Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

Така... Comodo продължава да ме изумява понякога. Днес бе изтрил драйвера на Kaspersky (или поне се беше опитал, защото макар че беше в Карантината му, оригинала си стоеше на мястото явно възстановен от самия Касперски). Тръгнах да диря кое причинява това. Не е Облака, не е и антивирусния компонент (какъвто липсва при мен), не е VirusScope, не е HIPS, не е Containment. Не е и анализа на скриптове.

Оказа се това:

Image-455.png

А не искам да поставям отметката на "ПРОПУСНАТ". Жалко, че няма там опция за ПИТАНЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ. Може да го предложа за новите версии.

И защо трябва да се намира в секция Антивирусна, след като такава липсва...

Image-457.png

Има го и в неговата си секция Автостартиране, но там информацията е объркваща, защото пише едно Услуга на Windows и толкова...

Image-458.png

Явно затова преди там ми е трил неща като startup.exe инсталатора на Касперски и прочие.

Image-451.png

Сега да видим като е спрян Облака дали ще има ефект. Ако няма ще се наложи да променя онази настройка на Пропуснат. Но навремето я промених на слагане в карантината, защото някои зарази преодоляваха Comodo ако не беше нагласен така и беше по препоръка на потребители във форума на Comodo и тук сред колегите. Сигурно си спомнят. Хммм. При вас на Картиниране ли е и досега изтривала ли ви е разни неща?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 202,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

Писах във форума им.

Нарочно преди това смених интерфейса на програмата на английски и направих нови снимки:

https://forums.comodo.com/t/new-cis-2024-is-coming/358487/399

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Comodo продължава да ме изумява понякога. 

Вече и седмица ми е труден за изтрайване.  Неподдържана безплатна възможност.  Блокира ми всички програми с ъпгрейд -трябва една по една да ги проверявам, издирвам и отново да ги разрешавам.    При Вайбър вече ми дойде в повече.   Варанчо не е задължителен.  Няма причина да се въртя в кръг с настройки  - всяка обновила се програма е блокирана, защото се е видоизменила.

преди 15 минути, shishmanovp861 написа:

Не е умна аз ти казах.Всичко блокира наред.

Значи са умни безплатните възможности на Сепчо и Кихчо - нямам подобни констатации, не съм спрял да ги ползвам.  Липсват подобни изненади.    Все заради сандбокса се сещам за Комодо. 

преди 8 минути, attj написа:

Значи са умни безплатните възможности на Сепчо и Кихчо - нямам подобни констатации, не съм спрял да ги ползвам.  Липсват подобни изненади.    Все заради сандбокса се сещам за Комодо. 

Говориш за антивирус и стена демек пакет.Там е друго.

преди 8 минути, shishmanovp861 написа:

Говориш за антивирус и стена демек пакет.Там е друго.

Със  SEP 14 и с  360 TS  наистина е друго - трябва да съблюдаваш какви модули имат и с какво още  можеш да ги комбинираш.   Досега само  Сепчовата клиентска версия още не съм пробвал да комбинирам със стената на Комодо.   Вероятно някак пак ще работят.

• Автор
преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Но навремето я промених на слагане в карантината, защото някои зарази преодоляваха Comodo ако не беше нагласен така и беше по препоръка на потребители във форума на Comodo и тук сред колегите. Сигурно си спомнят. Хммм. При вас на Картиниране ли е и досега изтривала ли ви е разни неща?

От тогава си я държа на " прекрати и изключи"...до сега не ми е правила номера...Сега я превключих на твоя режим...да видим....въпреки че не би трябвало да има разлика...При сканирането по рейтинг ми намира някои файлове на Касперски,мисля че и драйвъри имаше,ама аз си ги отмятам като доверени..ама това в началната фаза на инсталацията....

p.s.

Почти съм сигурен,че в отговор на написаното във форума им ще има отговори в стил"ами програмите не са съвместими..." .Подкрепям идеята за още една опцията " Избор на действие"

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 2 минути, Proshark написа:

От тогава си я държа на " прекрати и изключи"...до сега не ми е правила номера...Сега я превключих на твоя режим...да видим....въпреки че не би трябвало да има разлика...При сканирането по рейтинг ми намира някои файлове на Касперски,мисля че и драйвъри имаше,ама аз си ги отмятам като доверени..ама това в началната фаза на инсталацията....

То като се замисля в моя режим най-лесно се хваща и какво е изтрила без да се ровиш из логовете. Просто влизаш в карантината. То аз веднага след като видях логовете ударих едно сканиране по рейтинг и всички неизвестни на Касперски ги направих доверени.

Проблема дори не го хванах с логовете или карантината... Взе да ми иска рестарт като след актуализация. Дадох и отложи за 4 часа (максималното възможно), защото имах работа. Да се чуди човек защо не са дали за повече часове (да речем 8), но както и да е. Викам си да не е дошла новата версия...ама не беше. И после тръгнах да ровя и открих проблема. Засега остава на този режим, че в другите беше пропускала зарази помня във форума им. Но няма да е зле да добавят едно ПИТАЙ. Не е голяма философия. Както и опция за изтриване на невалидните правила от всички секции, а не само от някои. Преди съм им писал и затова, но тъмна Индия.

Интересна тема и дискусия:

https://forums.comodo.com/t/new-antivirus-disabling-malware-discovered/359097

И аз се разписах там за това как предпочитам да ползвам конфигурацията си, защото не съм съгласен с някои от предложенията там. А и в края на краищата се търси и баланса, не сигурността за сметка ба функционалността (и обратното). Засега нямам проблеми с моята конфигурация за вече десетилетие и повече сигурно. Въпрос на вкус и навик. Затова има толкова много възможности за персонализация и къстомизация.

• 4 седмици по-късно...

Само да напомня на колегата @Proshark да добави новите файлове в Trusted на Comodo, че след всеки MAJOR ъпдейт има по-някой нов. :)

Сега ми дава този - com_antivirus.dll

Image-475.png

И разбира се този, но първо трябваше да го извадя от карантината хаха. :)

upgrade_launcher.exe

Image-476.png

Image-477.png

Изглежда, че в новата версия, вече не може да се скриват съобщенията за несъвместим продукт. Не е кой знае какъв проблем, защото ако се избере Keep не закача Comodo, но все пак е дразнещо, че вече не може да се скрива, както в предишната версия.

Image-478.png

Image-479.png

• Автор
преди 14 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Само да напомня на колегата @Proshark да добави новите файлове в Trusted на Comodo, че след всеки MAJOR ъпдейт има по-някой нов. :)

Сега ми дава този - com_antivirus.dll

Image-475.png

И разбира се този, но първо трябваше да го извадя от карантината хаха. :)

upgrade_launcher.exe

Image-476.png

Image-477.png

Благодаря за напомнянето Жорка!

Аз ги слагам всичките ей тук:

Screenshot-1.png  Screenshot-3.png  Screenshot-2.png

То и аз ги имам добавени там, но явно не важи за репутационния анализ. Иначе освен в изкюченията съм ги добавил и да не проверява за инжектирани процеси за процесите на Касперски.

Ето тук:

Image-481.png

Някои игри също съм ги добавил там, че нещо се заяждаше с тях иначе.

И забележи, че вместо файл по файл, направо съм направил група за цялата папка на Касперски и направо бухам цялата папка в изключенията.

Сега видях, в първата ти снимка, че и ти така си направил. Само я добави и в категорията РАЗНИ - секцията за инжектирани процеси.

:offtopic_s:

на 21.07.2023 г. в 22:07, B-boy/StyLe/ написа:

Изглежда, че в новата версия, вече не може да се скриват съобщенията за несъвместим продукт. Не е кой знае какъв проблем, защото ако се избере Keep не закача Comodo, но все пак е дразнещо, че вече не може да се скрива, както в предишната версия.

До скоро бях с версия 21.3 на Kaspersky Free. Съобщението за подканване за регистрация, което се показва при стартиране на компютъра или през 24 ч., като се откаже няколко пъти и се появяваше опция да не пита повече. Наскоро програмата сама се обнови до 21.13 и не помня миналата седмица или по-миналата беше, ама все още не се е показала тая опция да не пита повече. Не стига, че ги ползваме по принуда тия програми за защита, ами трябва и да досаждат. По времето на версия 21.3 бях забравил, че имам антивирусна. За капак и външния вид на новата версия са скапали, като са го наблъскали с празни ненужни полета.

Редактирано от саби (преглед на промените)

преди 6 часа, саби написа:

До скоро бях с версия 21.3 на Kaspersky Free.

Не стига, че ги ползваме по принуда тия програми за защита, ами трябва и да досаждат.

Кой те принуди да ползваш програмата? 

Нищо не е да си направиш един профил през програмата или да влезеш през профила в google ако имаш такъв.

При новата версия MR 14 предлага да не напомня повече да вход в My Kaspersky.

преди 8 минути, nikssi написа:

Нищо не е да си направиш един профил през програмата или да влезеш през профила в google ако имаш такъв.

Аз имам предвид, че сме принудени да ползваме програми за защита като цяло, а не конкретно Kaspersky.

Още една регистрация = още една парола за помнене.

Значи ще се пробва.

преди 35 минути, nikssi написа:

През последните 15 години съм си правил няколко регистрации в КасперскиЛабс и явно съм се самоомотал...  Пак ли ще ме питат за акаунта?  А стената на Комодо пак ли ще си забравя правила и настройки?   Има сериозни вендори, при които няма такива варианти. 

преди 3 часа, attj написа:

А стената на Комодо пак ли ще си забравя правила и настройки?   Има сериозни вендори, при които няма такива варианти. 

Никога не ми е забравяла правила или настройки. Проблема явно е в задклавиатурното. Знам ги твоите серизони вендори. Специално 360 не е мръднала от последния тест през ноември миналата година и дори нейните върли фенове се съгласиха с това. Ама си ги ползвай, няма лошо. Освен всичко и с набутани реклами.

преди 35 минути, shishmanovp861 написа:

Тоше аз отдавна ти казах,че от Комодо нищо не става.

Не става дръжки. Само за онези, които не могат да я ползват пълноценно.

А другите къде изчезнаха... Ами купиха ги и ги развалят общо взето. Така се премахва конкуренция за съжаление. На някои им внедриха технологиите в продуктите на купувача, някои нямаха средства да продължат да се развиват, някои загубиха мотивация.  Отделно сега навлизат и Next-Gen базираните на AI решения и конкуренцията стана още по-голяма. Редица Endpoint решения вече започват да стават достъпни и за домашни потребители като цена, а като производителност са доста надеждни. И на мен ми липсва OSSS и MalwareDefender, но това е положението.

Външния отделен файеруол е проблемен. Няма ли връзка с антивируса да е пакет и с вирус тотал става каша. Ти си друга бира ама да го наслагаш по офиси ще видиш ко ще стане. То затва купуват пакети дали ще е KSOS или нещо такова. Една Malwarebytes windows firewall control не прави никакви проблеми. Никакви настройки специални не съм правил. И на обучаващ режим на ди сложиш външните, правят проблеми.

• Автор
преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Една Malwarebytes windows firewall control не прави никакви проблеми. Никакви настройки специални не съм правил. И на обучаващ режим на ди сложиш външните, правят проблеми.

Няма  програма да не прави проблеми..Мамба-та ми блокира принтерите в офиса-без да съм задавал правила и настройки....всичко по подразбиране....Освен това има по user friendly програми...В смисъл-има програми ,както се казва да пасват на повечето потребители,но тръгнеш ли с предварителната нагласа "тази не става" тогава наистина нищо не става...Ей го Тошко...хайде накарай го да сложи Kaspersky....Той си е втълпил,че освен 360 и Symantec всичко друго е недоработено и толкоз...

И друго-най е лесно да кажеш не става...А всъщност Comodo си е една много добра стена с приличен антивирус .От години си я ползвам-от много време я тормозя и никога не ми е "забравяла правила и настройки"...и много отдавна единственото което ми дава като информация е за блокирана програма в пясъчника(естествено като стартирам файлове от другата тема със гадините). Нямам намерение да агитирам никого,но стената си има всички настройки по подразбиране за един нормален юзър и за нормална работа на ОС..Ако не ползвам потребителски настройки сигурно няма да разбера че изобщо е инсталирана...Ама то това и е хубавото,че позволява и на най- капризния потребител да намери своите правила и да търси поведение което му допада.Иначе е най -лесно да деактивирам HIPS-a,да задам безопасен режим на стената... да спра и сандъка... да си свиркам....и да си мисля ,че имам сериозна защита...

преди 8 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Никога не ми е забравяла правила или настройки.

Comodo Firewall с изключен хипс и при мен работи така.  Не е обновявана от 30 март 2021 година. Предпочитана програма, към която вероятно отново ще се връщам.   При 360 TS  средно на две седмици има ъпргрейт към следваща версия.  SEP 14 e корпоративна програма.    IObit имат доста интересни  програми.   Сега ги ползвам на различни устройства.    Големият брой ползватели е доказателство за качествата им.  Обновяват ги ежемесечно.

преди 8 часа, shishmanovp861 написа:

И ми кажи защо всички сериозни стени изчезнаха? Sygate,Kerio, Online Armor, Outpost, Defense wall, Private firewall и т.н.

Ето наличните     https://www.comss.ru/list.php?c=firewall

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.