Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

• Автор
преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

...... защото доста се разшумя.

..а как иначе!!?Comodo е еталон за HIPS защита...Ти поне си даваш сметка какъв удар по репутацията е това...Не случайно искат повторение на теста...Иначе си е чисто подвеждане...

@B-boy/StyLe/ Жорка,дай да преместим коментарите след теста в темата за Comodo...Да не разводняваме тази и да не обвинят в пристрастност....

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 198k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

преди 4 часа, Proshark написа:

..а как иначе!!?Comodo е еталон за HIPS защита...Ти поне си даваш сметка какъв удар по репутацията е това...Не случайно искат повторение на теста...Иначе си е чисто подвеждане...

@B-boy/StyLe/ Жорка,дай да преместим коментарите след теста в темата за Comodo...Да не разводняваме тази и да не обвинят в пристрастност....

Готово, но ако искаш си изтрий поста от предната страница и го постни пак за да е последен, че като преместих коментарите и поста ти остана първи, а трябва да е последен по темата. После изтрий и този мой пост.

• Автор

Тест на Comodo Internet Security Premium 12.2.2.8012 Final    -част втора

Накратко-в предния тест, несъзнателно е дадено разрешение на зловредна програма да се изпълнява извън контейнера.Това е станало защото уведомителните прозорци при Комодо се припокриват и е възможно в момент на маркиране да изскочи друг прозорец...Всичко става за части от секундата...и е възможно да се стигне до несъзнателно взето неправилно решение...За това при този тест Анатолий е взел решение да тества Комодо при максимално автоматичен режим без уведомления.Настройките са показани в края на видеотеста...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Вчера забелязах - при инсталиране на  Comodo Internet Security Premium 12  Free  с настройки по подразбиране е изключен хипса.  Доскоро изключен беше автосандбокса.    Намирам промяната за правилна.   Поне първоначално ,според мен е за предпочитане хипса да бъде изключен.Считам автосандбокса за най-силният компонент на безплатния интегриран пакет. Лично аз с години го ползвам и без антивируса.

Тоше, и аз съм на мнение, че е една от най-добрите. Обаче си е малко своенравна и бъгава на моменти. Например вчера за първи път ме пита за изходящи връзки на svchost след като имам правило за него, което ползвам от години и досега не се беше обаждала за него. И ставаше въпрос за изходящи заявки за DNS услугата на Quad9 (аз съм подозрителен и проверих, защото svchost се използва и от доста гадини).

Друго, което е неприятно е репутацията на файловете. Някои файлове макар че са пратени, след време пак иска да си ги праща и не може да прецени дали да им се довери или не. За мен cloud услугата им е най-бъгавия компонент. Васко може да го потвърди. Валкирията и тя. При сертификатите същата работа....за някои просто с години не може да вземе решение и да им промени статуса от НЕПОЗНАТ. Странното е, че облака вижда проблеми с тях, но не и сканирането по репутация.

В последно време забелязвам, че в отблокиране на програми често се добавя и CIS.exe (сам се е блокирал), а това не трябва да се случва според правилата, където е позволен навсякъде. Дори да се избере отблокирай за всички компоненти на защитата пак цъфва в списъка.

VirusScope един път не съм го видял в действие за добро или за лошо и въобще не е ясно колко е ефективен. В последно време се появи и някакво неразбирателство с Kaspersky (но мисля, че стана по-скоро след някой от кръпките за Kaspersky тук проблема...Те са променили нещо под капака също).

Та за мен пясъчника му е сред най-добрите модули, после са стената и хипса.

Да, понякога безплатният пакет определено дразни и не всеки би го изтърпял.  Аз затова съм с намерение да пробвам продължително ползване с изключени хипс и антивирус.

• 1 месец по-късно...
преди 31 минути, Gangosa написа:

Искам да попитам при положение , че имам комодо антивирус мога ли да инсталирам това https://www.glasswire.com/ без да има конфликти?

Момент. Какъв Comodo Antivirus? Самостоятелната програма CCAV (Comodo Cloud AntiVirus) беше спряна от поддръжка. Ако говориш, за CIS (Comodo Internet Security), тогава Glasswire е излишен, защото стават две стени (ако не броим и тази на Windows). Отделно безплатната версия на Glasswire е доста орязана. Каква всъщност ти е идеята в случая?

Ако си използвал пакета на CIS, но си оставил само антивируса, тогава може да качиш Glasswire, но като цяло ще е слаба комбинация "защото Glasswire е орязан, както казах, а антивирусния компонент на Comodo е възможно най-слабото му звено".

преди 4 часа, Gangosa написа:

Искам да попитам при положение , че имам комодо антивирус мога ли да инсталирам това https://www.glasswire.com/ без да има конфликти?

Можеш, разбира се. Обаче стената на Комодо е една от най–добрите.   Преди години заради пробването веднъж бях инсталирал едновременно 4 защитни стени - спомням си, че компютърът работеше по-бавно.

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Момент. Какъв Comodo Antivirus? Самостоятелната програма CCAV (Comodo Cloud AntiVirus) беше спряна от поддръжка. Ако говориш, за CIS (Comodo Internet Security), тогава Glasswire е излишен, защото стават две стени (ако не броим и тази на Windows). Отделно безплатната версия на Glasswire е доста орязана. Каква всъщност ти е идеята в случая?

Ако си използвал пакета на CIS, но си оставил само антивируса, тогава може да качиш Glasswire, но като цяло ще е слаба комбинация "защото Glasswire е орязан, както казах, а антивирусния компонент на Comodo е възможно най-слабото му звено".

Това е положението 

https://i.postimg.cc/Frm9SgJK/comodo.png

Не съм сигурен точно какво ползвам.

https://i.postimg.cc/43n3kGkn/comodo.png

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Glasswire е доста орязана. Каква всъщност ти е идеята в случая?

Днес видях Glasswire и много ми хареса , като четох на сайта им и реших да питам тук дали е добре да се комбинират 2-те.

Версия:12.2.2.8012 Final на безплатния антивирус на Комодо.  Откъде я изтегли, не е  торент от някъде си, надявам се.

Glasswire е незадоволителна спрямо възможностите на стената на Комодо.  За същата казват, че е на ниво на корпоративна вeрсия. Дори е безплатна.

преди 44 минути, attj написа:

Версия:12.2.2.8012 Final на безплатния антивирус на Комодо.  Откъде я изтегли, не е  торент от някъде си, надявам се.

Glasswire е незадоволителна спрямо възможностите на стената на Комодо.  За същата казват, че е на ниво на корпоративна вeрсия. Дори е безплатна.

Не е от торент . Безплатна версия ползвам няма смисъл от торент . Написах комодо win 8.1 в гугъл и ми излезе тоя сайт и от там си дръпнах безплатна версия https://antivirus.comodo.com/antivirus-for-windows-8/

преди 1 час, attj написа:

Версия:12.2.2.8012

Сега ще направя видео. Става въпрос за 32 битов интернет секюрити той е друга версия но какво е дефакто и аз не знам . Иначе на 64 битовата е инсталирана пълна версия но пак си пише интернет секюрити в инсталационната папка а програмата си е антивирус. Луда работа.

Ето такава е ситуацията https://www.file.io/download/5ITGzI8ge7KT

Качвам го на друго място , защото на първото пише ,че го трият след едно сваляне. https://easyupload.io/lf9oqa

Нали и аз това ти казах. Самостоятелния антивирус Comodo Cloud AntiVirus (CCAV) бе спрян, а ти си качил CIS само че по време на инсталирането можеш да избереш кои пакети да инсталираш. Аз като го качвам избирам да не качвам антивируса и да ползвам друг по-надежден в лицето на Kaspersky Security Cloud Free и така става combo (Comodo Firewall + Kaspersky). Ти си избрал да не качваш явно стената и да оставиш антивируса. Пакета обаче пак ще се казва Comodo Internet Security без значение какво си избрал да инсталираш от него.

Като ти видях снимката става ясно, че имаш най-важното - sandbox и hips. Нямаш само стена. В този ред на мисли можеш да качиш като искаш GlassWire, но имай предвид 2 неща:

1. Безплатната версия е СИЛНО орязана (да не кажа почти безполезна).

2. За да работи мисля, че трябваше да работи и Windows Firewall, защото тя ползваше нея.

Честно казано доста по-добре би било да си сложиш и стената на Comodo и да ползваш направо целия пакет на CIS или дори да му сложиш стената и да му махнеш антивируса (който е сравнително слаб и параноичен и няма енджин нито да поправя пачнати файлове от полиморфни вируси, нито има rollback на криптирани файлове какъвто има например Kaspersky). Затова моя съвет е или изцяло CIS (като имаш sandbox и hips антивируса рядко ще го ползваш и без това) или ако добавяш нещо да е или Kaspersky или Bitdefender Free. Не казах Windows Defender, защото си с 8.1, а тя е по-слаба от версията на Defender-a в 10. Единствения плюс на антивируса (е, че енджина му засича файлове с двойни разширения). Иначе дори облака му не работи като хората (демек Valkyrie). KSN на Kasperky работи в пъти по-добре (по мое мнение).

Колкото до другото, което си инсталирал - Comodo Internet Security Essentials - то е допълнителен модул и може да не се инсталира и не е нужен за да работи CIS. Той служи да предпазване от Man-In-The-Middle Attacks. Съветвам те да го деинсталираш, защото вече е безполезен. Работи САМО с Internet Exploerer, който едва ли още някой ползва.

https://help.comodo.com/topic-435-1-841-12397-What-is-Comodo-Internet-Security-Essentials.html

Друг излишен модул ако си качил и не си дал Custom Install и не си го отмаркирал е Comodo Secure Shopping, защото така или иначе имаш Comodo KIOSK (Virtual Desktop) и отделно повечето сайтове вече имат site isolation. А и винаги можеш да стартираш браузъра във вече наличните Containment (Sandbox).

Сега инсталирах файъруола и имам антивирус с файъруол. Въпроса ми е искам както вие ме съветвате да направя и да си махна антивируса на касперски. Та как да го направя ? Тегля нов инсталатор и стартирам и ще ме пита кои компоненти искам да премахна или направо да мина от тук https://help.comodo.com/topic-72-1-766-12685-.html да затрия всичко и след рестарт да сложа файъруола и касперски?

преди 3 минути, Gangosa написа:

Сега инсталирах файъруола и имам антивирус с файъруол. Въпроса ми е искам както вие ме съветвате да направя и да си махна антивируса и да инсталирм на касперски. Та как да го направя ? Тегля нов инсталатор и стартирам и ще ме пита кои компоненти искам да премахна или направо да мина от тук https://help.comodo.com/topic-72-1-766-12685-.html да затрия всичко и след рестарт да сложа файъруола и касперски?

Е то Касперски защо не го деинсталираш през Control Panel-a? После минаваш с това и си готов:

https://support.kaspersky.com/us/common/uninstall/1464

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е то Касперски защо не го деинсталираш през Control Panel-a? После минаваш с това и си готов:

https://support.kaspersky.com/us/common/uninstall/1464

Не аз ви обърках. Нямам инсталиран касперски и искам да сложа кав фрее клоуд ,която ми препоръчахте заедно със стената на комодо.

преди 3 минути, Gangosa написа:

Не аз ви обърках. Нямам инсталиран касперски и искам да сложа кав фрее клоуд ,която ми препоръчахте заедно със стената на комодо.

Ами макар че в повечето случаи реда тук е първо Kaspersky, после Comodo:

https://community.kaspersky.com/kaspersky-free-for-windows-72/kaspersky-free-antivirus-and-comodo-firewall-729

Аз не мисля, че съм имал проблеми и в обратния ред. Дори Касперси от време на време "реве", че има намерен несъвместим продукт в лицето на Comodo аз го игнорирам. Имай предвид, че двете малко не се долюбват, защото и двете искат пълен контрол над системата и лично аз съм правил и допълнителни настройки после в Comodo. Но най-важното правило при всички подобни случаи е да се добавят в изключенията взаимно и двете програми (т.е. в Comodo добавяш навсякъде файловете или папките на Касперски като доверени и обратно в Касперски добавяш Comodo). След това други проблеми няма кой знае какви (освен, че от време на време интерфейса на Касперски се бъгва и не реагира и трябва да се даде Exit от иконата в трея и да се стартира пак от шорткъта, но през това време защитата му пак си работи, което е по-важното). Друг проблем не съм забелязал между двете, а ползвам "комбото" от 3-4 години сигурно (плюс/минус).

преди 24 минути, Gangosa написа:

След взаимните донастройки може после да ти се забавя компютъра като при мен.  Затова предпочетох да съм  само със стената на Комодо  https://www.comss.ru/page.php?id=15        Дори често изключвам хипса -за да не блокира какво ли не.    Има си автосандбокс.

Ако касперски не иска рестарт ще махна цялото комодо ще ресна 2 пъти както казват за дейнсталатора си ще сложа касперски ако иска ще го ресна и после ще спра защитата му и ще инсталирам стената на кододо и ще добавям в изключения преди да рестартирам. Надявам се ще се справя. Ето още една снимка преди да започна с деинсталацията. comodo.png

преди 12 минути, attj написа:

Дори често изключвам хипса -за да не блокира какво ли не.

Не хареса есет онлайн сканер и го прати в испарителната зона.

Всичко мина добре за сега. Ако има проблеми ще пиша. Благодаря за указанията и указаната помощ.😉

преди 14 часа, attj написа:

Пиши в темата за Комодо.   Програмата си струва щом автосандбоксът е налице   https://www.comss.ru/page.php?id=133

По молба на attj Искам да помоля Kalin Karaboychev да премести постовете където сметне за добре, ако сметне.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.