Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Нещо май искат да линчуват Яценюк. Да не са зациклили "реформите" ? :D

• Отговори 2k
  • Прегледи 83,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не са бронирани, обикновени камиони за транпортиране на войници:

cb985qguaaanohw.jpglapdbrp.jpg

Пазят си депутатите от народната любов - очевидно на хората им е писнало. Дано само няма още кръв.

Източник: http://ria.ru/world/20150407/1057113288.html

Е журналято, не прави разлика брониран или не. Ама нещо става там, явно любов във въздуха се носи. Само че, Десен сектор и Народен фронт, ще използват батальоните си, да се справят с 'терористите' пред парламента. 

Нещо май искат да линчуват Яценюк. Да не са зациклили "реформите" ? :D

Май май.  :D

• Автор

Бунтът на живо: http://www.livenews.bg/gledajte-na-zhivo-sega-bunt-v-kiev-sreshtu-qcenjuk-94825.html

EDIT: На живо, ама другия път - поне при мен нищо не тръгва.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Да, такива сътресения  че  и по големи очакват Украйна.

И това си е напълно нормална част от демократичния живот.

Такова нещо няма да видите в РФ или друга диктатура, просто защото там  всичк оси е разпределено и прошнуровано :)

"Да де.. за тези митове става въпрос. "                                                   "Организацията на украинските националисти (ОУН), в която Степан встъпва още непълнолетен, сее терор. Избива украински политици, които приемат върховенството на Варшава. Пали полските ферми. Дисциплината сред конспираторите е желязна. Другари на Бандера си спомнят как удушил котенце с едната си ръка пред очите им, за да ги учи на безпощадност."   Кое е мит?    Този психопат стана хит -мит  напоследък в Украйна  -   защо ли те го изровиха въобще за национален герой!?   Защо им са конфликтностите с всички други националности?    Такъв руски бой още и отново ще получат ...  няма да коментирам.  Защото не вярвам украинците да изпълнят нещата от Минск-2.  Миро, защо им беше тази война? А утре няма ли пак да решат да воюват с поляците?

Редактирано от attj (преглед на промените)

А ето как службите и цензурата /то е едно и също/ се намесват в случая с бурятчето от всеизвестното клипче с Кобзон в болницата

http://www.svoboda.org/content/article/26943338.html

"руска демокрация" - 50 хил тираж редакцията изрязвали "на ръка" материала... добре че гугъл кеша помни.... :) :)

Как ще коментирате това? Почвам да се плаша съвсем!

Комисия пише новата история на Украйна в Мюнхен

Интернационалната група гради нов образ на Бандера и развенчава казачеството

http://www.blitz.bg/news/article/329617

Кое е мит?    Този психопат стана хит -мит  напоследък в Украйна  -   защо ли те го изровиха въобще за национален герой!? 

Човек който се бие и с нацисти и с болшевики , поставяйки на пиедестал единствено и само националното си достойнство и държава, е достоен за уважение.

За украинците , той е като нашия Левски и нашите възрожденци.

В съседната тема ви дадох насоки за размисъл защо на нащите възрожденци и на Левски нещо не им допадна руския  ботуш...

А останалите митове... ами цитирай си ги колкото искаш. :)

А помагащите руснаци на хитлеристите във войната , т.нар. местни наместници , които дори се престаравали в методите си повече от немците , бяха мисля  над 1 млн

Ще ти копирам и един цитат за домашно :

Факты.

В 1941 году Красная Армия потеряла 6,3 миллиона солдат и офицеров.

Из них 1 миллион были расстреляны органами НКВД или посажены в ГУЛАГ за отказ воевать. 1,3 миллиона были убиты в боевых действиях.

И 4 миллиона сдались немцам (сдались их 3,5 (!) миллионной армии), большей частью добровольно, не желая воевать за режим СССР.

Гитлер начинал войну только с 3582 танками, но в первые же дни войны завладел еще 6,5 тысячами танков!

Причем, советские танки были значительно лучше германских, около половины германских танков составляли двухместные танкетки T-II с противопульной броней, вооруженные только пулеметами.

Таким образом, Гитлер наступал на Минск, Смоленск и Москву танковыми армиями, в которых немецкие танки составляли только треть, а две трети - это советские танки.

Такъв руски бой още и отново ще получат ...  няма да коментирам.  Защото не вярвам украинците да изпълнят нещата от Минск-2.  Миро, защо им беше тази война? А утре няма ли пак да решат да воюват с поляците?

Питай Путин. не украинците. Путин въведе войски и превзе абсолютно нагло и незаконно Крим.

Украинците си защитават държавата. това толкова ли е лошо ?

Ако поляците вкарат зелени човечета... макар че ме съмнява.. те са на страната на украинците.. но ако все пак вкарат - тогава да- това пак е сепаратуизъм  и тероризъм в чужда държава.

Ако се върна на руснаците, пак само да ви намекна - припоменте си хронологият ана събитията.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Като свършат аргументите, почват обидите

Това изречение в тази тема го пишеш за 9-ти път. Виждаш ли тук някаква обида?Ти българската азбука знаеш ли я бе  "капитане на далечно плаване"? Сега следва още един ,10-ти. Но трябва да го потвърдиш.Вземай участие, но в това, което го разбираш. Никой не те спира , а и мнението ти не струва за никого пет пари. Обиждали те? Погледни в темите колко глупости си написал.

Чета над аватара ти:"Агресивен и пълен с комплекси" Защо не помолиш Путин да вземе мерки по твоя здравен казус? Ще те излекуват точно за 10 минути!

Майданът се обърна!

Майданът се обърна! Върховната рада на Украйна в Киев е обкръжена от бронирани коли и хиляди демонстранти. Днес украинският парламент започна извънредна сесия, под обсадата на протестиращи срещу корупцията на правителството на Арсений Яценюк. Той пък по-рано днес изрази увереност, че ще остане на поста си.

Трибуната в пленарната зала бе окупирана от радикални депутати от националистическите формирования, които също искат оставката на премиера, предават информационните агенции.

Митингуващите пред парламента искат създаването на временна парламентарна комисия, която да разследва „многомилиардната корупция в правителството“ и отстраняването на министър председателя Арсения Яценюк, докато тече проверката.

Общоукраинското обединение „Свобода“ също поиска оставката на Яценюк в специално обръщение. „Изминаха три седмици откакто директорът на Държавната финансова инспекция на Украйна Николай Гордиенко огласи обосновани обвинения в корупционни злоупотреби в размер на повече от 7,5 милиарда гривни в оглавяваното от Яценюк правителство. Генералната прокуратура трябва внимателно да резследва изнесените данни“, се казва в обръщението на „Свобода“. Нейни депутати и парламентаристи от други радикални фракции днес окупираха трибуната в парламента с искане за оставка на Яценюк.

Пред Върховната Рада хората протестират още и срещу главоломното поскъпване на комуналните услуги и вихрещата се инфлация, която само през последният месец е надхвърлила 40%.

3cb11d4f9a14de392ea6a901febf2f85.jpg

http://www.svobodnoslovo.eu/2015/04/07/roer-42/?fb_ref=Default&fb_source=group

Я каква хубава фейсбук група имало https://www.facebook.com/pages/%D0%A4%D0%91-%D0%A0%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BC-%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%B8-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/298651393619741

На путинистите ще им хареса.

А сериозно казано -  вече споменах че сме национално кастрирана нация, едва ли има по света такива инициативи в други държави от типа.. Меркел, анексирай ни францията... или ... американци да си върнем Англия ! :) :) :) и т.н. и т.н..

Да, такива сътресения  че  и по големи очакват Украйна.

И това си е напълно нормална част от демократичния живот.

Такова нещо няма да видите в РФ или друга диктатура, просто защото там  всичк оси е разпределено и прошнуровано :)

После приватизация, демографски срив, и бавно избледняване. И докато умират от глад и работят за 200 евро на месец, ще се топлят с демокрация. Което всъщност е ужасно, но все ще се намери някой като тебе, да им обяснява, че са си ок. Такива национални предатели по цял ден са по нашите телевизии.

Я каква хубава фейсбук група имало https://www.facebook.com/pages/%D0%A4%D0%91-%D0%A0%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BC-%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%B8-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/298651393619741

А сериозно казано -  вече споменах че сме национално кастрирана нация, едва ли има по света такива инициативи в други държави от типа.. Меркел, анексирай ни францията... или ... американци да си върнем Англия ! :) :) :) и т.н. и т.н..

Миро! Съдържанието от линка не е достъпно. Погледни, ако не вярваш. Поне при мен не е ,а нямам проблеми с техниката.

Миро! Съдържанието от линка не е достъпно. Погледни, ако не вярваш. Поне при мен не е ,а нямам проблеми с техниката.

Достъпно е. Трябва да влезеш във фейсбук акаунта си.

Как ще коментирате това? Почвам да се плаша съвсем!

Комисия пише новата история на Украйна в Мюнхен

Интернационалната група гради нов образ на Бандера и развенчава казачеството

http://www.blitz.bg/news/article/329617

Какво се плашиш? И тия ще са същите измисленяци, като македонците. Ще мразят и отричат корените си и ще тънат в духовна нищета и посредственост. Нищо страшно. Големите планове се провалиха и скоро запада ще ги изостави защото няма полза от тях. Можем само да съчувстваме на обикновения украинец, мечтаещ за нормален живот.  

После приватизация, демографски срив, и бавно избледняване. И докато умират от глад и работят за 200 евро на месец, ще се топлят с демокрация. Което всъщност е ужасно, но все ще се намери някой като тебе, да им обяснява, че са си ок. Такива национални предатели по цял ден са по нашите телевизии.

Никога не съм казвал че "са добре" . НАпротив винаги повтарям че ще им е мн трудно на украинците.

Това винаги е било със всички пост-комунистически държави, които по един или друг начин тръгват по пътя на промени и развито гражданско общество.

Олигарси , злоупотреби .. смяна на правителства.. нима и ние не го преживяхме това ? че и в момента е факт.

Постоянно актуални теми за злоупотреби , кражби , далавери и т.н.

Това е разликата от диктатура и/или режим - че има публичност.

Алтернативата каква е  според теб ?

Същите хора /или подобни/  да крадат под флага на РФ  ?

Ми то техните олигарси десетилетия вече крадат най официално природните блага и т.н.. една камара  "новите руские" както ги наричаха ...  станаха милиардери , и то не от пот начелото ...

Приватизираха природни ресурси и цели отрасли .. но .. скандал няма бре.. всичко е наред :)

нали ?

Та..разликата е че никога нищо няма да излезе в медиите или пък да реагира обществото.

Току по горе дадох пример за цензура с бурятския войник.

Тоя Бандера е бил същински психопат, удушил е малко котенце с една ръка. :( :( :(  Само психопат и ненормалник би удушил едно малко и сладко котенце! :(

610370980.jpg

Пак си странен - да не са ти сбъркали следващите опорни точки?    Защо Путин да анексира България?   Стотици хиляди руснаци си имат имоти при нас - идват си и си отиват ...когато си пожелаят.   Те са си като у дома.   По традиция си имаме и гости от Украйна през лятото. Да не вземат  някои пийнали  украинци  да  изкрещят на руснаци   "Москаляку на гиляку!" ...  Нека туроператорите не ги събират на едно място - защото на тях източна Украйна отдавна  им е тясна и не е редно да се бият и в България.

Алтернатива на кое, приятелю? До вчера живееш някак, а днес те бомбят, колят. Държавата ти се разпада и не се знае утре в коя новопоявила се република ще се събудиш. Аз не съм украинец, но предполагам, че една голяма част не искат никакви алтернативи и никога не са искали това, което е сега, но няма кой да ги пита, защото друг решава. Сега ще плащат с лихвите.

Хайде стига демагогия! Ако имах възможност, бих живял в колиба в гората, че ми се повръща от алтернативи, свободи и хора които искат да ме освободят от нещо. 

Само за протокола - не съм нито фил, нито фоб на нещо, но ми е писнало от тия, които са навсякъде и все нещо спасяват и помагат. Сещаш се кои са. 

Пак си странен - да не са ти сбъркали следващите опорни точки?    Защо Путин да анексира България?   Стотици хиляди руснаци си имат имоти при нас - идват си и си отиват ...когато си пожелаят.   Те са си като у дома.   По традиция си имаме и гости от Украйна през лятото. Да не вземат  някои пийнали  украинци  да  изкрещят на руснаци   "Москаляку на гиляку!" ...  Нека туроператорите не ги събират на едно място - защото на тях източна Украйна отдавна  им е тясна и не е редно да се бият и в България.

Не знам що за навик почти във всеки отговор  да ми повтаряте "опорни точки"  та "опорни точки" 

И най интересното е че все ги сменям :) :) :)

А смешното е че за разлика от вас, моето е лично мнение, а именно вашето е едностранна константна пропаганда :)

Отделно че понятието " опорни точки" е патент на червените партийци, които също в частност, са и путинисти , както и всички червени пропагандни сайтове, които по някаква случайност най вероятно , вие периодично цитирате :)

КАкто и да е.. демокрация сме.. /дез-/ информирайте се както си искате

Алтернатива на кое, приятелю? До вчера живееш някак, а днес те бомбят, колят. Държавата ти се разпада и не се знае утре в коя новопоявила се република ще се събудиш. Аз не съм украинец, но предполагам, че една голяма част не искат никакви алтернативи и никога не са искали това, което е сега, но няма кой да ги пита, защото друг решава. Сега ще плащат с лихвите.

Хайде стига демагогия! Ако имах възможност, бих живял в колиба в гората, че ми се повръща от алтернативи, свободи и хора които искат да ме освободят от нещо. 

Само за протокола - не съм нито фил, нито фоб на нещо, но ми е писнало от тия, които са навсякъде и все нещо спасяват и помагат. Сещаш се кои са. 

Да, представяш ли си ... както и ние тук си живеем, що годе спокойно , и изведнъж някой ти обявява КърджалийскаНДР и се появяват зелени вежливи аскерчета... местно население разбира се :)

Ко прайми ?

Посрещаме ги с цветя и бонбони ?

А е вкаран вежлив турски аскер, просто защото на Ердоган примерно не му е харесало нещо от нашия политически живот и обществени протести на площада, и че не сме избрали ДПС кадъра Пеевски за шеф на нещо си ...

И естествено злите хамерикански фондации които отдавна са в България , са зад всички граждански протести.

А да.. и ЦРУ разбира се.. къде без тях...

Познай какъв паралел визирам ? жокери още трябват ли ти ?

От позицията на пълни мизерници, ко мислиш че праим? На мен ми е интересно. Почваме антитерористична операция с два самолета и един танк? :D

Както личи, Миро никога няма да разбере защо рускоезични украински граждани повече не желаят да бъдат в Украйна...  А е толкова ясно.

От позицията на пълни мизерници, ко мислиш че праим? На мен ми е интересно. Почваме антитерористична операция с два самолета и един танк? :D

Аха.. значи - подаряваме им КНДР :)

Както личи, Миро никога няма да разбере защо рускоезични украински граждани повече не желаят да бъдат в Украйна...  А е толкова ясно.

Да, няма да разбера, защото те са си живели в добър синхрон с украинците , и никой не е и мислил да се маха от Украйна.

Нито е имало опозиционни движения и партии , нито нищо ... живеят си двама комшии, пият си , и идват едни маскирани тежковъоръжени  зелени човечета които превземат кметствата и им обясняват че украинците идат да ги колят.

Доообрееее :)

Не бе, тръгваме на бой. Аз ти и няколко авера ще се съберем и ще громим. Малко съм оф, но са ми казвали, че едно време сме имали армия и достатъчно количество оръжие, което да стопира твоя сценарий веднага. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.