталирах на свежа инсталация на  Win 11 Pro 24 H2.   Автосандбоксът пак е изключен при настройки по подразбиране.    Помня настройките и бързо ги възпроизвеждам.    Отново виждам сложни сработвания и Комодо пак блокира дори свои модули.    Не броя блокиранията на някои свои любими приложения.    Пак е необходима търпеливост за обучението на стената.     Доколкото чета -вече разработват  CIS 2026.   По стар навик антивирусът е изключен,  предпочитам вградения защитник на Микрософт.

• 2 месеца по-късно...

Тези дни си инсталирах  CIS 2025 с включен антивирус.   Някои от сложните сработвания изглежда вече липсват.    Няма вграден БГ превод.    Сещам се за този безплатен пакет заради разнообразните настройки на хипса и автосандбокса.      

• 4 седмици по-късно...
  • Автор
на 15.12.2025 г. в 11:54, attj написа:

Тези дни си инсталирах  CIS 2025 с включен антивирус.   Няма вграден БГ превод.     

Пита ли във форума що няма български?

преди 49 минути, Proshark написа:

Пита ли във форума що няма български?

Не е имало доброволец да го направи.    Заради сложните сработвания чакам   CIS 2026.   

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
преди 19 минути, attj написа:

Успешно е инсталирана?  При мен не се получава.    А тествана ли е за пълнофункцшоналност?   В темата за подпомагането има достатъчно буби за стартиране.   360 TS  се сработва с тази стена и на  Win 10 Pro се получаваше непробиваема комбинация.

Много набързо ..последните качени от @Лудият Учен,преди 17 часа...Касперски е изключен,на Comodo е включен само сандъка.Намесва се и Windows

Screenshot-1.png  Screenshot-3.png Screenshot-2.png

Защо без хипс?   Вероятно заради сложни сработвания?   Че даже и с изключен Касперски.   Тогава действа Микрософт.  За мен е странно това.   Нещо ще се промуши.   Автосандбоксът не е вездесъщ.   Временно и Микрософт не ползвам - заради пропуски на същия. Само сканирам понякога с Дефендерчо - въобще още не е на нивото на Сепчо и Кихчо.    Китаецът е истинско удоволствие при мълчанието си.      Сепчо с настройки на макс  често класифицира повече на брой заплахи.  Вероятно заради поливариантно атакуващи буби.     

• Автор
преди 5 минути, attj написа:

Защо без хипс?   Вероятно заради сложни сработвания?   Че даже и с изключен Касперски.   Тогава действа Микрософт.  За мен е странно това.   Нещо ще се промуши.   Автосандбоксът не е вездесъщ.   Временно и Микрософт не ползвам - заради пропуски на същия. Само сканирам понякога с Дефендерчо - въобще още не е на нивото на Сепчо и Кихчо.    Китаецът е истинско удоволствие при мълчанието си.      Сепчо с настройки на макс  често класифицира повече на брой заплахи.  Вероятно заради поливариантно атакуващи буби.     

Абе ,човек...Казах ти ,че е за да ти покажа само че нищо му няма на Comodo-то ....Аз съм с Kaspersky Plus + Comodo..като чиста стена...И нищо няма да се промуши,щото 

Screenshot-1.png

Само когато си правя разни експерименти включвам HIPS и Containment-а...През другото време просто не ми трябват...Работя са едни и същи програми,проверени...Не инсталирам час по час програми...И аз,като @B-boy/StyLe/ като бях с Kaspersky Free си държах модулите на Comodo включени,със съответните правила и изключения....

• Автор
преди 27 минути, attj написа:

Тази стена не е обновявана почти 5 години   https://www.comss.ru/page.php?id=15 

А,то пък щото новите им версии са цвете..Айде моля ти се...И какво като не е обновявана!?Всичко си и работи,дори и облачната проверка...Да ти напомням ли ,че Agnitum Outpost я спряха преди 10 години изобщо като проект и още си я ползват руснаците...и на 10 и на 11....

преди 1 час, Proshark написа:

А,то пък щото новите им версии са цвете..Айде моля ти се...И какво като не е обновявана!?Всичко си и работи,дори и облачната проверка...Да ти напомням ли ,че Agnitum Outpost я спряха преди 10 години изобщо като проект и още си я ползват руснаците...и на 10 и на 11....

Има много щураци.  Не е препоръчително.    На 11. 10.  2025 година съм надградил Win 10 Pro  до  Win 11 Pro.   Оттогава стената от 2020 година не я ползвам.    Не мога да я инсталирам - извеждат се съобщения за грешки.     Пробвах версията от 2025 година и не бях впечатлен.  Ще изчакам следващата.   Мога да се върна и на  Уин 10 - обаче не си струва само заради тази стена.  Достатъчно дълго като години съм я ползвал.    Privatefirewall 7  ми е  друга предишна любов - тя също не работи пълнофункционално   с последните Уин 10 и 11.  Така е с неподдържаните програми. 

Няма ли актуални впечатления от стената   -  Версия:12.3.4.8162 Final (2025) ?    Вече сме в следващата година.    Тя работи с Уин 11.

• 1 месец по-късно...
на 26.01.2026 г. в 15:53, attj написа:

Няма ли актуални впечатления от стената   -  Версия:12.3.4.8162 Final (2025) ?    Вече сме в следващата година.    Тя работи с Уин 11.

Инсталира се с CIS 2025 - като се избира инсталиране само на стената.  Вече липсва  БГ-език и е с различен интерфейс.    Изисква повече обучение.   Пак може да бъде сработена с  360 TS.   Двойният хипс-сандбокс е уникална безплатна конфигурация.    Обаче не го препоръчвам на начинаещи - възможно е да се самоблокират.   Доста хора все още не знаят дори как се преинсталира  Win.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.