Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа кола БМВ 320

Featured Replies

Аз чакам да пуснат мотори с предно предаване, че ще са по-стабилни и няма да занасят много :D

Всеки да си кара каквото душа му иска, стига да не се самоубива или убива други участници от движението по нашата родна, ш*б*н* пътна мрежа. На мен лично много ми харесват бмв-тата, но едва ли бих си взел. Кофти опит от приятели, най-вече надежността на колата не ми вдъхва доверие. Иначе за млад човек една тройка с 2 врати ще е супер вървежна, за жалост аз вече си падам по Мерцедес и Ауди... Успех с покупката.

• Отговори 76
  • Прегледи 39,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е то не беше трудно за познаване. Самия аз си го знаех че е въпрос на време. Късмета е до момента в който почнат да важат законите на физиката.

Ти кога беше на 18 години разумен ли беше ? Много е лесно да се изказваш философски като не се отнася за теб.

Аз пак ти казвам колата няма нищо общо ако някой е решил да се трепе ще се претрепе и с Тико от 45 коня с предно.

Е за твоя изненада, аз си бях разумен. Затова си взех таралясник за 300 лева, макар че и той бе със задно и макар, че още на първата киша се завъртях на 180 градуса, точно по описания от мен преди 2 поста начин. Завъртях се, защото никой не ми бе казал, че трябва да карам със зимни гуми и никой не ми бе споменал, че гумите втора употреба са много лоша оферта. Но въпреки че бях разумен, аз разумно се въртях с може би ...40 км/ч, защото как един новобранец с 5-10 000 км зад гърба си да прецени тия неща? На практика и тая скорост ми се струваше супер бавна, но още по-големия пиниз бе след доста години с новата калинка 75 коня и предно - дъжд, нови зимни гуми, недозавиване и...извода - добре, че бях с предно. Никога повече гуми Дебица отпред и никога повече от 20 км/ч при проливен дъжд в остри завои на 180 градуса. Ебаси майката. Не бях новобранец, ама човек се учи докато е жив. Лошо е, когато се учи, а не си взема поуки. 

Лично за мен толкова мощна кола за млад шофер е безумие!!! И не ми говорете дали може да се пребие със кола тип сапунерка ,щото едно е 150 катъра друго 75 ................и колко катастрофи сте виждали със малолитражки.Достатъчно е зимата да му поднесе на някой завой в града с 50 км/ч.Вие тука повечето сте опитни шофьори за вас може да не е проблем ...............ама за новобранец е равно на ПТП.

Колеги, ще се помъча да бъда културка...

Колко от вас са ПРИТЕЖАВАЛИ и УПРАВЛЯВАЛИ БМВ всеки ден? Няма значение какво е било БМВ-то, питам колко от вас са имали?

От тук пишещите, със сигурност знам за себе си и БМВ маниак-а. Някой друг? Със снимков материал ако може, обещавам, че и аз ще си кача в галерията снимка на зверовете...

Ако не притежавате и не карате БМВ, нямате никакво право да коментирате надежноста на автомобила. И хайде да спрем с "На баба Гицка внучката на лелята на зълвата на сестра и казала". Ако ще говорите, говорете от собствен опит. Пак ще повторя: ако си тъпанар, с какъвто и леген да си, ще се претрепеш!

МакЛейн, с 4 хубави зимни гуми, ако внимава и с включено ДСЦ, варианта да му занесе колата в града клони към 0... Тази зима на няколко пъти се опитах да си накарам колата за занесе - ами не успях (на паркинга на Метро Варна, колата ми е близо 300 катъра, както се изразяваш, с 4 чисто нови зимни гуми съм и с включено ДСЦ). 

Те да ви кажа, БМВ и Мерцедес, както и производителите на спортни автомобили са много прости, е*ахти тъпанарите, че да си направят колите със задно. Пълни малоумници...

Колко от вас са ПРИТЕЖАВАЛИ и УПРАВЛЯВАЛИ БМВ всеки ден? Няма значение какво е било БМВ-то, питам колко от вас са имали?

От тук пишещите, със сигурност знам за себе си и БМВ маниак-а. Някой друг? Със снимков материал ако може, обещавам, че и аз ще си кача в галерията снимка на зверовете...

Ако не притежавате и не карате БМВ, нямате никакво право да коментирате надежноста на автомобила. И хайде да спрем с "На баба Гицка внучката на лелята на зълвата на сестра и казала". Ако ще говорите, говорете от собствен опит. Пак ще повторя: ако си тъпанар, с какъвто и леген да си, ще се претрепеш!

МакЛейн, с 4 хубави зимни гуми, ако внимава и с включено ДСЦ, варианта да му занесе колата в града клони към 0... Тази зима на няколко пъти се опитах да си накарам колата за занесе - ами не успях (на паркинга на Метро Варна, колата ми е близо 300 катъра, както се изразяваш, с 4 чисто нови зимни гуми съм и с включено ДСЦ). 

Те да ви кажа, БМВ и Мерцедес, както и производителите на спортни автомобили са много прости, е*ахти тъпанарите, че да си направят колите със задно. Пълни малоумници...

На лед, ако ще и със 1000 ASC-та да си, тая си е. Заминаваш.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Викаш,предното на лед е друго нещо :D .Да,друго е.... продължаваш направо в мантинели,бордюри,стени и каквото щеш :) .На лед каквато и кола да караш е все тая(не те спасява ни тракшън,ни ABS,ни ESP и т.н.).

Тук си продължавате с глупостите.Колкото и конски сили да е една кола,то тя може да "върви" бавно,може и бързо.Можеш да се "пързаляш" и с поло 1.1 на таван,на врати....както и с БМВ :) .Всичко зависи от този зад волана.

Имам книжка от 2010 година(тогава завърших) и не претендирам,че имам опит или че съм кадърен шофьор.Карам един сеат 1.8/90к.с. ,ами достатъчно мощен е да се размажеш където ти е кеф.Ходил съм по балкани с него,карал съм по заледени пътища и какво като е с предно?Опасно е ако не внимаваш!Доста пъти съм карал на братовчед ми 320-ката и да ,готино е,мощна е,но никога не съм се изкушавал да въртя гуми или да "опъвам" ръчни и разните там "чекиджийски" изпълнения.За мен е важно като се кача в "легена" да стигна там за където съм тръгнал...благополучно!И не ми разправяйте,че всички 23-24 годишни са келеши :D ,не са всички :) .Защото и тези на улегналата възраст хич ги няма :) .Прост пример : Карам си по магистралата със сеатчето за Бургас с около 130-140км и преминавам от дясната лента в лявата за да изпреваря ТИР и какво виждам в огледалото за задно виждане?Плешив олигофрен с голям джип,който ще ми изкара очите с фаровете за да го пусна да мине.Сега ще кажете "караш бавно",не,не карам бавно,а той кара бързо и безразсъдно!

Мисълта ми е ,че когато някой е цървул(с извинение),няма значение възрастта му,той цял живот ще си е такъв :) .Когато на магистралата ей такъв ти се залепи на задната броня и не си дава сметка,че всички се движат с над 100км/ч ,е тогава е много опасно.

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

На лед нали знаеш че конските сили вече нямат значение ? Та с предно на лед викаш и с малко коне си джиткаш все едно си на горещ асфалт нали ?

Наистина ако не си карал бмв с DSC недей пиши повече глупости а навремето де 90% от колите по соца бяха със задно трябва да ти кажа че не се трепеха толкова колкото сега. Ама тогава за една кола се работеше цял живот и нямаше такива мамини синченца де ако я ударя тази тати ще ми купи друга.

Тук не става въпрос за надежност на даден автомобил,а за това дали е подходящ за млад шофьор току що взел книжка!Има разлика..........аз работя сотаджия вече над 10 години ,карам всеки ден понякога на ръба на риска защото се налага.Пак казвам..............кола със задно задвижване не е подходяща за новобранец,без значение дали е БМВ ,Мерцедес и някоя друга марка.

Чакай малко сега. Изместваш темата към спорта. Спорта се упражнява обикновено от много опитни пилоти, изкарали кетап за това и имащи вуйчо владика. Аз също съм голям фен на задното и в частност БМВ, но това е нещо различно. Зимата лесно се постига занасяне с кола, та била тя и с ESC  както казваш. Това е толкова ефективно, колкото и АБС-а. Тоест, има го, ама на лед по-добре да не се надяваш на нищо. Дори тракшън контрола е настроен така, че да позволява доста голямо приплъзване на колелата през зимата. Иначе просто няма да успееш да потеглиш :)  Ти караш 300 коня кола. Не успяваш да поднесеш. Е тогава за какво са ти тия 300 коня?  И откъде си сигурен, че неговото 320i  ще е с ESC и то работещо? Кола на старо и с нови зимни гуми? Това е последното нещо, което би направил някой обезпаричил се младеж. По-скоро би ги дал за пиячка. 

И да, задното е хубаво нещо, защото просто ти дава леко предимство в удоволствието по завои. Нищо повече.  Ако някой ден се опарича ( шттт), съм се зарекъл на БМВ 2, Toyota GT86 или най-вероятно Mustang   за същите пари. И да си дойдем на думата. 

Ето прясно- прясно

Много избирателно ! Защо не престанете все едно катастрофи с предно предаване не стават. Мен на мокро (понеже примера е за мокър асфалт но нямаме идея какво е станало) джиткам си в един дъжд горе долу с кака стойка (100км/ч) с яки фарове на мокър асфалт прав път. Не говорим нито за предно, нито за задно ами 4х4 xDrive (за момента няма по добър асистент за разпределяне на двигателната сила, мисля че може да съсредоточи до 90% от двигателната сила само в едно колело спрямо ситуацията). Та без да се усетя попадам в дълбока локва с дължина около 50м. Волана олекна на момента и задницата почна да ме изпреварва. С чисто нови 4 гуми на под 200км пробег водна шарка. Колата застана на момента на 45 градуса спрямо пътя, завъртях пълен ляв и вече очаквах удар. Просто нищо повече не можеше да се направи в тая водя. Колата за щастие се стабилизира в това положение докато накрая локвата свърши. Проблема е че аз нямах идея кога ще свърши локвата за да се приготвя да изправя волана защото не я различавах на мокрия път. В един момент вече колата си върна сцеплението и се отзовах в насрещното, добре че нямаше коли и успях да я вкарам в правия път. Така че много е относително как се е поднесло това беемве и какво е правел шофьора в ситуацията. Но не значи че ако е бил с предно е щял да мине метър.

Ех тези БМВ-та ..............коментара е излишен!!!

15 януари 2010 г.
18-годишен шофьор помита с БМВ четирима души на автобусна спирка в Русе. Две жени са с опасност за живота, а другите двама са с по-леки наранявания. Младежът е ученик,има книжка от 6 месеца и вероятно е бързал за училище. По първоначални данни е карал с много висока скорост. Установено е, че не е употребил алкохол. Катастрофата е станала в 7,20 часа на един от най-оживените булеварди в града. На автобусната спирка чакали много хора. Младият шофьор завил с несъобразена скорост, изгубил контрол над автомобила, качил се на тротоара и блъснал три жени и един мъж на спирката. След това колата се ударила в оградата на новострояща се сграда. Впоследствие 41-годишна жена загива от травмите си.

Момче на 15 години е управлявало автомобил, катастрофирал между пазарджишките села Алеко Константиново и Црънча. Младежът е бил зад волана на "БМВ", собственост на баща му, като движейки се с несъобразена скорост непълнолетният губи контрол над автомобила, който напуска платното, и след два последователни удара в крайпътни дървета се преобръща. Вследствие на жестокия удар загиват водачът, както и возещите се в "БМВ"-то 15-годишен негов връстник и 19-годишно момче. Единственият оцелял след катастрофата е на 21 г.

16-годишна ученичка е блъсната на пешеходна пътека от лек автомобил БМВ на бул. "Цар Освободител" в Русе. Детето е с тежка черепно-мозъчна травма и наранявания в областта на гръбнака. След 7-дневна кома момичето умира.
9 декември - четирима загиват, един е ранен при тежка катастрофа на пътя Елхово - ГКПП Лесово. Лек автомобил навлиза в завой с висока скорост и се удря челно в движещ се насреща джип. На място загиват трима мъже на възраст от 25 до 27 години, пътуващи в леката кола и жена на 40 години, управлявала джипа.

http://www.blitz.bg/news/article/106510

Значи, за да си купя мощно БМВ, единствената ми цел е да се пързалям??? Еба*ти логиката!!! Карам жена си и детето си в колата с мен, не съм бекяр. Щом съм взел БМВ, значи има защо...

А на лед, викате, с предното е медено? Върви като по релси??? На лед стъпиш ли, и 8х8 да си, все тая...

Айде малко за Голф:

http://flip.bg/cluster/0a593fd512d459f57d505cd4a68f6b94

http://www.marica.bg/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0!-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84-news87238.html

http://trafficnews.bg/news.php?id=3657

http://www.infonews.bg/%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD/

http://www.plovdivskinovini.com/index.php/bulgaria/krimibg/item/28003-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0

http://www.flagman.bg/article/61356

Айде спрете да лаете, почва да омръзва!

Хлапетата си купуват БМВ заради г*зарията,не щото тва са хубави коли със здрави ДВГ !!!Щото друго си е да се появиш пред кифлите със БМВ и да му сучиш задника ,друго с някое Клио или Ибиза дето ускорява от 0-100 за 2 часа :).Едно е да си улегнал шофер със стаж и опит ,друго е да си пъпчив тийн със преждевременна яекулация и да си избиваш комплексите показвайки къв драйвер си с некое БМВ.

Редактирано от McLane (преглед на промените)

Хлапетата си купуват БМВ заради г*зарията,не щото тва са хубави коли със здрави ДВГ !!!Щото друго си е да се появиш пред кифлите със БМВ и да му сучиш задника ,друго с някое Клип или Ибиза дето ускорява от 0-100 за 2 часа :).Едно е да си улегнал шофер със стаж и опит ,друго е да си пъпчив тийн със преждевременна яекулация и да си избиваш комплексите показвайки къв драйвер си с некое БМВ.

Неуспорим факт, само където докато гъзарят накрая се бутат някъде.

Да ама каквото и да говорите са готини коли БМВ-тата и събират погледи. Поне за това сте съгласни.

Да ви кажа честно какво ли не карам и какво ли не съм карал, по-готино от лятото мотора да опъвам и по всяко друго време да се возя на самолет няма :) Ако има мерак да си взима Баварец младежа, само да не живее бързо и красиво с МПС-то, че да ме светне мен аджеба неразбиращия дали са надеждни като двигател, като здравина на купето и т.н. Говоря за по-старите баварци. Ония ден пак видях катастрофа със стар Мерджан и ново Клио. Ами клиото беше неузнаваено, а мерцедеса с огънат преден капак. Всички знаем лафовете в БГ за Голфовете и БМВ, няма нужда да си ги разказваме пак.

Хлапетата си купуват БМВ заради г*зарията,не щото тва са хубави коли със здрави ДВГ !!!Щото друго си е да се появиш пред кифлите със БМВ и да му сучиш задника ,друго с някое Клио или Ибиза дето ускорява от 0-100 за 2 часа :).Едно е да си улегнал шофер със стаж и опит ,друго е да си пъпчив тийн със преждевременна яекулация и да си избиваш комплексите показвайки къв драйвер си с некое БМВ.

Това е чисто и просто хейт. Много предприятия и дори държавни конкурси са печелени от БМВ. МО ,по-елитните части на МВР и НСО ползват БМВ ,а трошки ,като Опел Астра взимат ,само защото са евтини масови автомобили. 

Има доста улегнали мъже ползващи БМВ. А начина ,по който представяш нещата ,аз мога да ги представя по друг ,едно е да си успял мъж можещ да си позволи луксозно БМВ ,друго е да си някакъв беден неудачник караш Ибиза или Клио можещ само да си мечтае да изхранва и закупи свястно БМВ. И тук изобщо не говоря за изтърбушените Е-36 ,а за комфортни и луксозни като 5-та и 7-ма серия. 

Не е нужно да си комплексар ,за да си купиш хубав автомобил ,но за да не разбираш това и да хейтваш хората можещи да си позволят хубава машина ,това вече е комплексарщина. 

Всеки си има вкус и потребности. Глупаво е да съдим за хората по автомобила ,който карат. Не всички собственици на БМВ са комплексирани хлапета с проблеми в сексуалния живот ,както ги изкарваш ти. 

Не всички собственици на БМВ са комплексирани хлапета с проблеми в сексуалния живот ,както ги изкарваш ти. 

Не всички блондинки са глупави, ама ...

Аз твърдя ,че БМВ  са едни от качествените автомобили но и също толкова опасни за млад шофьор с тежък крак и неуравновесена психика!НСО ползват БМВ,Мерцедес и АУДИ щото предлагат добри бронирани машини.Тук не става въпрос дали можеш да си я купиш...............не съм решил не съм си взел някой клозет на колела за 5 бона.

Аз пък съм забелязал и по-възрастните шофьори вече до такава степен са се специализирали в нарушенията ,че дори и правилата за движение по пътищата не знаят (или изобщо не са ги учили). Хванах мой колега ,карал курсове 90-те години и до днес водач на МПС ,не познава опасно висока част от правилата за движение по пътищата. Сещате се до преди да влезе видео наблюдението ,и като цяло модерните технологии ,продаването на книжки беше страшно печеливш бизнес за някои хора. Бая от "опитните шофьори" са получили книжка без да се явят на кормуване изобщо.
От дъртите нервозни чичковци по-лошо ,поне аз на пътищата не съм засичал. Това са най-наглите на пътя ,отнемат предимство и ако случайно вземеш да не ги пуснеш и да им се наложи рязко да спрат ,вдигат кръвно и започват да ръкомахат ,вероятно и да псуват. А пък да не говорим ,че с времето или са затъпели брутално ,или зрението им е рязко намаляло и често недовиждат цвета на светофара или някоя пешеходна пътека. 
Уверено твърдя ,че днес младите водачи ,са доста по подготвени ,за разлика от тези взели книжка преди години ,когато това беше голям бизнес за някои хора. Благодарение на новите технологии се надявам подготовката да се подобрява ,а тези дето нямат акъл на две магарета плява да разделят ,да си ходят пеш ,а не да купуват шофьорска книжка ,както ставаше до скоро. 

Аз пък съм забелязал и по-възрастните шофьори вече до такава степен са се специализирали в нарушенията ,че дори и правилата за движение по пътищата не знаят (или изобщо не са ги учили). Хванах мой колега ,карал курсове 90-те години и до днес водач на МПС ,не познава опасно висока част от правилата за движение по пътищата.

Както и да го погледнеш правилата се забравят. В момента карам шофьорски курсове. Абсолютно всички, които накарах да решат листовки от Avtoizpit.com не успяха да съберат необходимия брой точки. А имат книжки от минимум 10-тина години. Като гледам как се движат разни шофьори, как ме изпреварват без мигач, завиват без мигач(а виждат, че колата е учебна), паркират където си поискат, си мисля, че единственото нещо, което знаят е как да се пристроят, кой е с предимство на кръстовище и няколко от основните знаци. По време на кормуването винаги се чудя какъв пример са ми останалите шофьор. Ако попадна в ситуация, в която не знам кое е правилното и кое не, най-логично е да се огледам, и според действията на околните шофьори да реагирам, ама като виждам как се спазват правилата за движение по пътищата, вероятността да сгреша, разчитайки на чуждия пример ми се струва по голяма от 90%.

А според статистиката най-често нарушения на ЗДП и причина за ПТП са водачи между 17_24 години.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Аз твърдя ,че БМВ  са едни от качествените автомобили но и също толкова опасни за млад шофьор с тежък крак и неуравновесена психика!НСО ползват БМВ,Мерцедес и АУДИ щото предлагат добри бронирани машини.Тук не става въпрос дали можеш да си я купиш...............не съм решил не съм си взел някой клозет на колела за 5 бона.

Млад шофьор с тежък крак с каквато и кола да е, ще се претрепе!

Както и да го погледнеш правилата се забравят. В момента карам шофьорски курсове. Абсолютно всички, които накарах да решат листовки от Avtoizpit.com не успяха да съберат необходимия брой точки. А имат книжки от минимум 10-тина години. Като гледам как се движат разни шофьори, как ме изпреварват без мигач, завиват без мигач(а виждат, че колата е учебна), паркират където си поискат, си мисля, че единственото нещо, което знаят е как да се пристроят, кой е с предимство на кръстовище и няколко от основните знаци. По време на кормуването винаги се чудя какъв пример са ми останалите шофьор. Ако попадна в ситуация, в която не знам кое е правилното и кое не, най-логично е да се огледам, и според действията на околните шофьори да реагирам, ама като виждам как се спазват правилата за движение по пътищата, вероятността да сгреша, разчитайки на чуждия пример ми се струва по голяма от 90%.

А според статистиката най-често нарушения на ЗДП и причина за ПТП са водачи между 17_24 години.

За съжаление двамата с войника сте доста прави.С времето човек забравя правилника, пропуска измененията в закона(ако има такива разбира се), става по-небрежен, а и най-вече се научава на разни хитринки, като например да караш с 8-9 км/ч над ограничението, на знак "Стоп" да не спираш напълно, да минаваш на жълт сигнал на светофара и все от сорта дреболии уж, които се правят масово и водят рано или късно до ПТП.

Това за нарушаването на правилата, за съжеление винаги си е било така. Много рядко са тези, който спазват правилата както трябва, като изключим тези, които наскоро са изкарали книжки или такива където карат по 10 км на две седмици(въпреки, че и при тях има изключения). Чувал съм инструктур да казва на курсист: "Ти си изкарай изпита, а после карай както си знаеш"
Едва ли има начин това да се промени, освен глоби и санкции, но в България доста рядко и трудно се случва повечето нарушения остават ненаказани без значение от каква степен са!

Това за нарушаването на правилата, за съжеление винаги си е било така. Много рядко са тези, който спазват правилата както трябва, като изключим тези, които наскоро са изкарали книжки или такива където карат по 10 км на две седмици(въпреки, че и при тях има изключения). Чувал съм инструктур да казва на курсист: "Ти си изкарай изпита, а после карай както си знаеш"

Едва ли има начин това да се промени, освен глоби и санкции, но в България доста рядко и трудно се случва повечето нарушения остават ненаказани без значение от каква степен са!

Не само в България е така!Тук масово знак "Стоп" го разбират като "намали", пътепоказателя е абсолютно излишен за едно 50% от водачите, а минаването на жълт сигнал си е нормално, че вече се навъдиха и такива, които минават и на червено! Навсякъде хората стават все по-недисциплинирани.

Започва се още с инструкторите( не са толкова взискателни), минава се през полицаите(същото) и се стига доводачите, които стават все по-небрежни и по-големи тарикати(за съжаление и аз ставам такъв).Всичко това води до повече и по тежки ПТП-та!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.