Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

• Автор

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Ясно. Това е тъжно. Иначе инструмента за диагностика не откри проблеми в Normal Mode (само в Safe Mode-a, но то там е нормално да има). И все пак се чудя, защо се появи проблем с драйвера почистващ пясъчника. Сега поне е наред. Може и да има някаква връзка с вчерашния ъпдейт на Windows от Microsoft - някакво Quality Preview.

За всеки случай ще извъртя един DISM, SFC и CHKDSK.

Тъкмо щях да ти предложа да направиш една нова инсталация на Comodo-то....

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 198,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

преди 10 минути, Proshark написа:

Тъкмо щях да ти предложа да направиш една нова инсталация на Comodo-то....

Не мисля, че проблема е в Comodo-то в случая. Или от кръпката снощи на джама или някаква нова несъвместимост с Касперски или нещо временно, нямам идея. Но като вкарах два PDF-а в пясъчника, първия се отвори, втория не и като реших да почистя пясъчника, защото помислих, че заради това не се зарежда втория pdf и гръмка със син. Повторен опит за почистване нов син. Но преди да изтрия папката ръчно, пуснах виртуалния плот (защото знам, че и той пише в VTRoot) и си казах, ако се е омазала нещо, той ще я презапише, както и стана де. И след това опцията/модула за почистване на пясъчника заработи и не се наложи да трия ръчно VTRoot. Странна работа. Иначе програмата си бачка и си е стабилна. Това е първия подобен проблем за последните няколко години. Ама май ме мързи да докладвам. Още повече като е за старата версия се съмнявам да го оправят, защото може да го няма в новата версия. Вече ако и там го засега ще им пиша. Ама май няма да я слагам скоро, ти ме отказа направо. :D

• Автор

Да е жив и здрав Macrium-а...почти при всеки сериозен ъпдейт или нова версия на програмите за защита си правя бекъп...та бързо възстанових нещата...:wub:

преди 36 минути, Proshark написа:

Да е жив и здрав Macrium-а...почти при всеки сериозен ъпдейт или нова версия на програмите за защита си правя бекъп...та бързо възстанових нещата...:wub:

Да, така е. Macrium-a е голяма работа. Аз си го ползвам и пропагандирам от доста години вече. За щастие не ми се е налагало да връщам Image от 2 години някъде. Единственото, което не ми хареса, е че станаха доста greedy (алчни). За домашни потребители цените са доста завишени, а за капак намаляват само цената на едногодишния лиценз, а този на доживотния не е бил на промоция нито един път откакто спряха безплатната версия. Малко да вземат поука от VMWare, които пуснаха Pro-то за без пари на домашните. Щото в момента лиценза на един Acronis вече е по на сметка (а и защитата в реално време е по-добра от Macrium Image Guardian-a). И ако безплатната започне да ми прави проблеми и се наложи да купувам лиценз е много вероятно да мина на Acronis, вместо на Macrium Home... Just saying.

• 3 седмици по-късно...

Ъпгрейднаха отново  Viber тези дни.   Какво толкова го видоизмениха -стената на Комодо категорично му блокира връзката  с интернет. Случвало ми се е и преди.    Преинсталирах я,  коригирах някои настройки и не - не го пуска...  Без интернет Вайбър не работи.   Накрая я деинсталирах и я заместих с друга стена. Сега няма проблем.    Обаче вече нямам два сандбокса налице.   Имам само два хипса.   

• Автор
преди 2 часа, attj написа:

Ъпгрейднаха отново  Viber тези дни.   Какво толкова го видоизмениха -стената на Комодо категорично му блокира връзката  с интернет. Случвало ми се е и преди.    Преинсталирах я,  коригирах някои настройки и не - не го пуска...  Без интернет Вайбър не работи.   Накрая я деинсталирах и я заместих с друга стена. Сега няма проблем.    Обаче вече нямам два сандбокса налице.   Имам само два хипса.   

:slap1: Защо все при тебе бе Тоше.......Таз стена я караш като трудовашка количка с едно колело....Комодо нищо не блокира категорично,потребителя сам се блокира,като не знае кое,кога да включи или изключи....

Screenshot-2.png

поне различните  режими пробва ли..?

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

Пробвах каквото се сетих.  Тази програма  не ми е непозната.   Comodo Firewall 2020  ми е поомръзнала след 5 месеца с  360 TS.  На повечето хора им е невъзможно трудно да ги комбинират като настройки.   Даже много дълго се задържах с двата сандбокса и с двата хипса.   Стартирах им всякакви модерни буби и нито една не преминаваше.      На свеж Уин някога пак може да ги инсталирам заедно.  Сега е време за почивка с по-лесни защитни програми.

• Автор
преди 3 минути, attj написа:

Пробвах каквото се сетих.  Тази програма  не ми е непозната.   Comodo Firewall 2020  ми е поомръзнала след 5 месеца с  360 TS.  На повечето хора им е невъзможно трудно да ги комбинират като настройки.   Даже много дълго се задържах с двата сандбокса и с двата хипса.   Стартирах им всякакви модерни буби и нито една не преминаваше.      На свеж Уин някога пак може да ги инсталирам заедно.  Сега е време за почивка с по-лесни защитни програми.

Така като те слушам...скоро ще да е...свежия....:helpwanted:

От толкова писания в темите...как не запомни 2-3 елементарни неща като за начален старт....не само настройки,ами и видео обучително сме качвали....:strangle:

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 3 минути, Proshark написа:

Така като те слушам...скоро ще да е...свежия....:helpwanted:

Мога  нарочно  да го преинсталирам и да ги поставя -докато не съм забравил кои настройки как бяха най-удачни.      Заради нивото на хипса и автосандбокса на Варанчо.  Пет месеца е доста време за всякаква практика.

Comodo Internet Security 2025 Premium 12.3.3.8140 е уж финализирана версия.   Напълно обновен потребителски интерфейс и оптимизирана платформа  с противоречиви първи мнения в различни форуми    https://www.comss.ru/page.php?id=239  

Новият пакет пак идва по подразбиране  с изключен хипс и с включен автосандбокс.  Така са го променили,  че дори опитен ползвател се чуди кои настройки къде да ги търси.    Задача първа бързо е изпълнена - изключих антивируса и включих хипс защитата.     Програмата ми изглежда променена и усложнена.  

Новият пакет и той е недостатъчен като обща защита .  Друго е с два сандбокса и с два хипса. Взаимно те се конкурират и надпреварват.   Отново си върнах   Comodo Firewall 2020  с  360 TS.  Заедно са двете може би най-добри безплатни програми в света.    Докато помня настройките им - според своите предпочитания.   Comodo Internet Security 2025 Premium 12.3.3.8140 е уж финализирана версия - обаче възникват преплитания и сложни сработвания. 

• 4 месеца по-късно...
преди 51 минути, attj написа:

Да - нова финална версия     https://www.comss.ru/page.php?id=239

Чета отдолу коментарите и хич не са ласкави. Естествено аз съм обикновен потребител, а пичовете си  приказват на високо ниво, но .... не хвалят.

преди 17 минути, parmobil написа:

Чета отдолу коментарите и хич не са ласкави. Естествено аз съм обикновен потребител, а пичовете си  приказват на високо ниво, но .... не хвалят.

Два дни са недостатъчно за изводи.        

Гледах няколко клипа (има го докладвано и във форума на Comodo) за exploit на пясъчника, но в един от клиповете, точно Kasperksy Free предотврати това. Още повече ми затвърждава мнението, че това е едно много добро комбо. :) Дори Касперски си го открива направо с проактивния модул като PDM:Exploit.Win32.Generic.

Останалите видеа в канала му също са интересни:

https://www.youtube.com/@vitaotek/videos

Темата е тук:

https://forums.comodo.com/t/poc-bypass-auto-sandbox-cis/362726/11

Comodo Internet Security Premium 2025,   Версия:12.3.3.8152 Final,   я изтеглих от офсайта и работи само на английски език.    Автосандбоксът по подразбиране е включен,  а хипсът е изключен.   Опитен ползвател на програмата всичко трябва да проверява.     Английският не ми пречи,  но не зная колко време ще ми е нужно.   От предната уж финална версия бях разочарован.  

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Нова вересия на Comodo Internet Security 2025

Цитат

New Version 12.3.4.8162 Available for Comodo Internet Security 2025

Hey everyone,

We’ve got more great news! We’ve just rolled out version 12.3.4.8162 of Comodo Internet Security 2025, which introduces two major updates:

1. Direct Upgrade from Existing Versions: You can now seamlessly upgrade to this version without requiring a fresh installation. Upgrade directly from within the CIS user interface by checking for updates.
  2. Fix for Potential Containment Issue: We’ve addressed and resolved a potential containment issue, ensuring your system remains fully secure.

If you prefer a fresh installation, you can download the latest version directly from these links:

Thank you for your continued support and patience as we work to improve your security experience. If you have any feedback or encounter any issues, feel free to reach out!

Best,
The Comodo Team

За съжаление пак има проблеми...

https://forums.comodo.com/t/new-version-12-3-4-8162-available-for-comodo-internet-security-2025/362887

Феновете са наясно - една от най-добрите безплатни комбинации вече е на защитника на Микрософт с  вездесъщата   Comodo Firewall 2020.    

• 3 месеца по-късно...
преди 10 минути, M.Николов написа:

Банда, как е най-правилно да се деинсталира Comodo Internet Security Premium 12.2.2.8012?

Искам да я преинсталирам начисто.

Деинсталирай от Control Panel-a. Можеш да минеш и с това за всеки случай:

https://download.comodo.com/cis/download/installs/ciscleanuptool/CisCleanupTool_x64_3.3.0.98.exe

преди 22 минути, M.Николов написа:

Банда, как е най-правилно да се деинсталира Comodo Internet Security Premium 12.2.2.8012?

И пак оставаше някакъв запис, дето цър-вул или B-boy/StyLe/ ( извинявам се, не помня точно) показаха къде да изтрия ръчно.

преди 25 минути, M.Николов написа:

Все остава по нещо.   Нужен е преход към свеж Уин.  Освен това (не само според мен)  е по-добър избор    Микрософт с  вездесъщата   Comodo Firewall 2020.   Антивирусът им не е на нивото на другите им модули.   CIS 2025  пък влиза в сложни сработвания - само след няколко нарочни старта на буби от последно поколение.  Практикуващите поливариантно стартиране преодоляват последната версия на безплатния пакет.    Не съм пробвал с платените версии.   

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Деинсталирай от Control Panel-a.

Стана.Преинсталирах я, но пак ми блокира едни файлове.

Пращам ги за анализ, но файда никаква.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.