Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Препоръчан отговор

Не съм я пробвал по вече.Ако намеря решение ще пиша.За сега карам на вградената.Лаптопа при изключване, забива и се изключваше след много време.Седи на черен екран.Много интересно,но компютъра няма проблеми с потребителски настройки на стената.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 5 минути, нушо написа:

Не съм я пробвал по вече.Ако намеря решение ще пиша.За сега карам на вградената.Лаптопа при изключване, забива и се изключваше след много време.Седи на черен екран.Много интересно,но компютъра няма проблеми с потребителски настройки на стената.

Ако си сигурен в системата: HIPS,Стена-в обучаващ режим...Авто-Containment-без автоматично стартиране при искане за повече права...Настолния е едно,лаптопа друго...при мен на лаптопа не стартираше CCleaner-а...Lenovo G50-80...на новия Lenovo AMD Ryzen 7 5800H 3.20 GHz имам други проблеми...

https://www.comss.ru/page.php?id=11092

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

CCleaner го отстраних - защото Комодо и Дефендерът се надпреварват да го блокират.  Не ми е и нужен.   Ползвам много по-добра програма от промоция -  Wise Care 365.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, attj написа:

CCleaner го отстраних - защото Комодо и Дефендерът се надпреварват да го блокират.  Не ми е и нужен.   Ползвам много по-добра програма от промоция -  Wise Care 365.

:offtopic_s:Тоше,нали се сещаш що се блокира ,сложи си Avast...и няма да има блокаж...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Proshark написа:

:offtopic_s:Тоше,нали се сещаш що се блокира ,сложи си Avast...и няма да има блокаж...

Аваст ми е  на смартфона и на таблета.     Дефендера със стената на Комодо е уникална комбинация.   Аз съм си полиползвател.  Рядко съм така впечатлен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, attj написа:

Аваст ми е  на смартфона и на таблета.     Дефендера със стената на Комодо е уникална комбинация.   Аз съм си полиползвател.  Рядко съм така впечатлен.

:offtopic_s:Ако не беше такъв инат..и беше сложил вместо Дефендера Касперски, щеше да знаеш какво е уникална комбинация....сега..като поли,моли ползвател ..си някъде малко над средата...на просветлението(почти съм сигурен, че е благодарение на сандъка на Комодо) ...относно добра безплатна комбинация...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Proshark написа:

:offtopic_s:Ако не беше такъв инат..и беше сложил вместо Дефендера Касперски, щеше да знаеш какво е уникална комбинация....сега..като поли,моли ползвател ..си някъде малко над средата...на просветлението(почти съм сигурен, че е благодарение на сандъка на Комодо) ...относно добра безплатна комбинация...

Няма място за инат.  Касперски е на нивото на Европрограмите -все недоразвити са те.  При Дефендера има виртуализация и репутация - ако още не си пробвал.     Репутация при Комодо още няма.  А има трагикомичен хипс.   Заради автосандбокса аз лично обаче  от много години харесвам Комодо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, nikssi написа:

Ко? Ко каза?

Вероятно нямате свои  лични констатации със случаи, когато хипсът не спазва или си забравя правилата и пак блокира.    После трябва все да отблокираш, което си е досадно.  За съжаление и програмата вече не се поддържа и доразработва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, attj написа:

Вероятно нямате свои  лични констатации със случаи, когато хипсът не спазва или си забравя правилата и пак блокира. 

Ми нямам такива констатации. Всичко си работи според зададените правила. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

Стената ли? Тя е от 2020г.И антивируса ли не се поддържа?

Развиват си платените версии -американци са си .    Все още са достъпни за безплатно у дома програми на Симантек и Микрософт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

Comodo все още шава. Очакват се две кръпки за годината.

https://forums.comodo.com/comodo-internet-security-cis/how-to-be-secure-when-detection-fails-t128911.0.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Нови изненади...."Нов" форум на Comodo- https://forums.comodo.com/....не можах да вляза със регистрацията на стария...

Screenshot-1.png

едно мнение на редовен член:

Screenshot.png

Честно..някои неща не ги разбирам и не се връзват с развитието на продукта...и то само няколко дни след поста на Мелих...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Proshark написа:

Нови изненади...."Нов" форум на Comodo- https://forums.comodo.com/....не можах да вляза със регистрацията на стария...

Screenshot-1.png

едно мнение на редовен член:

Screenshot.png

Честно..някои неща не ги разбирам и не се връзват с развитието на продукта...и то само няколко дни след поста на Мелих...

Хич не вървят на добре нещата за безплатните програми (за добрите безплатни такива поне). VoodooShield, OSArmor, сега явно WiseVector StopX и прочие. Накрая един лиценз за Kaspersky с TAM модула и толкова + евентуално Sandboxie Plus. Или пък WD + AppCheck + Windows Firewall Control. Все още има разни варианти, но се стопяват лека по-лека...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 14.02.2023 г. в 19:17, Proshark написа:

И аз не можах. Но все пак има тема от преди час с новата визия на версия 2024:

0b76a834e11f4e8169f6b8044033fda9ba374cd5

https://forums.comodo.com/t/new-cis-2024-is-coming/358487

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това за платената версия ли е или за безплатна?То има комбинации доста за безплатна защита и аз това се чудех кой ще плаща за антивирус?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, shishmanovp861 написа:

Това за платената версия ли е или за безплатна?То има комбинации доста за безплатна защита и аз това се чудех кой ще плаща за антивирус?

Май платената ще може да се ползва безплатно след 30 дневния тестов период. Просто някой функции ще са заключени, но по-важните като стена, HIPS, пясъчник ще са си там най-вероятно. Така че може би няма да е голяма драма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стана ясно кое какво е.Корпоративната версия ще е с името Xcitium,за хоум версията остава Comodo

Screenshot.png

p.s.

Обновяване на форума ли имаше...Това го пуснах преди 3 часа....

Редактирано от Proshark (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
на 3.11.2022 г. в 20:15, Proshark написа:

Колко пъти да слагам Касперски - това е вечно догонваща и недозавършена програма.  Стената на Комодо може и сама - за какво и е такъв антивирус?    Дефендерчо вече е по-добър не само от Касапчо.   Този път сложих стената на Комодо, настроих всичко и защитих настройките със сложна парола.  Странно е и за мен  -  Варанчо с хипса си вече не си гони опашката и не се налага разни неща да отблокирам. Някои творци с буби вече не могат да им въздействат.   Тази най-добра безплатна програма ми харесва с едновременно ползване на хипс, сандбокс и стена.   А Дефендерът прибира повечето заплахи предварително.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...