Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Известният руски политик Борис Немцов е убит в Москва

Featured Replies

Ванка, инфото е общодостъпно разбира се, благодаря за поста ти , но аз предполагам че другаря Реджеб е "учил" съвсем други неща за Путин .... та затова и го попитах да си каже неговата "изучена "  история ....

• Отговори 183
  • Прегледи 14,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не, аз просто се запитах какво искаше да каже той. Че е бил шеф на служба, пък не е предприел нищо за да спре олигарх, финансирал войната в Чечня?

Само хипотетично - Обама заповядва нещо, пък шефът на ФБР му казва "Тц, не става, да знаеш"... Айде, Оланд да е...

Не, аз просто се запитах какво искаше да каже той. Че е бил шеф на служба, пък не е предприел нищо за да спре олигарх, финансирал войната в Чечня?

Само хипотетично - Обама заповядва нещо, пък шефът на ФБР му казва "Тц, не става, да знаеш"... Айде, Оланд да е...

1. На такива служби не се настаняват лица, които не получават сус пай.

2. Е, щом не е предприел нищо срещу олигарха, значи наистина е получавал сус пай.

3. Ако Елцин не беше Елцин, как щеше Путин да стане Путин.

Все пак нали уж аргументацията на колегата е с цел да дискредитира Немцов и да възвеличае Путин.

1. На такива служби не се настаняват лица, които не получават сус пай.

2. Е, щом не е предприел нищо срещу олигарха, значи наистина е получавал сус пай.

3. Ако Елцин не беше Елцин, как щеше Путин да стане Путин.

Все пак нали уж аргументацията на колегата е с цел да дискредитира Немцов и да възвеличае Путин.

Май пак не си познал.. казването на факти, особено от хората които са в Русия, не е очерняне на някого, а просто истина...

Възвеличаването на някого, е пак според хората в Русия, следователно има причина за възвеличаването... или за очернянето....

А колегата,  тоест моя милост, просто се аргуметнира с мнението на хората там като цяло... а не на база измислици премислици от трети страни ...като ФАЩ или сие техни фенове....

А на такива служби се назначават понякога и наистина  неполучаващи сус пай, гаранте от личен опит... все пак, някой трябва да върши и истинска  работа, и да представя сус пай получаващите продажници в добра светлина  .....

Москва: В убийството на Немцов може да са замесени националисти

"Ред признаци дават основание да смятаме, че убийството не е извършено от професионалисти, а от ултрадесни радикали, които смятат за противници и действащата власт, и политическата опозиция", заяви източникът.

Гилзите от патрони за пистолет калибър 9 милиметра, открити на местопрестъплението, са произведени в различни оръжейни заводи, каза той. Организираната престъпност обаче по принцип има възможност да купува цели партиди боеприпаси. "По всичко личи, че хората, стреляли по Немцов, нямат стабилни канали за доставка на оръжия", заключи събеседникът на агенцията.

По същия начин стояха нещата с убийството на адвоката Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурина преди няколко години в Москва, извършено от участници в националистическото движение БОРН, добави източникът на Интерфакс.

А на такива служби се назначават понякога и наистина  неполучаващи сус пай, гаранте от личен опит... все пак, някой трябва да върши и истинска  работа, и да представя сус пай получаващите продажници в добра светлина  .....

1. Личен опит няма как да имаш, тъй като не съм чувал, Борис Елцин да те е назначавал за шеф на тайните служби на Русия.

2. Все пак е необходимо да се разсъждава и логически.

3. Какъв друг евентуално може да е бил мотивът на Путин, да работи на такива длъжности и да прикрива разграбването на Русия извършвано по времето на Елцин, както вие самите твърдите ??? 

Кариеризъм и жажда за власт. Което обаче, както се вижда от икономическите резултати по време на управлението, съвсем не го прави лош политик. Едва ли има политик, който да няма същите "достойнства". Дори и да е проявявал алчност, за разлика от предходните, освен за него, е имало и за страната му, и то немалко. Което доведе до сегашната ситуация.

Президентът на Чечня: Убийството на Немцов е организирано от западните служби

Президентът на Чечня е убеден, че западните служби са организирали убийството на Борис Немцов. Той смята, че това е провокация, за да се натопи Путин, съобщава РИА Новости.„Организаторите на убийството са се надявали, че след смъртта на Немцов целият свят ще обвини президента на Русия и ще се предизвика вълна от протести срещу него. Няма никакви съмнения в това, бе убийството на Немцов е организирано от спецслужбите на Запад, които се стремят по всякакъв начин да предизвикат вътрешен конфликт в Русия. Такава е практиката им. В началото се сближават с някого, наричайки го приятел на Америка и Европа и след това го принасят в жертва, за да обвинят политическото ръководство на страната му”, убеден е Рамзан Кадиров.

Съпредседателят на опозиционната партия РПР-Парнас – бившщият вицепремиер на Росия Борис Немцов бе застрелян през нощта в събота. Прессекретарят на президентството Дмитри Песков заяви, че според Владимир Путин това е „жестоко убийство, който има всички признаци, че е поръчково и има провокативен характер”./БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/322347

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

1. Личен опит няма как да имаш, тъй като не съм чувал, Борис Елцин да те е назначавал за шеф на тайните служби на Русия.

2. Все пак е необходимо да се разсъждава и логически.

3. Какъв друг евентуално може да е бил мотивът на Путин, да работи на такива длъжности и да прикрива разграбването на Русия извършвано по времето на Елцин, както вие самите твърдите ??? 

Личен опит имам от Бг, защо трябва да е от РФ, не мисля че нещата са по различни там, или в ФАЩ , или някъде другаде...

Разсъждаването ти логически май доста куца, мисля че ти бяха споменали и други  че твоята логика е просто изопачена и заблуждаваща ... та логиката че видите ли понеже имало корупция , следователно всички са корумпирани, доста куца...

А за мотива, мисля че ванката ти отговори... всеки има амбиции да се развива в професионален план, което не го прави автоматично корумпиран... казах ти че дори покрай корумпираните и некадърни трябва да има некорумпирани и кадърни за да върви работат ... или ти ще го отречеш това?? 

Тоя човек е искал още през 2012 да се налагат санкции за пътуването на руски чиновници, като не им се издават визи. Явно настоящите санкции към Русия, поне частично са провокирани от този национално предателски съвет. 

П.П. Статията е на канадска медия, това след връзката, е превод. Въпросните съвети, ги е давал когато е бил на посещение в Отава...

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Тоя човек е искал още през 2012 да се налагат санкции за пътуването на руски чиновници, като не им се издават визи. Явно настоящите санкции към Русия, поне частично са провокирани от този национално предателски съвет. 

П.П. Статията е на канадска медия, това след връзката, е превод. Въпросните съвети, ги е давал когато е бил на посещение в Отава...

Защо се опитваш ПАК да заблуждаваш и ръсиш врели-некипели?!?!

По-добре ли се чувстваш така?

...проект канадского депутата о запрете на выдачу виз 60 российским чиновникам, который подозревают в причастности к гибели юриста Сергея Магнитского в тюремной камере в 2009 году.

Не става дума принципно за руските чиновници, а за конкретните 60 души, които са били заподозряни в съучастие за смъртта на Сергей Магнитски.

пп. Вие (3-4 човека) затова скачате против превода на статии от чужди сайтове, нали?

Пляскате нещо и после разказвате приказки от 1001 нощ, а тези, които не знаят езика и не искат да ползват гугъл (по различни причини) им насаждате лъжи и невярни съждения.

Личен опит имам от Бг, защо трябва да е от РФ, не мисля че нещата са по различни там, или в ФАЩ , или някъде другаде...

Какъв личен опит имаш пък ти?

И поради какво си мислиш, че едно военно поделение и две каски с пет фуражки те правят челник в опита в руски и американски служби?

Изобщо четеш и осмисляш ли това, което се пише по темите или за теб е важно да се самоизтъкнеш и да обясниш, че единствено ти си вещ, знаещ и можещ по всички теми?

Сашо, ето ти оригинала на статията. Цитираната медия в руския превод, малко си е посменила името. Дали просто сливане, или закупуване кой го боли. Знаеш ли френски? 

• Автор

Не, дори думичка на френски не знам и не разбирам.

Едит: с гугъл транслейт от оргинала пак излиза същото: въпроса касае 60 руски чиновници, а не принципно да се отказват визи на всички.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Какъв личен опит имаш пък ти?

И поради какво си мислиш, че едно военно поделение и две каски с пет фуражки те правят челник в опита в руски и американски служби?

Изобщо четеш и осмисляш ли това, което се пише по темите или за теб е важно да се самоизтъкнеш и да обясниш, че единствено ти си вещ, знаещ и можещ по всички теми?

Със сигурност ти си по запознат с корупционите схеми,  нали драги ми амдине ....при това лично  и тете а тет  нали ...

А за моя опит, ти пък откъде знаеш че се води само до шапкарски среди че да си такъв велик съдник ? Да не си ми светил случайно...И да, виждал съм достатъчно, слушал съм достатъчно на маса дори с министерски служители, да не говоря за депутати ... гледал съм как стават сделки и какви, виждал съм как и мафиоти купуват чиновници министерски и медийни маймуни ( познато ли ти е ) ...И не, не съм голяма работа като тебе с 5 чифта , просто така се беше случило, не че останах очарован... 

И ако исках да изпозлвам връзки, можеше, но никога не съм искал... което е трудно за разбиране от такива като теб нали ....

П.С И още ли те боли драги, почеши се да ти мине, и стига се мъчи да плюеш  лично по мене , гледай себе си шефче ...и после кой минавал на лични нападки в темите... мдам, само Синбад..... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Автор

И да, виждал съм достатъчно, слушал съм достатъчно на маса  

Това ми е достатъчно, благодаря за откровението!

Това ми е достатъчно, благодаря за откровението!

Моля, дано наистина си разбрал , а не само подразбрал ....

8120357.jpg

Националисты опровергают свою причастность к убийству Немцова

http://www.kp.ru/online/news/1988135/

Единственият свидетел на убийството на руския опозиционер Борис Немцов е 23-годишния модел от Украйна Анна Дурицкая, ...
Да, ама Google е «знаел» за смърта на Борис Немцов четири дни преди да бъде извършено самото убийство в центъра на Москва. Този детайл се открива при опит да се получи информация за споменатата манекенка Анна Дурицкая. При въвеждане търсене за "Анна Дурицкая" на 28. февруари, в списъка с резултатите на Google неочаквано има линк към сайта fraza.ua и подпис за индексиране на този линк в търсачката на системата: «Преди 4 дни»
Дали новите технологии на Google знаят предварително за това, което ще се случи дни по-късно?...  :wub:

thumb_958655928.2.2015_23.28.JPG

Гугъл, май не се е научил още да лъже? Тюх, тия ЦРУ ще трябва да арестуват сървърите му :D

П.П. Преди да се е появила поредната конспирационна теория. Предлагам да отворите получения резултат и да видите датата на публикуване на новината под заглавието й, или където е поставена. А за посочената при индексацията дата, ами имаме няколко IT спициалиста, които имат познания в тази сфера и ще дадат обяснение за причината.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Който свали малайзийския Боинг с надеждата да провокира Путин и Руската федерация, същият този уби и опозиционера и предателя на Русия - Борис Немцов на Москворецкия мост близо до Кремъл!

1336626910_938967_3.jpg

11018968_1783642558528626_52222388909932

10647165_1783643098528572_37562313639930

аз мисля,че сам си е вкарал четири куршума за да засили малко опозицията и да прецака Путин!Путин,в отговор да прецака ЕС,а те от своя страна да си го изкарат на нас! :) :) :)

• Автор

Расте броят на трагично загиналите опоненти на Кремъл

Паметта на убития в петък опозиционер Борис Немцов ще бъде почетена с траурно шествие в Москва. 

Очаква се в него да участват около 50 хиляди души.

655-402-boris-nemcov.jpg

Убийството на бившия руски вицепремиер Борис Немцов, застрелян в Москва, разширява списъка с трагично загиналите опоненти на Кремъл, отбелязва Франс прес.

Агенцията изброява "основните имена от списък, съдържащ още десетки":

23 март 2013 г.: някогашният олигарх Борис Березовски, избягал във Великобритания след конфликт с Владимир Путин, е открит мъртъв на 67-годишна възраст в банята на луксозното си жилище в Аскот, югозападно от Лондон, с парче плат около врата. Разследването не успява да определи дали става дума за убийство или самоубийство.

16 ноември 2009 г.: адвокатът по данъчни дела Сергей Магницки, арестуван след направени от него разкрития за мащабна финансова машинация, умира поради липса на грижи в московски затвор след едногодишен предварителен арест. Смъртта му предизвиква криза в отношенията между Москва и Вашингтон.

15 юли 2009 г.: правозащитничката Наталия Естемирова (50 г.), представляваща в Чечения неправителствената организация "Мемориал" и критикувала злоупотребите на местните власти, е отвлечена в Грозни и намерена мъртва часове по-късно в Ингушетия - съседна република в руски Кавказ.

19 януари 2009 г.: трийсет и четиригодишният адвокат Станислав Маркелов, експерт по човешки права, и журналистката от опозицията Анастасия Бабурова на 25 години са застреляни в Москва посред бял ден на излизане от пресконференция.

7 октомври 2006 г.: опозиционната журналистка Анна Политковская, изобличавала по-специално нарушенията на човешките права в Чечения, е застреляна на 48-годишна възраст във входа на своя блок в Москва.

23 ноември 2006 г.: в Лондон умира като беглец Александър Литвиненко, 43-годишен бивш руски шпионин, сътрудничел с британската служба МИ-6 и отровен с полоний след разговор на чаша чай с бизнесмените Дмитрий Ковтун и Андрей Луговой, бивши агенти на КГБ.

17 април 2003 г.: депутатът Сергей Юшенков, лидер на партията "Либерална Русия" и бивш съюзник на олигарха Борис Березовски, е убит на 52-годишна възраст с куршум от пистолет със заглушител, докато влиза в блока си в Москва.

Паметта на загиналия Немцов ще бъде почетена днес в 14 ч. с траурно шествие в Москва. Очаква се в него да участват около 50 хиляди души.

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ubijstvoto-na-boris-nemcov/raste-broiat-na-ubitite-oponenti-na-kremyl-6032437

Държа да прочета мнения относно тези факти.

Да, това са факти.

Е, хайде, един човек да се самоубие с няколко изстрела в гърба - ок.

Друг да се подхлъзне в банята и да си удари 10-ина пъти главата в ръба - ок.

Трети да е разстрелян от негови приятели, а да се обвини Кремъл - и това ок.

Да, ама не.

Когато фактите говорят е добре да се прочетат внимателно и да се осмислят.

Или това не са факти?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.