Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

преди 40 минути, Proshark написа:

SEP нали си има стена,защо дублираш със Comodo!?

Определено мисля,че нещо си омазал....

https://www.errorvault.com/en/troubleshooting/runtime-errors/comodo-group/comodo-firewall/error-112_error-112-unable-to-copy-file-cfp-exe

Като маниак преди около 15 години веднъж бях исталирал заедно 4 стени.  Системата се тътреше като костенурка и даже пак си работеше.     Сега ми се извеждаше предложение за потърся съдействие от експертите на Комодо.  Неудобно ми е да ги занимавам с глупости навръх Нова година и при условие, че мога за минути да бъда отново със свеж  Win 10 Pro.  На безплатния Касапчо му добавих  Privatefirewall 7, която също не работи на Win 11.   Нищо омазано не установявам - работят си всички системи и приложения.  Тази стена като хипс е дори по-добра, помни си настройките, обаче липсва автосандбокс.    Последната разлика е изключително важна - защото над 99 % от новите буби не знаят как да го преодоляват.  Ползвам още 4 други устройства с други защити ,  нали съм си многогодишен полиползвател.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 202,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

И като HIPS не е по-добра. Добра да, по-добра не. Само OSSS е на едно ниво с ранните версии на Comodo, но тя отдавна не е част от уравнението. Друга която бих сложил в топ 3 беше OnlineArmor. И чак след това вече Outpost, Private и следващите. Може би и MalwareDefender бих сложиш преди Outpost-a.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

И като HIPS не е по-добра. 

При стената на Комодо при мен не се запомня указано отблокиране на доверени приложения. Wise Care 365, Hard Disk Sentinel, Viber  и други.    Пак ги блокира и това ме дразни вече 2-3 години.  Горе долу откакто спряха да я поддържат -имам предвид чистата стена от 2020 година.  При  Comodo IS Premium Free  нямам подобни впечатления. Поддържат го.  Автосандбокс и стена там са на надприлично ниво.     Privatefirewall 7  доста време ми е била на ХР  единствена защита, без никакъв активен антивирус. Самата тя работи като антивирус.  Също не я поддържат от доста години, поне са я актуализирали да работи и на  Win 10.

преди 32 минути, attj написа:

При стената на Комодо при мен не се запомня указано отблокиране на доверени приложения. Wise Care 365, Hard Disk Sentinel, Viber  и други.    Пак ги блокира и това ме дразни вече 2-3 години.  Горе долу откакто спряха да я поддържат -имам предвид чистата стена от 2020 година.  При  Comodo IS Premium Free  нямам подобни впечатления. Поддържат го.  Автосандбокс и стена там са на надприлично ниво.     Privatefirewall 7  доста време ми е била на ХР  единствена защита, без никакъв активен антивирус. Самата тя работи като антивирус.  Също не я поддържат от доста години, поне са я актуализирали да работи и на  Win 10.

Това не е проблем на самата стена, а проблем при теб. Ако беше глобално да се съглася, но локално при теб, ами оправи си системата. Не знам. Ползвам и HD Sentinel и Viber (само не Wise Care от изброените, но и нея съм стартирал преди - преносимата) и никога не е имало проблеми с тези изброени приложения. И говоря за не Premium шитните, а за съвсем нормален 8012 Firewall. Щом и @Proshark няма ядове ЯВНО проблема е при теб, Тоше! Време ти е за свеж Win!

• Автор

Това не е проблем на самата стена, а проблем при теб. Ако беше глобално да се съглася, но локално при теб, ами оправи си системата. Не знам. Ползвам и HD Sentinel и Viber (само не Wise Care от изброените, но и нея съм стартирал преди - преносимата) и никога не е имало проблеми с тези изброени приложения. И говоря за не Premium шитните, а за съвсем нормален 8012 Firewall. Щом и @Proshark няма ядове ЯВНО проблема е при теб, Тоше! Време ти е за свеж Win!

Абсолютно!Стената е чук,няма правило да съм и задал и да се е прави "ни чула,ни видяла"...или пък да ми прави номера при инсталация.....

преди 2 часа, attj написа:

Тоше, не ти се бъркам,но аз на твое място щях да разкарам всички антивирусни(със стени и без),съответно стени,и бих почистил хубаво системата .Включително ползвайки официални деинсталатори.Пълна проверка на системата с CMD + RestoreHealth......и чак тогава щях да инсталирам Comodo Firewall + Kaspersky Free примерно....

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Време ти е за свеж Win!

Той си е свеж   Win 10 Pro.   На 2 дни.   Всяка ОС си има доста скрити специфични настройки.   Може при нулиране и възстановяване все да го регенерирам.    Редовно закупен е  през 2021 година  за 300 лв  от  Ardes.    Не е пиратски или някакво  полубезплатно копие.    Иначе уж всичко друго си работи нормално.  Като финализират версии 2024 на Комодо  пак ще пробвам.

преди 9 минути, attj написа:

Той си е свеж   Win 10 Pro.   На 2 дни.   Всяка ОС си има доста скрити специфични настройки.   Може при нулиране и възстановяване все да го регенерирам.    Редовно закупен е  през 2021 година  за 300 лв  от  Ardes.    Не е пиратски или някакво  полубезплатно копие.    Иначе уж всичко друго си работи нормално.  Като финализират версии 2024 на Комодо  пак ще пробвам.

Не става въпрос за пиратски. Става въпрос, че ти е време да върнеш Image или каквото там правиш за да се върнеш на работещ Win, защото явно този си го почупил. :)

да се върнеш на работещ Win, защото явно този си го почупил. :)

Не съм убеден.  Той си работи нормално със стената на Комодо от 2020 година заедно с Дефендерчо. Това не е лош вариант.   Капризи се проявяват при опит да се инсталира Касапчо.

• Автор
преди 1 час, attj написа:

Не съм убеден.  Той си работи нормално със стената на Комодо от 2020 година заедно с Дефендерчо. Това не е лош вариант.   Капризи се проявяват при опит да се инсталира Касапчо.

Ами спри модулите преди инсталация.След инсталацията ги добави взаимно в изключенията и тогава пусни модулите...

C:\KFA\startup.exe /pSKIPPRODUCTCHECK=1

Прави си папка, слага инсталатора вътре и стартира като администратор командния прозорец. Ако името е различно променя според инсталатора.

• 1 месец по-късно...

Появи се и третата бета:

Comodo Internet Security 2024 v12.3.2.8124 BETA

https://download.comodo.com/cis/download/installs/9020_beta/CIS_2024_beta_3.exe

Промените:

Цитат
  • Fixed an issue with scans not working.
  • Regarding the right-click UI errors, this is expected behavior for BETA Versions. All menu points beginning with ‘JSON:’ will disappear in the final stable version.
  • The “Report a Bug” button has been removed from the menu for all themes.
  • Fixed an issue where the “Apply this action to suspicious autorun processes” scan option for Anti-Virus scan profiles was not available when using the Arcadia or Modern themes.
  • Fixed an issue where all scan options appeared on the UI and scanning continued in the background even with only Firewall installed.
  • Fixed an issue with incomplete removal of CIS during uninstallation.
  • The “Report a bug” button has been removed from the menu for all themes.
  • Fixed an issue where the “Refer Your Friends” option was not working.
  • Fixed an issue with displaying a strange window title when activating the license warranty.
  • Fixed an issue where the tray icon disappeared from the taskbar after booting or restarting the system if the icon animation was disabled in the settings.
  • Fixed issues with “Quick scan” and “Rating scan” not working.
  • Fixed translation issues for non-English languages.

https://forums.comodo.com/t/comodo-internet-security-2024-v12-3-2-8124-beta/360736

• Автор

Ами най-накрая...щеше да е подигравка с ползващите  стабилните и тестващите....Както им писах -всеки път едно и също...обявяват срок,който не спазват...и старите проблеми пак неотстранени...

• Автор
преди 15 минути, attj написа:

Може да ползвате като мен стабилна финална версия    https://www.comss.ru/page.php?id=15

Тоше,тук не става дума за стабилна версия.. а за развитие на софтуер за защита...Кой е казал ,че "стабилните версии" са без проблеми!?...Нали се сещаш,че универсална,уникална и безпогрешно засичаща,на всички нива антивирусна няма...Вярно е,че имат ниво...ама да ми вадят на 2-3 години по някоя бета..при това със стари проблеми(маркирани от потребители)...малко ми идва в повече.....

Comodo Firewall 2020 е с впечатляващо представяне пред мен с Кихчо и с Дефендерчо.   А аз ги тероризирам по навик винаги  на реална ОС.

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Скоро ще преинсталираш да освежиш системата.

Ползвам 5 устройства и не е необходимо при всички.   Варанчо е само на две от тях.  Стената си работи прилично.  

• 2 седмици по-късно...

Бях го пуснал и в темата за резултатите, но ще го пусна и тук:

Ето защо HIPS-а не трябва да се изключва! Отговор от форума на Comodo:

https://forums.comodo.com/t/comodo-bypass-by-cmd-file/360777

Темата в MalwareTips:

https://malwaretips.com/threads/the-comodos-challenge.129472

Общо взето доста се разшумя около тези евентуални пробойни.

Втора част на клипа:

Нов отговор от Comodo, този път от Melih.

https://forums.comodo.com/t/comodo-bypass-by-cmd-file/360777/4

Линк към втората тема. Линк към първата има в горния ми пост.

https://malwaretips.com/threads/comodos-challenge-part-2.129514/

• 2 седмици по-късно...

Аз днес се заиграх да си преправям глобалните правила за стената, че някои бяха станали невалидни. Половин ден ми отне, но си струваше. Сега хем блокира, хем пропуска (филтрира) каквото трябва, хем не логва излишни неща.

Image-756.png

Иначе заради Stealth Wizard-a на портовете не са създадени следните правила нарочно - Allow All Outgoing requests if the Target is in [Home] и Allow All Incoming requests if the Target is in [Home]

Преди имах и правила за uTorrent-a в глобалните, но той вече е изнесен основно в тези за правилата на програми. Само за Anydesk се наложи преди време да добавям глобално и неговото не съм го пипал нарочно.

Преди логваше и неща, които трябваше уж да не логва (като заявките от Windows Operation System pseudo процеса на System Idle Process). Сега не само не тормози диска, но и връзката и като цяло бързодействиети на системата (реагирането и латентността) се подобриха. Тестване след това на speednet.net го потвърдиха. На ShieldsUp нещата също са ок. Просто ме подсетиха да спра ping-a от настройките на рутера, които бях пускал преди време за теста.

https://www.grc.com/intro.htm

Сега филтрита в логовете само връзките на IPv6. Дори не показва нещата свързани с ARP spoofing-a, които се логваха за Windows Operating System псевдо процеса:

Image-755.png

Разбира се, запазих си настройките с export на профила, че не го бях правил от 2022-ра година. Ех какъв мързел съм станал с времето не е истина. :D

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Първи впечатления-2 опита за инсталация само на стената на ОС

Screenshot-1.png

единия с надстройка,другия на чисто...И в двата случая български няма...Подходих..малко като слон в стъкларски магазин-копирах цялата папка "translations"от предната версия и директно я заместих в новата...в резултат 99,9% превода е налице,само част от уведомленията на стената се показват на английски...

Screenshot-2.png

Ще видя как е на Windows 11 23H2 v 22635.3566...

И при 23H2 същата работа....Ще поизчакам малко.....с активната употреба....щом с един превод не са се справили...и малко тихомълком я пускат...кой знае още какви поразии са направили

Стабилна ли е колега? Аз мисля да мигрирам към нея също, защото тази вече почна да показва давност. За първи път ми гръмна и със син екран при вкарване на един PDF в пясъчника. Вкарах два де, първия се отвори и на втория заби с 0x0000003b

https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/bug-check-0x3b--system-service-exception

Даже не е при вкарването. Нещо се беше омазал самия пясъчник и опцията за почистването му даде син екран два пъти. Под Safe Mode пък не може да се почисти. Мислех да го чистя ръчно като изтрия VTRoot папката, но първо пробвах едно нещо. Заредих KIOSK-а да го опресни и след това почистването заработи. Много странен проблем. Май и инструмента за диагностика беше открил проблеми (ама то в Safe Mode е нормално да открие такива). Сега ще го пусна и в Normal Mode да видя дали ще открие проблеми с инсталацията.

• Автор
преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Стабилна ли е колега? Аз мисля да мигрирам към нея също, защото тази вече почна да показва давност. За първи път ми гръмна и със син екран при вкарване на един PDF в пясъчника. Вкарах два де, първия се отвори и на втория заби с 0x0000003b

https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/bug-check-0x3b--system-service-exception

Аз я махнах на секундата...както писах в предния пост-ще изчакам....от рускоезичните форуми са супер недоволни и казват ,че бета 3 се държи като финална,за разлика от това което пуснаха ...https://www.comss.ru/disqus/page.php?id=13724&ht-comment-id=14867121

Ясно. Това е тъжно. Иначе инструмента за диагностика не откри проблеми в Normal Mode (само в Safe Mode-a, но то там е нормално да има). И все пак се чудя, защо се появи проблем с драйвера почистващ пясъчника. Сега поне е наред. Може и да има някаква връзка с вчерашния ъпдейт на Windows от Microsoft - някакво Quality Preview.

За всеки случай ще извъртя един DISM, SFC и CHKDSK.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.