Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

Хайде на бетата 2024!

Линк за сваляне:

https://download.comodo.com/cis/download/installs/9010_beta/CIS_2024.exe

Повече подробности!

https://forums.comodo.com/t/exciting-news-comodo-internet-security-2024-beta-now-open-for-testing/359265

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 198k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

• Автор

За сега ще се въздържа,въпреки че ме сърбят пръстите...Това май е прекалено рано да се нарече "Бета"...

преди 1 час, Proshark написа:

За сега ще се въздържа,въпреки че ме сърбят пръстите...Това май е прекалено рано да се нарече "Бета"...

Да, като чета коментарите в MalwareTips и форума на Comodo направо си е алфа. Изчезващи мрежи, самодиагностика с проблеми, които не може да отстрани, различни аномалии и неработещи функции (HIPS), проблем с обновяването на дефинициите и облаците. Но пък за някои бетата е много стабилна с леки до никакви проблеми. На виртуалка може да я тестван, но няма шанс това нещо да бъде качено на работните ми системи. Ще изчакам тестовете от cruelsister и shadowra. А като качат по-нова и стабилна версия може и да надградя. Интерфейса за някой е семпъл и добър, за други ужасен. Ще иска привикване това е сигурно. Поне не са я направили платена след като я закупиха от Xcitium (освен ако не изчакат потребителите да им тества безплатно програмата и после не пуснат пълна платена и безплатна орязана версия). Иначе засега при положение, че Comodo не печели нищо от безплатната си версия очаквах бетата да е дори по-зле. На касперски е изпипана, но те имат стимул от платените си продукти и реално безплатната е орязана платена версия там. Тук за без пари толкова на този етап. :)

• Автор

Такаааа...Въздържанието ми издържа един ден....

Screenshot-1.png Screenshot-2.png Screenshot-3.png Screenshot-4.png Screenshot-5.png Screenshot-6.png

Screenshot-7.png Screenshot-8.png Screenshot-10.png Screenshot-9.png Screenshot-11.png Screenshot-12.png

За сега има проблеми само със обновяването

Screenshot-14.png

Понеже светлата и тъмната тема са супер объркващи си запазих Lycia

Screenshot-13.png

на 15.08.2023 г. в 9:27, B-boy/StyLe/ написа:

Тук за без пари толкова на този етап. 

Има и повече.  Нищо не пречи да се ползва стената на Варанчо с Дефендерчо. Не е проблем, че стената не е обновявана вече над 2 години.  Та това е безплатният интегриран пакет - само без антивируса.    Не е безплатна подобна комбинация - щом трябва да съм си купил Уина.  Смятам антивирусът на Микрософт за по-добър от този на Комодо.  Според мен.  

преди 20 часа, attj написа:

Има и повече.  Нищо не пречи да се ползва стената на Варанчо с Дефендерчо. Не е проблем, че стената не е обновявана вече над 2 години.  Та това е безплатният интегриран пакет - само без антивируса.    Не е безплатна подобна комбинация - щом трябва да съм си купил Уина.  Смятам антивирусът на Микрософт за по-добър от този на Комодо.  Според мен.  

Разбира се, че антивируса на MS е по-добър. То за какво мислиш аз ползвам Kaspersky с Comodo Firewall, а не ползвам CIS комплекта с антивирусната. Защото антивирусната не струва. И едва ли има изгледи скоро това да се промени макар да имат лек напредък тук. И да, комбинацията с WD също е споменавана доста - особено ако се използва DefenderUI или Configure_Defender за контрол на антивируса на MS.

Има и друг вариант. Изцяло с вградените средства на Win, но с помощта отново на DefenderUI/Configure_Defender и Malwarebytes Firewall Control (закупената от тях Windows Firewall Control). Или Sphinx Windows 10 Firewall Control и ако се добави AppCheck Anti-Ransomware или Kaspersky Anti-Ransomware for Home. Добра безплатна защита. Самите Appcheck или KART имат и Anti-exploit. И като се сложи една добавка за браузъра като uBlock Origin и някоя за защита (Malwarebytes Guard, Bitdefender TrafficLight, Microsoft Defender Browser Protection, Microsoft Defender Application Guard Extension) и работата спи.

Разбира се, наличието на бекъп и Image на системния дял е силно препоръчително независимо от защитите.

Полунашега днес пробвам и констатирам  -  Comodo Firewall  е съвместима и с  IObit Malware Fighter 10 Pro.  Преди време я бях пробвал с 360 TS и се беше получил някакъв уникален тежкоатлет.

• 2 седмици по-късно...

Гледам тук се е заформила дискусия дали е пробив или не. Според CruelSister не е, според потребител е. Пробата е една и съща и явно е до настройки. Скоро ще се сдобия с гадината и ще я пусна тук да си тестваме конфигурациите на настройките дали са ок. Да не се окаже, че с пуснат HIPS настройките са по-хлабави накрая. Това ще е тъжно, но ще го прежаля ако се наложи. Интересно защо обаче масово ползват стената на SAFE режим, вместо по-добрия CUSTOM режим, не правят пясъчника на Restricted и на включват всички плъзгачи в Script Analysis. Както и да е. Това е дискусията:

https://forums.comodo.com/t/bypass-cis-build-8088-by-creating-high-risk-items-in-startup-entry/359952

https://forum.xcitium.com/t/bypass-xcs-by-creating-high-risk-items-in-the-startup-entry/15740

А това е образеца, който ще ми пратят след малко, че нещо не мога да си намеря ключа за сваляне от VT.

https://www.virustotal.com/gui/file/d76d9fa7fa75a31b2a62804c8925a1c352f407831865bebc005b7f01676b5ac9

В този ред на мисли подбрах и видеата, които са свързани с тази дискусия.

Пробива според въпросния потребител:

И отговора на CruelSister:

В допълнение тя пусна и видео за ролята на Script Analysis-a и защо не трябва да се изключва и винаги трябва да работи в допълнение на пясъчника:

Тя е пуснала и клип с препоръчителните настройки, към които може да мигрирам АКО моите пуснат гадината.

Мелих все рекламира техния API интерфейс, мисля, че е пускано преди, но все пак:

А ЕТО КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЕСТВА! Потребител тръгнал да тества, но забравил да изтрие съдържанието на пясъчника преди сканирането с HitManPro и после се чуди какво става. :)

Приятно гледане и тестване!

на 23.08.2023 г. в 16:42, attj написа:

Полунашега днес пробвам и констатирам  -  Comodo Firewall  е съвместима и с  IObit Malware Fighter 10 Pro.  Преди време я бях пробвал с 360 TS и се беше получил някакъв уникален тежкоатлет.

Американските  SEP 14  и  Comodo Firewall се оказват несъвместими.   Черен екран, с принудително  нулиране и възстановяване на  Win 10 Pro.  В движение при преинсталирането  ми препоръчват преход към  Win 11, безплатно, но все още това го считам за преждевременно.  Може - някой следващ път.      Сега на домашния компютър  стената на Варанчо ще бъде със защитника на Микрософт.  Показват уникална екипност. И даже се надпреварват.    

Ето и пробата с любезното съдействие на AdvancedSetup от Malwarebytes.

11748176243(infected).zip

Паролата е стандартна.

Добавете си само JAR разширение.

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ето и пробата с любезното съдействие на AdvancedSetup от Malwarebytes.

11748176243(infected).zip 987.48 kB · 0 изтегляния

Паролата е стандартна.

При мен Дефендерчо го арестува с дефиниция.    Отделно не стартира в контейнера на Комодо - при моите настройки бубата е напълно безнадеждна. Автосандбокса също го възпрепятства       https://www.virustotal.com/gui/file/d76d9fa7fa75a31b2a62804c8925a1c352f407831865bebc005b7f01676b5ac9

Касперски не го лови с дефиниции. Но го лови при KSN.

Image-507.png

Иначе ще го стартирам като вдигна виртуалката, че не ми се рискува на реалната в момента, дори да е сравнително безобиден.

Ще го тествам да видя с всички опции пуснат и спрян пясъчник, пуснат и спрян HIPS и пуснат и спрян анализ на скриптовете. Интересно дали HIPS ще се обади за startup location-ите или тези не ги покрива и трябва да се добавят ръчно тук:

cis_reg_keys_042219.png

преди 1 час, attj написа:

Отделно не стартира в контейнера на Комодо - при моите настройки бубата е напълно безнадеждна. Автосандбокса също го възпрепятства

Тук нещо не те разбрах. Как не стартира в контейнера, а пък същия го е възпрепятствал? То идеята е, че файла е с TRUSTED (доверен) сертификат и затова при някои потребители пясъчника изобщо не се задейства и гадината си дропва файловете. Оттам е спора дали има пробив или не. Затова е добре всеки да си тества системата. Понеже знам, че аз, и @Proshark си ползваме свои си настройки. Ти сигурно също. Иначе едно е ясно. С тези на Cruelsister няма проблеми. Искам да видя дали моите се нуждаят от тунинговане, но по пътя на логиката като знам какво точно правят, не би трябвало и дори ги считам за по-добри уж. Но ще разбера през почивните дни, живот и здраве. Сега ме мързи да вдигам виртуалка.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Тук нещо не те разбрах. Как не стартира в контейнера, а пък същия го е възпрепятствал? 

Пробвах няколкократно.  Възстанових го и го разреших с антивируса.   Не стартира в контейнера на Комодо.  Потретих - за да пробвам директен старт и при автосандбокса.   Тотално несправяне и провал за буболечката -това констатирам лично.  Касперски няма причини да ми е интересен.   Понякога всички са с пропуски.

• Автор

Ето какво се случва при мен:

При стартиране отчита че файла е изолиран в пясъчника (но реално няма изолиран файл)и директно заминава в карантината

Screenshot-1.png  Screenshot-2.png  Screenshot-3.png Screenshot-4.png

При изключен контейнер и включен HIPS следва това

Screenshot-1.png  Screenshot-2.png

Между другото

Screenshot-4.png

И въобще не мога да тествам ето тази настройка

Screenshot-5.png

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 2 часа, attj написа:

Пробвах няколкократно.  Възстанових го и го разреших с антивируса.   Не стартира в контейнера на Комодо.  Потретих - за да пробвам директен старт и при автосандбокса.   Тотално несправяне и провал за буболечката -това констатирам лично.  Касперски няма причини да ми е интересен.   Понякога всички са с пропуски.

Искаш да кажеш ръчен и автоматичен старт в пясъчника. Сега те разбрах.

преди 1 час, Proshark написа:

Ето какво се случва при мен:

При стартиране отчита че файла е изолиран в пясъчника (но реално няма изолиран файл)и директно заминава в карантината

Да, то вече го картинира, защото го докладваха (както писах в горния пост от втория линк) и в антивирусния им раздел и вече го засичат и с антивирусния модул (да си вържат гащите). Но за мен е по-важно ако е имало проблем с този TRUSTED статус да оправят този проблем, че оттам са им повечето ядове през годините. Иначе никакви проблеми с пясъчник, стена и HIPS.

Гледайки снимките, виждам, че си върнал старата стабилна версия?

• Автор
преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Гледайки снимките, виждам, че си върнал старата стабилна версия?

Аха..

При мен  Comodo Firewall 2020 - Версия:12.2.2.8012 Final  е от 30 март 2021 година.   Познатата любимка.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Има нова бета: https://download.comodo.com/cis/download/installs/9010_beta/CIS_2024_beta.exe

За сега няма информация за промените...предната имаше проблем с интернета ,при тази май има проблем с HIPS-а...

преди 18 минути, Proshark написа:

Има нова бета: https://download.comodo.com/cis/download/installs/9010_beta/CIS_2024_beta.exe

За сега няма информация за промените...предната имаше проблем с интернета ,при тази май има проблем с HIPS-а...

Хахаха, все да има по нещо. При другата сигурно ще има проблеми с пясъчника ей така за разнообразие. :D

Май ще изчакам на работната машина да излезе стабилна версия. Тази може да я потъркалям на виртуалката (която първо пак трябва да вдигна, че я съборих преди няколко месеца).

• Автор
преди 20 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Хахаха, все да има по нещо. При другата сигурно ще има проблеми с пясъчника ей така за разнообразие. :D

Май ще изчакам на работната машина да излезе стабилна версия. Тази може да я потъркалям на виртуалката (която първо пак трябва да вдигна, че я съборих преди няколко месеца).

Абсолютно.Леко съм разочарован ...Очаквах да са по-сериозни...не да ми променят облика...

• 3 седмици по-късно...
на 20.09.2023 г. в 13:10, B-boy/StyLe/ написа:

стабилна версия

Пробвахте ли досега  стената на Комодо  с безплатната корейка ?     

Функции на Ahnlab V3 Lite

• Защита от вируси и вредоносни програми
  • Облачен анализ на файловете
  • Анализ по поведение на  неизвестни  програми
  • Защита от шифровалчици
  • Защита на папките  от изменения
  • Блокиране на  вредоносни сайтове
  • Карантина и списък на  исключения
  • Оптимизация на системата .                       Бих допълнил - различни възможности за индивидуални настройки.     Корейката се разгръща до 544 MB при Win 10 Pro ,  обаче двете с безплатния пакет Варанчо, без антивируса му, запазват прилична пъргавина.     При сериозно окомплектоване като за при безплатни възможности.    При включени автосандбокс, хипс и стена от Комодо.                       
току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Не, Тоше. Още съм си закостенял класик с Касперски и Варана. Но един ден може и това да стане.

Корейката не е орязана като безплатния Касапчо.   Иначе ми остават безпокойства за възможни сложни сработвания - при толкова много модули. 

току-що, attj написа:

Корейката не е орязана като безплатния Касапчо.   Иначе ми остават безпокойства за възможни сложни сработвания - при толкова много модули. 

И въпреки всичко и липсва надежден anti-ransomware модул, какъвто има Касапчо в лицето на System Watcher-a. Та, колкото и да е добра се нуждае от по-голямо подпомагане от Касапчо. А пък платената версия на Касапчо въобще няма нужда от такова. То, не че Варана има нужда, но за всеки случай. В смисъл Ahnlab е симпатична програма и бих я ползвал с кеф, но никога сама.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.