Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

преди 9 минути, attj написа:

12.2.2.8012  ми се е инсталирала днес и не зная колко още следващи версии има.   Отдавна не съм слагал пълния безплатен пакет.   Изтеглих пълната установка от тук    https://www.comss.ru/download/page.php?id=239

Тоше , тук е 12.2.4.8032 Final

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 198k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

преди 1 час, nikssi написа:

Жоре, всичко наред ли е с тази 12.2.2.8012 Final , че ми се иска да я сложа. Пусни някакви настройки за стената и хипса да не се объркам ,като в небрано лозе.

Някакви несъвместимости с KFA има ли? Само за стената има ли или да пускам тази с потребителски настройки?

Благодаря предварително. 

пп. Интересно защо не ми дава да я изтегля от линка на Калдейта .. 😀

Дръпнах я от comss.ru

CRC32: 41D20C01
MD5: B48216DCA6F745A40645248384659FDD
SHA-1: 3BC265E7282BFB5C63BE6CC73A2B7AAD9A060904

Тази е стабилната версия друже. За настройките ще е малко сложно, защото 100% ще има разминавания в използвания софтуер, пътя до програмите и прочие. По едно време имаше несъвместимост с Касперски да, то винаги е имало несъвместимост с него и по време на инсталацията ако Касперски се инсталира втори поред си казва, че иска да я премахне. С времето бях правил правила и бях намалил тази несъвместимост до минимум. В последните версии на Касперски имам чувството, че повечето неща са изгладени. Все пак съм сложил програмите в изключенията една на друга. В Касперски съм дал в изключенията папките на Comodo и дори в доверените програми съм ги добавил там и в Comodo съм сложил Kaspersky в изключенията и на HIPS-a и на Containment-a и на изключенията на сканиране в допълнителната защита и дори в раздел Разни в изключенията на откриване на инжектиране на код в тези програми.

Препоръчвам ти да почнеш с настройките на CruelSister и после да надграждаш като посвикнеш.

преди 18 часа, nikssi написа:

Тоше , тук е 12.2.4.8032 Final

При моя Уин 10 тази версия още не идвa.   А пакетът е невероятно лесен с изключени хипс и антивирус.   Съседката леля Станка вече 5 години е така и май нищо не е пролазило през автосандбокса.

преди 34 минути, attj написа:

При моя Уин 10 тази версия още не идвa.   А пакетът е невероятно лесен с изключени хипс и антивирус.   Съседката леля Станка вече 5 години е така и май нищо не е пролазило през автосандбокса.

Тя няма и да дойде. Засега е възможно само ръчно обновяване, което аз не препоръчвам с оглед на мистериите около новите версии.

на 4.09.2022 г. в 13:01, B-boy/StyLe/ написа:

Тя няма и да дойде. Засега е възможно само ръчно обновяване, което аз не препоръчвам с оглед на мистериите около новите версии.

В този моя режим  Дефендъра е активен.   Все едно работи със стената на Комодо.    

преди 1 минута, attj написа:

В този моя режим  Дефендъра е активен.   Все едно работи със стената на Комодо.    

Е що да не е активен? Ако не си качил антивирусния ненужен компонент на Варана, WD си е опция. Аз съм комбинирал стената на Comodo и с WD и с Avira и с Kaspersky и с WiseVector StopX... :)

С всичките през годините се е разбирал.

Как се управлява хипса на Комодо?  Включих го -та да се чудя.      Все блокира системни файлчета , антивирус, браузъри, торентклиент  и т.н.  Не помни като му укажеш  да ги отблокира и да  спре да ги блокира. Пак прави същото.

преди 27 минути, attj написа:

Как се управлява хипса на Комодо?  Включих го -та да се чудя.      Все блокира системни файлчета , антивирус, браузъри, торентклиент  и т.н.  Не помни като му укажеш  да ги отблокира и да  спре да ги блокира. Пак прави същото.

Тошко, как пък при мене не блокира системни файлчета ... 

image.png.34ee244115ec2cd4ca9dbda36683f8ac.png

image.png.a0f8f0c968b724a36b520fa5799d4042.png

image.png.2154bb334e43a411cb6fd561e3747eff.png

Аз обаче имам питанка:

- Ако чекна тази настройка (само за снимката ще я покажа) ще се активира ли както при КИС примерно ТАМ модула - всичко неразрешено без права за стартиране?

image.png.41b7ab10e9fd06c12fdf97dc7f729c1c.png

Правила за explorer.exe като разрешена или като системна програма трябва да е? По подразбиране е системна смених я на разрешена. Грешка ли е?

За торента също е разрешена програма ... върви на пушка стара версия под десятката

image.png.94044acc3ed040a93f856bd5de07c151.png

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

При мен стената  на Комодо  е с 360 TS  и вероятно не са невъзможни някои сложни сработвания.  Стената е със същите настройки като при Ники плюс допълнителните отметки препоръчани от Гошо.  Китаецът е в режим на настройки "оптимален" с включен антивирус.  На пръв поглед се спогаждат.  Само хипса на Комодо все прави неуспешни опити да блокира свързвания на Кихчо.   Неуспешни-защото китаецът се свързва със своите поливариантно.   Варанчо забравя указанието ми да не блокира китайския антивирус с всички модули на защита.   През последните дни съзнателно съм им стартирал десетки буби от последно поколение.   Двете безплатни програми в съвместен режим се представят повече от прилично.

на 11.09.2022 г. в 22:52, nikssi написа:

image.png.0f8ea3fc2a8cd5045120812897d1ba75.png

Това да го поправя ли? Включва ми F8 ли?

Сега го виждам. Ами не мисля, че е необходимо, защото като клинеш на своя профил най-долу би трябвало всичко да ти е наред там. При мен на моя профил ми показва, че няма проблеми. Системата си влиза без проблем в Safe Mode. То по-скоро при 10 се пишат други команди за да се активира F8 и изобщо връщането на това меню там:

bcdedit /set {default} bootmenupolicy Standard

или ако искаш стария изглед:

bcdedit /set {default} bootmenupolicy Legacy

преди 17 часа, nikssi написа:

Тошко, как пък при мене не блокира системни файлчета ... 

image.png.34ee244115ec2cd4ca9dbda36683f8ac.png

image.png.a0f8f0c968b724a36b520fa5799d4042.png

image.png.2154bb334e43a411cb6fd561e3747eff.png

Аз обаче имам питанка:

- Ако чекна тази настройка (само за снимката ще я покажа) ще се активира ли както при КИС примерно ТАМ модула - всичко неразрешено без права за стартиране?

image.png.41b7ab10e9fd06c12fdf97dc7f729c1c.png

Правила за explorer.exe като разрешена или като системна програма трябва да е? По подразбиране е системна смених я на разрешена. Грешка ли е?

За торента също е разрешена програма ... върви на пушка стара версия под десятката

image.png.94044acc3ed040a93f856bd5de07c151.png

Ако кликнеш тази опция би трябвало да блокира достъпа, точно като TAM модула и да ти покаже, че пътя не е намерен. Аз лично обичам да си ме пита и не съм я пробвал, но съм я виждал в действие.

Explorer.exe съм му задал правило - Системна програма на Windows от готовите профили. Проблема при него е не самия explorer.exe да бъде забранявам, а външните приложения, които искат достъп до него (но не заслужават този достъп). Пак зависи и коя програма го изисква.

За торента аз имам доста солидни правила и в HIPS и в стената:

Image-364.png

Image-365.png

Image-363.png

и тук са най-затегнатите правила....на първото и третото правило трябва да сложиш порта от uttorent (който си определил за постоянен и е добре да си спрял рандомизирането му от самата програма):

Image-366.png

Бачка си като пушка клиента. Дори е добре да форсираш да приема само криптирани връзки през самия клиент:

На състояние Форсирано и да се махне отметката до него да приема некриптирани връзки.

Май е за предпочитане стената на Комодо да е със дефендъра на Уин 10   вместо с 360 TS  - за да не си пречат взаимно.

Shadow Defender от промоцията  сега им добавих  - за да се гонят мечтаните 100 % защитеност и то безплатно!    

преди 1 час, attj написа:

Shadow Defender от промоцията  сега им добавих  - за да се гонят мечтаните 100 % защитеност и то безплатно!    

Подготви се да ти е скучно. :biggrin:

• 3 седмици по-късно...
на 24.09.2022 г. в 19:06, B-boy/StyLe/ написа:

Подготви се да ти е скучно. :biggrin:

Преди около 15 години веднъж бях инсталирал 4 защитни стени на ХР  и даже всичко пак си работеше.   Още не съм пробвал сега с  тройно виртуализиране  -значи е време пробно да сложа стената на Варанчо заедно с режима на сянка и с виртуализацията на  дефендера на Win 10 Pro.  Заради репутацията може да си оставя и  SEP 14.     Тогава ще имам дори и две защитни стени. С антивируса на Симантек, който в моите очи почти въобще не допуска FP.    Би трябвало пак да се получи някакъв тромав Уин... И ще е хептен  тотална скука.       

• 2 седмици по-късно...

Реално не е необходимо такова накачулване при   Comodo Firewall 2020.    При  Win 10 Pro  е предостатъчно да се ползва заедно само с вградения защитник - Microsoft Defender Antivirus    https://support.microsoft.com/bg-bg/windows/останете-защитени-със-защита-в-windows-2ae0363d-0ada-c064-8b56-6a39afb6a963

• 2 седмици по-късно...

Comodo Firewall 2020 не я поддържат вече около  година и половина.   Тя  не е предвидена и разработена  да работи на  Win 11.

За съжаление не съм с 11 и няма как да тествам. Пробвал ли си със спрян HIPS без да я деинсталираш? Ако има нещо, което би пречило това е HIPS-а от компонентите.

• Автор
преди 7 часа, нушо написа:

Някой ,има ли проблем с Защитната Стена? При мен ми блокира изключването на лаптопа ,когато я деинсталирам и си всичко си е ок.Windows 11 22H2

Нямам такива проблеми-с потребителски настройки на стената...Windows 11 22H2...Както е написал Жорката HIPS-а може да е проблема,с другите режими на стената как е?

• Автор
преди 6 минути, нушо написа:

Благодаря ви,за отговорите!

Потребителски настройки бяха.

Добре де,в крайна сметка разбра ли къде е проблема или не?Как се държи с другите настройки? Повярвай ми ,това е важна информация...поне за мен...не бих сменил стената,освен ако новите собственици на продукта не осе@ат тотално програмата...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.