Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Омръзна ми да ви дебна като малки деца, дали няма да направят някоя беля. Омръзна ми и от безсмиелните ви доклади, коиса десетки и всеки обяснява: накажи другия. 

Омръзна ми всеки да е по-велик от тоя и оня. Путенисти, руснаци, украинци, не ми дреме какви сте. 

Повече няма да предупреждавам.

Директно наказание за поне 10 дни, ще получи следващият ПО ПРЕЦЕНКА НА ЕКИПА НА ФОРУМА! Било то за глупав доклад или за пост в темата. 

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

след анексирането на България от НАТО и Евросъюза и последвалата тотална загуба на суверенитета ѝ,сега се подклажда и раздухва омраза  с  неприязън или даже ненавист към Русия, руския народ, руската култура и традиции.  раздухване на омраза към руснаци се смята за хуманизъм и демократичност !всеки човек се досеща, че щом се полагат такива огромни усилия и се инвестират огромни финансови средства за очерняне на една държава, значи в нея има нещо, което не им се удава на инвеститорите да докопат. нито чрез ембарго, нито чрез война !

Страхотна сентенция, имам обаче сериозни съмнения за твоята психична лабилност .

Прав си - свободата може да е пагубна за някои свикнали на тоталитаризъм и  несправедливост.

За вас, с такова мислене, "демокрация" е лоша дума, синоним на разруха, на несправедливости, на терор, синоним на това едно малко кученце-паленце  да го изкараш в жестокия суров свят.

Е.. приемете че това е обективността - света не е комунизъм , в който някой да ви храни , пои, обува и зомбира.. света е динамичен.

И вие, и това кученце  ще се научи по трудния начин че това е животът.

Запада се е научил отдавна, и затова там има стотици движения, има опозиция, има стачки , има хора със самостоятелно мислене.

Там се сменят правителства, един губи , друг печели , един фалира, друг става милионер...

Не хора , които чакат "вожда Путин" да им даде  "нирвана".

Да си комунист не е лоша дума, но начина на мислене е тотално погрешен и самоубийствен.

Доказа го фалита на соц системата.

Аз не коментирам или оспорвам сайтовете , а личността на казаното , и с какво е известен.

Разликата е огромна.

Личността също е официално лице в европарламента. Да разбирам ли, че искаш да кажеш, че в демократичния европарламент ни управляват шизофреници  :D  Къде попаднахме боже....

Личността също е официално лице в европарламента. Да разбирам ли, че искаш да кажеш, че в демократичния европарламент ни управляват шизофреници  :D  Къде попаднахме боже....

Това ли съм искал да кажа ?

Айде бе :)

Я пак погледни коментара ми - дадох линк с негови изказвания ,- едно обширно интервю  и дадох оценка в каква насока са.

Коментирай тази насока, не мен . :)

пп

И между другото , и в нашия парламент има нелогично попаднали там, които имат право на управление и глас, щом са там.

Визирам едни прорускипроекти, които дори кампания правиха с руски пари.. ш са сетиш....

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

https://soundcloud.com/scg-media/victoria-nulland-leaked-phone-call-puppet-government-ukraine

това е линк на разговора на Виктория Нюланд, която се срещна със ,,Свобода", бе хваната в  изтекъл запис, обсъждаща кого да сложат на власт.

Клип сниман наскоро, за положението в Донецк и съответно цените по магазините там.... и продуктовата гама ...

Интересни са и коментарите отдолу ...

Ако хунтата в Киев ги остави намира, хората сами ще се оправят...

П.С Гледам в клипа цената на пушен колбас 105 рубли за килограм... по днешен фиксинг на БНБ прави към 3,58 лева... не е зле.. щафета луканков салам 169 рубли - 5,75 лв .. Цвете 20 рубли - 68 стотинки ... Последно преди 3 години помня в Шумен единичен карамфил беше към 80 стотинки , дори 1 лев ..... 

Омръзна ми да ви дебна като малки деца, дали няма да направят някоя беля. Омръзна ми и от безсмиелните ви доклади, коиса десетки и всеки обяснява: накажи другия. 

Омръзна ми всеки да е по-велик от тоя и оня. Путенисти, руснаци, украинци, не ми дреме какви сте. 

Повече няма да предупреждавам.

Директно наказание за поне 10 дни, ще получи следващият ПО ПРЕЦЕНКА НА ЕКИПА НА ФОРУМА! Било то за глупав доклад или за пост в темата. 

Мога ли да предложа, накажи тези с докладите дето прекаляват , и работата ще се успокои... убеден съм... и изтриване на лозунговите постове също ще помогне ...

Поздрави ! :)

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Защото "русский мир" се налага в момента в източна Украйна.

чете ли http://espreso.tv/blogs/2015/04/19/myr_po_tu_storonu_voyny ?

IP сайта 144.76.71.2 Страна DE.gif Germany Информация о домене Владелец: N/A

Creation Date: N/A

Expiration Date: N/A                Наясно ли си що за сайтове разглеждаш!?   Аз навсякъде  влизам и често проверявам много неща.

И мен ме развеселява и се чудя дали го прави нарочно или без да иска.   Някой ще ми каже ли защо Върховната Рада взе че се сети за бандеровците?     Защото едва ли е разумно да се рови в стари рани при поляци и евреи.  Да се дразнят допълнително руснаци при налична гражданска война пак не е обосновано.

Ами да направим един паралел с България. Искаш да кажеш, че не трябва да почитаме Левски, Ботев, Захари Стоянов и Стефан Стамболов за да не дразним руснаците и турците ли ?

Украйна е суверенна държава. Това на руснаците и на русофилите, трябва явно да им се повтаря до посиняване. И като суверенна страна ще тачат като национални герои тези, които са се жертвали за Украйна, а не за Русия или Полша. 

Ами да направим един паралел с България. Искаш да кажеш, че не трябва да почитаме Левски, Ботев, Захари Стоянов и Стефан Стамболов за да не дразним руснаците и турците ли ?

Украйна е суверенна държава. Това на руснаците и на русофилите, трябва явно да им се повтаря до посиняване. И като суверенна страна ще тачат като национални герои тези, които са се жертвали за Украйна, а не за Русия или Полша. 

Айде не спекулирай с глупости, казахме ти го... Левски никого  не  дразни, дори нас турците , както и Ботев, и Захари Стоянов и Стефан Стамболов.... 

Да правиш подбна аналогия показва само комплексите и глупостта ти, нищо друго.... 

Реджи, а защо тези дето почитат Хитлер например нещо не ги долюбват :D  За някои той също е национален герой. Пък и Германия също е суверенна държава. И той също се е жертвал за нея ;)

Айде не спекулирай с глупости, казахме ти го... Левски никого  не  дразни, дори нас турците , както и Ботев, и Захари Стоянов и Стефан Стамболов.... 

Да правиш подбна аналогия показва само комплексите и глупостта ти, нищо друго.... 

А защо тогава Бандера дразни руснаците ?

Да се научат да приемат нещата малко по спокойно. И да не се опитват да решават проблемите с националните герои на Украйна с анексиране и окупиране на територията им и с изтребване на украинци.

Нашите  възрожденци убивали ли са деца, жени и старци?  Жертвали са уж за Украйна неможещите  да се защитят - това в Украйна е продължило до 1951-ва година! Дотогава съветските украински другари-комунисти   са разстреляли значителен  брой бандеровци - заради саботиране на Украинската ССР.   Не всички украинци са като Турчинов, Порошенко и Яценюк!

А защо тогава Бандера дразни руснаците ?

Да се научат да приемат нещата малко по спокойно. И да не се опитват да решават проблемите с националните герои на Украйна с анексиране и окупиране на територията им и с изтребване на украинци.

Бандера дразни не само руснаците, но и доста от самите украинци..и единствено пронацистките шовинисти от прав сектор и сие , го боготворят..както и тези на които през последните 20-тина години са им промили мозъците с пропагандирането на някаква украинска нация и съответните и измислени герои .... Подобно на макетата , за които Самуил е техен национален герой, понеже бил еди какво си, и македонец при това  ... За Филип Македонски и Александър сина му, да не говоря .... та такива нещица ....

А Бандера си е престъпник предимно, и никакъв герой... салфетка която се е обръщала според изгодата си, а не изгодата на уж укрите като цяло.... затова е избивал и украинци не съгласни с него , а не само руснаци, поляци и германци .... продал си родината подобно на Виши във Франция... А Виши там  не е герой, герой е Шарл де Гол ....

телефонен разговор между външния министър на ЕС Катрин Аштън и външния министър на Естония Урмас Пает, изтекъл на 5 март, разкрива че, снайперистите са от новото коалиционно правителство, а западните дипломати, които са го знаели, крият това.https://www.youtube.com/watch?v=mp9xoIhmNt0
 по някаква причина медиите в САЩ не мислят, че този малък детайл си струва да се отбележи.отразяват, че опозиционните протестиращи са мирни активисти, които искат възможност да влязат в ЕС.това е официалната история, която медиите в САЩ разгласяват. истинската история е много по-зловеща. оказва се, че най-силната и влиятелна група в опозицията, е коалиция  от фашисти и неонацисти, и те не са мирни, а напротив - изключително брутални.  но защо правителството на САЩ работи с неонацисти?  мисли, че може да контролира ситуацията, да сложи своите марионетки и да манипулира положението в своя полза!правителството на САЩ твърде бавно осъзнава, че е разобличено.могат да се използват неонацистки групи за сваляне на правителство, стига лидерът им да пази няколко месеца своите хора да не кажат нещо глупаво пред камера. реалността е, че колкото и нелепо да изглежда Вашингтон в тази позиция, той е в капан: не може да отрече, че ,,Свобода" и ,,Десен сектор" ръководят правителството, след като ,,Свобода" държи пет основни поста, включително на заместник-премиер, а Димитрий Ярош от ,,Десен сектор" е заместник-министър на националната сигурност. това е същата игра, която играят в Сирия. правителството на САЩ финансира екстремисти и терористи, отговорни за избиването на цели градове. Въпреки че екстремистите използваха газ зарин срещу хиляди цивилни и бяха хванати от ООН, Вашингтон отново ги покри. до ден днешен продължават да финансират тези убийци. продължават да ги обучават и да им изпращат оръжия.

Реджи, а защо тези дето почитат Хитлер например нещо не ги долюбват :D  

Вярно, те и тези, дето почитат Путин например, нещо не ги долюбват в Украйна :D  

"Присвояване на званието «Герой на Украйна»[редактиране | редактиране на кода]

На 20 декември 2010 година Президентът на Украйна Виктор Юшченко присвоява посмъртно на Степан Бандера званието «Герой на Украйна» за «несъкрушимост на духа в отстояването на националната идея, за проявените героизъм и саможертва в борбата за независима украинска държава», и го награждава с ордена на Държавата (посмъртно). Наградата получава внукът на Бандера, който също се казва Степан Бандера.

Паметници[редактиране | редактиране на кода]

Паметници на Степан Бандера има в ЛвовТернопилИвано-ФранкивскДрогобич, Сколе, Турка, Самбир, Стари Самбир, Теребовля, Бережани, Бучач, Дубляни, Микитинци, Стрий, Борислав, Залишчики, Червоноград, Мостиска, Кременец, селата Козив, Вербив, Грабивка и Середний Березив."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D0%BD_%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0

Степан Бандера обаче не е провъзгласен за национален герой на Украйна от сегашните украински власти, а е провъзгласен за национален герой от президента Юшченко !!!

И защо докато бяха Юшченко и Янукович на власт, Путин не се дразнеше от факта, че Бандера е тачен като национален герой на Украйна, а след Майдана рашистката пропаганда под диктата на Кремъл се опитва да преиначи миналото, да завърти нещата на 180 градуса и да изкара, че Бандера не е национален герой, а е по черен от дявола ?

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

ситуацията в Украйна не се разви по план. парламентът на Крим в Южна Украйна гласува за отделяне. решението бе взето се референдум. правителството на САЩ твърди, че той е неконституционен, и че няма да признае резултатите. значи подкрепен отвън неонацистки преврат е конституционен, но декларация за независимост, базирана на обществен вот, не е ? кой пише тези сценарии?  истинският залог в тази драма е много по-голям от Украйна . това не са изолирани случайни събития,а последните ходове от геополитическа игра на шах, целяща да завърши с война. но за целта, трябва да убедят вас, обществото, че не това им е целта. трябва да ви убедят, че агресорът е друга страна. разчитат да не обърнете внимание на факта, че Обама подписа заповед за санкции срещу Русия и отмяна на визите за няколко руски дипломати,и че Русия предупреди, че подобен ход може да я накара да се откаже от долара и да насърчи други да го направят. 

Страхотна сентенция, имам обаче сериозни съмнения за твоята психична лабилност .

сега видях,че за тази реплика Миро е блокиран!изпадам в неловка ситуация ,аз никога никой не съм докладвал,даже и съм харесвал мненията на много от вас,независимо че се различават!извинявам се на Миро ако чрез мой коментар съм го предизвикал да напише това!

-------------------

п.с. а сега без да искам вместо отговор на Миро натиснах докладвай!в лични съобщения!моля модераторите да не го зачитат!обърках се!

Редактирано от glen (преглед на промените)

Полски евродепутан Януш Корвин-Мике, разкрива, че снайперистите стрелящи на Мейдана, по време  на преврата, са били обучени в Полша. Още много интересни неща, се казват в репортажа. Нещо, което от много време, се говори и тук.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/642744/cid/1/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1205328%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D642744

И малко информация, от нашите медии. За жалост,  е прав.

Вашингтон скочи за убийството на Немцов в Москва, но си трае за разстрелите на опозиционерите в Киев

Отправяйки в Украйна военни инструктори на фона на няколко резонансни убийства в страната, Вашингтон фактически дава на Киев зелена светлина за нови военни действия в източната част на страната, пише на своя сайт американският политик Рон Пол, бивш член на палатата на представителите на САЩ.

http://www.blitz.bg/news/article/332195

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Полски евродепутан Януш Корвин-Мике, разкрива, че снайперистите стрелящи на Мейдана, по време  на преврата, са били обучени в Полша. Още много интересни неща, се казват в репортажа. Нещо, което от много време, се говори и тук.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/642744/cid/1/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1205328%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D642744

За трети път днес ни се поднася тази новина... :)

Януш Корвин-Мике е ексцентрик, евроскептик(а защо ли е в Европарламента?). Идеите му са от абсурдни нагоре и... да ти призная, Духче, не вярвам особено на приказките му...

Националният уж герой Бандера е украинска измислица с цел мобилизиране на национално-шовинистичен дух - обаче хохлите са си изгубили разсъдъка и когато пак го намерят... ще са страдащи, бедни и нещастни.    Заради всички последствия от една война, която дори и насън не знаят как да я приключат в свой интерес...    Защото те са губещи при всички варианти. Украинците са употребени от САЩ по много жалък геополитически начин.  Трябваше предварително вярно да анализират нещата и въобще  да не я започват.   Янките си отмъщават на Русия за Куба след около половин  век и скоро пак от всичко ще се дистанцират. Така са си свикнали.  Първо например подкрепяха и ИДИЛ срещу сирийския режим  - а сега ги бомбардират!    И пак са уж против режима в Сирия....

Бандера не е измислица, нито пък е национален герой(имаше опит да бъде обявен, но обществото надделя и беше отменено).

За трети път днес ни се поднася тази новина... :)

Януш Корвин-Мике е ексцентрик, евроскептик(а защо ли е в Европарламента?). Идеите му са от абсурдни нагоре и... да ти призная, Духче, не вярвам особено на приказките му...

Ти дали вярваш, си е твоя работа. И твое право. :)  Думите му, се припокриват с други неща, казани от различни хора.

Бандера не е измислица, нито пък е национален герой(имаше опит да бъде обявен, но обществото надделя и беше отменено).

Грешиш. Това беше 2011 година. Сега и УПА /украинска възстническа армия/ и Бандера, стават национални герои. И има едно голямо пренаписване на историята.

Ти дали вярваш, си е твоя работа. И твое право. :)  Думите му, се припокриват с други неща, казани от различни хора.

Грешиш. Това беше 2011 година. Сега и УПА /украинска възстническа армия/ и Бандера, стават национални герои. И има едно голямо пренаписване на историята.

Това не е ли право на всеки народ? - Да определя героите си?

Бандера е противоречива личност, като Ванче Михайлов(в нашата история) или генерал Луков...

Не виждам какво се пренаписва, Духче?

И, не, не защитавам личността му, прекаленият му национализъм и зверствата, с които е съпроводен,  ме отблъсква.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Бандера е противоречива личност, като Ванче Михайлов(в нашата история) или генерал Луков...

Естествено, че всяка суверенна държава има право да провъзгласи за национален герой, когото си поиска. 

Проблемите с агресивните режими, какъвто е например путинизма, се състоят в това, че не признават суверенитета на другите държави.

Ми вместо да пишеш празни приказки, може да се поинтересуваш. Какво се променя, в историята на Украйна. :)  Все пак, официалната политика, е създаването на нова идентичност. Както самите украинци казват. А това, как ще стане според теб? ;)  Има много материали за четене, и на руски и на украински. Все пак, Яценюк каза в Берлин, че СССР е нападнал Германия. :ph34r:  Това помниш ли го?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.