Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация, бюджет 1500 лв.

Featured Replies

monicho ако се вярва на твоите сънища за захранванията то моето значи от 350 вече е станало на 50 след 8 години  работа :) Къде ги четете тия глупости ми е много интересно.

Тук в този форум от някой съфорумник,то и мойто трябваше да е от 400 и реални 250 отдавна да е направило проблем,но не е.Ганьо казва,че 892 е по-добре,почти няма значение,но аз преди да напиша това в един форум 892 се препоръваше.
  • Отговори 69
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Още в момента в който прочетох, че захранващите устройства имат мощност, а не коефициент на трансформация(енергиен еквивалент на КПД)  вече е ясно кой колко разбира.  

Разликата между двата процесора е че i5 4460 e 3.2 GHz 4 ядра 4 нишки, а XEON e 3.4 GHz с 4 ядра и 8 нишки. Това е.

Това което искаше да ти каже (или пък не искаше ) е че ксеона е много по добрия вариант. Направо е престъпление на тая карта да и набучиш бюджетен процесор. Ако вече го имаш да но при нова покупка...

Ясно че се гледа да се влезе в бюджета но пък на всяка цена....

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

излезна гтх 960

Прочете ли,че си е купил 290 или нещо не си разбрал.Между другото дай някоя снимка на компа

Прочете ли,че си е купил 290 или нещо не си разбрал.Между другото дай някоя снимка на компа

Прочетох бе споко еи значи.Просто казвам за информация ама явно сте помислили друго.Снимки еи сега момент

Прочетох бе споко еи значи.Просто казвам за информация ама явно сте помислили друго.Снимки еи сега момент

Прочели сме,че 960 е излезнала преди 2 седмици,аз съм пуснал тема дори пълна с бенчове и коментари 6 страници за нея,другото,че и съм дал 10-ина модела на картата от никем без зотак само.

Прочели сме,че 960 е излезнала преди 2 седмици,аз съм пуснал тема дори пълна с бенчове и коментари 6 страници за нея,другото,че и съм дал 10-ина модела на картата от никем без зотак само.

:D SORRY можели темата за гтх 960

изтрил съм снимките от компа без да искам сложил съм ги в папка на име "КО НЕ" иначе бях направил още преди да го зглоба снмки ама без да искам ги истрих защото на папката нямаше снимки-феиспалм

чакаи намерих снимка 

как да е постна във форума без саит

http://prikachi.com/images.php?images/622/7867622t.jpg

SORRY ама телефона е нокия(от тухлите)

чакаи да ч споделч във феицбоок

Лъжи, лъжи и пак лъжи.

чакаи намерих снимка 

как да е постна във форума без саит

http://prikachi.com/images.php?images/622/7867622t.jpg

SORRY ама телефона е нокия(от тухлите)

чакаи да ч споделч във феицбоок

То веднага след като я "поръча" си разменихме няколко ЛС с Ганьо,та се досетихме,че нищо не си поръчал :D
  • Автор

Харесва ми как във всяка тема започвате да спамите  :D

По темата, смесих няколко от предложенията и ето какво се получи:

Кажете всичко наред ли е, да сменя ли някоя част с друга, може и просто да изразите мнението си.  Бюджета ми си замина, ама какво да се прави.

Редактирано от N1K17Y (преглед на промените)

Харесва ми как във всяка тема започвате да спамите  :DПо темата, смесих няколко от предложенията и ето какво се получи:XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X 4GB DDR3 1600 GEIL /BULK 1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER EVGA SuperNOVA NEX750B 750W Bronze GB H81M-D3H /H81/LGA1150  Обща стойност - 1 131.87 лв. с ДДС+ 290, монитор си взех.Кажете всичко наред ли е, да сменя ли някоя част с друга, може и просто да изразите мнението си.  Бюджета ми си замина, ама какво да се прави.

На картата един 4460 й седи перфектно,ботълнек няма.4 гигабайта рам са малко.
  • Автор

Един казва, че е престъпление да се сложи 4460 друг, че е достатъчно... Сега аз какво да правя. Я да се включат още няколко човека и да започнете спор отново. Иначе РАМ-та е 8, но забравих да напиша, че са 2 плочки.

На картата един 4460 й седи перфектно,ботълнек няма.4 гигабайта рам са малко.

Mда ксеона е има няма 19-20 % по-бърз в игри и има няма 30-31% по бърз при приложения.Ейго тоя дето няма да има ботълнек....

Да вземе да си купи 5960X,да си го клокне на 4.8 и няма да има ботълнек?Не разбрахте ли,че има бюджет?

Вземай по-бързия процесор, може да ти потрябва. Ако изключим четирите нишки в повече, не е за пренебрегване и по-високата честота на работа. А тя е доста важна при много игри. 

Да вземе да си купи 5960X,да си го клокне на 4.8 и няма да има ботълнек?Не разбрахте ли,че има бюджет?

Майсторе не ми тръгвай на ирония ако обичаш,ми вземи прочети малко.Като сте го лапнали тоя 4460 край това е само процесора.Ясно ми е за теб всики АМД са та*ак ,но 290 си е все още МНОГО бърза карта и тоя насран бюджетен процесор ще я спъне,Ако искаш вярвай ако искаш не.

Същото и за питащия,ако можеш да си го позволиш ксеона е МНОГО по-добрия вариант.Дори и ако само малко се замислиш в посока конзоли и портове на игри от конзоли към пц.А те ще стават повече и повече.И айде сега някой специалист да каже колко ядра имат процесорите в конзолите и как мислите дали игрите за тях няма да са оптимирани за многонишкова работа.

Чакам с нетърпение ГТА 5 да изреват всички с 4 ядрени процесори че не им стигат.

• Автор

Ок с ксеон ще го взема, давайте някакви забележки, ако имате, до утре ще следя мненията и, ако няма ще я поръчвам.

Чакам с нетърпение ГТА 5 да изреват всички с 4 ядрени процесори че не им стигат.

Много ме успокояваш :Д.

Още не съм и гледал какви колонки да си взема, но искам а питам 2.1 или 5.1 да избера и трябва ли нещо допълнително да се купува за да се включи субуфер с тонколони ?

I5 още малко и в игрите ще е пълен ташак. Лично аз не бих го купил на този етап. За досегашните игри бива, ама не и за най-новите заглавия. Взимай Xeon-чето и си цъкай новите игрички колкото искаш :D

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Не ксеон,а i7 4770,просто струва почти същите пари.Ако решиш след време да продаваш процесора иши конфигурацията ще е много по-лесно с 4770.Ами АМД като са толкова добри,защо трябва да ги чакам с месеци и с години,за да изкарат нещо,което да си струва?Сигурно много нацелиха с 9590 и другите 9ХХХ,които са с 1 ghz по-бързи уж,а в игрите изкарват 1 FPS повече.Росен ми сравнява 9590 и 4960Х и гледаш едни 30 процента разлика,но те са за пренебрегване разбира се.Лично аз много ще се радвам ако АМД имаха процесори добри в игрите за по 300 лева и видеокарти,с които мога да се отоплявам.

Не ксеон,а i7 4770,просто струва почти същите пари.Ако решиш след време да продаваш процесора иши конфигурацията ще е много по-лесно с 4770.Ами АМД като са толкова добри,защо трябва да ги чакам с месеци и с години,за да изкарат нещо,което да си струва?Сигурно много нацелиха с 9590 и другите 9ХХХ,които са с 1 ghz по-бързи уж,а в игрите изкарват 1 FPS повече.Росен ми сравнява 9590 и 4960Х и гледаш едни 30 процента разлика,но те са за пренебрегване разбира се.Лично аз много ще се радвам ако АМД имаха процесори добри в игрите за по 300 лева и видеокарти,с които мога да се отоплявам.

Защото края на миналото десетилетие щяха да фалират, поради факта, че продаваха предимно продукти в настолния пазарен сегмент, който рязко се стесни по това време. Последните няколко години бяха заети с преструктуриране на бизнеса си и разрабоване на нови пазари. Диверсифицираха си производството, което изисква сериозни инвестиции. Сега предлагат доста и различни продукти.

Сега след като процеса е завършен се очаква 2015 да им е първата година на печалба от известно време насам (ниски приходи и много средства за инвестиции предните години). И сега вече се чакат доста интересни неща там. Не смятам, че ще направят чудеса, но предвид високите цени на Нвидия и Интел ще наваксат изоставането.  Не ги подценявай.

• Автор

Предполагам ме мислиш за оня "трол" svetr. Е не съм макар, че едва ли ще повярваш, все пак за да покажа на останалите потребители, че не ви губя времето ще кача снимка на видео картата и монитора, утре към обяд ще ми ги донесат. Все пак не те виня, нито някой друг, че се съмнява. И сега като се сетих въпрос: С какъв кабел да свържа видеото към монитора, DVI или HDMI, също ще бъдат ли в кутията на монитора или трябва да си купя от някой магазин ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.