Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

Чили, Пиночет, стадиона....ееех, размечтахме се.

Доста добре се е отразила стадионната политика на Чилийската икономика, определено.

The economy of Chile is ranked as a high-income economy by the World Bank,[11] and is considered one of South America's most stable and prosperous nations,[12] leading Latin American nations in competitiveness, income per capita, globalization, economic freedom, and low perception of corruption.[13] Although Chile has high economic inequality, as measured by the Gini index,[14] it is close to the regional mean.[15]

Здрави основи трябват, определено. За просперитет, трябва да се реже гангрената, уви нещата са отишли толкова далеч, че е неспасяемо.

Ще се уверите в следващите години, мили сънародници и съфорумници, че само загубата на суверенитет може да спаси тази територия и този народ.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

Е ако ще е така, да обявим война на Германия поне.

И после веднага се предаваме :)

за съжаление, сетих се вица за мухльото ... дето дори на състезание за мухльовци взел второ място .. щото е мухльо...  :)

Та и нашата държава такава.. няма нито хора, нито управници , нито реформа , нито дори такива крайни мерки кой да предприеме...

преди 31 минути, miro20 написа:

Та и нашата държава такава.. няма нито хора, нито управници , нито реформа , нито дори такива крайни мерки кой да предприеме...

еми такава е,не подавате данъчна декларация за приходи от тролене,после чакате реформи!:)

Айдеееее, мекерето пак се показа. :D Американски щат няма да станем, за това този човек, иска да сме турски вилает. :ph34r: А дали има достатъчно стълбове, за такива като тоя? ;) С такива 'българи' като тукашните двама, не ни трябва враг и война. Тия разбиват страната, заради собствената си некаърност и комплексарство.

Но аз съм оптимист. И знам че България ще стане отново близка, с най-близкия ни християнски народ. Осовбодил ни, от 5 вековна тълнина. А такива като мекерето, гарантирам първи ще бъдат с рози на Дунав.

преди 1 минута, ghostBG86 написа:

Айдеееее, мекерето пак се показа. :D Американски щат няма да станем, за това този човек, иска да сме турски вилает. :ph34r: А дали има достатъчно стълбове, за такива като тоя? ;) С такива 'българи' като тукашните двама, не ни трябва враг и война. Тия разбиват страната, заради собствената си некаърност и комплексарство.

Но аз съм оптимист. И знам че България ще стане отново близка, с най-близкия ни християнски народ. Осовбодил ни, от 5 вековна тълнина. А такива като мекерето, гарантирам първи ще бъдат с рози на Дунав.

А, то още отсега има некои с георгиевски лентички по форумите

То се вижда кой какъв е.

Малко е смешно хора с изцяло чуждопоклонническа антибългарска ориентация с аватари и подписи възхваляващи това чуждопоклонничество , да обвиняват  тези които цитират Левски и Възрожденците за "мекерета" и т.н...  . :)

преди 6 минути, ghostBG86 написа:

Но аз съм оптимист. И знам че България ще стане отново близка, с най-близкия ни християнски народ.

О да, и аз проветствам това. Напрмер с украинския, грузински народи ще е пвоече от чудесно . :)

Особенно когато и генетично сме близки с тези народи по линията на тангентата на изток откъдето са дошли българите и сродните племена с които са живели преди много векове...

Добре е че сме солидарни с тези народи  и борбата им срещу орките

А, то още отсега има некои с георгиевски лентички по форумите

Тези имат голям проблем - за Русия оптималното състояние на България е гроги или пълно подчинение.

Второто е невъзможно поне в средносрочен план, така че все гроги ще си седим

А кой се оплаква от живота, ясно се вижда. Аз съм успял, по собствената ми оценка :)

Моите деди са платили окупацията (щото в официалните документи така се нарича Освобождението), така че нямам причини да съм благодарен - пито-платено.

http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/pub_np_research_01_bg.pdf

Стр. 206

http://nauka.bg/forum/topic/17896-okupatsionniyat-dlg-na-blgariya-km-rusiya/

И са цитирам по-умен от мен човек:

Там е работата, че нито ние сме ги викали да ни освобождават, нито те са дошли за това. Ми добре, че е Берлинският конгрес та сме минали с "пито-платено". Русия - впрочем - никога (и до днес) не се е примирила с това.

Цитат

Когато Лавров коментира Парламента - намеса и хибридна война. Когато френският посланик коментира Съда - пътеводна светлина.

Т'ва консистентността за нищо я нямаме.

Не, само документални кадри виждам в резултатите, които си дал.

Като дядо ти Вазов, първият български културтрегер, успешно минал метър по време на въоръжената борба, за да се превърне после във виден политик.

преди 45 минути, Blago72 написа:

Не, само документални кадри виждам в резултатите, които си дал.

Kато как виждаш посрещането на руските войски от българския народ? Като някой неканен, или като някой чакан с нетърпение?;)

Kато как виждаш посрещането на руските войски от българския народ? Като някой неканен, или като някой чакан с нетърпение?[emoji6]

Към момента не си посочил източници на информация, освен няколко картини.

преди 1 минута, Blago72 написа:

Към момента не си посочил източници на информация, освен няколко картини.

И? Казваш, че те нищо не значат ли? Защо да не са източник на информация? Според тези картини, тезата ти , че не сме ги викали руснаците, тотално се срива...

преди 3 часа, Wankata написа:

Когато Лавров коментира Парламента - намеса и хибридна война. Когато френският посланик коментира Съда - пътеводна светлина.

Т'ва консистентността за нищо я нямаме.

Ако имаш предвид казаното от френския посланник за "гнилите ябълки в съда" , предполагаш знаеш че това бе по повод скандала с една френска фирма, по точно нейна дъщерна фирма, и опитите да я "глътнат" по не особенно законен начин.

Не съм чул обаче някой да прави скандал с руска фирма, че да се намесва ЛАвров. :)

Второ - да си чул французите през месец два и по повод и без повод да "напомнят на българите" за огромната роля на Франция при спасяването на нашите медици в Либия ?

И как трябва вечно да сме им признателни и благодарни ?

Относно спекулациите за руско-турската война, мисля най обективно е мнението на Божидар Димитров.

Който бе казал че .. :

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3485060

Цитат

И затова, когато днес спорим този ден ли да бъде денят на нашия национален празник, не е ли преследвала Русия империалистическите си цели в тези войни и по-специално овладяване на Босфора, отговорът е "да". Русия като всяка велика сила си преследва своите велики империалистически цели. Друг е въпросът, че намеренията на Русия този път съвпадаха 100% с българските национални интереси, главният от които е възстановяването на българската държавна независимост.

И още... как реално погледнато  точно ние, българите , сме спасили руската войска на Шипка :

https://www.24chasa.bg/Article/4631215

Цитат

Знаете ли, че Иван Вазов не преувеличава, когато казва в известното си стихотворение, че на Шипка не само си спечелихме свободата, но спасихме от унищожение руската армия и "царя дори".

Един интересен поглед за войната.

http://www.sofia.msz.gov.pl/bg/bilateral_cooperation/history_bulgarian_polish_relations/participation_polish_soldiers/__rp0x2Content!259574@18664_pageNo/8?

Хм.

"В един полицейски доклад се казва: „Всички класи, особено тези, по-висшите, с изключение на селяните, са зле настроени към правителството и Русия. Руско-турската война за освобождение на потиснатите християни не извиква у поляците никакви симпатии към Русия, напротив, засилва враждебността им. [...] В Ломжа залепените по стълбовете съобщения за победите на руската армия се унищожават [...] в губерня Шедлице земевладелецът Рушковски, собственик на имението Ухруск във володавска околия, се опитал да убеди офицер от жандармерията, че Русия е във война с Турция не да освободи славяните, а да контролира пролива Босфора и че след победата на Русия славяните ще минат от турска окупация под руска окупация, [...] земевладелецът Каспшицки от лечицка околия – се казва още – учил селяните да се молят за победата на Турция. [...] На събирания и обсъждания земевладелците открито показали симпатиите си към Турция, а Осман Паша и неговите успехи хвалели до небесата. [...] Когато се разнесъл слух, че Англия поставила ултиматум на Русия, поляците, които прочели тази информация, се радвали така, както ние [руснаците], когато дойде новината за превземането на турските крепости Карс и Плевен.”

Един полицейски доклад описва по следния начин посрещането във Варшава на завръщащия се от войната Волински полк. „На 25 август [1878 г.] във Варшава влезе първият полк войници, завръщащи се от войната [турската]. Посрещането на Волинския полк, който в продължение на 15 години беше разположен в полското кралство, надмина всички очаквания. Огромна тълпа се стече по улиците [...] Виковете „ура” не спираха, [...] войниците и офицерите бяха обсипавани с венци и цветя. На свидетелите на тези събития, обаче, им направи впечатление, че цялата тълпа, която толкова топло посрещала руските полкове, се състои изключително от по-ниските класи, занаятчии, търговци, работници, видели в пристигането на гвардейските полкове материална изгода. От по-висшите слоеве имаше само случайни зяпачи. [...] От аристокрацията нямаше никого. Местните полски вестници напълно игнорират този факт. Чуждестранната полска преса отразява с насмешка посрещането на руските войски, припомняйки, че не толкова отдавна същата тази армия е била не по-малко лоша към поляците [в Януарското въстание] от турската.”

И какво е общото между България и Полша в този момент? Че "аристокрацията" не одобрява руските действия? Нормално- сети се коя е била тази "аристокрация" в българско... Чорбаджиите, дето са се кланяли на султана. Аристокрация... пхах!

В тая връзка - буржоазната - на 1:50:32:

https://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA-21-02-2016%D0%B3-c15950.html

Конкретно на 01:51:46.

Ако някой се разпознае в това, което казва човекът... не е никак случайно.

преди 2 часа, язе написа:

И какво е общото между България и Полша в този момент? Че "аристокрацията" не одобрява руските действия? Нормално- сети се коя е била тази "аристокрация" в българско... Чорбаджиите, дето са се кланяли на султана. Аристокрация... пхах!

Знаеш ли... преди години много се учудвах на баба и дядо. Те говореха за царя(БорисІІІ) с обич, говореха с омерзение за руските войници(ВСВ) и с отвращение за комунистите... техните думи никак, ама никак не се връзваха с това, което учех и когато ги питах защо???, те сменяха бързо темата на разговора... Тогава не разбирах, сега вече знам и бих говорила с разбиране с тях, но... вече ги няма. :( Те бяха селяни, а не българска аристокрация.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Той, Язе, нали съчинение по картинка написа, а аз му предложих обяснение на картинките, ама...

преди 2 минути, Blago72 написа:

Той, Язе, нали съчинение по картинка написа, а аз му предложих обяснение на картинките, ама...

Полско обяснение. Картинките обаче са български...

преди 6 минути, Blago72 написа:

Да, да, то и турското робство го изкарахте съчинение по картинки. Вас ви знаем, готови сте да продадете и майчиното си мляко за жълти стотинки!

Полско обяснение. Картинките обаче са български...

Това пък е руско писание, може и да хване дикиш при теб?

http://bookz.ru/authors/dostoevskii-fedor/dostoewskij_dn4/page-9-dostoewskij_dn4.html

раздавленных и измученных. Еще до объявления войны я, помню, читал в самых

серьезнейших из наших газет, при расчете о шансах войны и необходимо

предстоящих издержек, что, конечно, "вступив в Болгарию, нам придется

кормить не только нашу армию, но и болгарское население, умирающее с

голоду". Я это сам читал и могу указать, где читал, и вот, после такого-то

понятия о болгарах, об этих угнетенных, измученных, за которых мы пришли с

берегов Финского залива и всех русских рек отдавать свою кровь, - вдруг мы

увидели прелестные болгарские домики, кругом них садики, цветы, плоды,

скот, обработанную землю, родящую чуть не сторицею, и, в довершение всего,

по три православных церкви на одну мечеть, - это за веру-то угнетенных! "Да

как они смеют!" - загорелось мгновенно в обиженных сердцах иных

освободителей, и кровь обиды залила их щеки. "И к тому же мы их спасать

пришли, стало быть, они бы должны почти на коленках встречать. Но они не

стоят на коленках, они косятся, даже как будто и не рады нам! Это нам-то!

Хлеб-соль выносят, это правда, но косятся, косятся!.."

Да, да, то и турското робство го изкарахте съчинение по картинки. Вас ви знаем, готови сте да продадете и майчиното си мляко за жълти стотинки!

Шефа на смяната така ли каза?

Дай българско обяснение! Тия и друг път сме ги чели, и да ти кажа... вярвай си, щом искаш. От какъв зор, художниците са рисували тези картини, ако това не е било нещо грандиозно?

Да не говорим, че си извадил думите на Достоевски от контекста. Да постна ли цялата статия? Дал си линк бе келеш, всеки може да прочете истинското послание. :)

Да ти постна и аз нещо от статията:

"Таким образом, когда вознегодовавшие на болгар за то, что они хорошо
живут, дожили до печальной с ними развязки, то поневоле поняли, что
болгарская жизнь в сущности всего только одна декорация, что все эти домики
и садики, и жены, и дети, и несовершеннолетние мальчики и девочки в этих
домах - всё это в сущности принадлежит турку и берется им, когда он
захочет. Он и берет, и в мирное время берет, и во время процветания берет,
берет и деньгами и скотами, и женами и девочками, и если сверх того всё
продолжало оставаться в цветущем виде, то это потому только, что турок не
хотел разрушать вконец такую плодородную ниву, имея в виду и впредь
почерпать с нее."

Редактирано от язе (преглед на промените)

Забележителното е, че г-н Достоевски прави това, което и вие - вижда, че хората тук живеят добре, повтарям - вижда, но решава (защото не е имал възможност да види), че всичко това е на турците.

Точно поради тази причина ти показвам неговите писания като очевидец, а не неговите умозаключения, като руснак.

СмЕх.

Кога ще бутаме онзи градски кенеф, който е срещу СУ - паметника на съветските мужици? Или ще чакаме сам да падне?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.