Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

И кое би било смислен според теб отговор например? питаш с кое е прекалил .. но не вярвам да визираш прекаляване с пиене, или йедене например нали... Тогава какво остава според теб някой да е прекалил с нещо според някого ? .. прост пример ще е достатъчен

...

Давам прост пример веднага. И повече от един:

1. Примерно "Реджеп Иведик прекали с пропагандата." - е да, ама тук всички сипят пропаганда, а количеството изсипана от Реджеп Иведик пропаганда е не повече от тази на всеки друг.

2. Примерно "Реджеп Иведик прекали с обидите." - е да, ама Реджеп Иведик не обижда.

3. Примерно "Реджеп Иведик прекали с манипулацията." - е да, ама тук всички мнения са манипулативни, и тези на Реджеп Иведик са не по-манипулативни от тази на всеки друг.

4. Примерно "Реджеп Иведик прекали с подкрепата си на Украинското правителство." - е да, ама тук всички мнения са манипулативни, и тези на Реджеп Иведик са не по-манипулативни от тази на всеки друг.

Та, стана ми много любопитно, с какво толкова прекали Реджеп Иведик, дето друг тук не е прекалил? А! А най-вече ми стана любопитно, защо причината остана неизказана и скрита...

...

...по скоро учудващо е защо ти реагира по този начин ...

Какво да ти кажа. Мангалска ми работа. Обичам свободата и откритостта. И как да ти кажа, криво ми е, че да си изложи човек виждането е "прекалено", само защото мнението му не съвпада с нечие друго. Вън от това, светогледите ни (моят и реджеп иведиковият) си остават далечни и различни...

Такова не трансцедентално, не философстване урежда ли те?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор
Абе лека полека, се промъква през цензурата на САЩ, някой неща

Каква цензура те гони бре... :) Специално твоя Пол Крейг му слушаме фантасмагориите от много години.

Странно е да представяш баш него като "нещо ново промъкнало се през цензурата" :) :)

Защо ли , никой не рева за украинските журналисти?Къде се дянаха европейските водачи за мир и справедливост.А в Париж какво театро разиграха.Защо ли ,никой не обелва дума за битката между олигарсите? Как ще се развива Украйна без руският пазар?Кой ще им купи стоките сега.Не може само със заеми.Нито обикновеният руснак ,нито украинец е желаел тази война .Натресоха им я.Америка разбута половината Африка и Близкия изток  , сега Европа се напълни с бежанци .Който една част се удавиха на път за Рая.Путин си е държавник , не е като нащият селянин,Сутринта казва ,че ако изтеглим заем ще фалира държавата .Вечерта ,точно обратното .Не е случайно подмазването на Обама с Южна и Централна Америка.Рано или късно Европа ще му обърне гръб , независимо кой ще бъде президент.Не е случайно ,че половин Германия излезе  на протест срещу търговското споразумение с САЩ.Няма нищо случайно на този свят , винаги е имало и войни и жертви имало е бедни и богати .Една империя си отива ,друга ще я замести. Факти за историята.За едно нещо е прав Миро , трябваше да има лустрация в България.Но ,  ние и добре да живеем, сами се закопаваме от злоба и завист.Не съм разбирач по политика ,но мисля да не се вживяваме толкова и да гледаме с добро.

Редактирано от родина (преглед на промените)

Много добро попадение. И олично показано, как минава пропагандата на САЩ. И тук я виждаш, в лижето на няколко човека. Дето ползват, същите изрази /рубладжии, путенисти и т.н./

Няма и да кажат нищо. Защото не им пука. Колко журналисти, убиха бандеровците, и колко депутати се самоубиха? Но в Европа, едва ли някой го знае. Защото целта е друга. Че даже, Русия е виновна за убийствата ако питаш някой хора. :D Пореден убит журналист, и поредно мълачание от 'демократите'. А сега, ще кажат Путин ги е убил.

В Киев е убит журналистът Сергей Сухобок, съучредител на изданията ProUA и „Обком“. Смъртта на известния журналист и издател е доста мистериозна, пише украинският портал „Подробности“.

Милицията и колегите на Сухобок засега не коментират и не дават почти никаква информация. Убийството се е случило в дома на журналиста. Причината за смъртта е огнестрелна рана.

Прочети цялата статия тук: В Украйна явно журналстите са им в повече - вчера убиха още един! - Поглед Инфо

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Давам прост пример веднага. И повече от един:

1. Примерно "Реджеп Иведик прекали с пропагандата." - е да, ама тук всички сипят пропаганда, а количеството изсипана от Реджеп Иведик пропаганда е не повече от тази на всеки друг.

2. Примерно "Реджеп Иведик прекали с обидите." - е да, ама Реджеп Иведик не обижда.

3. Примерно "Реджеп Иведик прекали с манипулацията." - е да, ама тук всички мнения са манипулативни, и тези на Реджеп Иведик са не по-манипулативни от тази на всеки друг.

4. Примерно "Реджеп Иведик прекали с подкрепата си на Украинското правителство." - е да, ама тук всички мнения са манипулативни, и тези на Реджеп Иведик са не по-манипулативни от тази на всеки друг.

Та, стана ми много любопитно, с какво толкова прекали Реджеп Иведик, дето друг тук не е прекалил? А! А най-вече ми стана любопитно, защо причината остана неизказана и скрита...

Какво да ти кажа. Мангалска ми работа. Обичам свободата и откритостта. И как да ти кажа, криво ми е, че да си изложи човек виждането е "прекалено", само защото мнението му не съвпада с нечие друго. Вън от това, светогледите ни (моят и реджеп иведиковият) си остават далечни и различни...

Такова не трансцедентално, не философстване урежда ли те?

Аха... та ако правилно съм разбрал.. моето обяснение не се връзва с очакваното от теб за например Реджеп прекали с пропагандата ?? :D

И например затова моето обяснение за прекаляване с обобщаване, говорене на нонсенси, и лъженето му, ти не го прие?? Хм, чудна работа..... Та викаш всички тука прекаляват колкото него.... 

Добре ли си??  Питам защото нещо не се връзват фактите с казаното от теб....  че всички прекалявали колкото Реджепоф..... И аз обичам свободата, ама  разбирам и разликата м/у свобода и слободия, както  и м/у мнение, и изказване ... Иначе за обидите си прав, аз съм номер едно .. понеже съм малко чепат и езика ми казва каквото ми е в мислите , особено когато срещна индивиди като реджеп  с подобен стил на дебатиране  ....дето се вика, ти може да  обичаш магалски работи,ама аз хич.... особено по сериозни въпроси касаещи живота на хора ..... и особено мангалското лъжене хич не се погажда  с турската ми сприхавост и гаден азиатско европейски нрав  , както и подобните    извъртаници ...

П.С А причината да остане скрита и неизказана е също елементарна, понеже човека се притесни да не почнат да го докладват за обиди, какъвто е тертипа на този типаж когото той коментира, и не само негов.. и това беше очевадно....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Че даже, Русия е виновна за убийствата ако питаш някой хора. :D Порден убит журналист, и поредно мълачание от 'демократите'. А сега, ще кажат Путин ги е убил.

Прочети цялата статия тук: В Украйна явно журналстите са им в повече - вчера убиха още един! - Поглед Инфо

Ама хич не им обръщай внимание на тия "хора" Все едно да говориш или да спориш с дърво. Блокирах ги, въобще не им виждам мненията - писани с пяна на уста от злоба. Тролска им работа - да си четат сами глупостите

Гръцки министър благодари на Русия за "защитата от фашистите"
747498.jpg  

Министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос заяви, че е "благодарен на Русия за защитата на гърците от фашистите в Крим". Той каза това в интервю за "Газета.Ru".

"Гръцкото население на полуострова беше подложено на нападки от страна на фашисткото правителство на Украйна, присъствието на руските сили стана защита за гръцките семейства" - каза гръцкият министър.

Според думите му в Крим винаги е имало тясно сътрудничество между гърци и рускоезично население. "Аз обсъдих този въпрос и с патриарх Кирил - ние имаме обща религия, вярваме в едни и същи ценности" - отбеляза Каменос.

http://www.segabg.com/article.php?id=747498

Ама хич не им обръщай внимание на тия "хора" Все едно да говориш или да спориш с дърво. Блокирах ги, въобще не им виждам мненията - писани с пяна на уста от злоба. Тролска им работа - да си четат сами глупостите

Гръцки министър благодари на Русия за "защитата от фашистите"
747498.jpg  

Министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос заяви, че е "благодарен на Русия за защитата на гърците от фашистите в Крим". Той каза това в интервю за "Газета.Ru".

"Гръцкото население на полуострова беше подложено на нападки от страна на фашисткото правителство на Украйна, присъствието на руските сили стана защита за гръцките семейства" - каза гръцкият министър.

Според думите му в Крим винаги е имало тясно сътрудничество между гърци и рускоезично население. "Аз обсъдих този въпрос и с патриарх Кирил - ние имаме обща религия, вярваме в едни и същи ценности" - отбеляза Каменос.

http://www.segabg.com/article.php?id=747498

Е колко пъти ще повтаряте този руски фейк ?

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3108599

:)

Айде още един от великите укро келеши надъхани  си намери майсторите .... вчерашни сополанковци със самочувствие тръгнали да се правят  велики на хора истински военни..пфф... жалка картинка , фасонджии...

Ей такава е реалността основно... Келеши вчерашни , ултраси , агитки,бандерлюги, велики в тълпата... а сами тет а тет... мишки

Аха... та ако правилно съм разбрал.. моето обяснение не се връзва с очакваното от теб за например Реджеп прекали с пропагандата ?? :D

И например затова моето обяснение за прекаляване с обобщаване, говорене на нонсенси, и лъженето му, ти не го прие?? Хм, чудна работа..... Та викаш всички тука прекаляват колкото него.... 

Добре ли си??  Питам защото нещо не се връзват фактите с казаното от теб....  че всички прекалявали колкото Реджепоф..... И аз обичам свободата, ама  разбирам и разликата м/у свобода и слободия, както  и м/у мнение, и изказване ... Иначе за обидите си прав, аз съм номер едно .. понеже съм малко чепат и езика ми казва каквото ми е в мислите , особено когато срещна индивиди като реджеп  с подобен стил на дебатиране  ....дето се вика, ти може да  обичаш магалски работи,ама аз хич.... особено по сериозни въпроси касаещи живота на хора ..... и особено мангалското лъжене хич не се погажда  с турската ми сприхавост и гаден азиатско европейски нрав  , както и подобните    извъртаници ...

Ако толкова те интересува моментното ми състояние, добре ли съм или не съм. Кокалчето на ставата за малкия пръст на левия ни крак ме понаболява, но очаквам скоро да ми мине. Освен това и наднормените ми килограми, да чукам на дърво, други оплаквания относно физическото и менталното ми здраве нямам.

Който разбрал - разбрал...

Коментарите по то този въпрос от моя страна са приключени... До следващия път...

Ще се опитам наистина за последен път да обясня нещо простичко в две изречения:

В този раздел т.нар. от вас "тролове" няма и не е имало.

Има хора с различна гледна точка, но това не ги прави по-различни от всеки тук присъстващ.

Спрете с постовете за т.нар. "тролове" и престанете да определяте който и да е тук присъстващ с какъвто и да е епитет.

Коментирайте темата, а не хората!!!

Това най-вече се отнася за ghostBG86 и Sinbad_ - отдавна сте прекалили и сте прекрачили границата.

Стига толкова, а?

Предупредени сте!

Редактирано от algor (преглед на промените)

Неслучайно казват.. 5-ти отдел на КГБ взе властта...

Но акцента ми спрямо темата и руските служби  го казах по назад

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3108830

За мен всичко ставащо в Украйна е под контрола , да не кажа, режисурата, на руските спец служби.

..

Ееее,написал съм ви го отдавна,ама кой да чете?Цру дава грешна информация на президента и той реагира според подадената информация,така ли е?Руските спец служби,американското Цру,израелското,германското и т.н. те влияят на събитията,имат си специално назначени журналисти,и ние се чудим на кои да вярваме.

Кой е виновен за сегашните събития в Украйна ,според американския аналитик Майк Биллингтон...а това е основно Нюланд, която е виновна за идването на режима на Прасето

http://ria.ru/world/20150419/1059576418.html

Ето го и оригиналното видео интервю.. съжалявам, но е на английски. но в риа новости са предали основните му тези ...

http://www.presstv.com/Detail/2015/04/19/406994/Kiev-declaring-war-on-all-opponents

Billington: I don’t think it’s necessary for Kiev to recognize independence and I don’t think Russia or Putin are demanding that. I know there are some in the east who are. but Some form of autonomy would be adequate. The problem is not that. The problem is that what we have in Kiev is not only a regime which represents the neo-Nazi forces placed in power by the US and Victoria Nuland but starting last Thursday a week a ago the Kiev government and Proshenko as well have issued a series of new laws which have not yet been signed which are overtly fascist which honor the tradition of Hitler’s collaborator Steffen Bandora actually honoring their followers with special social benefits and openly declaring war on any opposition to the Kiev government.

П.С не ми се играе да превеждам мо та мо, но накратко.. Билингтън казва че режима на Прасето, поставен от ФАЩ и Нюланд , потдържан и представляващ неонацистки сили , е приел законови актове с които не само облагодетелства социално потрдъжниците на Бандера и го героизира , но и обявява реално и открито война на опозиционните сили... А в началото казва че Киев едва ли ще признае незвисимост на ДНР и ЛНР, което всъщност дори РФ не е изисквала , и което според него не е много адекватно , и че не в това е проблема ...

Украйна тръгна по пътя на демокрацията, а в Русия, хватката на рашизма се затяга

Текста не е мой,но напълно съвпада с моите виждания по Крим и ЕС.Прочети го внимателно и го анализирай,ако трябва смени гледната точка(не тази,която имаш по-подразбиране).Хората не са животни,но политиците не ги интересува това.Познай какво интересува политиците,било руски или американски или европейски.

За пръв път в историята на Евросъюза разширяването се извършва с оръжие. Някой стреляше, докато искаше да се присъедини към ЕС. Това ще се запомни.

ЕС загуби една война. Войната за сърцата на новите европейци. Няма да повярвате, но повечето от тях на югоизток, към Сърбия, Гърция и Украйна, и Русия не искат да са част от Съюза. И сега разбират, че той не е много доброволен. Всъщност всички се питат – какво ни донесе ЕС. И резултатът не е в полза на оптимизма. На път сме да загубим една мечта. И ще я загубим с помощта на Брюксел и Вашингтон. Пиша това с ясната идея, че Европа е дори нещо повече от мечта – тя трябва да се направи на всяка цена. Но не и насила.

За пръв път се появиха хора, които искат да са не-европейци. Медиите неправилно ги показват като руснаци. Но това са хора, които просто не желаят да получат ЕС, искат да живеят по други правила. Това са и българите. Те вече знаят, че ЕС не е само благополучие. ЕС е всичко друго, но не и благополучие. Защо така се получи – никой не знае.

Оказа се, че ЕС за някои хора на изток е просто проблем с травеститите. Говори се много повече за „трети пол“, отколкото за инвестиции. Говори се много повече за правата на сексуалните малцинства, отколкото за синдикални права. Това е превелико разочарование.ЕС е много повече права на кучетата, отколкото правото на правосъдие.

Но как я правите днес тази Европа?! С оръжие на Майдана? С неправителствени организации, които просто зашлевят традиционните ценности? С нови ТКЗС-та, в които трябва да влезем, нищо, че не сме верски или идеологически съгласни?! Помислете за България, когато говорите за Украйна.Ние нямаме правосъдие за хората, но всеки ден раздаваме правосъдие заради тричането на кучета. Да, обичаят е ужасен, но асиметрията между права на хора и животни просто погнусява тукашния човек. Това ли трябва да се случи? Не можеше ли първо да решим проблемите на хората, да ги научим да си мият зъбите и да се бръснат, а после да мислим за животинките. Можеше, но някой явно реши да ни покаже, че животните са по-важни от българите. Вицовете на тази тема вече са филми на ужасите.

Защото ако решите проблемите на хората, после те ще решат проблемите и на животните. Обратното няма да стане. Ето, това е днес Кримската война, разберете.

Правата на затворниците се оказаха по-важни от правата на жертвите. Правата на циганите се оказаха стена, в която българите си блъскат главата и мечтаят да се върнат времената на генерал Чочоолу, който вкара танковете в Столипиново.

Правата на птиците, безумните екологични ограничения, изискването на автоматични чесала в боксовете на кравите – това ни се струваше виц. Но тези права се оказаха по-важни дори от демографската мъка, в която живеят несмеещите да раждат българи.

Кой иска да се роди в свят, където сякаш Олдъс Хъксли е жив заради грижата за ноктите на пернатите във фермите за птици?!

Спазването на тези права, палиативната идея за свобода на кокошките, доведе до смърт на част от душите ни. Не можем да изразим безумието на идеята за ограничаване на някои сортове домати, при положение, че на континента има български северозапад, където хора живеят с по-малко от долар на ден. Живеят в престъпност, по-жестока от робство. Живеят изнасилени и недозакопани, докато в Брюксел някой подготвя още един манифест за правата на туристите и забраната на руски товарни самолети да извършват полети над Съюза. Погледнете пощата на Европарламента и ще разберете – там няма нито едно писмо адресирано до нас. Не до нас лично – а до проблемите ни.

ЕС не е виновен за всичко това. Но той се прави, че не забелязва как парите на розовите европейци отиват за все по-безумни, идиотски направления, крадени хитро от неправителствени организации, които се правят на Левски и Че Гевара, а всъщност не решават нито един глобален, държавен, човешки и морален проблем.

Това е новата Кримска война. Тя е само медийна засега. Но трябва да стане ясно, защо едни хора искат да са руснаци, а не искат да са европейци. Повечето българи са вече такива. Повечето европейци дори не знаят че са такива, но ако разберат за какво им се харчат парите тук – ще се ядосат като руснаци.

Само един пример – в България, София има един дом за сираци, който е даден за управление на една неправителствена организация. Това са сираци на консигнация. От това управление едва ли печелят сираците. Държавата дава европейски пари на НПО, за да се управлява един човешки проблем. Тази схема не свърши работа вече 8 години. Вече 25 години. Ние не сме хора на консигнация. Изкарват ни хомофоби, расисти, националисти и други. Боядисват ни партийно, прикачват ни към тази или онази идея.

Но сега се видя – неочаквано се оказа, че ние сме обикновени хора, които си търсим правата в съюза на Роберт Шуман. И не ги получаваме. Всяко малцинство ни излиза с номера, че е тук от 600 години и трябва да си построи храм. А нашият храм се рони всеки ден. Нашите права не са обект за разговор. Ние започнахме от правата на другите  и сигурно така беше правилно. Но ако моите права са по-малко от тези на циганина, гея, кучето или жената в частност, ако се търси това противопоставяне на място, където тези проблеми досега НИКОГА не са съществували – тогава и аз ще поискам да съм руснак.

А това е страшно. Вие обещахте да живеем заедно и в благополучие. Дотук ние нито живеем заедно, нито имаме благополучие. Това е Кримска война. В момента избираме на чия страна да застанем.

И великият въпрос днес е – задължително ли е да сме европейци?

И това ли всъщност са европейците? Ромен Гари казваше за европейското възпитание страшни неща. Те са на път да се сбъднат в Украйна. ЕС няма право да иска каквото и да е от Украйна, да я асоциира или прилъгва със заеми - докато не се разбере кой стреляше в Киев.

Защото никой няма да иска да живее в страна, в която ЕС се разширява с война.

И никой няма да иска да живее в ЕС, ако ЕС се разширява с война.

И няма такава справедлива война, която да забрани един прост референдум. Иначе няма и ЕС.

Редактирано от hristo58 (преглед на промените)

Абе, къде ги раздава тия пари Обама, на мен никой нищо не ми е предложил... Всъщност, имам един въпрос - защо смятате, че всеки, несъгласен с вашето мнение, е платен трол? Защото по същата логика аз мога да кажа, че Синбад е платен руски трол. Той не е такъв, разбира се, познаваме се виртуално от 7-8 години, но да се хвърлят с лека ръка подобни обвинения показва единствено гняв и безсилие...

Е, явно си с малко заслуги. Ще трябва да се примириш. :)

Говорители на ЕС и NATO всяка седмица борят "хибридната" война. Заканват се с действия, организация, финансиране.

Единствено не подсказаха как ще я борят. Дано ни се похвалят, да се въодушевим и ние. :D

Текста не е мой,но напълно съвпада с моите виждания по Крим и ЕС. 

Допълнете си поста с линка, откъдето е цитата.

2.15   Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни).  

В противен случай поста ще бъде изтрит.

Който си е изхвърлил телавизора и е ходил да споделя впечатления

Лвов е прекрасен… както винаги

Роман Юхновец, руски блогър, siapress.ru

http://www.ukrainadnes.com/%D0%BB%D0%B2%D0%BE%D0%B2-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8/

В Москве 19 апреля прошла акция в поддержку Украины под названием "За мир и свободу".
Около сотни активистов вышли на улицы, чтобы выразить протест против войны в Украине и призвать российскую власть освободить Надежду Савченко.
Участники акции раздавали людям газеты и белые ленточки с надписью "Борись".
Активисты вышли с плакатами "Путин - это Гитлер сегодня", "Россияне! Это мы убиваем и сажаем лучших! Одному такое не под силу!", "Нет войне с братской Украиной", "Пришло время крыс", "Мариуполь - это Украина", "Не может быть свободен народ, угнетающий другие народы" и т. д. Телеканал 112 сообщает о задержании минимум шести активистов.

http://obozrevatel.com/abroad/58149-putin-eto-gitler-rossiyane-myi-ubivaem-kak-v-moskve-lyudi-vyishli-za-ukrainu.htm

5-я танковая бригада ВС РФ в Украине, "которой не было и нет". Расследование. Часть IX

https://www.youtube.com/watch?v=ZS2FsE9oAxo&feature=youtu.be

В Съединените щати вече съжаляват, че те не са приели Русия в НАТО
Бившият държавен секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви, че Америка трябва да покани Русия да се присъедини към НАТО.

В Съединените щати вече съжаляват, че те не са приели Русия в НАТО

Бившият държавен секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви, че Америка трябва да покани Русия да се присъедини към НАТО.

А какво да прави Русия в тази терористична организация?!?!

Или ЦРУ му се иска да праща руски войници да свалят правителства с въоръжени преврати ;)

Русия няма работа при терористите, както и терористите нямат работа до границите на Русия.

Ееее,написал съм ви го отдавна,ама кой да чете?Цру дава грешна информация на президента и той реагира според подадената информация,така ли е?Руските спец служби,американското Цру,израелското,германското и т.н. те влияят на събитията,имат си специално назначени журналисти,и ние се чудим на кои да вярваме.

Не се сещам какво си писал, но аз съм се аргументирал с факти от руските самопризнания  и обективната хронология на войната  защо мисля така, а не защо "просто смятам" така от "въздуха".

Допълнете си поста с линка, откъдето е цитата.

В противен случай поста ще бъде изтрит.

Да помогна ? - цитата е от русофили  :) :) http://rusofili.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0/

Едностранна субективна анти-ЕС и анти-каквото се сетят пропаганда

но коммент... :)

а какъв е принципа на руския "бизнес" според Филипов

С руснаците всякакъв бизнес е проблем. Руснаците не гонят само една инвестиция и не целят да постигнат само един ефект. От всеки изстрел те гледат по няколко жертви "да пожънат". Когато дават някакви пари, те създават капани. След това изпадаш в зависимост и оставаш вече на тяхно разположение да те изнудват. Ако не слушаш - да ти напомнят, че могат да ти сторят зло. И евентуално да те фалират, и прочее, и прочее.  В България руснаците имат много голяма агентура, твърди Васил Филипов.

През 1996 г. Нинов, тогавашният началник на архива на Първо главно, на НРС, занесе досиетата в Москва. И вместо да се върне след една седмица, стоя 4 месеца, докато обработят всичко. Много досиета занесоха в Москва. И след години Нинов нещо го самоубиха, каза бившият шеф на "Булгаргаз".

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%AE%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA-%D0%B5-%D0%B1%D0%BB%D1%8A%D1%84-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B2-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_492547.html

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

А какво да прави Русия в тази терористична организация?!?!

Или ЦРУ му се иска да праща руски войници да свалят правителства с въоръжени преврати ;)

Русия няма работа при терористите, както и терористите нямат работа до границите на Русия.

Не оспорвам смисъла на поста !

Но трябва да се прави разлика между терор и агресия , и защита на националните интереси

Кой какво защитава и какво дири  там където не е канен и не му е работа....? :)

Щото не разбирайки смисъла на понятията Реджеп (примерно и не само!) произволно изкарва Путин и терорист , и агресор ,  фашист...и т.н. - пълно бездарие и безхаберие....

А такова агресивно присъствие в подобна тема е силно дразнещо !

Почтенният читател възмутено , по някога бурно и необмислено реагира..... и тогава , кой знае защо , с табелата и властта на модератор се намесва Algor в полза на агресора и/или терориста.....вместо да си направи отделен акаунт като толкова много му се участва - никой не му отрича правото......  :)

Нещо повече !

Глупашко е да се приравнява Путин на Хитлер !

Просташко е да се вулгаризира името на първият мъж на планетата.......

(не намирам за какво да обосновавам тези две твърдения)

Какви по-трагични характеристики за интелекта  на приносителя ?!  :(

Агресивна посредственост !

За съжаление проявите и са масови.......!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Според Сашо и тролкомпанията, Путин няма право на национални интереси около границите си, но ФАЩ имат такива на 10К+ километри от своите граници?!

Кой какво защитава и какво дири  там където не е канен и не му е работа....? :)

Глупашко е да се приравнява Путин на Хитлер !

Просташко е да се вулгаризира името на първият мъж на планетата.......

1. Какво дири рашистката армия в Крим, Донецка и Луганска област, където не е канена и не и е работа ?

Между другото не знам дали чете линка на колегата, но се оказва, че руснаците взеха да се усещат, че Путин е като Хитлер и в Москва имаше протест, чието мото беше точно това.

2. Кажи го на украинците които се бият за родината си в Донецка и Луганска област и на руснаците, които излязоха на протест в Москва, въпреки репресиите и арестите извършвани от рашистите.

3. Кой е първия мъж на планетата ?

Според Сашо и тролкомпанията, Путин няма право на национални интереси около границите си, но ФАЩ имат такива на 10К+ километри от своите граници?!

А според тебе Украйна няма право на национални интереси на своя собствена територия !!!

Американците едва ли си защитават националните интереси там, това никой не го е твърдял.

Съгласен съм на всякакви ваши конспирации и световни заговори срещу РФ, но за американски НАЦИОНАЛНИ интереси никой никога не е говорил.

Не на последно място .. САЩ не са анексирали никого , нито  имат влияние в Украйна.

Да , знам как ще скочите за последната дума, но единствените които имат тотален контрол над Украйна , на всички ключови постове и лостове са Путин и неговите спец служби.

Аргументирал съм се много пъти - фактите около операцията в  КРим, и как е проведено всичко, фактите как е  изведен Янукович.. и т.н. и т.н..

Американски военни инструктиори влязоха едва сега, което бе широко отразено и одобрено от всички, с изключение на Путин разбира се.

И другото което е дори по важно - Путин да си пази държавните и национални интереси ВЪВ границата си .

А ако има проблем с руснаци извън РФ , последния метод е военния. ПРеди военно решение има една камара международни , политически , междудържавни , мироопазващи и какви ли не начини ...

Ама не... Путин  сложи обаче военния метод първи , при това ЕДНОСТРАННО . без съгласуване с никой , и със неясни и недоказани проблеми на рускоезичните.

По точно той измисли такива за да оправдае военния метод.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

....

:)

Случайно да си забелязал , че САЩ вече са ни "анексирали" , ей така , просто купувайки ни....?!

Или пък , че нашите умници са ни продали...?!

Какво значение има как ще го наречеш ? Същността е една и съща ! Следствията също !

Само начините са различни....

Прехвърли сега модела в Украйна !

Там открито си признаха за $5 000 000 000 , ама ти ги брой в пъти повече - няма да сгрешиш !

Готвят открито нови $40 000 000 000 (нулите след числото не ги имай за нищо !).....че това е една България....!

И кой мислиш ги прибира тези пари ?

Народът ли , дето се щура малоумно насам-натам....?

Всичко това на самата граница !

При нас танковете вече дойдоха ! 

При тях ракетите са готови за монтиране !

Това стига ли ти до мозъка ?

А , бе що ли се хабя за консерви......

Ма хайде , стига глупости без замисляне !

Русия не иска Украйна  да става Русия (и без това "си се имат" от много години , ако не ти е ясно !)!

Русия не иска чужди ракети по границите си и това е съвсем разбираемо !

И го прави пак в собствените си исторически граници , за съществена разлика от САЩ.....ми да си слагат ракетите на границата с Канада или Мексико.Там да си защитават националните интереси.... :)

А границите между Русия и Украйна са исторически , защото да скоро бяха с общи национални интереси и защита ! ....Бе то Украйна и Русия никаква граница нямаха , като нашите окръзи !... :)

По логиката на САЩ , Турция има много по-големи национални интереси да сложи ракети в Разградско примерно !  И София да гледа и моли учтиво ....! Сега схващаш ли собствения си тъпизъм .....?!!! 

Изведнъж от лакомия , няколко олигарси в Украйна пощуряха като им показаха кокъл от Запад .

Ама де да им дойде на ум , че само ще го гледат разсипвайки собствената си държава , предавайки братята си по род и език....както е и ставало в миналото !

В създалата се ситуация и при тези обстоятелства какво друго да прави Русия ?

Ти отговор имаш ли ?

Или дай да си дрънкаме врели-некипели.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Американците едва ли си защитават националните интереси там, това никой не го е твърдял.

Съгласен. Военно-промишленият им комплекс не е държавен, нито армията нито никой. Фактически интересите които "защитават" са частни бизнес интереси. Покрай тях и геополитическите си, които са нищожна част от останалото.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.