Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация, бюджет 1500 лв.

Featured Replies

Предполагам ме мислиш за оня "трол" svetr. Е не съм макар, че едва ли ще повярваш, все пак за да покажа на останалите потребители, че не ви губя времето ще кача снимка на видео картата и монитора, утре към обяд ще ми ги донесат. Все пак не те виня, нито някой друг, че се съмнява. И сега като се сетих въпрос: С какъв кабел да свържа видеото към монитора, DVI или HDMI, също ще бъдат ли в кутията на монитора или трябва да си купя от някой магазин ?

Трябва ти Vga кабел , който трябва да бъде със монитора..

А иначе във кутията на картата имаш е тоя преходник http://en.m.wikipedia.org/wiki/File:DVI-VGA-Adapter.jpg, който се слага на картата , и си ги свързваш..

П.п и със HDMI също става , но на теб както ти е удобно :)

Display Output

Display Port ready : 1.2

Dual link Support : Y

HDMI Ready : 1.4a

Max Supported Resolution (ANALOG) : 2048 x 1536

Max Supported Resolution (DIGITAL) : 2560 x 1600(DVI);4096 x 2160(HDMI;DP)

Output - Display Port : 1

Output - DL-DVI-D : 2

Output - HDMI : 1

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• Отговори 69
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защото края на миналото десетилетие щяха да фалират, поради факта, че продаваха предимно продукти в настолния пазарен сегмент, който рязко се стесни по това време. Последните няколко години бяха заети с преструктуриране на бизнеса си и разрабоване на нови пазари. Диверсифицираха си производството, което изисква сериозни инвестиции. Сега предлагат доста и различни продукти.

Сега след като процеса е завършен се очаква 2015 да им е първата година на печалба от известно време насам (ниски приходи и много средства за инвестиции предните години). И сега вече се чакат доста интересни неща там. Не смятам, че ще направят чудеса, но предвид високите цени на Нвидия и Интел ще наваксат изоставането.  Не ги подценявай.

Проблемът е в долара. Новите карти се внасят в момента, а старите най-вероятно отдавна са налични на склад. Все пак се появи малко орязана GTX960  за 415 лева, което е поносима цена предвид новите функции, като например реалната поддръжка на MFAA,  изискваща малко ресурси. А това е добре за карта със 128 битова шина и само 2 GB памет при положение, че се желае 1920х1080 с поне 4xMSAA.

По темата...заеби тия преходи. Дори и да има такива, хвърляй ги в коша за боклук. Ползвай поне HDMI. Бягай надалече от VGA. Не разбрах с какъв монитор си, но ако разполага с HDMI, DP или поне DVI, ползвай тях. 

Не ксеон,а i7 4770,просто струва почти същите пари.Ако решиш след време да продаваш процесора иши конфигурацията ще е много по-лесно с 4770.Ами АМД като са толкова добри,защо трябва да ги чакам с месеци и с години,за да изкарат нещо,което да си струва?Сигурно много нацелиха с 9590 и другите 9ХХХ,които са с 1 ghz по-бързи уж,а в игрите изкарват 1 FPS повече.Росен ми сравнява 9590 и 4960Х и гледаш едни 30 процента разлика,но те са за пренебрегване разбира се.Лично аз много ще се радвам ако АМД имаха процесори добри в игрите за по 300 лева и видеокарти,с които мога да се отоплявам.

Извинявай много приятелю,но това че тук се предлага масово интел,не значи че тов е универсалната истина. При положение че наистина нелошият 4460 е на цената на FX-8350,знаеш ли кога точно човек който разбира ще си го купи него. Интелите са наистина интересни от 4690К нагоре. Затова и хората в други държави взимат интела за хай-енд конфигурации,но в масовия клас питанки тук от 800-1000 лева амд са по добрия комплекс процесор. Имам някъде една статия мога да ти я копирам да видиш защо. Единствения недостатък при амд-тата е че наистина човек трябва да има понятие какво прави,за да може да си го клокне и охлади и да се радва на най-бързото за парите си. Защото има и тестове където в ранглистите има понятието съотношение цена качество. И познай какво един FX-6300 убива по този показател 4460. Само че никой не дава избор при предлагането на конфигурация,казва се на човека едно и край. Ми като си майстор направи му 2-3 конфигурации и му кажи на всяка къде са и предимствата и недостатъците,така както правят сигурно не повече от 3 човека във форума. И който предложи нещо алтернативно му скачате всички че е мръднал от i3/5.

Преди да се почнат простотиите за фенщина и прочие,само да спомена ,че не съм някой малоумен фенбой. Даже в момента имам на масата една i7-920 и това от подписа в компютъра. Но имам и приятели с амд-та и знам как им вървят игрите и как върви примерно видео рендъринг.Принципно гледам да не ви се меся в дискусиите по конфигурации и не предлагам тъй като не съм толкова навътре с магазините ви,но ви призовавам да бъдете обективни. Става както винаги а аз наблюдавам форума от доста години. Лапват се 5 компонента и се предлагат само те. И от всички които предлагат само един двама знаят защо,другите са на копи и пейст. Но защо и как какво няма значение. Най вече ,че нещо се заклеймява като гадно ли бавно или шумно,но без да е пипано и видяно какво може наистина.

Оф пак се отплеснах,но от няколко дена чета и откровенно някой коментари дразнят. И със сигурност не само мен. Росен бил амд фенбой,но ако примерно някой седне да чете твоите коментари Монка,какво мислиш ще си помисли за теб. Когато обаче някой някъде си дава трудно събраните,спечелени парички,не е ли по-добре наистина да му се помогне да на прави най-добрия избор за СОБСТВЕНИТЕ си нужди а не за представите на предлагащият конфигурация.

• Автор

Ето снимка, но е само на монитора http://prikachi.com/images/110/7870110i.jpg, картата чак на 26 ще я донесат, а конфигурацията, която ще поръчам е:

Обща стойност - 1 145.60 лв. с ДДС
Казвайте, ако има нещо, че поръчвам.
Като е сглобен вече, ако темата не е заключена ще кача една снимка.

Редактирано от N1K17Y (преглед на промените)

Извинявай много приятелю,но това че тук се предлага масово интел,не значи че тов е универсалната истина. При положение че наистина нелошият 4460 е на цената на FX-8350,знаеш ли кога точно човек който разбира ще си го купи него. Интелите са наистина интересни от 4690К нагоре. Затова и хората в други държави взимат интела за хай-енд конфигурации,но в масовия клас питанки тук от 800-1000 лева амд са по добрия комплекс процесор. Имам някъде една статия мога да ти я копирам да видиш защо. Единствения недостатък при амд-тата е че наистина човек трябва да има понятие какво прави,за да може да си го клокне и охлади и да се радва на най-бързото за парите си. Защото има и тестове където в ранглистите има понятието съотношение цена качество. И познай какво един FX-6300 убива по този показател 4460. Само че никой не дава избор при предлагането на конфигурация,казва се на човека едно и край. Ми като си майстор направи му 2-3 конфигурации и му кажи на всяка къде са и предимствата и недостатъците,така както правят сигурно не повече от 3 човека във форума. И който предложи нещо алтернативно му скачате всички че е мръднал от i3/5.

Преди да се почнат простотиите за фенщина и прочие,само да спомена ,че не съм някой малоумен фенбой. Даже в момента имам на масата една i7-920 и това от подписа в компютъра. Но имам и приятели с амд-та и знам как им вървят игрите и как върви примерно видео рендъринг.Принципно гледам да не ви се меся в дискусиите по конфигурации и не предлагам тъй като не съм толкова навътре с магазините ви,но ви призовавам да бъдете обективни. Става както винаги а аз наблюдавам форума от доста години. Лапват се 5 компонента и се предлагат само те. И от всички които предлагат само един двама знаят защо,другите са на копи и пейст. Но защо и как какво няма значение. Най вече ,че нещо се заклеймява като гадно ли бавно или шумно,но без да е пипано и видяно какво може наистина.

Оф пак се отплеснах,но от няколко дена чета и откровенно някой коментари дразнят. И със сигурност не само мен. Росен бил амд фенбой,но ако примерно някой седне да чете твоите коментари Монка,какво мислиш ще си помисли за теб. Когато обаче някой някъде си дава трудно събраните,спечелени парички,не е ли по-добре наистина да му се помогне да на прави най-добрия избор за СОБСТВЕНИТЕ си нужди а не за представите на предлагащият конфигурация.

Ако знаеш колко много и аз искам да имаме FX-ове с производителност като на i7 4790K,но за жалост няма.Почнат ли да правят почти всички игри оптимизирани за 8 ядрени процесори веднага ще си купя Xeon или някое АМД,което си струва.В момента като гледам ни предлагат някакви процесори с отвратителни боксови охлаждания,високи честоти (не много ефективни)

Видеокартите са им същата работа.Имат 290 и 290Х,които струват почти колкото 970,а са по-назад от нея.И аз съм си изкарал парите с много труд ;) Като изкарат новите 20 нанометрови карти и имам пари ще избирам карта,но ако ми продават пак 370Х по 450 лева не виждам смисъл.Освен ако не надминава 960 с доста,което ме съмнява.

Ето снимка, но е само на монитора http://prikachi.com/images/110/7870110i.jpg, картата чак на 26 ще я донесат, а конфигурацията, която ще поръчам е:

Идеално е. И приятел, ако не ти се занимава да качваш снимки, недей. То си личи кой е възпитан и просто пита за малко помощ, както си личи и кой е слабоумник, който си няма работа. Поръчвай и не се притеснявай. Ще си играеш новите игрички с кеф!

За да не отварям нова тема, тъй като тази конфигурация ме устройва, можете ли да ми препоръчате видеокарта

Кажи на колегите за колко пари да бъде. Иначе ще кацнеш 980 sli

Около 300  може малко повече важното е да подхожда на конфигурацията

Редактирано от emka (преглед на промените)

Здравейте, купих конфигурацията на колегата, но забравих да поръчам ланкарта.Има ли нужда от допълнителна ланкарта или тази на дъното е достатъчна.Връзката с интернет е през рутер.

Редактирано от emka (преглед на промените)

Става

Не ти трябва ЛАН КАРТА

Здравейте, купих конфигурацията на колегата, но забравих да поръчам ланкарта.Има ли нужда от допълнителна ланкарта или тази на дъното е достатъчна.Връзката с интернет е през рутер.

Ако искате да се свързвате с Wi Fi ще ви трябва уайфай карта. Тази на дъното работи само с кабел. Рутера също може да работи с кабел.

Извинете за глупавия въпрос нона този компютър какъв уиндоус трябва да се инсталира - х64 или х86

Извинете за глупавия въпрос нона този компютър какъв уиндоус трябва да се инсталира - х64 или х86

Няма windows x86

Тегли x64.

Понеже форума не позволява разпространението на пиратски..................

Намери го във ЗАМУ**А

Как така няма x86? Това е 32 битовата версия. По-добре е да се инсталира 64 битовата.

Няма windows x86

Тегли x64.

Намери го във ЗАМУ**А

Абе пич , що не спреш да дваш мнения като нищо незнаеш , по добре гледай без да коментираш, докато се научиш ;x

Ти щом не си чувал за x86 битова версия , ми е ясно!

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Аз лично не ги знам как седят.X64 е логично да инсталираш щом ти е 64 бита процесора.

Цитат:

Ще го обясня малко глупаво. Това е какъв набор от инструкции може да изпълнява процесора. х64 значи, че може да изпълнява 64 битови, х86 (нз защо така са решили да го "кръстят") изпълнява 32 битови. На х86 не можеш да сложиш х64 ОС, но обратното на 64 битов процесор, можеш да сложиш 32 битова ОС. Общо взето зависи от процесора дали ти позволява 64 битова операционна система или не. За предпочитане е когато имаш повече от 3,25 ГБ памет, защото 32 операционна система може да работи с до 3,25 ГБ рам памет. 64 битовата може доста повече.

Няма windows x86

Тегли x64.

Намери го във ЗАМУ**А

Цитат:

А още по-просто за хора, които не знаят нищо за компютри е това, че х64 означава 64 битова архитектура, а х86 е 32 битова архитектура. Ако сравним един компютър с камион, а операционната система с полезен товар, това означава, че на камион предназначен за товар до 64 тона, можеш да го натовариш с 32 или 64 тона, но обратното не можеш!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.