Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа кола БМВ 320

Featured Replies

А аз може ли да се обадя и да кажа че тия де са с предно много лесно страдат от недозавиване ?

Защо да страдат. При нормални пътни условия и скорост, колата с предно си завива.

• Отговори 76
  • Прегледи 39,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо да страдат. При нормални пътни условия и скорост, колата с предно си завива.

Щото тя със задното не завива...

Зендер, е39-ката ще му е голяма...Малко е тегава от към маневриране, да не говорим, че ако разхода го притеснява, 530-ката под 11-12 нафта градско не пада.

Лично мнение: вземи 320-ка, но бензин. 150 к.с. е, сложи и един ГИ и си свиркай и не се занимавай с дизели :D

Ами то по тази логика и колата със задно не се поднася ама ти ги изкара най опасните нали ?

БМВ са хубави автомобили ............ама бензиновите им:)

• Автор

Пак по темата: Авторът, какъв ти е бюджета, ориентировъчно ;)

До 5бона и хора спрете да спорите.. Исках да знам дали дизела е тромав дали тези 150коня ще дърпат тва комби или 136те ще дърпат седана

До 5бона и хора спрете да спорите.. Исках да знам дали дизела е тромав дали тези 150коня ще дърпат тва комби или 136те ще дърпат седана

Ти се майтапиш нали ? В сравнение с учебната де са те учили тия 136 коня ще ти се сторят самолет. И това тромав дизел не го ползвай за мотори де са след 2000 година. Аз по бих казал тромав бензин ако е 136 коня.

• Автор

Разбрах, нека спрем да обсъждаме колко опасно е задното. Знам опасно е но ако караме разумно няма да има проблеми. Мисълта ми е дали тази кола е скъпа за поддръжка и за каране (разбирате)

Благодаря :)

Разбрах, нека спрем да обсъждаме колко опасно е задното. Знам опасно е но ако караме разумно няма да има проблеми. Мисълта ми е дали тази кола е скъпа за поддръжка и за каране (разбирате)

Благодаря :)

Виж колко ще ти струва гражданската и пътния данък.

Автомобила не е само данък и гражданска.

5к само за закупуване или и за първоначална подръжка?

Влез в е46 секцията на форума на БМВ: http://bmwpower-bg.net/forums

Там можеш да задаваш въпроси от техническо естество, както и да се ориентираш за цените на различните части. 

Това, за което трябва да внимаваш специално при дизелите (особено 136 к.с.): турбина (дали има омасляване някъде), двигател (като с турбината), една диагностика (пълна) - да се види какво е състоянието на ламбда-сонда/и, свещи и т.н., проверка на ходовата част - при е46 е доста по-слаба в сравнение с е36-ците, та и там трябва да се внимава...

Другите неща са ясни - дали е много напудрена, какво е състоянието на салона и волана, двигателния отсек дали е измит (ако блести от чистота, оставяш колата и отиваш да гледаш друга :)) и т.н.

Колкото до километрите - трябва да си наясно, че НИКОЙ в западна Европа, дали Италия, Австрия, Германия не си купува дизелова кола за да кара по 10к км. на година. Ако е нов внос, километража задължително е въртян. Виждал съм такива безумия, че свят да ти се завие (7-ца 2001-ва година на 967000 км. по ключ и в LCM модула и кутията, по километраж на 161000 км. ахахаха).

Виж колко ще ти струва гражданската и пътния данък.

Гражданска (за млад шофьор особено) ще е доволно големичка - бих заложил на около 200-250+ поне, като силно зависи и в коя компания ще я прави. Към 200 ще са евтините варианти.

Пътен данък за 150 коня до 14-тата година ще е също малко под 200 лв (ако колата е между 5 и 14 години).

След 14-тата година пада до 120 лв.

@Lost™ е подсказал малко и това, че трябва да имате поне едно 1000-1200 лв, след като я вземете. Иначе съм съгласен като цяло с мнението на колегата. В цитирания в горното мнение форум може да намерите доста по- точни и актуални отговори на въпроси откъм цени на поддръжка и части.

Tова е 320d сега дали е 136 или 150 ускорението е приблизително както и какво е точно купето, но бъди сигурен, че ще върви прилично и няма да е тромава! 

Така като си задаваш въпроса да не мислиш, че 136к.с. са само седани и 150к.с. са само комбита? 

Ти се майтапиш нали ? В сравнение с учебната де са те учили тия 136 коня ще ти се сторят самолет. И това тромав дизел не го ползвай за мотори де са след 2000 година. Аз по бих казал тромав бензин ако е 136 коня.

Ти от къде знаеш на каква кола се е учил... и колко мощна е била? Има не малко BMW-та с по 150к.с. и на горе за учебни( е явно неговата не е била точно такава щом няма представа колко са 150к.с. и как теглят), но има и не малко други коли като например Golf 5 140к.с. учебна и разни други да не ги изброявам.

Редактирано от ivan93bg (преглед на промените)

• Автор

Обобщение: Колата е добра харчи разумно,не е проблем дизеловия двигател (малко по-скъп за поддръжка), трябва да гледам при тези модели за издухала турбина,диагностики ала бала да се направят и с две думи да приготвя 1500лв отделно за да излезе колата на пътя (документи,консумативи и т.н)

@Ivan93.bg не не мисля че купето или комбито са точно и само тези коне,просто съм се спрял на тях

Сивиците и голфовете не ги подценявам, обикновено гледам да се пазя на пътя и ме е страх от тях, особено ако съм с жена ми и малкия. Има и читави бройки, но повечето са умрели кенефи с неработещи 90% от системите им за сигурност, купени за 1000 лв.. Не, че и с огромна част от е36-ците не е така де ;) В тоя ред на мисли, начинаещия шофьор е много по-добре да даде по-сериозна сума пари, но да знае, че колата му е наред, отколкото да даде 1500-2000 лв. за някой леген, с който да не може да спре на следващия светофар...

Тук не съм много съгласен. На първо място е факторът ПОДДРЪЖКА ,пък ако не е добре поддържана и да 10 бона да вземе автомобил ,може да се пребие. Грижи се добре за колата си и тя ще ти се отплати. Така дрънкат и за френските и за италианските ,че не били качествени ,и подобни ,но истината е ,че ако попаднеш на пазен автомобил и продължиш да се грижиш добре за него ще ти служи вярно. 

При предното има недозавиване ,пък ако е с предно и над 200 коня като я настъпиш веднага при най-малкия наклон рязко се отклонява в едната посока и като цяло с мощна кола с предно предаване при старта трябва много да се внимава и е адски напрегнато. 

В Наскар и в Формулата не случайно ползват задно. Най-добрите спортни автомобили ползват задно или 4х4. Предното е за евтини слаби малолитражки ,не и за спортен автомобил. WRC ползват 4х4 ,защото се движат по всякакви пътища ,а задното извън асфалта не се справя добре. А като стане дума за модерен автомобил с купищата електронни стабилизиращи системи ,по стабилност не отстъпващи на предното ,като основно предимство на предното остава ниската цена ,основен фактор за масов автомобил ,като Лада Приора ,Дачия Логан ,Рено Меган ,Голфове и подобни кошници. 

БМВ са хубави автомобили ............ама бензиновите им :)

Баварските дизели са легендарни ,като надеждност и мощност. 

Купи си каквото ти е на сърце. Каквото те кефи. Щом те кефи БМВ - вземи си БМВ. Така както можеш да се пребиеш (пу пу пу, дано да нямаш инциденти каквито и да било) с БМВ 150 к.с., така можеш да се размажеш и с някоя сапунерка с 50 коня. Просто карай разумно. 

1-во правило при 3-ките е че тресат! От 3-ка няма как да очакваш добра возия. Вместо Е-46 бих ти препоръчал Е-38 или Е-39. 2-ро БМВ са автомобили с достъпни ,но скъпи части. Иначе да ,задното е по-опасно за новобранец ,защото занася повече ,но определено е по-добър вариант от предното за мощен спортен автомобил ,макар изброените да не блестят с особена мощност. Всеки автомобил е опасен в ръцете на неразумен водач ,без значение с предно ,задно или 4х4 е . . . За разхода на гориво ,да горе-долу толкова е ,но е относително спрямо качеството на горивото ,пътните условия и стила на шофиране. 

Не е баш тъй. Много хора могат да се оправят с автомобил, притежаващ мощно задно задвижване, но не защото е като с предно, а защото са чели нещо по въпроса или някой им е подсказал някои тънкости. Представи си следната ситуация. Новобранец си, взел си книжка от третия път, назубряйки листовките. Никой не ти е казал каква е разликата между предното и задно предаване. Ти дори не знаеш с какво предаване е колата ти (имаше анкета в Германия, където повечето притежатели на BMW 1  са си мислели, че автомобилът е с предно предаване). Влизаш по-бързо в завой, не за да се правиш на гъзе, а защото така се е случило. Може би пясък, може би влага, а може просто несъобразена скорост. Задницата занася и отива в банкета. Аматьора просто би натиснал спирачките и би завъртял волана в посока на платното. А това означава сигурно завъртане. Тренираният би отпуснал газта и би контрирал в обратна посока, дори задницата да е далече в нивата. Да вземам същата ситуация с предно предаване. Вместо задницата, предницата тръгва към банкета. Ти си аматьор и това, което прави, е да отпуснеш газта и да завъртиш към пътя. какво следва? Ами влизане бързо в траекторията, към която се стремиш, дори с цената на по-дълго поднасяне на предните колела..  

Ако си привърженик на автомобилите без електронни системи както Izabel1,  скоро ще видим цветя на някой завой, ако си некадърник с мощно БМВ, само защото си чувал, че така трябвало на 18. Едно нещо ще кажа, жените не се интересуват от коли, а от мъже, които да не поставят автомобила пред тях. 

Тия немци са страшни тъпаци да правят коли с по скъпото задно и опасно предаване от колкото да си джиткат на конвейра евтиния макферсон и разни бг експерти да ни отварят очите че тия две марки де са номер едно в света са най опасните коли понеже са със задно. Дай малко по сериозно викам.

Катастрофите ги правят шофьорите не колите.  Аз имам множество катастрофи и с предно и със задно и с 4х4 и никога не съм си въобразявал че е заради предното или задното предаване. Последната ми катастрофа е с предно и съм убеден че в нея ситуация ако бях със задно щях да се измъкна. И двете имат предимства и недостатъци но 4х4 в никакъв случай не ги препокрива. За различни ситуации на пътя всяко едно има предимства пред останалите две. Просто се карат с различен стил ама ако на теб ти пречи волана нищо не може да те спаси на пътя най малко било то предното ти предаване.

Ами то тебе някой друг те пази отгоре. Пусни пак онова клипче с негърчетата, ще е доста интересно да се види, как могат да станат катастрофите при теб. Ама не налагай мнението си на 18 годишните, щото аз имах един приятел и колега, който преди да се претрепе на 22, се въртя няколко пъти по таван и не си взе поука. Със задно беше, Москвич, когато за последно излетя на асфалта. Само той излетя, другите 4-ма бяха максимум с охлузен лакет. Явно нямаше кой да го пази отгоре, както теб. Лека му пръст на човека, имаше данни да те бие по чалъми, ама...

Ей говна, човека машина, лека му пръст и на него. Оня го пазеше отгоре докато е зад волана, ама докато е до волана забрави за него:

Ето го на живо:

http://vbox7.com/play:be329302bb

А тук вече не:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не е баш тъй. Много хора могат да се оправят с автомобил, притежаващ мощно задно задвижване, но не защото е като с предно, а защото са чели нещо по въпроса или някой им е подсказал някои тънкости. Представи си следната ситуация. Новобранец си, взел си книжка от третия път, назубряйки листовките. Никой не ти е казал каква е разликата между предното и задно предаване. Ти дори не знаеш с какво предаване е колата ти (имаше анкета в Германия, където повечето притежатели на BMW 1  са си мислели, че автомобилът е с предно предаване). Влизаш по-бързо в завой, не за да се правиш на гъзе, а защото така се е случило. Може би пясък, може би влага, а може просто несъобразена скорост. Задницата занася и отива в банкета. Аматьора просто би натиснал спирачките и би завъртял волана в посока на платното. А това означава сигурно завъртане. Тренираният би отпуснал газта и би контрирал в обратна посока, дори задницата да е далече в нивата. Да вземам същата ситуация с предно предаване. Вместо задницата, предницата тръгва към банкета. Ти си аматьор и това, което прави, е да отпуснеш газта и да завъртиш към пътя. какво следва? Ами влизане бързо в траекторията, към която се стремиш, дори с цената на по-дълго поднасяне на предните колела..  

Това да имаш опит ,не е гаранция ,че си добър шофьор и можеш да реагираш адекватно. Огромна част са личните възможности ,като бързата мисъл и рефлекси ,както и уравновесеност. В стресови ситуации не всеки реагира адекватно. Аз като ги гледам новобранците се мъчат да дрифтят ,все са разгадали ,каква е цаката да не се завъртиш ,като занесе. Разбира се има и такива ,особено дамите ,които са напълно неадекватни ,но при тях и опитът не винаги помага. Също така лошата преценка на скоростта спрямо пътната обстановка е доста важен фактор. 

Като цяло причини за катастрофи ,колкото си искате ,но определено не задното задвижване или ,автомобилите на БМВ имат вина за големия процент катастрофи ,а аудиторията празноглавци ,които ги кара ,основно с цел да избива комплекси и да изпъкват с автомобил при липса на личностни качества ,с които да изпъкнат в добра светлина. 

През мен са минали 2 БМВ-та и в момента ползвам БМВ ,но не с такава цел ,пък и никога бензинови 3-ки. Аз търся комфорта в масивните машини на БМВ и разбира се и визията ,която на мен лично ми допада. И две алфи са ми минали през ръцете ,за едната още ми е жал ,но определено нямат комфортната возия на Е-38 ,Е-39. 

В този ценови клас твърдо бих избрал и препоръчал рестайлинга на Е-38 с 3л дизел ,7 - 11 на 100 е отличен разход за такъв голям автомобил със 193 коня под капака. Ходовата част е по-масивна и надеждна в сравнение с Е-39 пък и интериора и екстериора на Е-38 по мое мнение са доста по-добри от този на Е-39. 

П.С. Да чукам на дърво до сега не съм се удрял и съм жив и здрав ,но ми изскачат няколко случая ,в които съм се разминавал на косъм ,обаче с Алфа ,не с БМВ-тата. Единия беше на косъм от стълб на светофар през нощта с несъобразена скорост ,другия през зимата се хвърлих извън платното в снега и се наложи да ме теглят. На колата й нямаше нищо за радост. Смешното е ,че преди няколко месеца ,горе-долу на същото място се беше хвърлил и обърнал един Фиат ,пак в снега. 

Дето се вика бог да ни пази момчета ,защото не за всяко ПТП ние лично сме отговорни. Винаги ще се намери идиот по пътя ,бил той в нетрезво състояние или просто некадърен ,който да ви удари ,или направо убие ,въпрос на късмет е. Преживявал съм ПТП ,но не шофирах аз ,а мой приятел в нетрезво състояние с един изстрадал Опел ,право в мантинелите при влизане с несъобразена скорост в завой. Аз не консумирам алкохол ,но ми беше за урок и да не се качвам при безотговорни некадърници. 

Лека му пръст на човека, имаше данни да те бие по чалъми, ама...

Понеже ме хващаш и цитираш на болна тема ще ти кажа моето мнение пък то колко е меродавно вече е друг въпрос.

С това BMW всеки де малко от малко му се отдава да кара кола с малко повече тренировки от нула за три месеца може да достигне нивото от клиповете де си постнал. Съдя по себе си все пак че горе долу така си пързалях фиата на времето кога се учех да карам и още нямах книжка. Е такива дълги дрифтове се нуждаят и от по мощен двигател но за това казах с това BMW аз лично не видях нещо което да не съм го виждал или да ахна.

Сега вече малко по сериозно. Това наистина е лесната част по трудната специално за това BMW (понеже за кола с предно е по лесно определено спор не трябва да има) е да го задържиш на ръба и да не го пързаляш за живите и за умрелите навсякъде къде не е нужно. Няма смисъл да ти казвам че с тоя стил на каране тоя няма как да спечели директен двубой за бързина (скорост в завои) срещу шофьор на който стила му е с бързи и къси завъртания на волана и държи колата на приплъзване в идеалната крива.  Това BMW къде има и къде няма завой излиза от идеалната права и всяко плъзгане му вкарва колата в спирачен режим. Единствената полза е за публиката. За водача остава завишения риск от инцидент и удара по джоба за гуми.

Пак ти казвам такива съм ги гледал много и всеки с повече тренировки с кола със задно и с по мощен мотор може да ги научи много бързо но това не ти дава бързина в директен сблъсък. Прави впечатление че и кара с две ръце а с две ръце ти се губи бързината да въртиш геврека и да коригираш веднага. Макар че всяко поднасяне се знае предварително и е планирано и го очакваш все пак повече бързина не е излишна а с две ръце се постига по трудно.

В подкрепа на тезата си щети дам и пример. Забележи колата къде снима пред него (в която е камерата) колко стабилно се държи и поддържа същата скорост даже ми се струва и че не си дава зор и го изчаква. Или момента къде тръгват с още едно сиво BMW и то изобщо не мърда от пътя и поддържа същата скорост. Погледайки тези моменти пак преди да ме цитираш с конфронтиращ отговор.

Клипа с негърчето ми е в подписа най отдолу но имай на предвид че там пътя е много тесен, натоварен, бавни коли , животни, хора и най малка грешка ще се накаже.

Там скоростта по тая тясна лента е на места от 120 до 150 като 150 достига само на някой по дълги прави иначе се върти около 80 -120 в по голямата част от клипа. Не съм правил клипове отдавна а и сеата го омотах точно на тая отсечка само че в обратна посока но се отървах с малкия дявол и сега си амортизирам бмвто

Ей ти още един подобен но моя стил е за скорост не за публика.

Зверски баир нагоре, на късата права де е след 4.14 мин до горе преди обратния ляв завой километража е на 125 но на това видео в тубата е с лошо качество и не се вижда, по принцип камерата беше насочена и да хваща километража но слънцето много пречеше.

п.п. EPS и той е изключен забележи понеже многократно съм ти казвал че на мен лично ми пречат тия асистенти кога ми отнемат мощност в двигателя. Винаги кога ми се вдигне адреналина го изключвам иначе се губи емоцията и все едно не съм карал.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

На вас ви трябва една тема примерно... "Да си ги премерим" и да си лафите там за всичко с автомобилизма, за да не омазвате темите на хората. ;) 

Да си се хвалите с всичко и за всичко свързано с автомобили. 

Ако някой има желание, да пусне една тема и да се почваме. :))) 

И тая тема отиде на майната си....

Спрете да си мерите ония работи. Младежа поиска съвет - вместо да му дадете такъв, почнахте да спорите кой какво направил и кога. 

@elyseeee, взимай каквото ти е на сърце, ако е бмв влез в раздел е46 във форума, попрочети и скачай смело. И да се похвалиш после :)

• Автор

Спрете да си мерите ония работи. Младежа поиска съвет - вместо да му дадете такъв, почнахте да спорите кой какво направил и кога. 

@elyseeee, взимай каквото ти е на сърце, ако е бмв влез в раздел е46 във форума, попрочети и скачай смело. И да се похвалиш после :) 

така ще стане благодаря на всички :)  ;)

Е то съвета го дадохме. Какво по добро от BMW за 18 годишен еле пък и задно предаване? Която и от двете да вземе няма да сгреши стига да не започне с ремонтите веднага че ще му мине бързо мерака. Аз започнах със 17 годишна кола задно предаване на 19 години и ми трябваше една година докато я вкарам в движение та едно такова беемвенце как ли щеше да ми дойде ако някой ми го беше връчил. В тоя форум освен да му кажем че BMW е една от най скъпите и добри марки коли друго с какво можем да му помогнем ? А и да не се плаши от задното...

Сега на каква бройка бмв ще попадне и какво е видяла преди да попадне в поредния си собственик това вече няма как да го гадаем от тук мисля аз. Така че освен да му подкрепим ентусиазма на автора и да не му чупим хатъра мисля че с това се и изчерпват възможностите ни в тоя а и даже и в специализиран форум на тази марка няма да научи кой знае какво ново в повече. То шофирането на коли не се учи по форуми а белята ако ще става с каквато и кола да си няма как да я избегнеш особено и ако си я търсиш.

Абе аз разбирам така нещата и никой не може да ми промени мнението. Щом човек без книжка се кани да се качи на мощно БМВ веднага след като я вземе, значи това е опасен тип. Според мен трябва да се приеме едно законче, с което да се расзреши наблюдението на подобни типове, сдобиващи се с първа кола подобна на тази или нещо прекалено мощно, та било то и с 6х6 предаване. Това са рискови хора и никой няма да ми промени мнението. Един разумен младеж ще предпочете за първа кола някоя калинка 70-80 коня с предно предаване. останалото е риск за останалите на пътя. Затова и ще четем постоянно по новините за 18-23 годишни младежи, дето затрили не само себе си, а и сумати народ около себе си.  Точка. Не може да ми промените мнението, щото не съм тийнейджър на 17.  Izabel1,  познал съм значи, че ще се омяташ, без да съм чувал за това :) Може каквото искаш да приоказваш, ама няма да върнеш хората от оня свят, които познавах и които бяха с чалъмите напред като теб. Нямам нищо против чалъмите, ама ги прави на пусто място, както и всеки друг, имащ мерак да се прави на маймуна по пътя. И аз ги правя тия чалъми, но никога на оживен участък от пътя. Глупаво е да избиваш адреналина си по тоя начин. По добре удари една чекия като се прибереш или натърти задника на жената, отколкото да рискуваш живота на други хора. 

Абе аз разбирам така нещата и никой не може да ми промени мнението. Щом човек без книжка се кани да се качи на мощно БМВ веднага след като я вземе, значи това е опасен тип. Според мен трябва да се приеме едно законче, с което да се расзреши наблюдението на подобни типове, сдобиващи се с първа кола подобна на тази или нещо прекалено мощно, та било то и с 6х6 предаване. Това са рискови хора и никой няма да ми промени мнението. Един разумен младеж ще предпочете за първа кола някоя калинка 70-80 коня с предно предаване. останалото е риск за останалите на пътя. Затова и ще четем постоянно по новините за 18-23 годишни младежи, дето затрили не само себе си, а и сумати народ около себе си.  Точка. Не може да ми промените мнението, щото не съм тийнейджър на 17.  Izabel1,  познал съм значи, че ще се омяташ, без да съм чувал за това :) Може каквото искаш да приоказваш, ама няма да върнеш хората от оня свят, които познавах и които бяха с чалъмите напред като теб. Нямам нищо против чалъмите, ама ги прави на пусто място, както и всеки друг, имащ мерак да се прави на маймуна по пътя. И аз ги правя тия чалъми, но никога на оживен участък от пътя. Глупаво е да избиваш адреналина си по тоя начин. По добре удари една чекия като се прибереш или натърти задника на жената, отколкото да рискуваш живота на други хора. 

Много точно казано..

Може и с финансови инструменти да се опита.Например да се въведе годишна такса за шоф. книжка на хора под определена възраст.Искаш да имаш книжка на 18 години - плащаш 500 кинта годишно, като с годините сумата намалява и евентуално изчезва напълно за периода между 35 и 50-55 години да речем, след което отново се вдига постепенно с нарастване на възрастта.

Друго, което би могло да се направи е застраховката на такава кола, карана от млад човек да бъде примерно 5-но по-висока и при всяко нарушение да се вдига все повече и повече.

Тук например е така.Като се подлъгах и си взех църцивика(10 годишен) застраховката ми беше по-висока отколкото за 5 годишното ми Волво.Питах застрахователя от какво произтича подобна разлика и агента надлежно ми обясни, че Хонда Църцивик е много предпочитана от араби и латиноси, които не се славят като добри и изпълнителни шофьори!Точно поради тази причина някои модели и марки са с доста по-висока ставка и реално ти излиза по-евтино да застраховаш дори премиум автомобил!

Същото може да се направи в България(ако вече не е направено де).Когато много млад човек си купи определен модел или марка - ГоУф или баваръц например, то ще плаща мнокократно по-висока ставка.Ставката може да расте и пропорционално на мощността при младите водачи.Ако караш ГоУф самоУет с 100 к.с. и си 18 годишен ще плащаш 5 пъти по-висока от нормалната застраховка.Ако решиш за се метнеш на ГоУф ракета с 200 к.с., тогава ставката ти скача на 10 пъти нормалната.

Отделно може да се дават по-малко точки на младите шофьори.От 18 до 25 години да разполагат с 4-5 точки например.Като направи 1-2 нарушение и остава без книжка!

Начини винаги има.

Izabel1,  познал съм значи, че ще се омяташ, без да съм чувал за това :)

Е то не беше трудно за познаване. Самия аз си го знаех че е въпрос на време. Късмета е до момента в който почнат да важат законите на физиката.

Според мен трябва да се приеме едно законче, с което да се расзреши наблюдението на подобни типове, сдобиващи се с първа кола подобна на тази или нещо прекалено мощно, та било то и с 6х6 предаване. Това са рискови хора и никой няма да ми промени мнението. Един разумен младеж ще предпочете за първа кола някоя калинка 70-80 коня с предно предаване. останалото е риск за останалите на пътя.

Ти кога беше на 18 години разумен ли беше ? Много е лесно да се изказваш философски като не се отнася за теб.

Аз пак ти казвам колата няма нищо общо ако някой е решил да се трепе ще се претрепе и с Тико от 45 коня с предно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.