Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Направо вдигай ръце и се предавай, то е ясно че не знаеш. 

Не, не е за това :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма нужда са те докладваме, доказана и утвърдена система единица си за простак, никой няма съмнение.

Не си и много интелигентен де, ама това е професионално заболяване, не можем да сме много критични.

Той ви отваря очите,ама вие сте пуснали клепачите и не смеете да вдигнете глави.

Ако държите да останете 3-ма души в темата, които нямат забрана за писане, продължавайте така.

На какъв език трябва да ви напиша да НЕ определяте опонентите си дали са такива или онакива, дали са глупави, умни, кадърни, тролове или каквото и да е друго?!?!

Пишете си мненията и престанете да се изживявате като месии.

Аман!

А ти не се ли изживяваш като месия?

Иначе - бравус, че наказа  трола. :yanim:  При следващото му нарушение, трябва да го баннеш. Така ще има мир и спокойствие. :)

Аха.. за "русвесна"... :)

А междувременно в Краматорск шествие и празненства след свалането на паметника на ЛЕнин :)

Браво на украинците. Така трябва да се постъпва със символиката на агресора !!!

А ти казваш, че били по назад от нас. Ами не са. Хайде да сравним със София.

В центъра на столицата сме изтипосали паметник на АРМИЯТА на агресора окупатор. И когато двама достойни български патриоти малко го поизрисуваха чисто естетически, родната българска полиция ги арестува. Е вярно, след това им се извинили и ги пуснали, като се оправдали с натиск от страна на руското посолство. И правилно са ги пуснали. 

Разбираш ли ? Българската полиция арестува български граждани, за това, че са рисували по паметника на армията на агресора окупатор, който за срам и позор на България и всички българи е изтипосан в центъра на София.

Украинците не са след нас. Те ни изпревариха. И видеото, което си пуснал е ярко доказателство за това !!! 

ФСБ засилва...

Офф

Беше постнал един линк за един украински беглец написал ,,Послеюдния мит'' , 18 епизода по 25 минути.

Не мога да го открия сега къде го беше постнал.

Изгледах го на един дъх. Много ми харесаха като различна версия за събитията около ВСВ.

Ако имаш нещо подобно, можеш да подхвърлиш нещо. Може и на лични да не замърсяваме темата.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Офф

Беше постнал един линк за един украински беглец написал ,,Послеюдния мит'' , 18 епизода по 25 минути.

Не мога да го открия сега къде го беше постнал.

Изгледах го на един дъх. Много ми харесаха като различна версия за събитията около ВСВ.

Ако имаш нещо подобно, можеш да подхвърлиш нещо. Може и на лични да не замърсяваме темата.

Off

Съжалявам, не си спомням. 

А ти казваш, че били по назад от нас. Ами не са. Хайде да сравним със София.

В центъра на столицата сме изтипосали паметник на АРМИЯТА на агресора окупатор. И когато двама достойни български патриоти малко го поизрисуваха чисто естетически, родната българска полиция ги арестува. Е вярно, след това им се извинили и ги пуснали, като се оправдали с натиск от страна на руското посолство. И правилно са ги пуснали. 

Разбираш ли ? Българската полиция арестува български граждани, за това, че са рисували по паметника на армията на агресора окупатор, който за срам и позор на България и всички българи е изтипосан в центъра на София.

Украинците не са след нас. Те ни изпревариха. И видеото, което си пуснал е ярко доказателство за това !!! 

Прав си , но не точно затова... те са по напред от нас дори , защото приеха закон за лустрацията.

Вече стотици може би са попаднали под този закон, и лека полека се чистят от "гнилите ябълки" на репресивния соц, режим.

А ние нямаме такъв закон.

За паметниците - да, затова казвам че със свалянето на паметници на античовешката идеология ,  украинците тепърва стъпват по новия път на демократични промени , със всичките позитиви и негативи от това.

Негативите са повече разбира се, както и при нас. Но друг път или друг избор след фалиралия соц , нямахме..

Друго с което са по напред от нас украинците - докато ние осъдихме с декларация комуниситическия режим, те направ ЗАБРАНИХА тази идеология, както забраниха и хитлеристката националсоциалистическа идеология, накратко - нацизма.

И един друг аспект за паметниците бих споменал

- Не разбирам защо руската страна "експлоатира" червената идея, представяйки я едва ли не за национална такава.

Едно е историята на "московията" нека се гордеят с нея, нека се обиждат при прояви срещу нея, но символите на пагубния соц режим би трябвало и ТЕ да забранят.

Хората от СССР пострадаха всички заедно от този фалирал режим, отделно милионите избити по най нелогичен и зверски начин при репресиите.

Но уви ... уж осъдиха култа на личността, осъдиха Сталин , а сега пак се връщат някакви "носталгии" , които бих сравнил с носталгии по хитлеризма .

Това е нелогично.

Затова са ми странни тези неща когато и тук виждам като представена  "опозиция" хора със червени знамена , сърпове и чукове, портрети на Сталин и подобни.

Същото между другото , виждам и тук - спомнете си нащите антимайд... пардон.. контра-протести ?

-пак изкарани червени активисти , с определено явна червена идеология , символи и знамена.

Много хора не забелязват този аспект, в смисъл ,... кво толкова - излезли червени бабички със портрети на Сталин / Т.Живков... да, но.. за мен е  много показателно.

Както за нивото на тези "митингуващи" , така и за организаторите им.

За ВСВ аз бях постнал това :

https://www.youtube.com/playlist?list=PL8E5DC8F66DFF2CB2

Горките украински младежи, не знаят за какво са ги наблъскали на площада и то отпред и вяло помахват на камерата, както би направил всеки който знае какво е камера и не е от тези, които не искат да ги снимат.

А ти казваш, че били по назад от нас. Ами не са. Хайде да сравним със София.....

Ами и те като нас през 90-те години - заблудено стадо овце , на митинги.....помниш ли ги?!

Демокрация ще ми правят - на ти "демокрация"..... !

Само , че има известна разлика , която ти не виждаш (известно е , че си неразличител) !

Те са на границата на Русия , а ние малко в страни се падаме !

А това е съществено (знам , че това не го разбираш!) !

На границата винаги кръв се лее и ще се лее......

За това , още по-лошо ги чака....ние само си свалихме гащите , пък тях ги и ще ги "уважават"....по няколко пъти и продължително , че да им кисне на тъпите канчета... :lol6:

То не , че у нас няма заблудени - фоби били едните , пък другите фили.....:

Не бил въпросът какво търсят САЩ в Украйна , ами бил какво търси Русия в Украйна !?

Много тъп трябва да си , че да подменяш въпроса - Русия търси милиардите долари , които Запада изтърси на украинските олигарси и тези които украинските олигарси окрадоха от самата Русия !

.......Пък на украинския народ ма*ната му - кой го интересува народа......?!

Същото е както у нас се случва , само че в много , много по-остри форми (знам , че и това не го разбираш !) .......

Всичкото друго е демагогия , или тролене както тук му казват !

Хайде стига ! Че мъка ме е налегнала като ви чета постовете....

Въпросът в същност е къде сме ние ?!

И отговорът е прост - пак от страната на булката .....който не чете и не разбира история , география и световна икономика , а се има за много повече от колкото е......

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Какво означава "на ти демокрация" ??

Пак поставяте каруцата пред коня. Соца ФАЛИРА бе хора.. Не е фалит на България само , че да кажем - имаме избор - прозападно или про-източно управление.

Фалита бе на целия СИВ, като повлече крак СССР '85-та.

И само да напомня, защото пак ще обвинявате САЩ за всяка гръмотевична буря, да напомня че и тук и там бе повече от очевидно безхаберието , търтеите в партийното упоравление, връзкарството, абсолютно неправилното управление на държавни фирми, предприятия и т.н. и т.н.. просто системата бе такава, и нямаше никаква логика такова нещо да съществува в природата :)

Това едно .

Второ - пак ще спомена дребничкия факт - които бивши СОЦ страни по бързо се отърсиха и загърбиха соц простотиите, котио проведоха лустрация,  махнаха идеологическата промивка на мозъци, те в момента са в пъти по добре от нас, и си постигнаха  що годе нормален европейски социален статут на хората.

Прав си , но не точно затова... те са по напред от нас дори , защото приеха закон за лустрацията.

Да де. Между другото не остана ли само България, в която не е приет закон за лустрацията, или се лъжа ?

Нищо в границите на една система, която се самоиздържа с добив на собствени ресурси не може да фалира. Практически СССР можеше да захранва с ресурси цялата останала част на СИВ. А перестройката тръгна година по-рано от тази която декларираш, когато предателя Горбачов се продаде на евреите. Само да бяха го опукали в средата на `90-те, трябваше Елцин да не го спасява и нещата щяха пак да се наместят, нищо че вече 5 години бяхме в "демокрация" и такива като тебе щяха да си връзват червените връзки  и комсомолските полички.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

..... Соца ФАЛИРА бе хора.. Не е фалит на България само , че да кажем - имаме избор - прозападно или про-източно управление.

Фалита бе на целия СИВ, като повлече крак СССР '85-та.

И само да напомня.....че и тук и там бе повече от очевидно безхаберието , търтеите в партийното упоравление, връзкарството, абсолютно неправилното управление на държавни фирми, предприятия и т.н. и т.н.. просто системата бе такава, и нямаше никаква логика такова нещо да съществува в природата :)

Това едно .

Второ - пак ще спомена дребничкия факт - които бивши СОЦ страни по бързо се отърсиха и загърбиха соц простотиите, котио проведоха лустрация,  махнаха идеологическата промивка на мозъци, те в момента са в пъти по добре от нас, и си постигнаха  що годе нормален европейски социален статут на хората.

Да , така е ! Ама СССР стана Русия и е очевидно , че дръпна напред .....пък за после ще видим (то вече и с "просто око" се вижда).... ! :)

Нашите олигарси , отрочета на бившето БКП (!) , така и не можаха да се преборят по между си за кокъла - "Сега на къде?"....Запад ли , Изток ли ....или пък Турция....

И пак ! На народ и държава - ма*ната им....!

А лустрация и др.п. (съд , прокуратура....) не им изнася...(изследвай Конституцията която сами си направиха !)....

....това в други постове съм го обяснявал нееднократно.....

Да, нашите бивши никога не пуснаха "кокала".

Пак опираме до лустрация, която никога не бе проведена

В РФ кое е по различното ? - точно така - ресурсите.

Разликата е че руски олигарси  имаха много повече за крадене - присвоиха всички ресурси , и станаха мултимилиардери.

И което е по важно - Нито една руска структура не се е променила от времената на СССР.

Нито военни, нито разузнаване , вътрешна сигурност и т.н.. същия репресивен апарат, но с нови "дрехи".

А Путин като знаем какъв е , той усили в пъти властта на задкулисието чрез службите..

Неслучайно казват.. 5-ти отдел на КГБ взе властта...

Но акцента ми спрямо темата и руските служби  го казах по назад

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3108830

За мен всичко ставащо в Украйна е под контрола , да не кажа, режисурата, на руските спец служби.

Събитията едно по едно го доказват това, и дори да съм имал съмнения,  публично признати вече факти само потвърждават това.

Колкото и да търсите под вола теле за великата дълга ръка на САЩ, това вашето е на принципа търсите сламката а не виждате гредата...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

В РФ кое е по различното ? - точно така - ресурсите.

Разликата е че руски олигарси  имаха много повече за крадене - присвоиха всички ресурси , и станаха мултимилиардери.

И което е по важно - Нито една руска структура не се е променила от времената на СССР.

Нито военни, нито разузнаване , вътрешна сигурност и т.н.. същия репресивен апарат, но с нови "дрехи".

А Путин като знаем какъв е , той усили в пъти властта на задкулисието чрез службите..

Неслучайно казват.. 5-ти отдел на КГБ взе властта...

А , бе ! Наивник !

Ти друга схема за управление някъде по света знаеш ли !!!

Ами аз примерно никакви съществени разлики от хиляди години насам не виждам !

Власт = Армия и Пари !

Може би ще ме светнеш по въпроса...?!  :lol6:

Има само такива , по-умни и далновидни , да полагат повече грижи за народ и държава ...като всеки добър стопанин....!

И нека веднъж и за винаги да сме на ясно !

Кокошките може би да си избират петела .

Но стопанина - никога !

Стопанина сам си се избира и сам си прави стопанството .......не само с пот , ами и с кръв на чело !

И Путин (за сега) отлично се справя....!

А украинците, с лустрация почнаха. Браво на тях. Разчистиха чекистите. Путин от това най много го заболя. Русия няма полза нито от анексията на Крим, нито от окупация на украински територии.

Това е наказателна акция на сатрапа Путин !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Естествено че съм "наивник" .. и лъжец и трол, и какво още беше там.... :)

А украинците, с лустрация почнаха. Браво на тях. Разчистиха чекистите. Путин от това най много го заболя.

О , не мисля така... в този "бизнес" нещата са много по дълбоки и на високо ниво .. посоката разбира се е правилна.. но едва ли ще успеят да изчистят боклука от къщата си ...

В момента почнаха да метат двора...  /образно казано/

И нека веднъж и за винаги да сме на ясно !

Предпочитам да не говоря с крайности като теб .. но .. всеки сам си знае :)

Хубава аналогия с петела и кокошките, но ...  не винаги пътя към целта - стабилна и просперираща РФ  , трябва да мине потози извратен анти-човешки начин и с  употребата на лъжи, прикриващи военни и разузнавателни спец операции.... на цената на хиляди жертви...

Пробелма на "стопанина" Путин , е че... той това му е заложено , и той друг път не знае.

Дори при най дорби намерения за откритост и демокрация, той ги преекспонира във лъжи , заблуждение, фарс.

На това е научен в КГБ

Имам предвид как  прилага военни подмолни диверсионни методи , и ги "облича" във  "уж" демократични процедури със "науж" проведени "демократични " референдуми  и демонстриране "волеизлиянието на народа"...

Медийната тотална тролска подкрепа  и  интернет дезинформация , дори няма да споменавам... 

Путин добре изпозлва и този нов "фронт". - факт.

Това би ило смешно , ако бе театър.. за съжаление - това са употребени  живи човешки съдби ...

А да.. а САЩ, НАТО , ЕС .. както каза един руски генерал - те проспаха и Крим , и Донбас....

Всички бяха не на една, а на няколко крачки след великия стратег Путин и следнеговите операции.

Факт.

Аз нямам притеснения да призная това, включително и че се възхищавам на Путин.

Той и щаба му , наистина проведоха и в момента водят перфектна хибридна война... за която запада остана неподготвен.

Възхищавам се като на военен сратег и нов тип диктатор. Но до там.. защото всичко което прави  е абсолютно незаконно, неморално в съвременния свят , и си е живо престъпление, за което трябва да бъде съден от международен трибунал.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Естествено че съм "наивник" .. и лъжец и трол, и какво още беше там.... :)

О , не мисля така... в този "бизнес" нещата са много по дълбоки и на високо ниво .. посоката разбира се е правилна.. но едва ли ще успеят да изчистят боклука от къщата си ...

В момента почнаха да метат двора...  /образно казано/

Те украинците пак правилно се ориентираха. А нашия елит си остана от деца, зетьове и снахи на политбюро и внучки на партизани

А ти не се ли изживяваш като месия?

Иначе - бравус, че наказа  трола. :yanim:  При следващото му нарушение, трябва да го баннеш. Така ще има мир и спокойствие. :)

За последен път те предупреждавам и теб!

Ето нещо заслужаващо внимание що се отнася до бъдещето на Русия : 

Отнася се също и за нашия избор.....

От клипа разбрах че САЩ ги очакват фалити , а РФ във всички сценарии са печеливши.. и накрая, разбира се, патосна възхвала на великия пълков... ръководител Путин !

:)

Ми добре :)

Не знам кой е специалист и кой невежа, понеже темата е друга, споменавам само с общи думи.

Примерно че излишъците какво ще ги правим ?

Някъде четох - Цената на Белене се прогнозира около 150-200 лв мгват.

Второ - при потребление на държавата 2000мегавата , а осигурени от АЕЦ 5000 и допълнителните блокове , без да броим другте мощности от ТЕЦ ВЕЦ и др ... какво ще ги правим ?

Международни цени на пазара е около 50-70 лв , а за да излезе на печалба АЕЦ белене след 20 г, би трябвало да продава на цена 400 лв :)

най вероятната цена на киловатчас едва ли ще е 6 ст, а  ще е около 15-20 ст.

Цитирам по спомен .... но горе долу цифрите бяха такива...

Ти прокламира американските договори като своода от руската зависимост, а сега  темата била друга.

Тока от АЕЦ Белене се предвиждаше 120-150лв.мвт.При твъда цена на централата с 2 реактора по 1000мвт. - 6,8.млрд евро.

Незаробващия Американски Уестингхаус има един реактор 1000мв, на цена 7.7 млрд$ обърнати в евро -7,12.

Предвижда се цена 75$ за мвт, но както подобава на известни мошенници американците не сметнали в калкулацията  погребването на ценатралата, а сумата за това е колкото строежа на централата и тази сума се набавя от цената на тока.

Което автоматично прави цена не 75$, а повече.с най-малко 25% .

Ти ми кажи кое е заробващото 1 реактор за 7,12млрд или 2 за 6,8 млрд, като вторите са и много по-качествени.

Толкова за незаробващите американски АЕЦ.Незаробващите американски ТЕЦ сега произвеждат на 126лв, а нашите на 63.Това е сега и го плащаме всички.И това ли ти е трудно да сравниш.

Още по-незаробващи са американските бази у нас.На практика те не са българска територия и там не важи националното ни законодателство.Ако американски войник извърши престъпление вкл. убийство на територията на България той не може да бъде съден от български съд.Това е една такава интерсена независимост, само не знам що за хора могат да и се възхищават. Има и други ама съвсем незаробващи клаузи, като свободен внос/износ без мита и право на контрол от българските власти.

Така че радвай се на независимостта си от Янките.Те носят едни такива интересни  мир и благоденствие.

Редактирано от badr (преглед на промените)

За слушащите радио москвы

Рассказ россиянина,отправившегося на Донбасс и обнаружившего,что оказался не в армии, а в банде

http://www.erich-hartmann.com/rasskaz-rossiyaninaotpravivshegosya-n/

Русия – спонсор на международния тероризъм от ИДИЛ до Л(Д)НР

http://www.ukrainadnes.com/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE/

Под Мариуполем диверсанты разбили морпехов Балтийского флота РФ, как только те прибыли на место дислокации

http://joinfo.ua/incidents/1085455_Pod-Mariupolem-diversanti-razbili-morpehov.html

https://www.youtube.com/watch?v=gAUJW7vepJ4

11159553_837398946346003_323123666044274

Редактирано от bobihot (преглед на промените)

• Автор

Активирането на множество стари акаунти, пишещи само в "Политика" и никъде другаде, ставащите все повече акаунти, които по цял ден пишат по множество форуми, непрекъснатият поток пронатовска и проамериканска пропаганда, преместването на "украйнаднес" от сървър във Вашингтон на сървър в България след критиките тук и т.н. показва само, че се подготвя нещо и че в момента се обработва общественото мнение, за да бъдат по-малки протестите.

Гнус ме е. Дерзайте... [цензура]

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.