Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Мдам, и според същия тази  Наакашвили, в Окраината имало ред ....

А според новопоявилия се потребител тук, в негов линк , морски пехотинци от Балтийския флот , били десантирали в Азовско море :D и били поголовно разбити от неизвестни диверсанти ( съгласно инфо от някакъв укроп в негов туит )

П.С Мдам, клонираните атакуват , за да допопълнят количествените загуби....

Активирането на множество стари акаунти, пишещи само в "Политика" и никъде другаде, ставащите все повече акаунти, които по цял ден пишат по множество форуми, непрекъснатият поток пронатовска и проамериканска пропаганда, преместването на "украйнаднес" от сървър във Вашингтон на сървър в България след критиките тук и т.н. показва само, че се подготвя нещо и че в момента се обработва общественото мнение, за да бъдат по-малки протестите.

Гнус ме е. Дерзайте... [цензура]

Доколкото си спомням, мултиакаунтинга не беше ли забранен?  Имаше дори голям спор тука преди години за това.... Банвайте ги такива...

Значи понеже се издъниха, и сега се опитват да замажат положението с преместване на друг сървър .. смешно не ами комично направо :D  Аз казах ли ти че имаме техни агенти тука ....

П.С Просто такива пропагандатори елементарни са без шанс... казват го и британците .... 

http://russian.rt.com/inotv/2015-04-19/Independent-V-bitve-za-serdca

Американские политики и эксперты убеждены, что США проигрывают «пропагандистскую войну» России, Китаю и даже Исламскому государству. Всему виной работа соответствующих органов, которые не справляются со своей задачей по распространению американских ценностей по всему миру, пишет газета The Independent.

http://www.independent.co.uk/voices/fears-in-the-us-of-being-outgunned-in-the-vital-propaganda-wars-by-russia-china--and-even-isis--have-prompted-a-rethink-on-overseas-broadcasters-10186982.html?origin=internalSearch

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

Активирането на множество стари акаунти, пишещи само в "Политика" и никъде другаде, ставащите все повече акаунти, които по цял ден пишат по множество форуми, непрекъснатият поток пронатовска и проамериканска пропаганда, преместването на "украйнаднес" от сървър във Вашингтон на сървър в България след критиките тук и т.н. показва само, че се подготвя нещо и че в момента се обработва общественото мнение, за да бъдат по-малки протестите.

:offtopic_s:

Има си хас, нали ние сме стожера на НАТО срещу Русия. И мен ме е гнус, но новоактивираните тук, и не само тук акаунти  не им е познато това чувство. А пък за управляващото ни демократично правителство направо нямам коментар. Както скоро казах в тая тема- демокрация и съвест явно нямат допирни точки. А това е резултата от 25 години демокрация и западно гъзолизничество в България. И нека после ми изнасят лекции колко е било зле преди и колко е добре сега.

Редактирано от upili (преглед на промените)

.

А според новопоявилия се потребител тук, в негов линк , морски пехотинци от Балтийския флот

Че ти даже му четеш подробно писанията ? Мислех, че прояваваш повече критичност към избора на четиво.

Че то предварително е ясно какво ще пише.Цени повече времето си.

Че ти даже му четеш подробно писанията ? Мислех, че прояваваш повече критичност към избора на четиво.

Че то предварително е ясно какво ще пише.Цени повече времето си.

Знам, но за мен е хубаво да се видят и смешките на противната страна все пак.. дето се казва, опознай врага си ;)  и виж какви ги плямпа ... и така ще си по добре запознат с неговите методи и възможности ....  мдам.. навик, какво да се прави.... дето викаше един тука, стар шапкар, и при това прост и тъп  :clown:

Ванка, бъди мъж и понеже разполагаш с нужните инструменти, виж кои са зад въпросните акаунти и ако някои от тях не са според правилата режи на поразия. На мен това със сървъра на "украйнавгроба" дет не е баш Украйна, ми е повече от ясно, намекнах че са си забравили пощата в Пенсилвания, няма да споменавам в кой град, де :D

И все пак, човека казва истината. И Саакашвили е прав.

А на Украйна днес изобщо не ме интересува къде им е сървъра и как се мести и дали въобще се мести. Важното е че казват истината и не ръсят зловредна рашистка пропаганда !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Наакашвили е престъпник против човечеството. Мястото му е там където е Милошевич, или директно в гроба. И ти се опираш на този изрод за аргументация. Явно сте си лика-прилика.

Наакашвили е престъпник против човечеството. Мястото му е там където е Милошевич, или директно в гроба. И ти се опираш на този изрод за аргументация. Явно сте си лика-прилика.

Престъпник против човечеството е Путин. Защото анексира незаконно и окупира чужди територии, на които сега, по негова повеля гинат хиляди братя славяни

Престъпник против човечеството е Путин. Защото анексира незаконно и окупира чужди територии, на които сега, по негова повеля гинат хиляди братя славяни

Това изказване- дума по дума, го чета вече поне за стотен път. Ама нещо никои не му връзва. Вземи разнообрази репертоара, интелигентно момче си :)

А пропагандата американска се плаща добре , ФАЩ ще наливат все повече пари в това, с цел демонизиране на Путин и политиката на РФ ... нищо чудно че продажниците се увеличават ....

http://ria.ru/world/20150419/1059517556.html

http://www.paulcraigroberts.org/2015/04/15/will-washington-kill-us-paul-craig-roberts/

Considering the extreme Russophobia being created among Americans by the Ministry of Propaganda, the demonization of Vladimir Putin–the “new Hitler,” Vlad the Impaler– the propagandistic creation of “the Russian threat,” the crazed neocon desire for US world hegemony, the hatred of Russia and China as rising rivals capable of exercising independent power, the loss of American Uni-power status and unconstrained unilateral action. 

................

To counteract a Revanchist Russia and its Internet Troll Army, the Obama regime is handing $15,400,000 to the insane Lack to use to discredit every truthful statement that emerges from the English language versions of Russian media. This amount, of course, will rise dramatically. Soon it will be in the billions of dollars, while Americans are evicted from their homes and sent to prison for their debts.

Накратко, министерството на пропагандата на ФАЩ, демонизрайки  РФ, Путин, Китай дори , и съответно за уж борба с създадените от същата тяхна пропаганда руски тв и интернет тролове ,  харчи все повече и повече пари ... плаща се дори на журналисти за да превеждат и представят по угоден на хамерикаснките политици вид изказванията или новините от РФ и дори Китай ... 

тролове, които се събират тук, като пеперуди около пламък влачат разговора в .............. където  пребивават!ако действително,както се говори,че взимат пари донякъде е разбираемо,в противен случай дори и като майтап е недопустимо!повечето неща са гнусни лъжи,дори и в америка не ги разпространяват!България няма пряк контакт с тези събития,защо се насажда такава дезинформация и омраза?

Това изказване- дума по дума, го чета вече поне за стотен път. Ама нещо никои не му връзва. Вземи разнообрази репертоара, интелигентно момче си :)

Благодаря, аз също съм впечатлен от твоите познания извън областта на политиката. 

Но аз казвам истината. Всъщност, ми се струва, че активна дезинформационна кампания се води от страна на Русия, както Миро и Благо не веднъж подчертаваха. 

целия свят знае какво се случва,елиминиране по всякакъв начин на Путин,разпокъсване на Русия,гражданска война,разграбване на природните богатства,хазарски хаганат и основно край на православието,разширяване на Израел,милиони невинни жертви -славяни!никой в целия свят не подкрепя тоя план!а ние защо?надяваме се като верен съюзник на сащ че ще ни пуснат и ние да грабиме?

Ти прокламира американските договори като своода от руската зависимост, а сега  темата била друга.

Тока от АЕЦ Белене се предвиждаше 120-150лв.мвт.При твъда цена на централата с 2 реактора по 1000мвт. - 6,8.млрд евро.

Незаробващия Американски Уестингхаус има един реактор 1000мв, на цена 7.7 млрд$ обърнати в евро -7,12.

Предвижда се цена 75$ за мвт, но както подобава на известни мошенници американците не сметнали в калкулацията  погребването на ценатралата, а сумата за това е колкото строежа на централата и тази сума се набавя от цената на тока.

Което автоматично прави цена не 75$, а повече.с най-малко 25% .

Ти ми кажи кое е заробващото 1 реактор за 7,12млрд или 2 за 6,8 млрд, като вторите са и много по-качествени.

Толкова за незаробващите американски АЕЦ.Незаробващите американски ТЕЦ сега произвеждат на 126лв, а нашите на 63.Това е сега и го плащаме всички.И това ли ти е трудно да сравниш.

Още по-незаробващи са американските бази у нас.На практика те не са българска територия и там не важи националното ни законодателство.Ако американски войник извърши престъпление вкл. убийство на територията на България той не може да бъде съден от български съд.Това е една такава интерсена независимост, само не знам що за хора могат да и се възхищават. Има и други ама съвсем незаробващи клаузи, като свободен внос/износ без мита и право на контрол от българските власти.

Така че радвай се на независимостта си от Янките.Те носят едни такива интересни  мир и благоденствие.

Какво съм прокламирал , кви американски договори ?!?!?

Единствено което казах е че проектите са крайно неизгодни, сметките измислени и нагласени от 1-класник може би , а за американските споменах една новина за възможност вече да се развалят неизгодните договори, и изразих  задоволството си от това.

Плюс факта че имаме мощности покриващи  над 2 пъти реалните нужди на държавата, които мощности хем не се използват правилно, хем не се продават правилно, хем ще строим нови и то от най трудно изпълнимите и скъпи, с незнайна печалба,

хем сме на загуба...

Това не е нормално.

А по големия проблем е цялостната ни система и това недоразумение НЕК , което недоразумение е на принципа на "перпетуммобиле" - винаги е на загуба, но продължава да генерира такива.... :)

Хайде не ми вкарвай думи или "тълкования" които никога не съм имал предвид.

Мерси :)

тролове, които се събират тук, като пеперуди около пламък влачат разговора в .............. където  пребивават!ако действително,както се говори,че взимат пари донякъде е разбираемо,в противен случай дори и като майтап е недопустимо!повечето неща са гнусни лъжи,дори и в америка не ги разпространяват!България няма пряк контакт с тези събития,защо се насажда такава дезинформация и омраза?

Интереса е да се създаде обществено менние срещу РФ и Путин повсеместно, особено в такива като Бг, с връзки исторически с руснаците... хамериканска геополитика , всички трябва да мислят само в удобна за тях посока, това после им дава така удобната общестевна нагласа за подкрепа на поредните техни агресивни актове , или подкрепа на провалили се такива като в укропия ...

Като цяло това е , пропаганда се води за да се дезинформират хората от тяхна страна... а от руска, за да бъдат същите тези хора по добре информирани и да видят и другите гледни точки.... а за хамериканосите, друга гледна точка е направо кощунство.. и провал .... мдам...понеже тогава хората разсъждават , ама защо така, дай да  видим по подробно аджеба какво става реално...започват  да се интересуват.... и да проглеждат ...

П.С За пример ще дам, така цитираното от разни тука тролове, че всички били против Путинската политика, базова единица е 'всички' повтарянето и предразполага достоверност, и единомислие.. цивилизовани също е подобен маркер .... инакомислещите винаги са промити мозъци, пропагандатори, тъпи, глупави, и така нататък....отделно, изпозлването и цели хората да почнат да се усъмняват в себе си, и другите източници.... тоест, ти си сам, другите мислят по другомо, само ти не, изпозлване на стадни психологически наклонности... общп взето, доста психология се изпозлва... а препълването с линкове и постове само подпомага това.. принципа на повторението на лъжата .....подсъзнателно набиване на нещо в главите .... като рекламите ...

Мдам :) .. темата е дълга и комплексна ...

Плюс факта че имаме мощности покриващи  над 2 пъти реалните нужди на държавата, които мощности хем не се използват правилно, хем не се продават правилно, хем ще строим нови и то от най трудно изпълнимите и скъпи, с незнайна печалба,

хем сме на загуба...

Плюс факта, че снощи обясних защо тези мощности покриват 2 пъти реалните нужди и не виждам как нормален човек ще го радва това нещо. Плюс факта, че цените са такива заради депутатските фотоволтаици и американските тец-ове и трябва ние да ги плащаме. Ама това било нормално.... А сега и ДКЕВР като си измие ръцете от цените на тока.... Ама това е цената на демокрацията и цивилизацията, нали. Мерси много, ама предпочитам да съм див селянин с евтин ток и някаква възможност да връзвам двата края ,отколкото някакъв цивилизован демократ, които със собствените си ръце помага да съсипят държавата му и да изнесат и последните мизерни останки дето са останали. Срам ме е от вас, честно.

Редактирано от upili (преглед на промените)

.отделно, изпозлването и цели хората да почнат да се усъмняват в себе си, и другите източници.... тоест, ти си сам, другите мислят по другомо, само ти не, изпозлване на стадни психологически наклонности... общп взето, доста психология се изпозлва... а препълването с линкове и постове само подпомага това.. принципа на повторението на лъжата .....подсъзнателно набиване на нещо в главите .... като рекламите ...

Мдам :) .. темата е дълга и комплексна ...

в македония например, явно и там са наляти  много пари за дезинформация,но хората не се лъжат толкова лесно,такива груби лъжи никъде не можеш да прочетеш!в американски форуми винаги хората започват коментара си с г-н Путин,винаги с уважение,в германски също!навсякъде рейтинга му е над 50 процента,това е уникален рекорд,без реклами,без натрапване!

Плюс факта, че снощи обясних защо тези мощности покриват 2 пъти реалните нужди и не виждам как нормален човек ще го радва това нещо. Плюс факта, че цените са такива заради депутатските фотоволтаици и американските тец-ове и трябва ние да ги плащаме. Ама това било нормално.... А сега и ДКЕВР като си измие ръцете от цените на тока.... Ама това е цената на демокрацията и цивилизацията, нали. Мерси много, ама предпочитам да съм див селянин с евтин ток и някаква възможност да връзвам двата края ,отколкото някакъв цивилизован демократ, които със собствените си ръце помага да съсипят държавата му и да изнесат и последните мизерни останки дето са останали. Срам ме е от вас, честно.

Говорим почти едно и също, но ти си си навил да обиждаш екзалтирано .. срам го е било ... :)

Алтернативата на демокрацията въобще не е "див селянин с евтин ток".

Което е някаква соц измислица, която видяхме до къде ни доведе - до фалит.

Защо не се стремиш към по логичния вариант - да имаме енергийна система като в нормалните цивилизовани държави, които отдавна са постигнали за тях си "евтин ток".

Евтин не означава разбира се буквално ниска цена.

Погледни водещи държави с добра социална система .

Но.. все пак всичко е въпрос на манталитет и мироглед.. при някои е  май обременена диагноза, без варианти за развитие.

А мен въобще не ме е срам от такива като теб.. Просто защото ти се срамуваш от нещо което никога не съм твърдял .

Аз съм против всякакви кражби , независимо американски или руски.

И че системата е сгрешена, най вероятн оумишлено от управниците още в зората на демокрацията, за да могат да цоцат повече и по дълго време.

А кои са тези управници ? - повечето са с червен тенък.. Р.Овч , ДПС кръгове и компания... сега ги посмениха кръгове на ГЕРБ, но принципа е един и същ.

Благодаря, аз също съм впечатлен от твоите познания извън областта на политиката. 

Но аз казвам истината. Всъщност, ми се струва, че активна дезинформационна кампания се води от страна на Русия, както Миро и Благо не веднъж подчертаваха. 

http://www.stopfake.org/byvshaya-vedushhaya-russia-today-rasskazala-o-sektantskoj-sushhnosti-kanala/

- как работи РТ :)

пп

И още една интересна статия от Фактор :

Играта по европейски правила направи „Южен поток“ безинтересен за руския режим, тъй като по този начин бламира корупционните схеми на Кремъл да работят в България и другите страни от ЕС. Това накара Путин да се откаже от проекта на 1 декември 2014 година.

След като бе осуетен план „А“ на Русия, Путин одобри разширяването и ускоряването на план „Б“, призовавайки

ключови активи на българската икономика:

вестници, телевизионни канали, банки, дори и фабрики за боеприпаси да се купуват от западняци, действащи като подставени лица на бизнесмени-руснаци, санкционирани от ЕС за тяхното пряко участие във финансирането и разпалването на военния конфликт в Украйна. Обикновено Русия работи много по-внимателно, когато се опитва да покварява членки на ЕС, но след „Южен поток“ дори и руските журналисти успяха да разконспирират разигравания от Русия маскарад.

http://www.faktor.bg/lacheni-carvuli/43406-balgariya-e-mishena-na-ruski-prestapnitzi-i-agenti-nato-i-evropa-da-y-pomognat.html

КАк България е мишена на руските интереси

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Какво съм прокламирал , кви американски договори ?!?!?

Хайде не ми вкарвай думи или "тълкования" които никога не съм имал предвид.

Мерси :)

Когато си прав, както в случая, се извинявам.Наистина съм допуснал грешка.

Виждайки как възторжено приветстваш американската военна колона, предположих че си привърженик на договорите ни със САЩ за базите у нас, а и всички други наши васални отношения с тях.И макар това да е повече от ясно, но си напълно прав, че не си употребил израза американски договори.

Така че още веднъж се извинявам за допуснатата неточност.

Не съм си навил да обиждам никои. Това, че се срамувам си е мое право, и би трябвало да говори добре за мен. Значи, че все пак ми е останала някаква съвест. А фалиралия соц видяхме до къде ни доведе- населението на Бг се увеличаваше и бяхме почти 10 милиона. Дойде развитата демокрация и започнахме буквално да се топим. Всяка година заличават села от картата. За 10 години децата под 15 годишна възраст са намалели с 530 000. Повечето българи са на прага на мизерията, и тези 3,80 евро почасова надница където уж се вземат средно в Бг могат да ги видят само през крив макарон. Въпреки, че и според тази статистика сме на дъното на класацията, истината е много по-страшна. За много българи 3,80 евро е дневната надница. Ами при всичките тези и много други неспоменати неща, не само, че няма да бъда съгласен с твоите нагласени доводи, но и с чиста съвест ще се срамувам, че има такива българи.

Абе, къде ги раздава тия пари Обама, на мен никой нищо не ми е предложил... Всъщност, имам един въпрос - защо смятате, че всеки, несъгласен с вашето мнение, е платен трол? Защото по същата логика аз мога да кажа, че Синбад е платен руски трол. Той не е такъв, разбира се, познаваме се виртуално от 7-8 години, но да се хвърлят с лека ръка подобни обвинения показва единствено гняв и безсилие...

А украинците, с лустрация почнаха. Браво на тях. Разчистиха чекистите. Путин от това най много го заболя. Русия няма полза нито от анексията на Крим, нито от окупация на украински територии.

Това е наказателна акция на сатрапа Путин !!!

Нищо не са разчистили украинците.  Влязоха в една война и тя ще доведе до нова друга Украйна - с около 30 000 000 население. В други граници.   Стига тези папагалски истории с Путин - нито нещо го е заболяло, нито провежда наказателни акции...  Докажи тези глупости или се съгласи, че си спамаджия, Реджепчо!

Не съм си навил да обиждам никои. Това, че се срамувам си е мое право, и би трябвало да говори добре за мен. Значи, че все пак ми е останала някаква съвест. А фалиралия соц видяхме до къде ни доведе- населението на Бг се увеличаваше и бяхме почти 10 милиона. Дойде развитата демокрация и започнахме буквално да се топим. Всяка година заличават села от картата. За 10 години децата под 15 годишна възраст са намалели с 530 000. Повечето българи са на прага на мизерията, и тези 3,80 евро почасова надница където уж се вземат средно в Бг могат да ги видят само през крив макарон. Въпреки, че и според тази статистика сме на дъното на класацията, истината е много по-страшна. За много българи 3,80 евро е дневната надница. Ами при всичките тези и много други неспоменати неща, не само, че няма да бъда съгласен с твоите нагласени доводи, но и с чиста съвест ще се срамувам, че има такива българи.

Спекулираш.

За това не ти е виновна демокрацията, а липсата на реална такава.

А колко "развит" е бил развития ни социализъм, вече има изляала много литература и документи, и без да влизаме в подробности, само пак ще кажа - че системата фалира , тотлано и безвъзвратно.

Мисленето което демонстрираш е все едно да вземеш огромен кредит и да живееш няколко години в охолство , и после да се чудиш що ти търсят сметка :)

Или като на дете което не е чувало за работа и доходи, и представата му за света е -мама и тати които дават ядене , топла къща , сладолед и колело......  :)

Нищо не са разчистили украинците.  Влязоха в една война и тя ще доведе до нова друга Украйна - с около 30 000 000 население. В други граници.   Стига тези папагалски истории с Путин - нито нещо го е заболяло, нито провежда наказателни акции...  Докажи тези глупости или се съгласи, че си спамаджия, Реджепчо!

Имаха ли избор да не влизат ?

Тебе да ти режат от държавата, ще седиш и ще гледаш ли ?

хм.. май да.. ще седиш и ще гледаш, че и ще се радваш колко "демократично " е това , и как "отразява волеизлиянието на населението... "

пп

А ето и как посрещат украинците  войниците си от зоната на АТО

А как посрещат руснаците своите ? или като груз-200 , без почести ,  или тихомълком ,щото все пак тях ги "няма в Украйна" ...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Браво на украинците. Така трябва да се постъпва със символиката на агресора !!!

А ти казваш, че били по назад от нас. Ами не са. Хайде да сравним със София.

В центъра на столицата сме изтипосали паметник на АРМИЯТА на агресора окупатор. И когато двама достойни български патриоти малко го поизрисуваха чисто естетически, родната българска полиция ги арестува. Е вярно, след това им се извинили и ги пуснали, като се оправдали с натиск от страна на руското посолство. И правилно са ги пуснали. 

Разбираш ли ? Българската полиция арестува български граждани, за това, че са рисували по паметника на армията на агресора окупатор, който за срам и позор на България и всички българи е изтипосан в центъра на София.

Украинците не са след нас. Те ни изпревариха. И видеото, което си пуснал е ярко доказателство за това !!! 

Прекаляваш с ....(можеш да си избереш подходящата дума)

.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.